USA's sanktioner 'rammer hjertet i Irans sikkerhedsapparat'

USA har indført nye sanktioner efter Irans missilangreb i onsdags.

USA's udenrigsminister Mike Pompeo (til venstre) og finansminister Steven Mnuchin annoncerede de nye sanktioner, som præsident Trump allerede onsdag gav varsel om. (Foto: © Nicholas KAMM, Scanpix)

USA har indført nye sanktioner mod Iran, og i dag serverede USA's udenrigsminister nye detaljer om dem.

- USA's sanktioner rammer hjertet i det iranske sikkerhedsapparat, lød det fra USA's udenrigsminister, Mike Pompeo, på et pressemøde sammen med USA's finansminister, Steven Mnuchin.

De nye sanktioner vil blandt andet ramme sytten specifikke iranske selskaber i stål- og jernindustrien.

(ARKIV) Iransk stålproduktion rammes af nye sanktioner. (Foto: © ABEDIN TAHERKENAREH, Scanpix)

Samtidig vil sanktionerne også ramme otte specifikke iranske topfolk, der ifølge Pompeo og Mnuchin var involveret i et angreb mod amerikanske baser i onsdags.

Angrebet var, ifølge Iran, et gengældelsesangreb for drabet på den iranske general Qassam Soleimani, der fredag blev dræbt i et amerikansk droneangreb i Iraks hovedstad Bagdad.

Iran forsøgte 'uden tvivl' at dræbe amerikanere

Angrebet mod amerikanerne natten til onsdag fik også præsident Donald Trump til at opfordre Rusland, Kina og flere europæiske lande til at droppe en atomaftale med Iran fra 2015, som Trump trak USA fra i 2018.

- Jeg er overbevist om, at præsidentens reaktion er passende. Præsidenten har sagt, at vi ikke ønsker krig. Vi vil have, at Iran opfører sig som en normal nation, sagde Pompeo på pressemødet i dag.

Ifølge Pompeo forsøgte Iran "uden tvivl" at dræbe amerikanske styrker i angrebet tidligere på ugen.

Desuden bekræftede han præsident Trumps udtalelse om, at den dræbte iranske general Qassem Suleimani var mistænkt for at planlægge angreb mod amerikanske ambassader i Mellemøsten.

Ifølge Trump var det sandsynligvis ambassaden i Iraks hovedstad, Bagdad, der var blandt målene.

Det siger han til Fox News.