Pete Buttigieg trækker sig fra præsidentræs

Pete Buttigieg lagde ud med sejr i kampen om at blive Demokraternes præsidentkandidat. Nu vil han trække sig.

Den 38-årige eksborgmester i South Bend, Indiana, vil opgive sit kandidatur som Demokraternes præsidentkandidat. (Foto: © ERIC THAYER, REUTERS/Scanpix + Wikimedia (Creative Commons))

Pete Buttigieg, der er tidligere borgmester i South Bend i staten Indiana, opgiver sit forsøg på at blive Demokraternes præsidentkandidat.

Det siger han i en tale til sine vælgere i South Bend søndag aften lokal tid.

- I aften tager jeg den svære beslutning at opgive mit kandidatur om at blive præsident i 2020.

- Jeg vil fortsat kæmpe for, at vi får en demokratisk præsident, siger Buttigieg på talerstolen.

Den 38-årige eksborgmester tog ved vælgermøderne i Iowa den første valgsejr i Demokraternes kamp om at blive udfordrer til Trump.

- Vi skrev historie, da vi vandt vælgermøderne i Iowa, siger Buttigieg om sejren på talerstolen.

Han fik en andenplads i New Hampshire, og i Nevada blev han nummer tre. Ved lørdagens primærvalg i South Carolina endte han på en fjerdeplads.

Beslutning kommer kort før supertirsdag

Buttigiegs beslutning kommer få dage før supertirsdag, hvor der er over 1.200 delegerede på spil i 14 delstater.

Buttigieg er krigsveteran fra krigen i Afghanistan og anses for at være moderat. I sin valgkamp efterlyste han et generationsskifte i det politiske lederskab.

Efter primærvalget lørdag trak endnu en demokrat sit præsidentkandidatur. Her opgav milliardæren og miljøaktivisten Tom Steyer sit kandidatur efter at have brugt millioner af dollar på sin kampagne i South Carolina.

USA's præsident, Donald Trump, kommenterer Buttigiegs beslutning på Twitter.

- Pete Buttigieg er ude. Alle hans supertirsdag-stemmer går til søvnige Joe Biden. Fantastisk timing. Dette er den virkelig begyndelse på, at Demokraterne sætter Bernie ud af spillet - Ingen nominering, igen!, skriver Trump.

/ritzau/