”Man starter med at ’gå til DR’ på samme måde, som hvis man starter med at gå til fodbold.”
Sådan siger projektleder Signe Muusmann om DR Talentholdet, der har fostret flere store mediepersonligheder. Netop nu er optagelsesprocessen i fuld gang. Første opgave er lagt ud og kan besvares af alle, der har en drøm om at komme i lære hos DR.
For på Talentholdet er der intet krav om en specifik uddannelse, og der er ingen tidligere beskæftigelser, der kan bringe dig forrest i køen. Der kigges efter råt talent i alle former.
”Det er en chance for at komme ind og være sig selv og levere en masse godt og anderledes indhold, uden for eksempel at have ’journalist’ stemplet i nakken. Vi vil gerne finde vores egne og være med til at forme dem gennem forløbet. Det er vigtigt for os, for det har vi altid haft rigtig god succes med, og det har givet os nogle dygtige værter og skarpe ideudviklere,” fortæller Signe Muusmann.
Et luksusforløb
Talentholdet beskrives bedst som et toårigt personligt udviklingsforløb. Dem, der bliver optaget, kommer i mesterlære hos nogle af DR’s dygtigste folk og lærer håndværket, som skal supplere det, de først og fremmest er valgt på baggrund af – deres personlighed.
”Vi giver dem et luksusforløb, hvor der er enormt meget sparring og enormt meget ideudvikling. Konstant feedback og konstant fokus på personlig udvikling. Hele tiden med udgangspunkt i, hvem de er, for de har jo ikke andet at stå på, end at de er nogle fede personer,” siger Signe Muusmann.
Af nuværende DR-værter, der er kommet fra Talentholdet, kan nævnes Anna Lin Lundsgaard fra Ultranyt og Maria Fantino fra Curlingklubben på P3. Folk som Kristian Leth, Frederik Cilius og Simon Jul har også alle været igennem det toårige forløb, ligesom nuværende projektleder på Talentholdet, Signe Muusmann, også har været det.
Mange redaktioner byder ind
Det er typisk ungdomsredaktionerne, der er blevet talenternes legeplads efter et endt forløb. DR Ramasjang, DR Ultra, P3 og DR3 har således nydt godt af Talentholdet de senere år, men Signe Muusmann fortæller, at stadig flere afdelinger i DR får øjnene op for talenternes kompetencer.
”Det er et samarbejde mellem os og talentet. Hvad er deres ønsker og mål, og hvor ser vi, at de kan udvikle sig bedst. Vi har også folk i dokumentarafdelingen, og vi har folk på P1. Folk i huset er enormt åbne for vores elever,” siger hun og roser redaktionerne for at tro på talenterne:
”De forskellige redaktioner har været gode til at tage nogle chancer og tage nogle nye typer ind i stedet for bare at gøre det, de ved fungerer. Det er mega sejt og bidrager til, at DR udvikler sig.”
Første skridt mod optagelse på DR’s talenthold finder du her.