Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:07
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns sommerbriks: Leonora Christina Skov - Jeg lærte ikke at stole på nogen

  Gør kærligheden Leonora Christina Skov i stand til at møde mennesker med den tillid, hun mistede som barn? I fem sommerudsendelser er Briksen erstattet af en liggestol i pileflet, når Svend Brinkmann taler med markante danskere og stiller de store spørgsmål. Og så hiver Brinkmann et filosofisk mesterværk op af lommen undervejs. Vært: Svend Brinkmann. Gæst: Leonora Christina Skov. Tilrettelæggere: Christoffer Heide Høyer og Frederik Bjerre Andersen. (Genudsendelse fra onsdag). (Sendes også søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 27:11
  De nye sangskrivere

  De nye sangskrivere 4:5 - Christian Dorph

  Som forfatter udfordrer Christian Dorph sine læsere, både når han skriver digte og krimier. Han forsøger altid at bryde skabelonen, og med sin dystre tekst og kringlede melodi ligner Natskygge ikke en klassisk højskolesang. Christian Dorph fortæller om teksten, mens Katrine Muff sætter sig ved flyglet og viser vejen ind i sangen. Vært: Katrine Muff Enevoldsen, komponist og højskolelærer. Medvirkende: Christian Dorph, forfatter. Tilrettelæggelse: Sara Røjkjær Knudsen og Mette Willumsen. Lydbearbejdning: Carsten Ortmann. Redaktør: Jesper Langballe. (Genudsendelse fra i går). (Sendes også 00.05 og søndag 7.03).

  Musik
 • Stjerner og striber - Ta'r til Tyskland

  Merkel Spezial 4:5 - Kansler Kedelig

  Angela Merkel elsker at lave kartoffelsuppe og tage på vandreture i de tyske alper, når hun altså ikke er travl med at lede en af verdens største økonomier. Men hvem er privat-Merkel egentlig? Er hendes politik lige så kedelig, som hendes privatliv tilsyneladende er? Og hvad er det med den næsten mytiske Merkel-rombe, der kort og godt kan skrives <>? Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter og international korrespondent Stéphanie Surrugue. Tilrettelægger: Lasse Berg Sørensen. (Genudsendelse fra i går). (Sendes også 00.32 og søndag 7.30).

  Nyheder & Aktualitet
 • 2:45:10
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Har mænd i 2021 brug for frigørelseskamp og mandelejre? Er det bekymrende, at de studerendes SU-gæld er steget så meget under coronakrisen? Hvordan er medaljechancerne for de danske atleter til OL? Dagens vært er Jan Falkentoft. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 57:13
  Sygt nok

  Sygt nok: Ondt i ryggen - det må du lære at leve med

  900.000 danskere døjer med smerter i ryggen. Og det må mange af dem nok bare lære at leve med. Smerten er nemlig ikke til at finde og fjerne. Derfor er videnskaben holdt op med at bruge al krudtet på at forklare smerten, for i stedet at finde ud af, hvad der rent faktisk virker for den enkelte. Og da hverken operationer eller piller hjælper i de fleste tilfælde, findes der desværre ikke nogen magisk kur mod rygsmerter. Det bedste, rygpatienter kan gøre, er at lære sig selv at tage kontrol over smerterne - og at finde nogle øvelser, de selv tror på virker. Programmet er del 2 af en miniserie om ondt i ryggen. Gæster: Jan Hartvigsen, professor og forskningsleder på SDU samt seniorforsker ved Kiropraktorernes Videnscenter. Morten Høgh, adjunkt ved Aalborg Universitet og PhD i smertevidenskab. Tilrettelæggere: Victoria Touveneau og Frederik Bjerre Andersen. Vært: Maja Thiele, læge og forsker. sygtnok@dr.dk (Sendt første gang 5. marts). (Sendes også 20.03, lørdag 2.03, mandag 6.05 og 00.05).

  Videnskab & Teknologi
 • 55:54
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog: Når sorgen træder ud af skyggen

  "Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage - Carls bog" er Naja Marie Aidts bog fra 2017 om hendes søns pludselige død, hvor hun oplevede at sproget blev meningsløst. Hvilket sprog har vi når sorgens væsen er stumt? Forfatterinden har selskab af sorgforsker Mai-Britt Guldin og sprogkonsulent Sabine Kirchmeier. Vært: Adrian Hughes. Husk at du altid kan skrive dine sprogspørgsmål til os på klogpaasprog@dr.dk. (Sendt første gang 2. april). (Sendes også 21.03, lørdag 5.03 og søndag 22.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:14
  P1 Debat

  P1 Debat: Klima-lockdown?

  Oversvømmelser, varmerekorder og voldsomme skovbrande. Jorden har det skidt og politikerne tager ikke truslen mod kloden alvorligt nok, lyder kritikken. Politikerne handlede ellers hurtigt, da verden var truet af corona. Hvorfor gør de ikke det samme med klimaudfordringerne? Er et klima-lockdown vejen frem? Eller kan vi med grønne investeringer forbruge os ud af krisen? P1 Debat samler aktivister, politikere og virksomheder til klimatopmøde. Vært: Thomas Tjaerandsen. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Caspar og krigen

  20 års blodig og broget krig i Afghanistan lakker mod enden. Frem mod den 11. september i år trækker Danmark - i fællesskab med USA og NATO - vores tropper ud af landet. Vandt vi krigen? Og fik afghanerne freden? Vi spørger Caspar Stefani, der er en af de godt 12.000 danske soldater, der nåede at være udsendt i Afghanistan. Vært: Knud Brix. (Redigeret genudsendelse af podcast fra 4. maj). (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 30:11
  Det vi går rundt med

  Det vi går rundt med 9:12 - Med Jonas Hjort Andersen ved den danske grænse

  Jonas Hjort Andersen er krigsveteran, men har også blandt andet været med i teaterstykket My Deer Hunter, og så har han PTSD. I virkeligheden er han træt af, at det altid er dér hans fortælling skal starte, så nu er han og Caspar taget ned til den danske grænse, for at snakke om alle de ting de også er. Men måske kan Jonas også lære Caspar noget om at tage sine begrænsninger alvorligt, og at forsøge at gøre det gode for sig selv. Og om at befinde sig det sted, hvor man på den ene side kan være en succeshistorie, samtidig med at man stadig kan have svært ved at rejse sig fra sengen. Vært og tilrettelægger: Caspar Eric. Producer og lyddesigner: Kim G. Hansen. Komponist og assisterende lyddesigner: Frederik Bjørn. Redaktør: Hanne Budtz-Jørgensen. Produceret for DR af Munck for DR. (Sendes også 19.30 og lørdag 16.30).

  Fritid & Livsstil
 • 1:54:12
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Er dansk kulturarv sikret mod oversvømmelser? Når vandet løber over sine bredder, truer det også kulturarven. I Tyskland har man endnu ikke et overblik, men man vurderer enorme skader på både museers samlinger og bevaringsværdige bygninger. Vi ser nærmere på, hvor godt de danske museer er sikret mod oversvømmelser, og så besøger vi et af de museer, der netop har færdiggjort et klimasikret magasin til 170 millioner. Klar, parat, turisme: Der er stadig brug for en massiv kickstart af det danske turisme erhverv, og derfor har branchen nu besluttet at give en større millionindsprøjtning til en række udvalgte aktiviteter og produkter i håb om, at de kan skabe tiltrækningskraft. Det er også i dag, du kan høre, hvad en 14-årig Kristian von Hornsleth lyttede til, mens han hang ud på sit værelse på Herlufsholm Kostskole - det er sidste afsnit i vores serie om teenagehits, der hænger ved hele livet. Vært: Karen Secher. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  I Grønland er Nuuks borgmester og tre embedsmænd under anklage for at have snydt sig foran i vaccinekøen. Og ikke nok med det, en af embedsmændene beskyldes også for at have truet med at trække kommunens hjælp til vaccinering af borgere, hvis ikke de fik en vaccine med det samme. Flere lande er ved at indføre krav om, at man skal være vaccineret, hvis man vil arbejde med ældre, syge og andre sårbare. Sådan et krav bør vi også have i Danmark, lyder det fra flere stemmer i sundhedsdebatten. Vi tager debatten om krav om ikke bare coronavaccine til sundhedspersonale, men også influenzavaccine. I Biologer er først nu ved at finde ud af hvilket liv, der ligger på bunden af de dybeste oceaner. Men lukrativ minedrift på havbunden kan ødelægge dele af det dybhavsliv, inden vi rigtig når at vide hvad det er. Mathias Bay Lynggaard er værten. Orhan Gökcen er redaktøren. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:14
  P1 Debat

  P1 Debat: Klima-lockdown?

  Oversvømmelser, varmerekorder og voldsomme skovbrande. Jorden har det skidt og politikerne tager ikke truslen mod kloden alvorligt nok, lyder kritikken. Politikerne handlede ellers hurtigt, da verden var truet af corona. Hvorfor gør de ikke det samme med klimaudfordringerne? Er et klima-lockdown vejen frem? Eller kan vi med grønne investeringer forbruge os ud af krisen? P1 Debat samler aktivister, politikere og virksomheder til klimatopmøde. Vært: Thomas Tjaerandsen. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Caspar og krigen

  20 års blodig og broget krig i Afghanistan lakker mod enden. Frem mod den 11. september i år trækker Danmark - i fællesskab med USA og NATO - vores tropper ud af landet. Vandt vi krigen? Og fik afghanerne freden? Vi spørger Caspar Stefani, der er en af de godt 12.000 danske soldater, der nåede at være udsendt i Afghanistan. Vært: Knud Brix. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 30:11
  Det vi går rundt med

  Det vi går rundt med 9:12 - Med Jonas Hjort Andersen ved den danske grænse

  Jonas Hjort Andersen er krigsveteran, men har også blandt andet været med i teaterstykket My Deer Hunter, og så har han PTSD. I virkeligheden er han træt af, at det altid er dér hans fortælling skal starte, så nu er han og Caspar taget ned til den danske grænse, for at snakke om alle de ting de også er. Men måske kan Jonas også lære Caspar noget om at tage sine begrænsninger alvorligt, og at forsøge at gøre det gode for sig selv. Og om at befinde sig det sted, hvor man på den ene side kan være en succeshistorie, samtidig med at man stadig kan have svært ved at rejse sig fra sengen. Vært og tilrettelægger: Caspar Eric. Producer og lyddesigner: Kim G. Hansen. Komponist og assisterende lyddesigner: Frederik Bjørn. Redaktør: Hanne Budtz-Jørgensen. Produceret for DR af Munck for DR. (Genudsendelse fra 13.30). (Sendes også lørdag 16.30).

  Fritid & Livsstil
 • 57:13
  Sygt nok

  Sygt nok: Ondt i ryggen - det må du lære at leve med

  900.000 danskere døjer med smerter i ryggen. Og det må mange af dem nok bare lære at leve med. Smerten er nemlig ikke til at finde og fjerne. Derfor er videnskaben holdt op med at bruge al krudtet på at forklare smerten, for i stedet at finde ud af, hvad der rent faktisk virker for den enkelte. Og da hverken operationer eller piller hjælper i de fleste tilfælde, findes der desværre ikke nogen magisk kur mod rygsmerter. Det bedste, rygpatienter kan gøre, er at lære sig selv at tage kontrol over smerterne - og at finde nogle øvelser, de selv tror på virker. Programmet er del 2 af en miniserie om ondt i ryggen. Gæster: Jan Hartvigsen, professor og forskningsleder på SDU samt seniorforsker ved Kiropraktorernes Videnscenter. Morten Høgh, adjunkt ved Aalborg Universitet og PhD i smertevidenskab. Tilrettelæggere: Victoria Touveneau og Frederik Bjerre Andersen. Vært: Maja Thiele, læge og forsker. sygtnok@dr.dk (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også lørdag 2.03, mandag 6.05 og 00.05).

  Videnskab & Teknologi
 • 55:54
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog: Når sorgen træder ud af skyggen

  "Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage - Carls bog" er Naja Marie Aidts bog fra 2017 om hendes søns pludselige død, hvor hun oplevede at sproget blev meningsløst. Hvilket sprog har vi når sorgens væsen er stumt? Forfatterinden har selskab af sorgforsker Mai-Britt Guldin og sprogkonsulent Sabine Kirchmeier. Vært: Adrian Hughes. Husk at du altid kan skrive dine sprogspørgsmål til os på klogpaasprog@dr.dk. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også lørdag 5.03 og søndag 22.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  I Grønland er Nuuks borgmester og tre embedsmænd under anklage for at have snydt sig foran i vaccinekøen. Og ikke nok med det, en af embedsmændene beskyldes også for at have truet med at trække kommunens hjælp til vaccinering af borgere, hvis ikke de fik en vaccine med det samme. Flere lande er ved at indføre krav om, at man skal være vaccineret, hvis man vil arbejde med ældre, syge og andre sårbare. Sådan et krav bør vi også have i Danmark, lyder det fra flere stemmer i sundhedsdebatten. Vi tager debatten om krav om ikke bare coronavaccine til sundhedspersonale, men også influenzavaccine. I Biologer er først nu ved at finde ud af hvilket liv, der ligger på bunden af de dybeste oceaner. Men lukrativ minedrift på havbunden kan ødelægge dele af det dybhavsliv, inden vi rigtig når at vide hvad det er. Mathias Bay Lynggaard er værten. Orhan Gökcen er redaktøren. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 27:11
  De nye sangskrivere

  De nye sangskrivere 4:5 - Christian Dorph

  Som forfatter udfordrer Christian Dorph sine læsere, både når han skriver digte og krimier. Han forsøger altid at bryde skabelonen, og med sin dystre tekst og kringlede melodi ligner Natskygge ikke en klassisk højskolesang. Christian Dorph fortæller om teksten, mens Katrine Muff sætter sig ved flyglet og viser vejen ind i sangen. Vært: Katrine Muff Enevoldsen, komponist og højskolelærer. Medvirkende: Christian Dorph, forfatter. Tilrettelæggelse: Sara Røjkjær Knudsen og Mette Willumsen. Lydbearbejdning: Carsten Ortmann. Redaktør: Jesper Langballe. (Genudsendelse fra i går). (Sendes også søndag 7.03).

  Musik
 • Stjerner og striber - Ta'r til Tyskland

  Merkel Spezial 4:5 - Kansler Kedelig

  Angela Merkel elsker at lave kartoffelsuppe og tage på vandreture i de tyske alper, når hun altså ikke er travl med at lede en af verdens største økonomier. Men hvem er privat-Merkel egentlig? Er hendes politik lige så kedelig, som hendes privatliv tilsyneladende er? Og hvad er det med den næsten mytiske Merkel-rombe, der kort og godt kan skrives <>? Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter og international korrespondent Stéphanie Surrugue. Tilrettelægger: Lasse Berg Sørensen. (Genudsendelse fra i går). (Sendes også søndag 7.30).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:12
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Er dansk kulturarv sikret mod oversvømmelser? Når vandet løber over sine bredder, truer det også kulturarven. I Tyskland har man endnu ikke et overblik, men man vurderer enorme skader på både museers samlinger og bevaringsværdige bygninger. Vi ser nærmere på, hvor godt de danske museer er sikret mod oversvømmelser, og så besøger vi et af de museer, der netop har færdiggjort et klimasikret magasin til 170 millioner. Klar, parat, turisme: Der er stadig brug for en massiv kickstart af det danske turisme erhverv, og derfor har branchen nu besluttet at give en større millionindsprøjtning til en række udvalgte aktiviteter og produkter i håb om, at de kan skabe tiltrækningskraft. Det er også i dag, du kan høre, hvad en 14-årig Kristian von Hornsleth lyttede til, mens han hang ud på sit værelse på Herlufsholm Kostskole - det er sidste afsnit i vores serie om teenagehits, der hænger ved hele livet. Vært: Karen Secher. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  I Grønland er Nuuks borgmester og tre embedsmænd under anklage for at have snydt sig foran i vaccinekøen. Og ikke nok med det, en af embedsmændene beskyldes også for at have truet med at trække kommunens hjælp til vaccinering af borgere, hvis ikke de fik en vaccine med det samme. Flere lande er ved at indføre krav om, at man skal være vaccineret, hvis man vil arbejde med ældre, syge og andre sårbare. Sådan et krav bør vi også have i Danmark, lyder det fra flere stemmer i sundhedsdebatten. Vi tager debatten om krav om ikke bare coronavaccine til sundhedspersonale, men også influenzavaccine. I Biologer er først nu ved at finde ud af hvilket liv, der ligger på bunden af de dybeste oceaner. Men lukrativ minedrift på havbunden kan ødelægge dele af det dybhavsliv, inden vi rigtig når at vide hvad det er. Mathias Bay Lynggaard er værten. Orhan Gökcen er redaktøren. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet