DR styrker dækningen af EU’s betydning i Danmark

En ny redaktion i Danmark skal sikre fokus på, hvad EU-samarbejdet betyder i Danmark: Hvad muliggør, realiserer og forhindrer EU.

Cecilie Kallestrup (tv.) og Sophie Bremer bliver en del af DR's udvidede EU-dækning. (Foto: © Cecilie Lange og Bjarne Bergius Hermansen)

Fra 1. maj udvider DR sin EU-dækning med en redaktion på to journalister, der fra København skal lave nyhedshistorier om, hvilke konsekvenser EU-medlemskabet har for Danmark og danskerne.

Flere og flere af de beslutninger der træffes i Bruxelles har afgørende betydning for danskernes hverdag. DRs nye redaktion skal sammen med de to kolleger, der arbejder fra Bruxelles, sikre, at DR bliver endnu bedre til at fortælle, hvordan EU-samarbejdet sætter aftryk i Danmark, og i hvilken retning Danmark påvirker samarbejdet og forhandlingerne.

Om baggrunden for den udvidede EU-dækning siger Kirsten Marie Svendsen, der er ledende indholdschef i DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter:

- EU er på godt og ondt en del af den danske demokratiske proces, som det er en kerneopgave for DR at dække med væsentlig og relevant journalistik. Det vil vi gerne være bedre til.

Niels Kvale, der er udlandschef i DR, uddyber:

- Udviklingen de kommende år bliver afsindigt spændende. En ambitiøs kommission og et nyt parlament skal finde fælles fodslag med regeringer, der på en lang række punkter er enten kritiske eller lammede af intern politisk uro. Midt i dette skal Danmark finde sin position i samarbejdet, der efter briternes exit, langt fra er givet.

Og han tilføjer:

- Vi bygger videre på vores ambitiøse dækning af valget til Europa-Parlamentet sidste år. EU er en politisk kampplads, hvor der venter kæmpe dagsordener på alt fra klima og plastik til migrationskrise og mindsteløn. Vores nye redaktion skal være med til at gøre det endnu mere klart, hvor de politiske brudflader ligger og sikre, at EU-stoffet helt naturligt bliver prioriteret.

De to reportere på den nye redaktion bliver Sophie Bremer og Cecilie Kallestrup. Begge er rekrutteret internt. Samtidig med at den nye EU-redaktion oprettes, styrkes også EU-dækningen på ’Orientering’ på P1. Her er DR’s tidligere EU-korrespondent Karin Axelsson ny medarbejder og indgår i EU-dækningen sammen med Marianne Skovlund.

I Bruxelles er Ole Ryborg fortsat DR’s EU-korrespondent, og Per Bang Thomsen er nyhedsreporter.