Mindst 724 er døde efter jordskælvet, der ramte Haiti i går

Mindst 724 personer er omkommet i et jordskælv, der ramte Haiti i går. Over 1.800 er kommet til skade.

Lørdagens jordskælv i Haiti har kostet mindst 724 personer livet, mens mindst 1.800 er kommet til skade. Foto er fra byen Jeremie i den sydlige del af landet. (Foto: Ralph Tedy Erol © Ritzau Scanpix)

Et stort jordskælv med en beregnet styrke på 7,2 på Richter-skalaen ramte i går eftermiddag dansk tid det sydvestlige Haiti og forårsagede massive ødelæggelser.

Mindst 724 personer har mistet livet, lyder det i den seneste opdatering fra myndighederne.

Desuden skulle mindst 1.800 personer være såret efter naturkatastrofen, der har reduceret kirker, hoteller og hjem til murbrokker.

Jordskælvet og det efterfølgende efterskælv ramte omkring otte kilometer fra byen Petit Trou de Nippes og cirka 150 kilometer vest for hovedstaden Port-au-Prince i en dybde på ti kilometer, oplyser Den Amerikanske Geologiske Undersøgelse (USGS) ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  • Jordskælvet ramte omkring 150 kilometer fra hovedstaden Port-au-Prince.
  • Flere bygninger er kollapset efter jordskælvet, der har forårsaget enorme skader i de haitianske provinser Nippes og Grand'Anse samt landets sydlige del. (Foto: STRINGER © Ritzau Scanpix)
  • Jordskælvet, der ramte landet i går, blev målt til at 7,2 på Richter-skalaen. (Foto: STANLEY LOUIS © Ritzau Scanpix)
  • Haiti er stadig ved at komme sig efter et voldsomt jordskælv, der ramte for 11 år siden. Skælvet i 2010 efterlod mange hjemløse og over 300.000 døde. Det blev målt til at have en styrke på 7,0. (Foto: Duples Plymouth © Ritzau Scanpix)
  • Folk flygtede ud af deres hjem af frygt for, at bygninger ville kollapse. (Foto: TWITTER @JCOMHaiti © Ritzau Scanpix)
1 / 5

Statsministeren i Haiti, Ariel Henry, fløj i går over de berørte områder for at danne sig et overblik over skaderne. Jordskælv har især forårsaget enorme skader i de haitianske provinser Nippes og Grand'Anse samt landets sydlige del, oplyste Henry.

Han appellerede desuden til befolkningen om at stå sammen.

- Det kræver solidaritet, sammenhold og styrke fra alle haitianere at skulle stå overfor så dramatisk en situation, skrev han på Twitter.

Han har erklæret landet i en krisetilstand i en måned som følge af katastrofen.

Blandt værste jordskælv i Latinamerika

For 11 år siden blev Haiti ramt af et jordskælv, som efterlod tusinder hjemløse, efter at bygninger kollapsede mange steder på den caribiske ø.

Jordskælvet blev dengang målt til styrke 7 på Richter-skalaen, og konsekvenserne var katastrofale. Jordskælvets epicenter var cirka 25 kilometer sydvest for hovedstaden Port-au-Prince.

Ifølge Haitis regering omkom 316.000, 300.000 blev kvæstet, og over én million mennesker mistede deres hjem. Det er et af værste jordskælv i Latinamerika de sidste 25 år.

Jordskælvet udløste en strøm af katastrofe- og nødhjælp til Haiti, som var efterladt i ruiner mange steder, så omkring 1,5 millioner mennesker måtte flytte i teltlejre.

To år efter jordskælvet levede omkring en halv million mennesker stadig i teltlejre, hårdt plaget af dårlig hygiejne, kriminalitet og voldtægter.

Facebook
Twitter