Her er den nye sæson med DR’s kor og orkestre

I dag åbner billetsalget til over 120 nye koncerter med DR Pigekoret, DR Big Band, DR Vokalensemblet, DR Koncertkoret og DR Symfoniorkestret – og en lang række internationale gæstekunstnere.

I dag åbner billetsalget til over 120 nye koncerter med DR Pigekoret, DR Big Band, DR Vokalensemblet, DR Koncertkoret og DR Symfoniorkestret – og en lang række internationale gæstekunstnere. (Foto: Jon Bonde Eriksen © DR)

I en tid, hvor vinterens nattefrost stadig har godt fat, kan sensommer og september virke langt væk. Men faktisk er det netop nu, man skal være vågen, hvis man vil sikre sig billet eller abonnement til store musikoplevelser i den kommende koncertsæson, som åbner den 1. september.

I dag offentliggør DR Koncerthuset nemlig alle sæsonens koncerter med DR’s kor og orkestre, og traditionen tro er der samtidig mulighed for at købe billetter til alle koncerterne til en særligt god pris gennem hele marts måned.

Meditation og fjerne horisonter

Er man glad for sang og kormusik, vil der i den nye sæson være rig mulighed for at opleve hele viften af DR’s kor – fra de mindste sangere i DR Korskolen til de professionelle sangere i DR Koncertkoret. I centrum for langt de fleste af koncerterne er de 18 sangere i DR Vokalensemblet, som medvirker i over 40 koncerter med kormusik i DR Koncerthuset og i kirker rundt i hele landet.

Gennem hele sæsonen har DR Vokalensemblet fokus på fjerne horisonter med et repertoire, der strækker sig fra spansk og latinamerikansk renæssance over tyske og franske romantikere og britisk julemusik til vores store, danske Per Nørgård, der fylder 90 år i år. Koret fortsætter også traditionen med fællessangsarrangementer i DR Koncerthuset og Meditationskoncerter i Vor Frue Kirke og Roskilde Domkirke, som i år for første gang dirigeres af Phillip Faber.

Stemmer med historie

Det er langt fra første gang, at det ringer ind til en ny sæson med masser af sang i DR. Husets ældste, professionelle kor, DR Koncertkoret, runder 90 år i den nye sæson, og det markeres ved en række koncerter, hvor de 74 sangere kan opleves for fuldt blus. Størst bliver lydtrykket, når koret medvirker i kæmpeværket Gurre-Lieder ved DR Symfoniorkestrets sæsonåbning – og kort efter kan koret opleves på egne ben til den officielle 90 års jubilæumskoncert i Københavns Domkirke.

Til næste forår spiller DR Koncertkoret også en vigtig rolle, når DR Symfoniorkestret og Fabio Luisi opfører alle Carl Nielsens vigtigste kor- og orkesterværker, bl.a. Fynsk forår og Hymnus amoris, hvor de får selskab af DR Børnekoret og DR Juniorkoret.

Der bliver også masser af unge sangere på scenen i Koncertsalen i DR Pigekorets sæson, hvor der både er nye og kendte koncertformater at vælge mellem. De traditionelle julekoncerter er blandt årets højdepunkter i DR Koncerthuset, ligesom de såkaldte Mørkekoncerter, hvor alt lys i salen slukkes. Som noget nyt præsenterer koret en koncert med titlen DR Pigekoret +, hvor der venter musikalske gæster fra alle genrer på scenen.

Kæmpeværk og jazzikon

Er man til stor, symfonisk musik, har man sandsynligvis allerede bladret i DR Symfoniorkestrets nye sæsonbrochure, som blev præsenteret i februar. Men først nu bliver det muligt at købe billetter til de enkelte koncerter med orkestret, chefdirigent Fabio Luisi og de mange internationale gæstekunstnere, som lægger vejen forbi DR Koncerthuset i den nye sæson.

DR Symfoniorkestret medvirker også i en særlig hyldestkoncert for jazzikonet Thad Jones, som stod i spidsen for DR Big Band i årene 1977-86. Her bliver det DR Big Bands nuværende chefdirigent Miho Hazama, der står i spidsen for begge orkestre – og hun har selv skrevet en suite for symfoniorkester og bigband som hyldest til sin berømte forgænger.

Blandt de øvrige højdepunkter i DR Big Bands nye sæson er gentagelsen af det populære live-koncept ’FONK! Det er Big Band’ med værtsduoen Milling & Molbech fra P4, og en koncert, hvor Miho Hazama står i spidsen for det musikalske program, som bandet skal have med på turné til Japan i efteråret 2022.

Kim Bohr, chef for DR Koncerthuset, Den levende musik & P2, siger om den nye sæson i DR Koncerthuset:

– Vi går en sæson i møde, hvor der virkelig er mulighed for at opleve hele viften af DR’s kor og orkestre – både i de ’rene’, traditionelle formater og i nye kombinationer, som giver publikum mulighed for at opleve dem på en ny måde. Jeg er særligt glad for, at vi har et rekordhøjt antal koncerter med sang – både kormusik og fællessang – som er en helt central del af vores levende musik i DR, og ikke mindst er det en stor glæde at vi kan fejre DR Koncertkorets 90 års jubilæum som Danmarks internationalt kendte, symfoniske kor.