Detektor

Detektor konfronterer hver uge politikere, medier og andre magthavere med fejl og falske påstande i den offentlige debat. Vært: Camilla Stampe.

Nyheder & Aktualitet

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 27:34
  Detektor

  DR skaber unødig frygt for blodpropper hos mobbeofre

  DR skriver, at mobning øger risikoen for at få en blodprop. Men det er en konklusion, DR selv laver ved at koble to forskningsstudier. Og det kan man ikke, siger forskere. Socialdemokraternes plan om at hæve arvegiften ved generationsskifte i familieejede virksomheder har mødt massiv kritik. Men kan man konkludere, at en højere arveafgift vil skade dansk økonomi? Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:17
  Detektor

  Er flygtninge skyld i flere voldtægter i Danmark?

  Nye Borgerliges formand Pernille Vermund mener, at man bør "finde forklaringen" på det påfaldende sammenfald mellem flygtningestrømmen fra muslimske lande i 2015 og stigningen i antallet af anmeldelser for voldtægt. Den forklaring har vi fundet til hende. Vi vender også tilbage til historien om alarmfirmaet Verisure, der stadig påstår, at deres alarmer nedsætter risikoen for indbrud med 73 procent - og nu har de fået tv-vært og influencer Christiane Schaumburg-Müller til at sige det samme. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:40
  Detektor

  Sårbare unge kom ikke på finansloven trods løfter

  Under valgkampen kaldte Socialdemokratiets Astrid Krag psykiatrien for nødlidende og sagde, at psykiatrien skulle på finansloven. Men den er ikke med i regeringens nye finanslovsudspil. Regeringen siger, at de vil "styrke" forskningen, men der kommer ikke en krone mere til forskning, end hvis Lars Løkke Rasmussen havde været statsminister. Pernille Skipper råbte forleden "fuldstændigt forkert" efter Liberal Alliances Alex Vanopslagh, fordi han sagde, at Enhedslisten vil hæve afgifterne på benzin. Det er, selvom det står i partiets egen klimaplan, at de vil præcis det. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:17
  Detektor

  3F's bøllemetoder i lufthavnen

  Detektor afslører, at det ikke var et enkeltstående tilfælde, da en ansat for nyligt blev udsat for trusler i Københavns Lufthavn, fordi han ikke var medlem af 3F. For 12 år siden beskyldte en tidligere medarbejder i lufthavnen nemlig også 3F Kastrup for chikane og trusler, fordi hun ikke var medlem af 3F. Vi ser også nærmere på, om Danmarks klimaregnskab i virkeligheden er det rene svindel, som TV2 fortæller, og om vi kan stole på, at pensionskasserne investerer 350 milliarder kroner i grøn omstilling, sådan som de selv og statsministeren påstår. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:43
  Detektor

  Løkkes SV-effekt, Hønges "fantasital" og DF's klimaplan

  Vi prøver at finde ud af, hvad Lars Løkke Rasmussen egentlig bygger det på, når han igen og igen siger, at hans eget forslag under valgkampen om et regeringssamarbejde mellem Venstre og Socialdemokraterne havde en "en-til-en"-effekt på Venstres fremgang ved valget. Vi undersøger også, hvorfor SF's Karsten Hønge beskylder Liberal Alliances Ole Birk Olesen for at bruge "fantasital" i debatten om kontanthjælp, og til sidst forsøger vi at få svar på, hvorfor Dansk Folkeparti skriver i sin nye klimaplan, at en CO2-reduktion på 70 procent kan føre til cubanske tilstande. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:27
  Detektor

  E-cigaretter, husligt arbejde og Venstres velfærdsmilliarder

  I USA har der været dødsfald og tilfælde med alvorlig lungesygdom blandt brugere af e-cigaretter. Men brancheforeningen for e-cigaretforhandlere i Danmark mener kun, at folk er blevet syge af e-cigaretter i USA, hvis de har puttet olie med cannabis i. Vi undersøger også, om det er rigtigt, at man har mindre risiko for at blive skilt, hvis kvinden står for størstedelen af det huslige arbejde, sådan som mange medier har fortalt. Og vi afgør en politisk dyst om, hvem der er det største velfærdsparti. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:52
  Detektor

  Kan Frederiksens toprådgiver ikke forsvare sig selv?

  Er det rigtigt, at statsministerens toprådgiver Martin Rossen ikke kan forsvare sig, når Radio24syv hejser en babyballon af ham på Kgs. Nytorv? Vi undersøger også, om en lang række medier har ret i, at arbejdsløshedstal for unge er bekymrende høje. Og så skal vi igen en tur forbi Aarhus Universitet, hvor en rapport om oksekøds påvirkning af klimaet har sat gang i et stort drama. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:11
  Detektor

  Kaldte Trump statsministeren for "nasty"?

  Flere danske medier har skrevet, at Donald Trump har kaldt Mette Frederiksen for "nasty". Men det har den amerikanske præsident aldrig sagt. Venstres næstformand Kristian Jensen retter tre beskyldninger mod den nye S-regering. Detektor ser på, hvor mange af beskyldningerne der holder? Og så fortsætter Mette Frederiksen med at tale om plastikøer, selv om Detektor flere gange har fortalt, at de ikke findes. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:11
  Detektor

  Var Grønland en dansk koloni?

  Den konservative grønlandsordfører Rasmus Jarlov mener, at det er "diskutabelt", om Grønland har været en dansk koloni. Vi spørger ham, hvad han bygger det på. Er antallet af hadforbrydelser i "voldsom vækst", som TV2 påstår? Og er det bare gætteri, når Aarhus kommune siger, at arrangementet Tall Ships Races tiltrak 525.000 besøgende? Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:11
  Detektor

  Er kaffe en større klimasynder end oksekød?

  Fødevarestyrelsen og DR har udråbt kaffe, slik og alkohol til store klimasyndere. Detektor undersøger, om det kan passe. Programmet undersøger også, om Morten Messerschmidt (DF) og Naser Khader (K) har ret, når de påstår, at et lækket notat fra EU-kommissionen afslører, at en meget omdiskuteret FN-pagt om migranter kan blive juridisk bindende for EU's medlemslande. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:11
  Detektor

  Lider foie gras-ænder?

  Vi undersøger, om der findes videnskabeligt belæg for, at foie gras-ænder lider under produktionen af den franske delikatesse. Og er det rigtigt, når Søren Espersen fra Dansk Folkeparti skriver, at Danmark har været med til at vedtage en FN-resolution, hvor der står, at Israel er det eneste land i verden, der krænker kvinders rettigheder? Vi ser også nærmere på en historie fra Kristeligt Dagblad om antallet af kriminelle indvandrere og efterkommere i Sverige. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:23
  Detektor

  Kan Tivoli modvirke stress?

  "En rutsjebanetur kan også være med til at modvirke stress," skriver Tivoli i en pressemeddelelse. Men kan det virkelig passe? Og kan man flyve grønt til Bornholm, hvis man bare sætter sig ind i en flyvemaskine fra det danske flyselskab DAT? Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:28
  Detektor

  Bliver den danske befolkning udskiftet?

  Stram Kurs-formand Rasmus Paludan, Dansk Folkepartis Peter Skaarup og Pia Kjærsgaard og flere andre debattører taler om en 'udskiftning' af den danske befolkning. Hvad betyder det, og vil det ske i fremtiden? En lytter undrer sig over, om der virkelig var over 100.000 mennesker på Bornholm under det årlige Folkemøde. Og så afgør vi én gang for alle, om det er Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl eller De Radikales formand Morten Østergaard, der har ret i en diskussion om den danske udviklingsbistand. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:12
  Detektor

  Er muslimerne skyld i radikal fremgang?

  Radikale Venstre er "eksploderet" i flere udsatte boligområder, siger Søren Espersen. Men er det virkelig forklaringen på partiets gode valg? Og kan det passe, at Danmark er det mindst feministiske land i verden, mens Saudi Arabien er nummer et? Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:13
  Detektor

  Rødeste valgsejr og skæve meningsmålinger

  "Nu kommer Detektor lige om lidt", sagde Mette Frederiksen kort efter, at stemmerne var blevet talt op. Hvorfor gjorde hun det? Vi gør også status på, hvilke politikere der indrømmer deres fejl, når Detektor konfronterer dem med faktatjek, og hvorfor nogle af valgkampens meningsmålinger ramte skævt. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:22
  Detektor

  Friskoledøden og politiske tricks

  Venstre bruger usikre tal om friskolelukninger, der kommer direkte fra en interesseorganisation. Udgifterne til grænsekontrollen overraskede næsten alle. Og til sidst får du en guide til, hvordan du undgår at falde for politikernes tricks. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:51
  Detektor

  Grænsemilliarden og Løkkes underskud, der forsvandt

  Grænsekontrollen har kostet fire gange mere, end vi troede. Venstre tager æren for en økonomisk udvikling, de kun har haft lille indflydelse på. Og DTU-forskeres klimamodel misbruges i valgkampen. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:19
  Detektor

  Ild i koranen og opdigtede plastikøer

  Rasmus Paludan nægter at have brændt en koran af. Mette Frederiksen har set billeder af plastikøer. Og Rina Ronja Kari beskylder EU for at stå i vejen for skat på flybrændstof. Vært Camilla Stampe

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:04
  Detektor

  Valget er i gang!

  Regeringen har kun penge til hver anden ældre i fremtiden. Og den nye seniorpension svarer nærmest til at spille Lotto. Det mener Socialdemokratiet i hvert fald. Men kan det nu også passe? Og holder Socialdemokratiet fast i kritikken, når nu statsministeren har givet et nyt velfærdsløfte? Vært Camilla Stampe

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:18
  Detektor

  Paludans påstande og 5G-frygt

  Stifter af partiet Stram Kurs Rasmus Paludan påstår, at han ikke er dømt for racisme, og at der bor 700.000 muslimer i Danmark. Men er det rigtigt? Og er der en grund til at være bekymret for det nye 5G-netværk, som Alternativet har spurgt både sundheds- og statsministeren om? Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:00
  Detektor

  SF's usikre velfærdsmilliard og politikermyten

  SF påstår, at deres forslag om jordemoderbesøg på arbejdspladser vil give staten 1 mia. i indtjening, men passer det? Og er det rigtigt, at de fleste politikere i Folketinget aldrig har haft at almindeligt arbejde uden for Christiansborg. Det undersøger vi i ugens udgave af Detektor. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:10
  Detektor

  Venstres pressemøde og CO2-træer i København

  45 udlændingelempelser og 53.300 flere asylansøgere. Sådan ville det gå med en rød regering, siger Venstre. Men er det rigtigt? Og kan det passe, at København kun vil plante 215 træer, selv om kommunen selv har regnet sig frem til, at det vil kræve 153.000 træer at CO2-kompensere for deres flyrejser? Det undersøger vi i denne uges udgave af Detektor. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:58
  Detektor

  Ensomhed, islamofobi og børnepasning

  Ensomhed, islamofobi og børnepasning. Detektor er tilbage med helt nye faktatjek af politikere og medier. I denne uge kigger vi nærmere på nye tal for, hvor mange voksne der egentlig passer vores børn i vuggestuer og børnehaver. Vi undersøger, om det virkelig kan være rigtigt, at singlelivet er dødsensfarligt. Og så prøver vi at få fat i det arabiske medie Al-Jazeera, der udstiller Danmark som et islamofobisk land. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet