Weekenden har budt på masser af regn, og det er ikke slut endnu

Søndag kommer der mere regn, som lokalt kan give skybrud.

Især på Sjælland har det været en lørdag fyldt med regn. Især Roskilde har været hårdt ramt, hvor der faldt over 30 millimeter på 30 minutter. (Foto: © Lars Laursen, Scanpix)

Modsat de seneste par uger har denne weekend ikke budt på middelhavsagtige temperaturer og høj sol.

I stedet er stort set hele landet blevet ramt af massivt regnvejr, som flere steder har givet skybrud og endda dobbelt skybrud.

Et dobbelt skybrud fik man tidligere lørdag i Roskilde, hvor der faldt 31,2 millimeter regn på 30 minutter. Der er tale om et skybrud, når der falder 15 millimeter regn på 30 minutter.

Også i København fik den megen regn konsekvenser.

Svømmearrangementet Christiansborg Rundt blev aflyst - mens det var i gang - fordi kvaliteten af badevandet ikke længere var god nok efter formiddagens heftige regnvejr.

- Denne lørdag har været årets mest nedbørsrigeste dag i år, lyder det fra DR Vejrets vært Anders Brandt, som fortæller, at der ellers har været færre skybrud end normalt:

- Vi har haft skybrud i Danmark i år - blandt andet fredag, da jorden under et stykke jernbane mellem Herning og Skjern forsvandt, men ellers vi har haft ekstremt få dage med skybrud i forhold til normale somre. Vi har for det meste haft det tørt og solrigt.

Risiko for skybrud søndag

Sønder eftermiddag er det især det østlige Jylland, Fyn og Sjælland, som kan blive ramt af store regnmængder. (Foto: © undefined, DR)

Det ustadige og våde vejr kommer til at fortsætte i morgen, søndag.

For i morgen kommer der en ny frontzone ind over Danmark, som ser ud til at ramme det østlige Nordjylland over middag.

- Fronten kommer til at danne en linje, som fra morgenstunden vil lægge sig ved Kattegat i det østlige Nordjylland og Himmerland. Derefter bevæger den sig nedad mod Østjylland og Fyn, lyder det fra Anders Brandt.

Hvis prognoserne holder stik, bliver hovedstadsområdet ramt af fronten, som indeholder regn- og tordenbyger. (Foto: © DR vejret, DR)

Senere på aftenen bevæger fronten sig til Vestsjælland og resten af Sjælland.

- Der er stadig stor usikkerhed omkring det, men i hele bæltet vil der være risiko for kraftige regn- og tordenbyger. Og det betyder, at det kan føre skybrud med sig.

- I løbet af dagen og aftenen er der stor risiko for skybrud flere steder i landet. Det gælder både i Østjylland og på Sjælland. Men det er svært at sige, om der falder 10, 20 eller 30 millimeter regn, lyder det fra Anders Brandt.

I næste uge kan vi dog se frem til mere tørt vejr.

Mandag ser således ud til at holde tørt, men temperaturen bliver lavere. Den forventes ikke at komme over 20 grader.