DR får guld for sin nye skrifttype

DR’s nye skrifttype, DR Publik, hentede guld, da der blev uddelt Creative Circle Awards i København.

  • Sådan ser skrifttypen DR Publik ud. Skriften bliver også brugt i denne artikel. (Foto: DR Design)
  • Niels Rinder og Anders Thulin fra DR Design med den Circle Award, de lige har modtaget. (Foto: Privatftoto)
1 / 2

DR’s nye skrifttype, DR Publik, der blev lanceret sidste år, fortsætter med at høste priser. I efteråret modtog DR Design og det aarhusianske designfirma Overtone, der i fællesskab har udviklet skriften, en Red Dot Design Award i Berlin, og nu er skrifttypen også blevet hædret på hjemmebane.

Da der i weekenden blev uddelt Creative Circle Awards i København, blev det til guld til holdet bag DR Publik i kategorien ’Bedste skriftdesign’.

Ifølge Creative Circle Awards bliver guld givet til ’et arbejde, der demonstrerer mod og vilje til at bryde konventioner og dermed sætte en ny standard, således at det åbenlyst skiller sig ud fra alle øvrige arbejder i kategorien’.

Et fælles udtryk

Skrifttypen, der blandt andet er den, der bliver brugt i denne artikel, er blevet udviklet til at sikre et fælles udtryk på tværs af DR’s platforme. I dag kan DR’s indhold tilgås på mange forskellige måder og platforme i mange forskellige størrelser. Derfor mente DR, at der var behov for en robust og let læsbar skrifttype, som samtidig var genkendelig på tværs af medierne – og for den sags skyld også mails eller breve fra DR.

- Skriften DR Publik er en grundsten i DR’s visuelle identitet, så det er fantastisk, at netop det arbejde bliver anerkendt og hædret med guld i så stor en designkonkurrence. Det viser også, at vi i DR kan måle os med de største eksterne bureauer, og at målrettet arbejde med design og visuel brandidentitet betaler sig, siger Anders Thulin, der er leder i DR Design og ansvarlig for DR’s visuelle udtryk.

DR Publik er løbende blevet implenteret på DR’s kanaler og platforme hen over det seneste år, og designer og senior art director Niels Rinder fra DR Design har haft en central rolle i udviklingsarbejdet. Han siger:

- Vi er altid glade for at få anerkendelse for godt udført arbejde. Og når branchen ligefrem hædrer os med en pris, er det også en fortælling om, at vi har ramt noget ekstraordinært og unikt.

Samtidig med at DR Publik nu har fået sin anden pris, er DR Design også blevet hvisket i øret, at en tredje gang hæder er på vej. Det sker ved German Design Awards i februar 2021.

Facebook
Twitter