Onsdag ligner sidste chance for nysne: Men pas på chillfaktoren

Der kan falde en del sne særligt på Sjælland i løbet af onsdagen.

Onsdag kommer der sne til store dele af landet, og det ryger oven i det, der er faldet de seneste dage. Særligt Midt- og Vestjylland har fået sne i denne uge. Her er det snebyger over Herning.

Den seneste uge har det danske landskab levet op til termen "vinterlandskab". Flere dage med sne har nemlig sørget for, at der har været rig mulighed for at kælke, bygge snemænd og indvillige i en sneboldkamp.

Men onsdag ser ud til at blive den sidste dag, hvor der for alvor bliver tilføjet til mængden af sne i landskabet.

Det fortæller vejrvært Morten Lynge fra DR Vejret.

- Der kommer en del sne i dag, og især Sjælland får pæne mængder. Temperaturen vil falde i løbet af dagen til omkring frysepunktet, og når dagen er omme, kan der godt ligge 5-6 centimeter sne mange steder, siger han.

Samtidig vil onsdag også sætte en tyk streg under, hvordan vinteren opleves. En tiltagende vind fra nord vil nemlig bringe chill-faktoren i spil.

- Det føles nok som minus 10 grader i dag, siger han. Vinden vil især være kraftig langs den jyske vestkyst, hvor der kan komme vindstød af stormstyrke.

Enkelte tilføjelser resten af ugen

Snebygerne onsdag kommer til at sprede sig ud over det meste af landet. Bornholmerne vil også få en smule, men på grund af en temperatur på et par plus grader, vil det ikke blive liggende.

Og bornholmernes vejrudsigt kommer på mange måde til at minde om den, der gælder for resten af landet de kommende dage, fortæller Morten Lynge.

- Torsdag ser det ud til, at vi næsten ikke får byger. Der kan komme enkelte Kattegat-byger, som måske rammer det nordlig Fyn og Djursland, men ellers er der ikke nedbør i prognosen. Bornholm kan også få et par stykker, forklarer han og siger, at weekenden også ser ud til at blive tør.

- Der kommer en højtryksryg fredag og lørdag. Det betyder, at vi stort set ikke får noget nedbør. Vejret bliver stabiliseret, det bliver koldt, nordenvinden tager af lidt af i styrke, og så kommer der også plads til lidt sol, selvom der stadig vil være skyer.

Der venter et mere roligt men stadig koldt vejr de næste dage.

Der er dog udsigt til et par enkelte vinterlige byger i løbet af weekenden, fordi en stor front ligger vest for Danmark og trækker indover landet natten til søndag. Det kan give sne- og sludbyger i starten af dagen, men vil senere skifte karakter til regn, fordi temperaturen stiger til mellem 2 og 4 grader.

Lørdag aften står en front parat vest for os, så natten til søndag trækker det ind, og giver sne- og sludbyger.

Så foretrækker du sne, opfordrer Morten Lynge til, at man søger mod den onsdag.

- Den sne, vi skal have i den her omgang, kommer i dag. Så det var dét, siger han, og minder om, at man dog stadig skal huske på, at der kan være glatte veje i morgentimerne de kommende dage.

Facebook
Twitter