Live kanaler

Detektor

Detektor konfronterer hver uge politikere, medier og andre magthavere med fejl og falske påstande i den offentlige debat. Vært: Camilla Stampe.

Nyheder & Aktualitet

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 26:45
  Detektor

  Hvis det ikke er racisme, hvad er det så?

  Hedder du Ali, skal du sende flere ansøgninger end Peter for at komme til jobsamtale. Det viser forskning fra Københavns Universitet. Er det racisme? Nej, siger Dansk Folkeparti. Men hvad er det så? Er det bare ordet 'racisme', partiet ikke bryder sig om? Eller mener Dansk Folkeparti, at der slet ikke findes diskrimination i Danmark? Vi spørger partiets integrationsordfører Marie Krarup. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:41
  Detektor

  Samme fupnummer i 25 år?

  De seneste 25 år er kritikken haglet ned over manden bag 'Danmarks mest læste sundhedsmagasin'. Et gratismagasin spækket med skjult reklame og vildledende artikler, som danske aviser og ugeblade har distribueret til 1,3 millioner danskere. Detektor har konfronteret manden, der står bag. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:40
  Detektor

  Jagten på Støjbergs barnebrud

  En barnebrud på kun 16 år med en meget ældre mand på 50. Sådan et par boede på et dansk asylcenter, da Inger Støjberg greb ind i 2016. Det skriver den tidligere udlændinge- og integrationsminister på Facebook: "Tænk, at vi lagde dansk jord til det, inden der blev grebet ind." Men parret på 16 og 50 har aldrig tidligere været omtalt. Så findes det overhovedet? Og kan det virkelig passe, at de fik lov til at bo sammen under de gamle regler? Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:11
  Detektor

  Radikale forvandler 1.118 våben til 'et par slangebøsser og noget peberspray'

  I en folketingsdebat sagde de Radikales Kristian Hegaard forleden, at der er fundet 'et par slangebøsser og noget peberspray' ved grænsekontrollen. Vi spørger ham, hvorfor han ikke også nævner de 400 knive og sværd, 135 slagvåben, 65 strømpistoler og 198 økser, kastestjerner, gaspistoler og andre våben. Vi undersøger også, om regeringens planer om at lave en ny voldtægtslov, der bygger på samtykke, er den samme samtykkelov, som et mindretal i Straffelovrådet vil have indført. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:24
  Detektor

  Bernie Sanders drømmer om mere socialisme end Danmark

  Tandlæger, briller, vuggestuer og børnehaver - det hele skal være gratis, hvis der står til Bernie Sanders. Den demokratiske præsidentkandidat har flere gange fremhævet Danmark som et eksempel på 'demokratisk socialisme'. Men Sanders går et godt stykke videre end Danmark. Du kan også høre, hvorfor eksperter kalder et forslag fra SF om truede dyre- og plantearter for 'urealistisk'. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:30
  Detektor

  Pia Kjærsgaard behøver ikke lære arabisk for at shoppe på Nørrebro

  På Nørrebro i København skal man "efterhånden kunne arabisk blot for at tyde navnene på butiksfacaderne". Og i shoppingcenteret Fisketorvet skal man efterhånden "spejde længe efter etniske danskere". Det skriver tidligere formand for Folketinget Pia Kjærsgaard i Politiken. Vi undersøger, om det er rigtigt. Vi spørger også formanden for Det Jødiske Samfund Henri Goldstein, hvorfor det er udtryk for antisemitisme, når tv-vært Signe Molde laver satire om drengeomskæring. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:23
  Detektor

  Juletræer skulle leve videre i naturen - nu visner de på et lager

  Før jul lovede virksomheden 100% Øko at genplante tusindvis af klimavenlige juletræer. Men flere kunder modtog aldrig deres træ. Andre kunder har det stadig stående derhjemme. Og på et lager i Brøndby står mange af træerne med visne grene og dyner af mug. Det her er historien om juletræerne, som skulle suge tonsvis af CO2 ud af atmosfæren de næste mange år. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:33
  Detektor

  Frækkere end erhvervsskolen tillader

  Den findes på pornohjemmesiden Pornhub. Og den var også en del af undervisningen på Aarhus Tech. Men efter kritik fra branche- og elevorganisationer dropper erhvervsskolen nu en fræk førstehjælpsvideo. Vi undersøger også, om det er rigtigt, at man kan købe klimaaflad for sine flyrejser i regeringens nye skovfond. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:40
  Detektor

  Søstrene Grene opfinder skov for at sælge servietter

  På skilte i Søstrene Grene står der, at butikken ejer 987 hektar genbrugsskov i Tjekkiet, men det passer ikke. Forbrugerrådet Tænk kalder det en overtrædelse af god markedsføringsskik. Vi spørger Søstrene Grenes direktør, om han er enig. Vi undersøger også, om det er rigtigt, når EU's budgetkommissær Johannes Hahn siger, at Danmark får 7 kroner igen, hver gang vi betaler 1 krone til EU. Til sidst spørger vi DR Fyn, om ny forskning virkelig viser, at naturen kan helbrede os. Det er forskeren bag nemlig ikke enig i. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:43
  Detektor

  Fattig, ikke fattig eller måske fattig?

  Inden valget sagde Socialdemokratiet, at børn under fattigdomsgrænsen fra Danmarks Statistik er fattige. Efter valget sagde Mette Frederiksen så det modsatte, og nu siger social- og indenrigsminister Astrid Krag, at børnene 'måske' bliver omfattet af en ny fattigdomsgrænse. Vi fortæller også, at sundhedsminister Magnus Heunicke gik for langt, da han skrev på Facebook, at tyggetobak og snus er kræftfremkaldende. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:44
  Detektor

  Ghita Nørby overdriver Dirch Passer-anekdote om latterkramper

  I den her uge undersøger vi en historie om skuespiller Birgitte Federspiels pludselige og voldsomme latterkramper, som skuespiller Ghita Nørby har fortalt i flere interviews. Vi fortæller også, at Danmarks Naturfredningsforening soler sig i kommuners store CO2-besparelser, som hverken kommuner eller Naturfredningsforeningen selv kan tage æren for. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:44
  Detektor

  Naturforening praler af CO2-reduktioner, som de selv kalder skadelige

  'Klimakommuner' har sparet 410.000 ton CO2, fortæller Danmarks Naturfredningsforening. Men en stor del skyldes biomasse, som ifølge foreningen er en 'kæmpe fejlinvestering'. Klimaloven bliver kaldt 'bindende', men ingen ved, hvad den vil koste. Og kun to partier siger, at de vil gennemføre den uanset prisen. Vi spørger de andre partier, hvor grænsen går. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:30
  Detektor

  'Unfair' spørgsmål om overvågning

  Kina kan spionere mod os, hvis vi vælger et 5G-netværk fra Huawei. Det siger USA's ambassadør Carla Sands. Men betyder det så, at USA ikke selv kunne finde på at spionere mod den danske befolkning? Det er et 'unfair' spørgsmål, mener ambassadøren. Vi spørger også Radikale og SF, om de virkelig kan garantere danskerne landsholdsfodbold på tv med en ny sportsliste? Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:49
  Detektor

  Én gang til for prins Knud

  Chefredaktør kaldte det "fuldstændig åndssvagt", da Århus Stiftstidende solede sig i hyldest fra bloggere, som aldrig havde besøgt Aarhus. Men to dage senere begik avisen stort set samme fejl. Og først i fjerde forsøg lykkedes det Radio4 at rette en flere uger gammel fejl, som Detektor allerede havde afsløret. I denne udsendelse kigger vi på nogle af de fejl, som sker igen og igen og igen, selvom vi allerede har afsløret dem. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:44
  Detektor

  Året, der er gået

  Karsten Hønge råber 'fantasibeløb' efter Ole Birk Olesen. Lene Rishede Hansen blev udsat for 3F-chikane i lufthavnen. DR skaber unødig frygt for blodpropper hos mobbeofre. Og DF'er beskylder Facebook for at bryde Grundloven. I denne udgave af Detektor ser vi tilbage på året, der er gået. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:42
  Detektor

  Kan man være for tyk?

  Det spørger vi tykaktivist Dina Amlund om i den her uge. Hun siger nemlig, at det ikke er fedtvævet, der er problemet, men samfundets diskrimination af overvægtige, der gør dem syge. Men udelukker det ene det andet? Vi spørger også chefen for dr.dk, hvorfor DR skriver, at Afrikas største vandfald Victoria Falls er udtørret. Turister og eksperter fortæller nemlig, at der er vand i vandfaldet, og at det er helt almindeligt med mindre vand i en tørkeperiode. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:38
  Detektor

  S-frygt for hash- og vodkabølge "giver ingen mening"

  Unge vil drikke mere hård spiritus og tage flere stoffer, hvis aldersgrænsen for køb af øl hæves til 18 år, mener Socialdemokratiets sundhedsordfører Rasmus Horn Langhoff. Det afviser førende forskere dog overfor Detektor. Vi undersøger også, hvorfor miljøminister Lea Wermelin "deler en bekymring" for Roundup, selv om hendes egen styrelse siger, at der ikke er nogen sundheds- eller miljømæssige risici ved Roundup, hvis det bruges efter forskrifterne. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:32
  Detektor

  'Verdens sikreste' hjelm er ikke så sikker, som Hövding lover

  "Ifølge videnskabelige undersøgelser er airbagteknologien 8 gange sikrere end traditionelle cykelhjelme," skriver det svenske firma Hövding om deres airbag-cykelhjelm. Men det vil de nu ændre, efter at Detektor har undersøgt, hvor sikker airbag-hjelmen egentlig er. Vi kigger også på den nye finanslov - og SF's påstand om, at psykiatrien for første gange nogensinde er kommet på finansloven. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:39
  Detektor

  Får prostituerede stomi af for meget analsex?

  Socialdemokraternes socialordfører Camilla Fabricius siger, at prostituerede får stomi og hofteskred. Det kan eksperter, fagfolk og de prostituerede dog ikke genkende. Eksperter kan heller ikke genkende det eksempel, som boligminister Kaare Dybvad turnerer rundt med i medierne for at illustrere problemet med den såkaldte 'Blackstone-paragraf'. Eksemplet handler nemlig slet ikke om den paragraf i loven, som ministeren kritiserer. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:59
  Detektor

  Aarhus hyldes af bloggere, der aldrig har været i byen

  En række medier kunne fortælle, at flere internationale rejsebloggere havde kåret Aarhus til at være en af verdens bedste rejsedestinationer. Men kun en enkelt af rejsebloggerne har sat sine fødder i byen - for fem år siden. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (Socialdemokratiet) siger, at arbejdsløse akademikere ikke skal være for fine til at tage et job i kassen i Netto, ligesom han selv har gjort. Ministeren glemmer bare at nævne, at det var et fritidsjob, han havde, mens han gik i gymnasiet. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:06
  Detektor

  Jyderne kan ånde lettet op

  Mange medier skrev, at der nu bor flere på Sjælland end i Jylland, men det er kun rigtigt, hvis man optæller landsdelene på en særlig måde. Vi ser også på, om jobcentrene fortjener den ros, som Kommunernes Landsforening giver dem. Og har Morten Østergaard ret, når han siger til sine Facebook-følgere, at man som udlænding klarer sig lige så godt med en dansk uddannelse, som alle andre med en dansk uddannelse? Vært Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:30
  Detektor

  DF'er anklager Facebook for at bryde Grundloven

  Medlem af Dansk Folkepartis hovedbestyrelse Erik Høgh-Sørensen anklager Facebook for at bryde Grundlovens paragraf 77 om censur. En række juraeksperter vurderer dog, at Erik Høgh-Sørensen misforstår Grundloven. Det fremgår af en pressemeddelelse fra optikerkæden Louis Nielsen, at halv så mange danskere ville miste synet, hvis flere begyndte at gå til synstjek. Vi undersøger, om det er rigtigt. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:46
  Detektor

  Regnefejl i DAB-afgørelse

  Radio og tv-nævnet har afgjort, at det er Loud, der skal sende på en ny DAB-kanal. Vi er dykket ned i deres afgørelse og har fundet en "klar fejl", som en professor i matematik beskriver det. Tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) siger, at niveauet for terrortruslen i Danmark er på det allerhøjeste. Det undersøger vi. Og så følger vi op på vores historie om selvskade blandt gymnasieelever. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:24
  Detektor

  Hver tredje gymnasieelev skader sig selv, skrev medierne

  Det begyndte med en forsidehistorie på Berlingske, og siden skrev en lang række medier historien om, at hver tredje gymnasieelev skader sig selv. Problemet var bare, at ingen havde set undersøgelsen bag, fordi den hverken var færdig eller videnskabeligt godkendt. De foreløbige tal giver heller ikke belæg for at konkludere, at hver tredje gymnasieelev skærer, brænder eller slår sig selv. Vi undersøger også, hvorfor formand for Danmarks Naturfredningsforening Maria Reumert Gjerding siger, at vi er "tæt på at forlade et dødt hav til dem, der kommer efter os". Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:35
  Detektor

  DR skaber unødig frygt for blodpropper hos mobbeofre

  DR skriver, at mobning øger risikoen for at få en blodprop. Men det er en konklusion, DR selv laver ved at koble to forskningsstudier. Og det kan man ikke, siger forskere. Socialdemokraternes plan om at hæve arvegiften ved generationsskifte i familieejede virksomheder har mødt massiv kritik. Men kan man konkludere, at en højere arveafgift vil skade dansk økonomi? Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:17
  Detektor

  Er flygtninge skyld i flere voldtægter i Danmark?

  Nye Borgerliges formand Pernille Vermund mener, at man bør "finde forklaringen" på det påfaldende sammenfald mellem flygtningestrømmen fra muslimske lande i 2015 og stigningen i antallet af anmeldelser for voldtægt. Den forklaring har vi fundet til hende. Vi vender også tilbage til historien om alarmfirmaet Verisure, der stadig påstår, at deres alarmer nedsætter risikoen for indbrud med 73 procent - og nu har de fået tv-vært og influencer Christiane Schaumburg-Müller til at sige det samme. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:40
  Detektor

  Sårbare unge kom ikke på finansloven trods løfter

  Under valgkampen kaldte Socialdemokratiets Astrid Krag psykiatrien for nødlidende og sagde, at psykiatrien skulle på finansloven. Men den er ikke med i regeringens nye finanslovsudspil. Regeringen siger, at de vil "styrke" forskningen, men der kommer ikke en krone mere til forskning, end hvis Lars Løkke Rasmussen havde været statsminister. Pernille Skipper råbte forleden "fuldstændigt forkert" efter Liberal Alliances Alex Vanopslagh, fordi han sagde, at Enhedslisten vil hæve afgifterne på benzin. Det er, selvom det står i partiets egen klimaplan, at de vil præcis det. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:17
  Detektor

  3F's bøllemetoder i lufthavnen

  Detektor afslører, at det ikke var et enkeltstående tilfælde, da en ansat for nyligt blev udsat for trusler i Københavns Lufthavn, fordi han ikke var medlem af 3F. For 12 år siden beskyldte en tidligere medarbejder i lufthavnen nemlig også 3F Kastrup for chikane og trusler, fordi hun ikke var medlem af 3F. Vi ser også nærmere på, om Danmarks klimaregnskab i virkeligheden er det rene svindel, som TV2 fortæller, og om vi kan stole på, at pensionskasserne investerer 350 milliarder kroner i grøn omstilling, sådan som de selv og statsministeren påstår. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:43
  Detektor

  Løkkes SV-effekt, Hønges "fantasital" og DF's klimaplan

  Vi prøver at finde ud af, hvad Lars Løkke Rasmussen egentlig bygger det på, når han igen og igen siger, at hans eget forslag under valgkampen om et regeringssamarbejde mellem Venstre og Socialdemokraterne havde en "en-til-en"-effekt på Venstres fremgang ved valget. Vi undersøger også, hvorfor SF's Karsten Hønge beskylder Liberal Alliances Ole Birk Olesen for at bruge "fantasital" i debatten om kontanthjælp, og til sidst forsøger vi at få svar på, hvorfor Dansk Folkeparti skriver i sin nye klimaplan, at en CO2-reduktion på 70 procent kan føre til cubanske tilstande. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:27
  Detektor

  E-cigaretter, husligt arbejde og Venstres velfærdsmilliarder

  I USA har der været dødsfald og tilfælde med alvorlig lungesygdom blandt brugere af e-cigaretter. Men brancheforeningen for e-cigaretforhandlere i Danmark mener kun, at folk er blevet syge af e-cigaretter i USA, hvis de har puttet olie med cannabis i. Vi undersøger også, om det er rigtigt, at man har mindre risiko for at blive skilt, hvis kvinden står for størstedelen af det huslige arbejde, sådan som mange medier har fortalt. Og vi afgør en politisk dyst om, hvem der er det største velfærdsparti. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:52
  Detektor

  Kan Frederiksens toprådgiver ikke forsvare sig selv?

  Er det rigtigt, at statsministerens toprådgiver Martin Rossen ikke kan forsvare sig, når Radio24syv hejser en babyballon af ham på Kgs. Nytorv? Vi undersøger også, om en lang række medier har ret i, at arbejdsløshedstal for unge er bekymrende høje. Og så skal vi igen en tur forbi Aarhus Universitet, hvor en rapport om oksekøds påvirkning af klimaet har sat gang i et stort drama. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:11
  Detektor

  Kaldte Trump statsministeren for "nasty"?

  Flere danske medier har skrevet, at Donald Trump har kaldt Mette Frederiksen for "nasty". Men det har den amerikanske præsident aldrig sagt. Venstres næstformand Kristian Jensen retter tre beskyldninger mod den nye S-regering. Detektor ser på, hvor mange af beskyldningerne der holder? Og så fortsætter Mette Frederiksen med at tale om plastikøer, selv om Detektor flere gange har fortalt, at de ikke findes. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:11
  Detektor

  Var Grønland en dansk koloni?

  Den konservative grønlandsordfører Rasmus Jarlov mener, at det er "diskutabelt", om Grønland har været en dansk koloni. Vi spørger ham, hvad han bygger det på. Er antallet af hadforbrydelser i "voldsom vækst", som TV2 påstår? Og er det bare gætteri, når Aarhus kommune siger, at arrangementet Tall Ships Races tiltrak 525.000 besøgende? Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:11
  Detektor

  Er kaffe en større klimasynder end oksekød?

  Fødevarestyrelsen og DR har udråbt kaffe, slik og alkohol til store klimasyndere. Detektor undersøger, om det kan passe. Programmet undersøger også, om Morten Messerschmidt (DF) og Naser Khader (K) har ret, når de påstår, at et lækket notat fra EU-kommissionen afslører, at en meget omdiskuteret FN-pagt om migranter kan blive juridisk bindende for EU's medlemslande. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet