Lyden af DR har fået guld

DR's arbejde med at skabe en helt særlig lydidentitet på tværs af DR's platforme har fået guld ved Creative Circle Awards, hvor også Minisjang og Ramasjang fik priser.

DR har de senere år arbejdet med at skabe en tværgående lydidentitet på tværs af DR's platforme. (Foto: © Agnete Schlichtkrull)

Hvordan opsummerer man med få toner hele DR's identitet og skaber sammenhæng mellem alt fra TV-Avisen til DR Lyd og DRTV?

Det har DR Design og lydfirmaet Unmute arbejdet med i de seneste år, hvor man har prøvet at skabe en tværgående lydidentitet på tværs af DR’s platforme. DR-lyden består af to toner, som går og skal gå igen på tværs af alle platforme og kanaler, og du støder for eksempel på den, når du går i gang med at streame på DRTV, åbner appen med DR Lyd og i underlægningsmusik på radio og TV.

’Lyden af DR’-projektet har allerede tidligere modtaget den verdensomspændende designpris, en Red Dot Award, og nu har DR og Unmute også fået en pris på hjemmebane. Det skete ved uddelingen af Creative Circle Awards i København fredag aften. Her blev det til guld til ’Lyden af DR’ i kategorien med den officielle titel ’Creative Audio Design, hvor prisen gik til projekter, hvor lyd og/eller musik var det primære designelement, en identitetsskaber eller omdrejningspunktet for et kreativt koncept.

Uddelt for 30. gang

Ved prisuddelingen blev der uddelt priser til nogle af de bedste og originale ideer inden for eksempel design, digital design, annoncer, kampagner m.m. Det var 30. år i træk, der blev uddelt priser – i startet var de kendt under navnet ’Guldkornet’.

- Målet er, at folk efter noget tid, når de spiller lyden på vores platforme, automatisk registrerer, at det her er DR, på samme måde som når man ser det visuelle logo, forklarede den daværende leder af DR Design, Anders Thulin, da han sidste efterår fortalte om tankerne bag ’Lyden af DR’ på dr.dk/omdr.

Siden marts 2022 har Anders Thulin været leder af Institut for Visuelt Design på Det Kongelige Akademi.

Du kan høre lyden af DR - samt få mere at vide om den - i videoen herunder:

Ved Creative Circle Awards var der også to gange sølv til Minisjang og Ramasjang fra DR.

Minisjang-appen, som firmaet Hello Monday har udviklet for DR fik sin pris i kategorien 'Bedste app-design', mens spillet 'Hr. Skægs Bogstavjagt' fik sølv i kategorien Service & Utilities Websites', hvor priserne gik digitale sider, der engagerer forbrugere og tilbyder brugbare digitale værktøjer.