En blandet pose vejrbolsjer - først regn og så solrig weekend

Højtrykkene kommer ikke helt over landets grænser for tiden, men weekenden bliver flot, siger meteorolog Søren Jacobsen.

Varmen vender tilbage på fredag, men det ser ud til, at det bliver et kort visit. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Nu skal vi ikke vente meget længere, før vi igen kan træde ud af gummistøvlerne og ned i et par sandaler.

På fredag ser det nemlig ud til, at termometeret igen rammer noget, der føles som sommer.

- På fredag ser det stabilt ud med 22-23 grader - lokalt måske 25 grader. Dem holder vi også lørdag, siger meteorolog og vejrvært i DR Søren Jacobsen.

Søren Jacobsen er med til at give dig sommervejret hele sommerferien. Vejrværterne skal på ø-hop til Mors, Fanø, Læsø, Møn, Samsø og Ærø. (Foto: Steen Klitgaard Jaacks © dr)

Vi skal dog være lidt tålmodige denne uge, for der kommer nedbør i store dele af landet de kommende dage.

- Der kommer regn i nat og i morgen fra vest. Det hænger lidt i de østlige egne også i begyndelsen af onsdag, der dog bliver en rimelig pæn dag i store dele af landet. Temperaturerne kommer stadig til at rode nede omkring de 15-20 grader, siger Søren Jacobsen.

Lavtryk efter lavtryk er strømmet ind over Danmark de seneste uger med masser af byger. Her København 30. juni. (Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)

En kort fornøjelse

Selvom det ser ud til at lysne i slutningen af ugen, så ser det desværre ikke ud til, at det holder ved, fortæller meteorologen.

- Vi er ikke på vej ind i en bragende varm periode med højtryk. Juli har haft lidt svært ved at få fat. Højtrykkene kommer ikke rigtig indover.

Så vi slipper desværre ikke for det ustadige vejr, hvor man ikke rigtig ved, om man er købt eller solgt.

- Der kommer pæne dage, men det holder nok ikke for alvor. På den anden side af weekenden er prognoserne meget usikre, siger Søren Jacobsen.

Facebook
Twitter