Ekstatiske Biden-tilhængere fester i gaderne: 'Det har været fire års undertrykkelse fra Trump’

Flere steder i USA fejrer Biden-tilhængerne, at de er sluppet af med Trump.

Der er decideret folkefest blandt de amerikanske Joe Biden-tilhængere, efter demokraten har vundet præsidentvalget i USA ifølge Nyhedsbureauet AP.

Pennsylvania blev den stat, der efter flere dages neglebidende venten, sendte Biden over de 270 valgmandsstemmer, der kræves for at blive præsident.

Og i Pennsylvanias største by, Philadelphia, var der en ekstatisk glæde over, at staten i sidste ende endte med at gå til demokraterne. Her fyldtes gaderne af Biden-tilhængere, der alle jublede over resultatet.

Flere kommentatorer har udtalt, at valget ikke var et valg mellem Trump og Biden, men et valg mellem Trump og ikke-Trump.

Det var da også lettelsen over at være sluppet af med Donald Trump, der fyldte hos de amerikanere som DR's journalist Thøger Kirk mødte i Philadelphias gader.

- Vi har ventet på det her. Det kan ikke blive bedre det her. Det har været 4 års undertrykkelse fra Trump. Det er på tide, at han forsvinder, siger en Biden-tilhænger.

En undertrykkelse, der har ramt minoritetsgrupper som sorte amerikanere hårdt, mener han.

- Som afro-amerikaner i Philadelphia er der ingen grund til, at vi har skullet gå igennem den undertrykkelse, den mand her har stået for. Ikke bare i forhold til sorte, men også i forhold til minoritetsgrupper generelt.

Joe Bidens politiske karriere strækker sig fra 1973, hvor han første gang blev valgt ind i Senatet til nu, hvor han altså kommer til at bestride amerikas højeste politiske embede. Til sammeligning var hans modstander Donald Trump et ubeskrevet politisk blad, da han i 2016 blev valgt som præsident.

Og Bidens erfaring kommer til at klæde Det Hvide Hus, lyder det fra en af de jublende Biden-tilhængere.

- Trump er en facist, og han aner ikke, hvad han laver. Det bliver fantastisk at have en mand, der ved, hvad han laver i Det Hvide Hus, lød det fra en anden.

Joe Biden har i følge AP vundet New York overbevisende med 3.694.996 optalte stemmer. Til sammenligning har Donald Trump i skrivende stund 2.849.085.

Derfor var det også naturligt, at indbyggerne i staten, der har stemt demokratisk siden 1988, gjorde deres for at fylde gaderne med fest og jubel.

I byen New York City sneg der sig dog et engelsk islæt ind i de amerikanske demokraters folkefest, da Joe Biden blev fejret til lyden af Queens 'We Are The Champions'.

Én af de mange optalte Biden-stemmer kom fra newyorkeren Patrick Mosha, der gik på gaden så snart han hørte om sejren.

- Jeg hørte folk råbe og skrige ude på gaden, og jeg vidste med det samme, hvad der var sket, og jeg skyndte mig herud, fortæller han.

Både unge og ældre virkede til at nyde udviklingen i præsidentvalget i New York.