(Foto: © (C) DR Nyheder)

Se billederne: Den professionelle skiløber Nuunu blev Grønlands første smittede

23-årige Nuunu bor til daglig i Italien. Her blev hun smittet med coronavirus.

Nuunu Chemnitz Berthelsen blev formentlig smittet i Norditalien den 7. marts af en kok, der arbejder på det hotel, hvor hun normalt bor sammen med fem andre internationale skiløbere.

Hun blev således den første grønlænder smittet med coronavirus.

Efter to ugers isolation på et værelse i Italien blev hun symptomfri og blev raskmeldt. Hun kom med det sidste fly ud af Italien til Grønland og er nu hjemme hos sin familie i Nuuk.

DR Nyheder har talt med Nuunu Berthelsen. Hun fortæller om at miste smags- og lugtesansen og frygten for at bringe smitten med hjem til Grønland.

Du kan møde Nuunu i Horisont klokken 21:25 i aften på DR 1 og DRTV, og efter udsendelsen sidder Nuunu klar på dr.dk for at svare på spørgsmål.

  • - Jeg var helt fuldstændig isoleret og indelukket i Italien. De låste mig inde i et værelse, og jeg havde ingen fysisk kontakt med nogen mennesker i 13 dage, og jeg var kun inde i det her værelse. Og havde så to vinduer, hvor jeg kunne få noget sol, husker Nuunu. (© (Privatfoto))
    1 / 14
  • Nuunu Chemnitz Berthelsen er professionel skiløber og bor til daglig i Norditalien i byen Brunico. Der har hun boet i tre år, og her blev hun smittet med coronavirus. (Foto: © (privatfoto))
    2 / 14
  • Før hun kunne rejse ud af Italien, fik hun taget to tests, der begge var negative for at være sikker på, hun ikke bragte smitten med til Grønland. (Foto: © (C) DR Nyheder)
    3 / 14
  • Nuunu var heldig og nåede det sidste fly til Nuuk, før Grønland lukkede ned for ind- og udrejse. Nu er Nuunu hjemme hos forældrene og søsteren.
    4 / 14
  • I Grønland har der indtil videre været konstateret 11 tilfælde af smitte med coronavirus. Tre af dem er ligesom Nuunu Chemnitz Berthelsen raskmeldte igen. Der er fortsat ingen dødsfald i Grønland, der relaterer sig til coronavirusset. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)
    5 / 14
  • Familien sidder omkring bordet og snakker hjemme i Nuuk. (© (C) DR Nyheder)
    6 / 14
  • Grønland råder kun over seks respiratorer. Derfor var det vigtigt for Nuunu ikke at tage smitte med hjem. (Foto: © STAFF, Scanpix)
    7 / 14
  • Det grønlandske samfund er næsten helt nedlukket i forsøg på at inddæmme coronasmitte. Derfor er der indført alkoholforbud frem til 15. april i dele af landet. Det sker for at beskytte børn, der er hjemme under coronakrisen. (Foto: © Alistair Scrutton, Scanpix)
    8 / 14
  • - Min Aanaa, bedstemor, hun er på alderdomshjem, og de har så lukket ned for alt besøg, så der er lukket der. Hun har det godt, siger Nuunu. (Foto: © (privat))
    9 / 14
  • Nu må Nuunu nøjes med at træne her i Grønland og ikke i de italienske Alper. (© (C) DR Nyheder)
    10 / 14
  • Grænserne til Grønland har været lukket siden 14. marts, hvor man på daværende tidspunkt ikke havde registreret nogen coronasmittede. Blot to dage efter registrerede Grønland det første tilfælde. Personen havde været ude at rejse og blev efterfølgende sat i karantæne. De syv grønlændere, der endnu ikke er symptomfri, er i hjemmekarantæne. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)
    11 / 14
  • Nuunu repræsenterer det danske landshold i skiløb. Ved VM i Åre i 2019 blev hun nummer 36 i slalom-konkurrencen. (Foto: © (privatfoto))
    12 / 14
  • - Mine planer er at træne og komme i gang igen og blive stærk til næste sæson. Jeg er jo skiløber, så jeg er klar til at komme på ski igen, fortæller Nuunu. (© (C) DR Nyheder)
    13 / 14
  • Husk, at du kan se hele Nuunus historie i aften i Horisont klokken 21.25 på DR1 og DRTV, og at du kan stille spørgsmål til Nuunu på dr.dk efter udsendelsen. (Foto: © (C) DR Nyheder)
    14 / 14