Kanye West siger, at han vil være præsident. Men kan han det?

Rapperen får travlt, hvis han mener det alvorligt.

Kanye West støtter Trump og ses her med en såkaldt MAGA-hat under et besøg i Det Hvide Hus. MAGA er forkortelsen for Donald Trumps mest kendte kampagne-slogen, 'Make America Great Again'. (Foto: © Michael Reynolds, Scanpix)

- Vi må realisere det amerikanske potentiale ved at stole på Gud, forene vores vision og bygge vores fremtid. Jeg stiller op som præsident. Sådan skrev den amerikanske rapper Kanye West på Twitter lørdag.

Udmeldingen fik kort efter opbakning fra hans kone, Kim Kardashian, og fra milliardæren bag bilfabrikanten Tesla, Elon Musk.

- Du har min fulde opbakning, lød det fra Musk i kommentarsporet.

Men har Kanye West overhovedet tænkt sig at stille op? Og kan han overhovedet nå at kaste sig ind i valgkampen mindre end fire måneder før præsidentvalget, der bliver afholdt den 3. november.

Først og fremmest tyder intet på, at Kanye West har registreret sig officielt, skriver BBC. Det gør man hos den Føderale Valg Kommission (FEC).

Han har heller ikke samlet nok underskrifter til at komme på stemmesedlen, og har allerede overskredet deadlines i flere delstater, hvis han vil stille op som uafhængig kandidat skriver, CNN.

Nyhedsbureauet Reuters har forsøgt at få en kommentar fra Kanye West, men det er ikke lykkedes.

Det er heller ikke første gang, at Kanye West har annonceret planer om at stille op til præsidentvalget.

Det gjorde han også ved prisuddelingen MTV Video Music Awards i 2015.

- Det handler om idéer. Folk med idéer, folk der tror på sandheden. Og ja, som I nok har gættet: Jeg har besluttet at stille op som præsident i 2020, lød det i 2015 fra Kanye West til MTV's prisuddeling. (Foto: © Mario Anzuoni)

Lang vej igen

- Han har lang vej igen for overhovedet at overbevise os om, at han er seriøs, siger Larry Sabato, der er direktør på Center for Politik på University of Virginia til nyhedsbureauet Reuters.

Med under fire måneder til præsidentvalget er det usandsynligt at Kanye West kan blive kandidat for Demokraterne eller Republikanerne, som er de to store partier i amerikansk politik.

Derfor skal han enten have opbakning fra et mindre parti eller stille op som uafhængig kandidat, og selvom deadlinen er overskredet i flere store stater, så ville Kanye West teknisk set godt kunne nå at registrere sig i mange andre stater, skriver Reuters.

Men for overhovedet at komme på stemmesedlen som uafhængig kandidat ville det stadig kræve personale og frivillige, som kan samle tusindvis af underskrifter over hele landet indenfor de næste to måneder.

- Det er svært at forestille sig Kanye West med en organisation i marken, siger James McCann til Reuters. Han forsker i politik ved Purdue Universitetet i West Lafayette, Indiana.

Selv hvis det skulle lykkes Kanye West at føre en seriøs valgkamp, er det usandsynligt, at han tiltrækker mere end få procent af stemmerne, vurderer Larry Sabato.