Årets varmeste dag? 'Det kommer til at føles endnu varmere'

En hedebølge rammer Danmark.

Mange søgte mod havnebadene i København i går. Her ved Ofelia Plads. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Fandt man bøllehatten, de spraglede badeshorts og en balje fuld af iskold, middelmådig rosé frem i går, er der god grund til at lade bøllehatten blive på hovedet, droppe at smide badetøjet i vasketøjskurven og tømme et par bag-in-box ekstra ned i baljen.

Der er nemlig ikke udsigt til, at vejret bliver dårligere i dag. Snarere tværtimod.

- Til forskel fra i går er det næsten vindstille i dag, forklarer Jesper Eriksen, vagthavende meteorolog hos DMI fra instituttets indtil videre skyggefulde have.

I går blev årets hidtil varmeste dag efter en umådelig grå og kold juli, men fredagens varmerekord kan vise sig at have været på yderst lånt tid. Det kan nemlig blive endnu varmere i dag.

- Det bliver afgjort på målstregen. I går nåede vi 32,0 grader (I Borris i Vestjylland, red), og i dag har vi lovet 27-32 grader i hele landet. Men vi kan ikke afvise, at det lokalt kan blive endnu varmere end 32 grader i dag. Måske op til 33-34 grader lokalt. Det er tæt løb, siger han.

- Men på grund af vinden kommer det til at føles endnu varmere.

Varmen fortsætter - men ikke hedebølgen

Varmen fordeler sig over hele landet, da vindretningen er skiftende. Og det er den, der afgør, hvor det bliver varmest.

- Så det kan blive svært at finde et sted, hvor det ikke er bagende varmt, siger Jesper Eriksen fra DMI.

To livreddere giver gode råd til, hvordan man klarer varmen:

Som det eneste sted i Danmark kan man dog undvige den værste varme, hvis man er på Bornholm. Her er der nemlig en vind fra øst.

Og håber man på flere varme dage efter en juli, som DMI i deres månedsrapport opsummerende beskriver som 'kold, våd og solfattig', kan man allerede begynde at kigge efter billig bællerosé i tilbudsaviserne:

- Det meget varme vejr varer ved i nogle dage endnu. I morgen bliver det også over 30 grader, mens det i næste uge bliver 23-29 grader varmt.

Politiet holder øje

Politiet er over hele landet ekstra opmærksomme i disse dage, da de udendørs områder bliver flittigt benyttet i varmen. Derfor har flere politikredse tyet til Twitter for lige at advare - coronaudbruddet lurer stadig.

I Aarhus har de udpeget tre hotspots, hvor politiet holder ekstra øje med, om afstande og retningslinjer bliver overholdt.

- Det er gået rigtig fint, siger politiinspektør i Østjyllands Politi Martin Loeye.

- Vores indtryk er, at folk er gode til at efterleve retningslinjer og holde afstand. Vi har ikke givet nogen påbud eller bøder, men har givet henstillinger om, at folk skal sprede sig.

Facebook
Twitter