Weekenden bliver hed - men køligere vejr venter forude

Varmen fortsætter ugen ud, og det bliver 28 grader eller mere i weekenden.

Der bliver rig mulighed for at komme ud og spise frokost i solen i weekenden. (arkivfoto) (Foto: Jørgen Kirk © Scanpix)

Solhat, solcreme og solbadning kommer til at stå på manges program i weekenden.

De seneste dages gode, solrige vejr fortsætter nogle dage endnu, og der er god mulighed for at nyde varmen resten af ugen.

- Det højtryksvejr, vi har haft over os, bliver liggende, og temperaturerne minder om dem de seneste dage. De fleste steder bliver det omkring 25 grader, enkelte steder 28 grader, siger Simon Brix, der er vejrvært hos DR Vejret.

Svømmeturen i havet bliver dejlig frisk med en vandtemperatur på 18-23 grader.

Jysk hedebølge

Hedt bliver det især i Midt- og Vestjylland samt Syd- og Sønderjylland, hvor der er varslet hedebølge hele vejen fra Thisted og ned til Tønder i Sønderjylland, hvilket betyder 28 grader eller mere.

Når temperaturen tre dage i træk er på 25 grader, kalder vi det for en varmebølge. Stiger temperaturen til 28 grader, er det en hedebølge.

Køligst bliver det steder med pålandsvind, og det er i weekenden langs østkyster og det sydlige Sjælland, Lolland-Falster og Møn.

- Fra næste uge kommer der en koldfront og et lavtryk, som giver et mere ustadigt vejr med byger og lavere temperaturer, men det bliver stadig varmere end normalt på denne tid i august, forklarer Simon Brix.

Noget tyder dermed på, at sidste weekends varmerekord ikke bliver overgået. Rekorden for årets hidtil varmeste dag blev slået i søndags, hvor DMI målte 32,4 grader i Københavns- og Frederiksberg Kommune. Samtidigt blev der målt hedebølge i 73 procent af landet.

Facebook
Twitter