De vandt Carl Nielsen-albummet ’Moderen’ – med blandt andre DR Vokalensemblet

De heldige var fra Borre på Møn, Aalborg Ø og Kongens Lyngby.

DR Vokalensemblet synger på 'Moderen', som tre heldige læsere af dr.dk/omdr har vundet. (Foto: Per Morten Abrahamsen)

Musikken, som den kendte danske komponist Carl Nielsen skrev i anledning af Genforeningen i 1920, er aldrig blevet udgivet i sin helhed før, men det er den nu.

For nylig udgav pladeselskabet Dacapo skuespil-musikken til ’Moderen’, som Carl Nielsen skrev til en gallaforestilling på Det Kongelige Teater for 100 år siden i anledning af Sønderjyllands genforening med Danmark. Numre som ’Tågen letter’ og ’Som en rejselysten flåde’, der er en del af ’Moderen’, har selvfølgelig været udgivet før, men værket som helhed har ikke.

I en lille, hurtig quiz på dr.dk/omdr var der mulighed for at vinde albummet, hvor DR Vokalensemblet og Filharmonisk Kor fra Odense synger, og hvor Odense Symfoniorkester leverer musikken, dirigeret af Andreas Delfs. Barytonen Palle Knudsen og tenoren Adam Riis er solister i optagelsen, som lige nøjagtig nåede at blive indspillet i januar og februar i år, inden coronaen lukkede landet.

De heldige vindere er nu fundet, og det blev:

  • Allan Gravesen, Borre

  • Maria L. Jensen, Aalborg Ø

  • Bente Bøllingtoft Lindstrøm, Kgs. Lyngby

De rigtige svar i quizzen var, at komponisten Carl Nielsen blev født i B. 1865, og at Carl Nielsens selvbiografi, som også var titlen på filmen om ham i 1994, var A. ’Min fynske barndom’.

Præmierne bliver sendt fra DR Byen i denne uge.

Facebook
Twitter