I dag er det helt almindeligt at ty til terapeuter og psykologer, hvis livet gør ondt. Men hvilken tilgang anvender præster eller andre religiøse og spirituelle vejledere, når de skal hjælpe mennesker ud af tvivlen? Det er noget af det, som seerne får konkrete svar på i det nye program ’Det gode råd’, der har Paula Larrain som vært. Programmet har premiere på DR2 søndag den 14. juni klokken 23.00 og på DRTV.
- I løbet af livet støder vi alle på personlige kriser, eksistentielle spørgsmål eller sjælesorg. I ’Det gode råd’ diskuterer et panel af åndelige vejledere livets store spørgsmål ud fra deres forskellige, religiøse ståsted og åndelige overbevisning. Vi ser på, i hvilket omfang religion kan give svar og trøst i livets svære stunder, og det er mit håb og også programmets mission, at seerne kan tage nogle konkrete anvisninger med videre ud i livet. Jeg glæder mig helt enormt til at komme i gang med programmet og selvfølgelig til igen at prøve kræfter med TV-mediet efter mange års pause, siger vært Paula Larrain.
Hvad er mit kald?
I det første program består panelet af sognepræst Lars Gustav Lindhardt, præst og Kierkegaard-ekspert Pia Søltoft, imam Waseem Hussain og spirituel lærer Steen Landsy. Sammen skal de vejlede Marinus på 21 år, som har en udfordring i sit liv.
Han er på sit tredje sabbatår efter studentereksamen og er i tvivl om, hvad hans kald i livet er – herunder hvilken uddannelse, han skal kaste sig over. Marinus har ikke fået det kald, han havde regnet med ville indfinde sig, og er nu grundlæggende i tvivl om, hvilken kurs hans liv skal tage. Marinus arbejder i øjeblikket som lærervikar i en folkeskole og i en ungcafé, som er et kommunalt ungdomstilbud.
Men for første gang i livet tvivler Marinus på sig selv og føler sig under pres, fordi han ikke er kommet i gang med en uddannelse. Men om det er eget pres eller et ydre pres fra samfundet, det er noget af det som ’Det gode råd’ forholder sig til – også i dialog med Marinus, som vender sin situation direkte med vejlederne.
Livskriser er universelle problemstillinger, som har eksisteret lige så længe der har været mennesker. Men hvordan kan nutidens spørgsmål om uddannelsesvalg, sorg og tvivl blive afhjulpet af gamle skrifter i bibelen, Søren Kierkegaards eksistentielle retninger, Koranens helligskrifter og Rudolf Steiners livssyn?
Det kan seerne få nærmere indsigt i, når ’Det gode råd’ har premiere den 14. juni.
De kommende søndage er nye mennesker med nye problemstillinger omdrejningspunktet for en samtale mellem vært Paula Larrain og et panel af åndelige vejledere, der rådgiver ud fra et religiøst perspektiv.