Prognose: Det klassisk danske sommervejr fortsætter ind i august

Du får brug for regnjakke og solbriller i de kommende uger, forudser DMI i ny månedsprognose.

Danskerne kan forvente en blanding af skyer, regn, byger og sol i de kommende uger. (Foto: Viggo Hjort Kohberg)

Vejrguderne havde knapt nok sørget for de første dage med over 25 grader i juli, inden de igen overlod danskerne til regn, blæst og koldere temperaturer.

Og der er desværre ikke meget sollys for enden af sommertunnellen. Det spår DMI i den seneste månedsprognose, der gælder til og med udgangen af august.

- De kommende uger får vi brug for både regnjakke og solbriller. Vejret fortsætter nemlig med at være ustadigt med regn og byger og til tider blæst, men indimellem vil solen også titte frem til glæde for de solhungrende. Temperaturerne bliver ikke prangende, og det er usikkert, om vi får flere regulære sommerdage med over 25 grader, skriver DMI’s langtidsmeteorolog Mette Tilgaard Zhang i månedsprognosen.

Selvom der er en vis usikkerhed i prognoserne, skal danskere ikke gøre sig forhåbninger om varmt dansk sommervejr, siger DR’s vejrvært Mikael Jarnvig.

- Der er ikke udsigt til et omslag til fedt sommervejr. Det bliver ved med at være køligere, end det plejer, det bliver ved med at være afvekslende, og der kommer regn af og til, siger Mikael Jarnvig.

Med prognosen frem til slutningen af sommermånederne, tør vejrværten derfor allerede nu sætte to streger under den danske sommer.

- Sommeren 2020 bliver altså ikke en sommer, som vi kommer til at huske som en af de varme og solrige somre, selvom de fleste danskere var herhjemme. Det må vi bare indse, siger han.

Badegæster ved Svanemøllen Strandpark i København nød weekendens varme vejr, inden det ustadige sommervejr vendte tilbage. (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)

Skyer, regn, byger og sol sommeren ud

I den sidste uge af juli bliver Danmark ramt af et lavtryk, hvor vejret i højere grad lægger op til en tur i lænestolen fremfor en tur på stranden.

- Mellem skyer, regn og byger kommer der dog korte perioder med sol, skriver Mette Tilgaard Zhang i månedsprognosen og oplyser, at dagstemperaturerne kommer til at være mellem 16-22 grader.

Vejrbilledet forbliver stort set det samme i den første uge af august, men DMI spår, at termometeret enkelte dage kan nærme sig 25 grader.

- Vi får altså endnu en uge med ustadigt dansk sommervejr med en skønsom blanding af skyer, regn, byger og sol. Dog får vi bedre kig til solen og mindre blæst end i uge 31, skriver Mette Tilgaard Zhang.

I ugen efter spår flere prognoser mere tørt og solrigt vejr, mens andre forudser, at det klassisk danske sommervejr fortsætter. Spørger man DMI, kan danskerne beholde regnjakken og solbrillerne på i uge 32.

- På nuværende tidspunkt er det nok mest sandsynligt, at det ustadige vejr fortsætter, skriver DMI.

Og noget tyder på, at solhungrende danskere må væbne sig med endnu mere tålmodighed. For sidste halvdel af august kan også ende med regn og kolde sommerdage. Denne del af prognosen skal dog tages med et gran salt, understreger DMI.

- Prognoserne for den sidste halvdel af august er meget usikre, men de fleste prognoser hælder til den ustadige vejrtype med fronter og lavtryk, der passerer hen over eller tæt på landet efterfulgt af svage højtryksrygge, der byder på korte perioder med mere tørt og solrigt vejr, skriver DMI’s langtidsmeteorolog Mette Tilgaard Zhang.

Men der er ikke noget så skidt, at det ikke er godt for noget. For selvom sommerens afslutning ikke rimer på sandaler og badeshorts, så har mange danskere alligevel formået at få det bedste ud af sommerens ustadige vejr, siger DR's vejrvært Mikael Jarnvig.

- Vi ender med en køligere og mere ustabil sommer, men samtidig er det en sommer, som har lært os, at vi ikke bare skal ligge på ryggen og lave ingenting, men udfordre vores fantasi og sige, ’når vi er i Danmark, og vejret ikke er med os, hvad kan vi så lave?’. For vejret er som sådan ikke dårligt – der er nogle dage, hvor man siger, ’der skal jeg blive inde’, men i de fleste timer og dage er der tørt vejr.

Facebook
Twitter