Sofie Østergaard inviterer børn til dyst i teknologikreativitet   

Grævlingeræv eller uglemakrel - bliver det børn fra Vejle, Vissenbjerg eller Valby, der skaber de sejeste superdyr med brug af kodning og kreativitet? Tilmeldingen til årets største ultra:bit-læringsevent for 4., 5. og 6. klasser fra hele landet er netop åbnet.   

  • Sofie Østergaard er vært for 'ultra:bit LIVE'. (Foto: © Bjarne B. Hermansen)
  • Børnene skal skabe deres egne unikke superdyr med teknologi. (Foto: © Louise Stoholm Christensen)
1 / 2

Skoleelever fra hele landet kan være med, når DR til september har premiere på det helt nye læringsevent ‘ultra:bit LIVE’.

Børn i 4., 5. og 6. klasse får nu mulighed for at blive en del af en interaktiv, direkte læringsevent med DR-vært Sofie Østergaard til september.

’ultra:bit LIVE’ bliver sendt direkte på DR Skoles pop-up YouTube-kanal, hvor klasserne deltager hjemme fra klasseværelset i en undervisningstime.

Klasserne dyster mod hinanden på tværs af hele landet i sjove dueller med fokus på kodning, kreativitet og danske dyr.

’ultra:bit LIVE’ er kulminationen på et undervisningsforløb, hvor børn skaber deres egne unikke superdyr med teknologi og er med i konkurrencen om at vinde præmier til hele klassen.

Tilmeldingen til ultra:bit LIVE er netop åbnet.

Overvældende opbakning til ultra:bit

Camilla Laudrup, der er sekretariatsleder for ultra:bit i DR, glæder sig over at præsentere det nye ultra:bit-tilbud:

- ultra:bit oplever en fuldstændig overvældende tilslutning fra børn, lærere, skoleledere og forældre over hele landet. Op mod 100.000 børn i 4., 5. og 6. klasser deltager i indsatsen, som har til formål at inspirere vores børn til at prøve kræfter med kreativitet og kodning – og tænde for deres kritiske sans i forhold til den teknologi, de omgiver sig med i hverdagen. Med ’ultra:bit LIVE’ giver vi nu børnene mulighed for at sætte gang i både fantasi, kodeevner og fordybelse i idéudvikling og designprocesser, siger Camilla Laudrup.

ultra:bit-indsatsen består af en kombination af børneprogrammer på DR Ultra, digitale undervisningsforløb på DR Skole og en hel række undervisningstilbud og aktiviteter fra mere end 50 samarbejdspartnere. DR, CFU og Astra står bag læringsindsatsen, som er støttet af Industriens Fond.

Grævlingeræve og uglemakreller

2020 er Naturens År i DR, og det har smittet af på ’ultra:bit LIVE’, for eleverne skal ud og samle viden om danske dyr, prøve at sammensætte forskellige dyrs egenskaber på nye måder, før de til sidst skal bringe deres eget superdyr til live ved hjælp af kodning, kreativitet og teknologi.

DR-vært Sofie Østergaard glæder sig til at stå i spidsen for ultra:bit LIVE:

- Nu er det tredje år i træk, jeg får lov til at være vært på ultra:bit, og det er noget af det sjoveste og vigtigste, jeg har lavet. Jeg er imponeret over, hvor godt børnene har styr på teknologien, og hvordan de kaster sig over udfordringer, prøver sig frem og kommer med alle mulige fantastiske og vanvittige idéer. Jeg glæder mig meget til at holde en kæmpe natur- og teknikfest med en masse seje elever hjemme i deres klasseværelser, siger Sofie Østergaard.

’ultra:bit LIVE’ foregår på DR Skoles pop-up YouTube-kanal den 21. september til 8. oktober 2020. Alle 4., 5. og 6. klasser kan deltage. Vejle Kommunes børn er inviteret til at deltage som de første til Ultra:bit LIVE premieren.

Tilmeldingen er åben på www.dr.dk/ultrabitlive.

Fakta om ultra:bit

  • 8 ud af 10 skoler deltager i læringsindsatsen ultra:bit, som vil inspirere børn til at blive mere end teknologibrugere, nemlig til selv kreativt at kunne skabe med teknologi – og tage kritisk stilling til den.

  • ultra:bit er en storstilet fælles lærings- og undervisningsindsats udviklet af DR i samarbejde med store dele af undervisningsverdenen og er støttet af Industriens Fond. ultra:bit udføres i samarbejde med Center for Undervisningsmidler (CFU Danmark) under professionshøjskolerne og det nationale naturfagscenter Astra. En lang række samarbejdspartnere bidrager til projektet på forskellig vis for at sikre synergi og gennemslagskraft.

  • ultra:bit blev lanceret i 2018, og i dag deltager over 100.000 elever fra 4., 5. og 6. klasse i ultra:bit. 18.000 børn har deltaget på ultra:bit camps i Allinge, Aalborg, Odense og København.

  • Undervisningsmaterialet til ultra:bit LIVE Forløbet kan bruges i både matematik, natur & teknologi, håndværk & design, dansk eller i tværfaglige forløb og er udviklet i samarbejde med CFU – Center for Undervisningsmidler. Det ligger klar her: på www.dr.dk/ultra:bitlive.

  • ultra:bit er blevet forlænget til 2023, og fra skoleåret 2021/22 kan 7. og 8. klasser også deltage i aktiviteter, der understøtter kreativitet og teknologiske skaberkraft. Læs mere på www.dr.dk/projektultrabit