Hold på hat og solbriller: Mulig hedebølge i næste weekend

Efter et par dage med køligere og mere ustadigt vejr, vender varmen for alvor tilbage, siger DMI.

Hvis prognoserne holder, så bliver der højst sandsynligt lige så travlt på Blokhus Strand i Nordjylland, som der var sidste sommer. (Arkiv) (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Man havde nærmest glemt, at sommer i Danmark også kan være lig med sol og varme. Men efter den køligste juli i 22 år, ser varmen nu ud til at tage revanche i august.

Efter en varm og solrig weekend begynder den kommende uge dog med lavere temperaturer, fortæller Martin Lindberg, vagthavende meteorolog.

- Vi starter ugen med køligere luft, og det bliver noget ustadigt med både byger og sol. Mandag og tirsdag ligger temperaturerne på 16-21 grader.

Onsdag begynder der dog at danne sig en højtryksryg, der varmer op i Nordskandinavien, og som får vejret til at klare op.

Højtrykket kommer til at dominere vejret i den kommende uge i hele Skandinavien. Onsdag bliver mere solrig og temperaturerne kan bevæge sig op på 24 grader herhjemme.

Torsdag får vi varm luft fra det sydvestlige Europa og den iberiske halvø.

- Det er især torsdag, der kommer gang i den. Her kommer vi op på 22-28 grader, siger Martin Lindberg.

Det ser ud til, at livredderne får travlt i næste weekend, hvor temperaturerne kan ramme 30 grader. (Arkiv) (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Mulig hedebølge

Og ifølge prognoserne ser det ud til, at temperaturerne bare bliver ved med at stige.

Lørdag bliver det ifølge DMI 23-28 grader, mens Sønderjylland kan ramme 30 grader søndag. Og det bliver generelt varmest mod syd.

- Havtemperaturerne er ikke mere end 19-20, så det bliver køligere ved kysterne, siger Martin Lindberg.

Jo længere vi kommer hen på ugen, des mere usikre bliver prognoserne, men som de ser ud nu, fortsætter varmen ind i starten af uge 33.

- Jeg er sikker på, at vi får en varmebølge, men spørgsmålet er, om der kommer regionale hedebølger, siger Martin Lindberg.

For at vejret i Danmark karakteriseres som en hedebølge, skal temperaturen være over 28 grader tre dage i træk.

Facebook
Twitter