Kulden og snechancerne holder ved, men snart bliver det lunere

I næste uge kan det blive væsentligt varmere end disse dage.

De seneste dage har vejret været præget af kold luft fra nord. Her er det Svendborg onsdag. Foto: Peter Brandt

Oven på en årsstart, der bød på mere end 10 graders varme, er det pludselig blevet aktuelt at ekvipere den varme del af klædeskabet igen. Onsdag morgen nåede temperaturen ned på -8,3 grader, og i store dele af landet har man kunne stå op til isede bilruder de seneste to dage.

Og det friske januarvejr holder ved nogle dage endnu. Det fortæller vejrvært Anders Brandt fra DR Vejret.

- Vi ligger lige nu mellem to større lavtryksområder. Et over Finland, der de seneste dage har sendt kold luft ned over os, og så et meget kraftigt lavtryk sydvest for Island, der de kommende dage vil sende kold luft fra Grønland og Canada frem mod os, siger han og forklarer, at luftens tur over Atlanterhavet opvarmer det, så det altså derved ikke bliver så koldt, som hvor det kommer fra.

Vinden skaber mere kulde

Selvom der ikke er udsigt til, at vi henter kold luft fra nord resten af ugen, så vil vinden dog alligevel få de friske dage til at opleves endnu køligere, end termometeret viser. Med vindstyrke omkring 8-10 meter i sekundet kan nul grader opleves som syv graders frost.

Derfor gælder det gode råd om godt overtøj altså nogle dage endnu, siger Anders Brandt.

- Frem til starten af næste uge vil vi fortsat få dagtemperaturer mellem 1 og 5 grader og nattefrost. Meget tyder på, vi ikke får de her kolde og klare nætter, som vi lige har haft, siger han.

Og mens denne uge har budt på flere dage med flot, klart vejr, så er det anderledes i den kommende uge. Med temperaturer omkring frysepunktet, er der også en vis sandsynlighed for, at når der trækker byger ind over landet, så kan deres nedbør ramme jorden som slud eller sne. Og vejrvært Anders Brandt ser også alle mulighederne i prognosen for, hvad himlen kan byde på.

- Flere fronter skal ind over os med nedbør. Uden det på nogen måde skal forstås som en helgardering, så kan nedbøren falde som både regn, slud og sne, siger han.

De resterende dage af denne uge vil dagtemperaturen kunne være et par grader over frysepunktet, men i næste uge begynder det at blive lunere. (Foto: © Grafik: Mikael Jarnvig)

Pæn weekend og lunere luft på vej

Frem mod weekenden kan man dog stadig få mulighed for at opleve andet end nedbør, når vi kigger op.

- Selv om der kan komme lidt nedbør ser weekenden slet ikke så tosset ud, siger Anders Brandt, og uddyber:

- Lørdag kan starte med slud- eller snebyger, men i løbet af dagen klarer det noget. Søndag truer fronter, men de seneste prognoser lader nedbøren gå sydvest om Danmark, så vi de fleste steder får tørvejr – og måske stedvis lidt sol.

Og oven på den weekend er der udsigt til, at vejret skifter karakter mod det mildere i næste uge.

- Når vi kommer lidt hen i næste uge, ser det ud til, at mildere luft blæser frem mod os. Allerede fra tirsdag kan temperaturerne nå op mellem 5 og 7 grader.