Ferieweekend byder på dryp, mere regn og så voldsom blæst

De næste dages vejrudsigt kalder på regntøj, og den kommende uge ser heller ikke sommerlig ud.

Friluftsbadet i Vestre Fjordpark i Aalborg åbnede for en måned siden. Siden har der været masser af solskin, men i denne weekend bliver vejret igen koldt og vådt. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Sjældent har så mange danskere "valgt" at holde ferie herhjemme, og sjældent har det danske sommervejr indledt ferietiden på mere klassisk dansk manér.

Regn, blæst og temperaturer, der kalder mere på sweater og anorak end klipklapper og solhat.

Og ifølge Frank Nielsen, vagthavende meteorologDMI, ser de næste dage heller ikke særligt sommerlige ud.

- Det ser ikke godt ud. Det gør det ikke. Der er en bølge af frontsystemer, der strømmer ind over os fra vest, siger han.

Blæst på vej

Sidder man i dag i et sommerhus eller i en campingvogn og venter på solskin, skal man faktisk ikke vente for længe, hvis man gerne vil udendørs i nogenlunde tørvejr i dag.

- Det bliver en fugtig dag med kortere drypvis ophold i bygerne her til formiddag, inden en ny front i eftermiddag igen kommer væltende ind over os, siger Frank Nielsen.

Ifølge DMI's vejrradar rammes det meste af landet af byger i eftermiddag.

Radarkort fra DMI

Søndag kommer en ny koldfront ind over landet, og det kan give færre byger, men også mere blæst.

- Regnmæssigt kan vi godt få pænere vejr søndag. Det klarer noget op den første del af dagen. Men der kommer også en del blæst, der faktisk kan blive et problem for de mange, der måske særligt i år opholder sig udendørs. Hvis man er på cykeltur, ligger i telt eller er ude og sejle, skal man tage sine forholdsregler. Særligt de, der befinder sig nord for Limfjorden, skal søndag aften og natten til mandag sørge for, at teltet eller campingvognen er surret ordentligt fast, siger Frank Nielsen fra DMI.

Lange udsigter til solskin

Der er risiko for, at særligt den nordvestlige del af landet rammes af hård vind til kuling med vindstød af stormstyrke natten til mandag.

- Der er ikke tale om et egentligt varsel, men det er ikke vejr til at sejle til søs eller ligge i telt, siger han.

Hvornår får vi igen brug for solbriller og solcreme?

- Det ser ikke godt ud. Det gør det ikke. Prognoserne svinger en hel del, men i øjeblikket kan vi ikke finde stabilt vejr de næste otte dage. Det er ikke ensbetydende med, at det regner hele tiden, men solcreme og 25 grader ligger ikke lige for. Faktisk kan det være svært at finde 20 grader.

Men vejret er som bekendt altid godt for nogen, og denne weekend kan det faktisk være godt for fiskene og havmiljøet.

DR Nyheder har tidligere beskrevet, hvordan fiskene i flere farvande i øjeblikket hiver efter vejret på grund af iltsvind og algevækst, og her kan vejrudsigten faktisk være god.

- Blæsten rusker godt op i farvandene, og det kan være med til at modvirke iltsvind. Så vejret kan faktisk godt hjælpe her, siger Frank Nielsen.

Til alle andre i ferielandet lyder rådet, at man skal holde øje med ophold i vejret og gribe chancen, når den opstår.

- Man skal finde de spots, der er, og så udnytte dem, siger Frank Nielsen.

Facebook
Twitter