DR Teknologi får ny underdirektør

Aino Olsen skal stå i spidsen for DR Teknologi, hvor hun får en central rolle i at udvikle og drifte DR’s samlede teknologiapparat og forløse ambitionerne i DR’s digitale udviklingsplan.

Aino Olsen kommer fra en stilling som vicedirektør i Styrelsen for It og Læring i Børne- og Undervisningsministeriet. (Foto: Morten Bjerregaard)

Den 1. maj tiltræder Aino Olsen som ny underdirektør i DR Teknologi. Aino Olsen kommer fra en stilling som vicedirektør i Styrelsen for It og Læring i Børne- og Undervisningsministeriet.

Som ny underdirektør for DR Teknologi får Aino Olsen en central rolle i at udvikle og drifte DR’s samlede teknologiapparat og forløse ambitionerne i DR’s digitale udviklingsplan.

Om ansættelsen af Aino Olsen siger direktør for ØTM, Mads Diness Jensen:

- Jeg glæder mig til at få Aino med ombord. Aino har arbejdet med it-udvikling og drift, digitalisering, projekt- og porteføljestyring i alle afskygninger. Hun er strategisk, analytisk og har solid ledererfaring fra flere organisationer.

- Jeg er sikker på, at hun er den helt rigtige til at stå i spidsen for DR Teknologi, opbygge gode samarbejdsrelationer på tværs af DR og bidrage til, at vi som hus arbejder sammen mod fælles mål.

Meningsfuld og opgave

Aino Olsen siger selv om jobskiftet:

Jeg glæder mig meget til at blive en del af holdet. Jeg glæder mig til at opleve DR indefra og sammen med alle chefer og medarbejdere i DR Teknologi levere mit bidrag til, at DR også fremadrettet har et effektivt og velfungerende teknologiapparat.

- DR står midt i en digital omstilling, hvor der skal tænkes i nye løsninger, så DR forbliver relevant for hele befolkningen. Det synes jeg er en enorm meningsfuld opgave, som jeg glæder mig meget til at være med til at løfte.

Aino Olsen har lang erfaring fra centraladministrationen. Senest har hun som vicedirektør i Styrelsen for IT og Læring haft ansvar for udvikling og drift af en lang række it-systemer på Børne- og Undervisningsministeriets område. Før det har hun varetaget flere chefstillinger i Skatteministeriet.

Aino Olsen er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet, er 48 år, bor i Allerød, er gift og har to drenge på 18 og 15 år.

Aino Olsen afløser Mikkel Müller, der i februar skiftede til Danske Spil efter 12 år i DR.