Live kanaler

En rødvinsplettet barndom

Børn, hvis forældre drikker for meget, slås ofte som voksne, med at få deres eget liv til at fungere. Barndommens oplevelser sætter varige mærker og mange af dem kæmper med lavt selvværd, ensomhed, stress og depression. Hvorfor og hvordan de nu voksne børn kommer videre, er udgangspunktet for podcastserien med Katrine, der som 32-årig ikke længere vil holde på familiens hemmelighed. Tilrettelægger og fortæller: Mette Willumsen. Medvirkende: Katrine Quorning. I redaktionen: Cathrine Villaume og Rikke Stokholm.

Dokumentar

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 27:05
  En rødvinsplettet barndom

  1:4 - Hemmeligheden

  Katrine er vokset op i en kernefamilie med mor, far og tre børn. På overfladen fin og intakt, men familien bærer på en hemmelighed. Katrines mor drikker i perioder mere, end Katrine synes er godt. Nu vil 32-årige Katrine ikke tie længere. Hun håber, at ærlighed og åbenhed vil gøre det lettere at leve med de problemer, en opvækst med alkohol skaber. Medvirkende: Katrine Quorning og psykolog Helle Lindgaard. Tilrettelæggelse: Mette Willumsen. I redaktionen: Cathrine Villaume og Rikke Stokholm.

  Dokumentar
 • 27:06
  En rødvinsplettet barndom

  2:4 - Alkoholkys

  Katrine og hendes yngre søster har reageret vidt forskelligt på, at deres mor i perioder har drukket for meget. Katrine har taget ansvar og opført sig pænt og stille, mens søsteren har været i opposition. Da de blev store nok, flyttede de sammen hjemmefra og Katrine blev lille-mor for sin søster. Medvirkende: Katrine Quorning, Anne Sofie Quorning og psykolog Helle Lindgaard. Tilrettelæggelse: Mette Willumsen. I redaktionen: Cathrine Villaume og Rikke Stokholm.

  Dokumentar
 • 27:07
  En rødvinsplettet barndom

  3:4 - Pleaser

  Katrine blev sygemeldt fra sit drømmejob som gymnasielærer, med stress. Hun er ikke i tvivl om at det skyldes opvæksten, for det at vokse op i et hjem med et misbrug af alkohol er stressende. Katrine kalder sig selv en pleaser, der tager alt for mange opgaver på sig og sørger for at alting glider. Medvirkende: Katrine Quorning, Mads Lykke, psykoterapeut Judy larsen og psykolog Helle Lindgaard. Tilrettelæggelse: Mette Willumsen. I redaktionen: Cathrine Villaume og Rikke Stokholm.

  Dokumentar
 • 27:07
  En rødvinsplettet barndom

  4:4 - Ansvaret

  Katrine og hendes bror kunne godt tænke sig, at deres børn oplevede at have deres kærlige bedstemor omkring sig. Men det er ikke altid, det kan lade sig gøre, for deres mor falder i flasken med jævne mellemrum. Og de to søskende ønsker ikke, at deres børn skal udsættes for samme slags svigt, som de selv blev. Medvirkende: Katrine Quorning, Jakob Quorning, Mads Lykke og psykolog Helle Lindgaard. Tilrettelæggelse: Mette Willumsen. I redaktionen: Cathrine Villaume og Rikke Stokholm.

  Dokumentar