(Foto: © (DR))

BILLEDER: Kronerne fra 'Giro 413' har fået nye ejere - mød nogle af dem her

'Giro 413'-vært Peter Sten har brugt noget af sommeren på at dele penge ud til projekter for socialt udsatte børn og unge. I den kommende tid kan du høre reportager fra det på P5.

  • De næsten 186.000 kroner, som lytterne sidste år samlede ind til radioens populære ønskeprogram, 'Giro 413', har skiftet hænder i løbet af de seneste uger. P5-vært Peter Sten, der ses på billedet lige under dette foto, har personligt været ude at overrække kronerne til en række projekter og oplevelser for udsatte og socialt dårligt stillede børn og unge. 'Giro 413' sendes hver uge fra DR i Næstved, og her var formand for Broen Lolland, Bente Kruuse, samt Laila og datteren Cecilie i studiet for at få overrakt 25.000 af sidste års kroner. Cecilie er begyndt at gå til spejder, men med en mor på kontanthjælp var der ikke også lige råd til spejderskjorte, sommerlejr med mere. Takket være kronerne fra 'Giro 413' har 30 børn fra Broen Lolland fået mulighed for at deltage i fritidsaktiviteter på lige fod med deres jævnaldrende. Ifølge Cecilies mor har det givet en gladere pige og et godt sammenhold i gruppen. Giro 413-uddeling 2020 - Broen Lolland, Bente Kruuse, mor Laila og Cecilie (Foto: © (DR))
    1 / 9
  • Vært Peter Sten fra 'Giro 413' har i sommerens løb været ude at uddele kroner og lave reportage hos otte af de 12 projekter og foreninger, som modtog de indsamlede midler fra 'Giro 413' sidste år. Foreninger har kunnet søge om pengene og et fordelingsudvalg med medlemmer fra DR og Socialstyrelsen har derefter besluttet, hvem der skulle have pengene. To af Peter Stens reportager er blevet bragt, og de kommende seks bliver bragt i 'Giro 413' i løbet af august og september. 'Giro 413' bliver sendt hver søndag klokken 12.15-14.00 på P5. Programmet har været sendt helt siden 1946, og siden dengang er der blev samlet i alt 28,6 millioner kroner ind til udsatte og socialt stillede børn og unge i Danmark. (Foto: © Per Gade Gyldenkærne)
    2 / 9
  • Camilla Jehner Baake fra Børn og Unges Mærkesager i Horsens modtog 10.000 kroner fra 'Giro 413'. En del forældre har ikke lige midlerne til at holde konfirmationen eller non-firmationen for børnene, og 'Giro 413'-kronerne kommer blandt andet til at gå til, at flere børn i Horsens og omegn kan få en god fest. (Foto: © (DR))
    3 / 9
  • Gademix i Kolding har gennem snart en snes år været et frivilligt socialt værested for 10-16-årige, der som her for eksempel står på stylter og arbejder med at skabe fællesskaber og netværk. Gademix får 13.900 af de indsamlede kroner fra sidste års 'Giro 413', og pengene skal blandt andet bruges til bygning af skateboardramper og kolonihaver samt en udflugt for de ældste i målgruppen - de 13-16-årige. (Foto: © (DR))
    4 / 9
  • Lukas, Jane og Lene modtog pengene, da Peter Sten besøgte Røde Kors Gråstens Familienetværk. Her skal de 10.000 kroner gå til en udflugt til Legoland for familienetværket. der består af 30-35 familier med både store og små børn. Familienetværket er for familier, der er i en stram økonomisk situation - det kan være, fordi forældrene er sygemeldt eller har været ude for en ulykke. (Foto: © (DR))
    5 / 9
  • Sofie Ilsøe og lille Mio fra Børnekulturstedet Karens Minde i Valby og Sydhavnen i København fik overrakt 20.000 kroner fra 'Giro 413'. Pengene skal bruges til at skabe kulturværksteder for udsatte børn og unge, så de også kan arbejde med ler og maling og få kulturoplevelser generelt. (Foto: © (DR))
    6 / 9
  • Kok Jesper Frøsig fra Kirkens Korshær på Christianshavn modtog 18.000 kroner fra 'Giro 413' ved uddelingen i 2020. Pengene skal gå til en udflugt til badeland for sårbare familier og børn. Der er omkring 20 familier med 40 børn tilknyttet stedet, og på søndag den 9. august kan du høre Jesper Frøsig fortælle om projektet i 'Giro 413' klokken 12.15 på P5. (Foto: © (DR))
    7 / 9
  • Årets største beløb fra 'Giro 413' - nemlig 36.950 kroner - overrakte vært Peter Sten til Tom T. Pedersen, Karl Erik Laursen og Benjamin fra Talentspejderne i Hedensted. Landsforeningen Talentspejderne har gennem de seneste 10 år hjulpet tæt på 1000 unge mellem 12-15 år med at finde ud af, hvad der er netop deres styrker, evner og talenter. Pengene fra 'Giro 413' skal gå til et talentprogram med fokus på valg af uddannelse for socialt udsatte unge i Storkøbenhavn. (Foto: © (DR))
    8 / 9
  • En juleudflugt for Viborg Kvindekrisecenters kvinder og børn til Hjerl Hede bliver det også til i år. Formanden for centrets støtteforening - Inger Bonde, modtog 10.500 kroner fra 'Giro 413'. I efteråret 2021 har 'Giro 413' været sendt i 75 år, og hvor det i starten var via girokonto, pengene skulle sendes ind, kan du i dag også gøre det via sms, netbank og Mobilepay. Hvordan det præcis foregår, kan du se på hjemmesiden dr.dk/giro413. (Foto: © (DR))
    9 / 9