Livreddere advarer badende, der trodser blæsten: 'De kommende dage kan blive farlige'

Danmark bliver ramt af blæst og hårde vindstød de kommende dage.

Den hårde blæst har mandag fået badehusene til at flytte på sig ved Løkken. (Foto: Torben Iversen)

Overvejer du en badetur i havet på trods af det ustadige sommervejr, kan det være en god idé at overveje det en ekstra gang.

De hårde vindstød, der i de kommende dage rammer Danmark, får nemlig livredderne fra TrygFonden Kystlivredning til at advare de danske strandgæster. Samtidig opfordrer Søsportens Sikkerhedsråd i en pressemeddelelse til, at man passer ekstra godt på, hvis man vil ud og ro eller sejle.

- Den kraftige blæst har forårsaget farlige situationer i den forgangne uge, og vi kan se, at samme slags vejr fortsætter de næste par dage. Måske aftager vinden lidt, men der er stadig så meget smæk på, at faremomenterne er de samme, siger Anders Myrhøj, der er kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning.

- Så sent som i weekenden havde vi en situation med en mor og et barn på et oppustelig surfboard, som var blevet ført væk fra kysten af fralandsvinden, siger han.

Mandag blev den danske vestkyst ramt af hårde vindstød. Her ses de store bølger ramme kysten ved Hirtshals. (Foto: Birger Josephsen)

Trygfonden Kystlivsredning har oplevet flere farlige situationer steder, hvor der netop har været fralandsvind, men Anders Myrhøj advarer også om faremomenterne på dem jyske vestkyst.

- Vi ved, at nordvestenvind og vestenvind skaber farlige situationer med revlehuller og kraftig understrøm på de vestvendte kyster, hvor jeg tror, mange danskere stadig tager en badetur, selvom det ikke er 25 grader i øjeblikket.

Netop vejrforhold med hård vestenvind gør sig gældende de kommende dage, siger DR’s vejrvært Christian Cherry.

- Det kommer til at være blæsende resten af mandag og i løbet af tirsdag i hele landet. Det bliver mest blæsende omkring Jammerbugten i den nordvestlige del af Jylland. Der vil man i aften og i nat komme til at opleve vindstød, der kan komme op omkring stormstyrke og hård kuling, siger Christian Cherry.

Prognosen byder også i denne uge på ustadigt sommervejr.

Selvom blæsten generelt aftager onsdag og torsdag, kan der stadig være hårde vindstød ved kysterne, siger DR’s vejrvært, der også gør opmærksom på, at blæsten vender tilbage sidst på ugen.

- Sent fredag tager vinden til igen, så man skal være opmærksom på vinden i hele ugen.

Derfor er opfordringen også klokkeklar fra TrygFonden Kystlivredning, der forventer at se redningsaktioner i den kommende uge grundet den hårde blæst.

- Vi vil gerne opfordre strandgæster til at tænke sig om og ikke tage nogen risiko. Hvis man vil bade, bør man søge hen, hvor der er livreddere og er sat badeflag op. Vi udpeger løbende badeområder, der er sikre at søge hen til, siger Anders Myrhøj.

Facebook
Twitter