Jeg skal flytte - hvad med licensen?

(© DR Licens)

Hvis du flytter til en ny adresse

Din licensaftale er knyttet til dit cpr-nummer, så når du får ny folkeregisteradresse, følger din medielicens automatisk med dig til den nye adresse. Hvis licensaftalen bare skal fortsætte på din nye adresse, behøver du ikke at foretage dig noget.

Hvis du flytter sammen med en anden licensbetaler

Hvis du flytter folkeregisteradresse hjem til din ægtefælle, kæreste eller dine forældre, som betaler medielicens på adressen i forvejen, er du en del af deres husstand og kan afmelde din medielicens skriftligt.

Flytter du sammen med en bofælle, dine venner, søskende eller bedsteforældre, er du ikke er dækket af deres medielicens. Du skal derfor fortsat været tilmeldt, hvis du har dine egne licenspligtige apparater på adressen.

Hvis du flytter ud af Danmark

Hvis du flytter til udlandet i mere end 3 måneder, og du er uden dansk folkeregisteradresse under dit udlandsophold, så bliver din medielicens automatisk afmeldt. Det gælder også, hvis du flytter inden for Rigsfællesskabet (Grønland og Færøerne).

Du skal selv tilmelde dig igen, når du flytter tilbage til Danmark.

Hvis du har dansk folkeregisteradresse Hvis du beholder din danske folkeregisteradresse, og der stadig er licenspligtige apparater på din adresse, skal du stadig betale medielicens under dit udlandsophold.

Ophold under 3 måneder Det er ikke muligt at afmelde sin medielicens i en periode på mindre end 3 måneder.

Hvis I flytter fra hinanden

Hvis du og din kæreste/ægtefælle flytter fra hinanden, skal I tjekke, hvem af jer der er registreret som licensindehaver på den licensaftale, I begge har været dækket af, da I boede sammen. Navnet på licensindehaveren står på den seneste regning eller betalingsoversigt. I er velkomne til at kontakte os, hvis I er i tvivl.

Jeres tidligere fælles medielicens er kun knyttet til én af jer (via cpr-nummer) og følger automatisk med den af jer, der er tilmeldt. Hvis medielicensen ikke står i dit navn, skal du sørge for at tilmelde dig selv.OBS: Hvis medielicensen er tilmeldt Betalingsservice Medielicensen kan være tilmeldt Betalingsservice i dit navn, selvom den følger med din tidligere ægtefælle/samlever.

Husk at slette denne Betalingsserviceaftale, hvis du ikke fremover skal betale din tidligere ægtefælle/samlevers medielicens. Det er ikke nok at afvise betalingen, betalingsaftalen skal slettes helt. Det kan du gøre i netbank eller ved at henvende dig til din bank. DR Licens kan ikke slette Betalingsserviceaftaler.

Hvis du flytter på plejehjem

Hvis du flytter på plejehjem og tager dine licenspligtige apparater med, så skal du fortsat betale medielicens.

Har du en ægtefælle eller samlever, som stadig bor i jeres private bolig, så er I begge fortsat dækket af jeres medielicens. Husk i så fald at kontakte os. Det kan I gøre ved at skrive til os eller ringe til os på 70 20 13 13.

Licenspligtige apparater er:

  • Tv

  • Computer med internetadgang

  • Mobiltelefon med internetadgang

  • Tablet eller andre enheder med internetadgang.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk