Glad for sommervarmen? Denne uge kan blive endnu bedre

Vejret bliver stabilt den kommende uge, og det giver plads til solen.

De næste dage venter der roligt vejr, der giver god plads til at nyde plus 20 grader og sol. Langs de jyske vestkyst vil det dog næppe nå at blive så varmt. Foto: Bettina Pedersen

Hvis du kun må få ét symbol at forklare den kommende uges vejr med, så er en sol et velvalgt billede. Et højtryk omkring Danmark sørger nemlig for, at vi i juni får mulighed for at indhente lidt af den varme og sol, som vi blev snydt for i foråret.

Faktisk kan du nok finde mere end 20 grader de næste syv dage, næsten uanset hvor i landet, du befinder dig, siger vejrvært Anders Brandt fra DR Vejret.

- Det bliver generelt meget bedre end i dag, siger han og peger ud på den grå juni-himmel, der har forhindret temperaturen i Aarhus i at komme over 17 grader endnu.

Og bedre betyder, at vi får mere at til solen at se.

- Langs Jyllands vestkyst skal man nok ikke sætte næsen op efter mere end 15-17 grader, men ellers bliver det generelt 18-23 grader, og det er helt frem til weekenden, fortæller han om de næste dages prognoser.

Ugen igennem kan man finde 20 grader i hele landet, og fredag kan vi måske komme over 25 grader. Her er det Lodbjerg Klint set mod syd og Agger. Foto: Bendt Bjergaard Nielsen

Mulighed for meteorologisk sommerdag

Temperaturen vil svinge, alt efter hvor meget vind og skyer, der er lokalt.

De fleste dage, når vi ikke over 23 grader, men fredag giver prognoserne udsigt til, at vi kan nå op på 25 grader.

Det er den temperatur, vi skal nå, før vi kalder det en meteorologisk sommerdag. Den mulighed eksisterer allerede mandag, hvor Bornholm har en dag med rolig vind og en blå himmel over øen.

- Der er opbygget et højtryk sydvest for Danmark, og det sender lun luft fra nogle af de steder, vi gerne vil holde ferie, frem mod os. Så det er sommerlig luft, som selv når det kommer frem til os er omkring de 20-23 grader.

Hvis du skal nuancere det symbol, vi indledte artiklen med at fortælle om, så skal du have fat i nogle hvide skyer. Enkelte af dem kan dryppe lidt, men de fleste vil blot skygge for solen, siger Anders Brandt.

- Det bliver nok ikke fem dage med fuldt blus på solen. Der kan komme perioder med mere skyet vejr, men det bliver forbigående.

Der er især god grund til at håbe på, at skyerne holder sig væk torsdag. Her vil der nemlig være et helt særligt fænomen at spotte på himlen, lyder det fra DR's vejrvært.

- Og så er der sikkert mange, der håber, at torsdag giver lidt huller i skydækket, da vi har en delvis solformørkelse, siger Anders Brandt.

Facebook
Twitter