DR skruer helt op for musikken over sommeren

Uanset om man stiller ind på DR’s tv- og radiokanaler eller bruger nogle af DR’s mange digitale tilbud, vil den danske musik fylde markant over hele sommeren.

Uanset om man stiller ind på DR’s tv- og radiokanaler eller bruger nogle af DR’s mange digitale tilbud, vil den danske musik fylde markant over hele sommeren. (Foto: © Dr)

For mange danskere er sommeren lig med musikalske oplevelser. Festivaler, koncerter og musik ude i sommerlandet. I år betyder corona, at mange traditionsrige events og tilbud er aflyst.

DR vil denne sommer stå for, at danskerne kan opleve og være sammen om musikken og lancerer derfor en bred vifte af musikalske tilbud – både på tv, radio og digitalt. Fra hele landet vil der være koncerter og programmer og sommeren byder på musikoplevelser for enhver smag.

Både kendte danske musikere og de helt nye danske navne vil finde vej både til de brede og mere specialiserede programmer.

Også når det gælder genrer, kommer musiksommeren på DR hele vejen rundt: pop, jazz, rock, klassisk, metal, folk, elektronisk musik og alt ind imellem.

Gennem et samarbejde med en lang række danske musikfestivaler, såsom Copenhell og Tønder Festival, bringes livemusikken ud til danskerne.

Programmet for sommerens mange timers musik på tv, radio og digitalt blev præsenteret på et pressemøde i DR Koncerthuset i dag.

Se DR’s præsentation af musiksommeren 2020 onsdag formiddag her:

Den samlede og lange oversigt over alle programmer findes her

Masser af musik i bedste sendetid

På TV vil den danske musik både fylde i de brede programmer på DR1 og i en række udsendelser på DR2. Programmerne vil også kunne tilgås på DRTV, så man kan se dem, når og hvor det passer bedst i sommerferien.

På DR1 kan man blandt andet opleve disse tre programmer:

Josefine Høgh og Tina Müller inviterer danskerne til at tage klaphatten på og synge med på de største landsholdssange gennem tiden i et særligt EM-fællessangsarrangement. Det sker lørdag aften, hvor Danmarks første EM-kamp skulle have været spillet. Blandt andre lægger Dodo and the Dodos, vejen forbi Parken, hvor fællessangen finder sted.

Et af sommerens nye formater er 'Sommertogtet - lyden af vores land', hvor skuespiller Troels Lyby i en programserie, der kommer Danmark rundt, inviterer kendte, danske kunstnere som Lis Sørensen, Mads Langer og Peter Sommer med ombord til musikalske fortolkninger.

Morgensang har været populært i de danske hjem gennem foråret. Nu vil danske børnefamilier alle ugens dage over sommeren kunne synge med hver morgen i et nyt program med Ramasjangværten Silja Okking som vært. Hun vil synge for, når hun sammen med kendte børnefigurer og personligheder synger de allerbedste sange for børn fra både den danske sangskat og nye danske sange. Der synges morgensang både på DR1 og Ramasjang, samt på DRTV.

På DR2 vil der også være fuldt fokus på musikken med musikdokumentarer og koncerter, anbefalinger af musik samt festivalprogrammer over sommeren. Også det – samt meget mere – vil kunne findes på DRTV.

Samarbejde med danske musikfestivaler

Flere af de musikalske initiativer denne sommer arrangeres i samarbejde med aktører fra det danske musikliv. Det gælder ikke mindst en lang række musikfestivaler.

DR2 sender over sommeren fire programmer med folk, elektronisk musik, metal og jazz – i samarbejde med blandt andre Tønder Festival, Distortion og Copenhell.

Men det er ikke det eneste samarbejde, der bringer festivalerne og deres musik ud denne sommer.

Roskilde Festival og SmukFest er blandt sommerens aflyste festivaler. Men i samarbejde med DR kan danskerne alligevel møde disse ikoniske festivaler til sommer i to programmer.

Her optræder danske kunstnere fra de aflyste festivaler med deres musik for alle seerne derhjemme.

Også på radioen er der indgået samarbejde med en række festivaler, så blandt andet klassisk musik og jazz, trods aflyste festivaler og events, kan komme ud til publikum.

Mange nye danske navne og alle genrer i spil på radioen

Musiksommeren 2020 gør naturligvis også sit indtog på tværs af DR’s radiokanaler, hvor danskerne kan opleve alle genrer af musik og ikke mindst ny dansk musik.

P3 sørger for et unikt sommermusiktilbud til de unge, når de hver dag hele sommeren sender live musik fra programmet Musiksommer på P3 – tættere på musikken, hvor både upcoming og store navne fra den danske musikverden er med som værter og spiller deres numre live i radioen.

P4 og P5 sætter i en række programmer fokus på den populære danske musik. Blandt andet gennem livekoncerter og ture rundt i landet.

P6 giver ekstra plads til danske, upcoming navne, der i år ikke får fodfæste i branchen via festivalerne. Desuden er der livemusik to gange ugentligt.

I den klassiske musiks og jazzens verden, vil der være festivaler, som i år afholdes på P2 og P8 i samarbejde med DR. Blandt andet kan klassisk musik nydes gennem over 40 publikumsløse koncerter, som ellers ikke ville have været mulige for festivalerne at gennemføre.

Også digitalt på dr.dk vil der være fuldt fokus på musik over sommeren, ligesom mange tilbud vil kunne findes på DRTV samt i DR’s radioapp. Det samlede overblik over de mange musikprogrammer og -tiltag findes her.