Byge af russiske missiler rammer flere ukrainske storbyer

Rusland sender missiler mod Ukraine, mens ledere er samlet til G20-topmøde.

En af de beboelsesejendomme i Kyiv, der i dag blev ramt af missiler. (Foto: © STRINGER, Ritzau Scanpix)

Ukraines hovedstad Kyiv og en række andre ukrainske byer er blevet ramt af russiske missilangreb. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Udover Kyiv har missiler blandt andet ramt storbyerne Kharkiv og Lviv.

Angrebene kommer samme dag som lederne fra verdens 20 største økonomier er samlet til G20-topmøde på den indonesiske ø Bali, hvor et flertal af medlemmerne "på det kraftigste fordømmer" Ruslands invasion af Ukraine.

- Landet er under massivt russisk angreb i dag. Alarmerne har lydt stort set over hele Ukraine, og der har været eksplosioner i Lviv i vest, Kharkiv i øst og i en lang række andre byer, siger DR Nyheders Europakorrespondent Anna Gaarslev, der befinder sig i Kherson, et område som Ukraine fornylig generobrede fra de russiske styrker..

En person død i Kyiv

I Kyiv er to beboelsesbygninger blevet ramt af missiler, og halvdelen af byen er p.t. uden strøm. Det meddeler byens borgmester Vitalij Klitsjko.

Mindst én person er omkommet i angrebet

DR's udsendte reporter i Kyiv, Victor Schrøder Friis, befinder sig på én af hovedstadens underjordiske metrostationer, som byens borgere bruger som beskyttelsesrum.

Victor Schrøder Friis i Kyiv:

- Der lød luftalarmer, og jeg fik besked på mobilen om at der var missiler på vej mod Kyiv, og jeg gik derfor mod metrostationen, fortæller Victor Schrøder Friis.

En af hans bekendte i byen så hvad der lignede to missiler blive skudt ned over Kyiv.

- Stemningen på metrostationen er trykket. Folk tjekker deres mobiler for at se om der kommer nye angreb, og for at se om deres venner og familie er okay. Nogle er meget berørte og har tårer i øjnene, forklarer Victor Schrøder Friis.

- Flere jeg har skrevet med har ikke nogen kælder, så de har søgt mod det inderste i deres huse.

Video af en beboelsesejedom i Kyiv, der blev ramt af missiler i dag:

Ifølge Ukraines præsident, Volodomy Zelensky, har 85 russiske missiler ramt Ukrainske byer, og yderligere 20 er på vej, oplyser han.

Zelensky talte tidligere i dag til lederne på G20-topmødet på Bali, som ifølge Zelensky burde hedde "G19" - altså G20 uden Rusland, som er medlem. I sin tale opfordrede den ukrainske præsident lederne til at stoppe "Ruslands destruktive krig".