Live kanaler

Følg pengene

"Følg Pengene" går kritisk og nysgerrigt i kødet på ugens store erhvervshistorier fra ind- og udland. En af Danmarks mest vidende erhvervsjournalister Mette Simonsen er vært og tager dig med ind bag magtens kulisser. Bliv klogere på de ofte komplicerede sammenhænge og beslutninger lige fra fabrikshallen til bestyrelseslokalet, der er med til at definere rammerne i din dagligdag.

Nyheder & Aktualitet

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 54:24
  Følg pengene

  Kan vi undvære Arne

  Hvad gør vi, når Arne og alle de andre, der har arbejdet siden de var teenagere, vælger at gå på tidlig pension? Kan vi overhovedet undvære dem? Og hvordan hænger den nye pension egentlig sammen? Kan man leve af den? Det spørger vi beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard om i Følg Pengene, hvor vi også har besøg af Lars Seier Christensen og Danmarks ambassadør i Indien. Værter: Mette Simonsen & Katrine Overgaard.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:09
  Følg pengene

  Vi danser videre med Corona

  Danmark er et af de lande i Europa, der ser ud til at komme bedst igennem Corona-krisen. Men dansen med Corona bliver lang, hård og udmattende. Sådan lød det blandt andet i statsminister Mette Frederiksens åbningstale i Folketinget. Men bliver det en vals mod en lys fremtid - eller en slowfox ind i det økonomiske mørke? Og hvad har regeringen egentlig af planer, så Danmark ikke bliver kørt bag af dansen. Følg Pengene tryktester statsministerens åbningstale i selskab med tre af landets topøkonomer. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:07
  Følg pengene

  Svære tider hos SAS

  Corona-epidemien har sendt flyselskaberne ud i en barsk overlevelseskamp. Der findes ikke mange brancher, der er så hårdt ramt som luftfart. Det gælder også Skandinaviens kronjuvel på området SAS. SAS er netop nu ved at lægge sidste hånd på endnu en redningsplan. Denne gang til en samlet værdi af 10 mia. kr. Men hvad skal pengene bruges til? Rækker den ny kapital til at redde SAS fra en økonomisk mavelanding, og hvordan bliver det egentlig at være flykunde hos SAS i fremtiden? Følg Pengene får SAS' danske topchef Simon Pauck Hansen i studiet til en snak om svære tider, både nu og i de kommende år. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:07
  Følg pengene

  Danske Banks farlige forbindelser

  En betændt kundekreds med tråde til våbensmugling, skattesvindel, narkokarteller og terrorgrupper. Kun fantasien sætter tilsyneladende grænser for, hvor mange skeletter der har gemt sig i skabene i Danske Banks filial i Estland. Hør meget mere om det seneste kapitel i den internationale hvidvaskskandale, hvor nye, lækkede dokumenter afslører et sandt rædselskabinet af transaktioner og tvivlsomme kunder. Bankerne har igen og igen lovet bod og bedring. Men er moralen i finanssektoren egentlig blevet bedre, eller handler det kun om at tjene penge, koste hvad det vil, spørger Følg Pengene i dag. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:22
  Følg pengene

  Vaccine-ræs for at redde liv og verdensøkonomien

  Corona-nettet strammes atter om Danmark og store dele af verden. Imens er næsten 200 firmaer i gang med vaccine-projekter, og der investeres enorme summer i at få bugt med pandemien. I sidste uge måtte medicinalgiganten AstraZeneca dog sætte sit vaccineprojekt midlertidigt på hold på grund af alvorlige bivirkninger hos en forsøgsperson. Hvornår er der en vaccine klar, kan vi regne med at få adgang til den - og vil den overhovedet virke på alle? Det får du svar på i Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing.

  Nyheder & Aktualitet
 • 53:58
  Følg pengene

  Elbiler i krybespor

  En million elbiler på de danske veje i 2030. Det er ambitionen, men hvordan? Og kan det gennemføres, uden at det går ud over nogen - heller ikke statsfinanserne. Det har elbilkommissionen forsøgt at besvare i en 246 sider lang rapport. Men hvor er bilisternes økonomiske incitament til at vælge benzin og diesel fra? Følg Pengene ser nærmere på elbilens svære vej ud af krybesporet, og det gør vi i selskab med formanden for elbilkommissionen Anders Eldrup. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:11
  Følg pengene

  Hvad koster Messi - og hvem har råd til det?

  Fodboldstjernen Lionel Messi vil væk fra FC Barcelona, men lige nu sidder der et prisskilt på fodboldlegenden på over fem milliarder kroner. Hvordan kan en 33-årig fodboldspiller koste så mange penge, og hvor mange penge er der egentlig i fodbold? Tidligere direktør i FC København og Parken, Dan Hammer kommer med sit bud. Vi ser også på en hektisk uge i dansk økonomi, hvor regeringen fremlagde Finanslovsforslag og Økonomisk Redegørelse i coronaens skygge. Nårh ja - så landede der også lige en ny arbejdsdelingsmodel. Det er denne uge i Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:09
  Følg pengene

  Hvorfor er kvinder dårlige forhandlere?

  Kvinder betaler mere for at låne penge i banken end mænd. Ekstraregningen kan lyde på mange tusinde kroner. Det viser en omfattende undersøgelse fra Mybanker. Hvad skyldes det, og hvad skal der til for at ændre det? Vi spørger Mybankers direktør, en privatøkonom og en psykolog. Og så er der under 10 uger til det amerikanske valg. Biden eller Trump? Vi kigger nærmere på hvilken økonomisk politik, vi kan forvente fra den næste amerikanske præsident. Det er denne uge i Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:27
  Følg pengene

  Hvem skal betale for Arne?

  Så fik vi endelig en plan for Arnes tidligere tilbagetrækning, som ikke mindst bankerne skal betale for. Vi kigger på de økonomiske konsekvenser. Derudover: TikTok skal på amerikanske hænder, kræver præsident Trump. Køberne står på spring, men hvad er sådan et socialt medie egentlig værd? Og så er Storbritanniens økonomi skrumpet en femtedel fra første til andet kvartal. Hvad betyder det for briterne og for dansk eksport? Alt sammen i dagens Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing.

  Nyheder & Aktualitet
 • 53:55
  Følg pengene

  Modebranchen i opbrud

  Der er modeuge i Danmark. Men hvor ugen normalt trækker indkøbere fra det meste af verden, så er både modeugen og tøjbranchen under pres lige nu. Coronakrisen har fået forårets kollektioner til at hobe sig op. Det har fået branchen til at se sig selv efter i sømmene, og der er store forandringer på vej. Men hvordan ender det, og hvad er konsekvenserne for os som forbrugere. Det undersøger Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:00
  Følg pengene

  Turen går til Costa Kalundborg...

  I takt med at Corona-epidemien eskalerede og store dele af verden lukkede ned, blev rigtig mange planer om sommerferier til eksotiske rejsemål pillet af plakaten igen. Mallorca, Rom og Kreta blev til Marienlyst, Rømø og Karrebæksminde. Men hvor mange af os holdt egentlig ferie herhjemme? Og kunne de danske sommergæsters forbrug, økonomisk opveje fraværet af udenlandske turister? Det får du svaret på i Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Katrine Overgaard.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:06
  Følg pengene

  Should I stay or should I go..

  Det er det store spørgsmål her på tærsklen til sommerferien. Rejsevejledningerne er blevet lempet, og på lørdag bliver der åbnet op for rejser til store dele af Europa. Men kan jeg overhovedet komme afsted, får jeg pengene igen, hvis min rejse bliver aflyst - og hvad nu hvis smittetrykket stiger i det land, hvor jeg er taget på ferie. Forvirringen er stor, og spørgsmålene står i kø. Og hvordan påvirker hele situationen den økonomisk trængte rejsebranche, der nu pludselig gerne må sende folk afsted på ferie alligevel? Det undersøger Følg Pengene. Værter: Jakob Ussing og Katrine Overgaard.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:12
  Følg pengene

  Ørsteds grønne forvandling

  Vi lever i en verden under hastig forandring. Og mens temperaturen stiger, arbejder stadig flere på at skabe en grønnere verden. Grønt er blevet det nye sort. Den danske virksomhed, der nok er det bedste af alle eksempler på den rejse, er energiselskabet Ørsted - tidligere kendt som Dong - eller Dansk Olie og Naturgas. Følg Pengene taler om transformationen med Ørsteds bestyrelsesformand, der i øvrigt også selv har en fortid i olieindustrien. Samtidig har Ørsteds topchef igennem otte år, Henrik Poulsen, pludselig sagt sit job op. Men hvorfor egentlig, og hvad skal han mon nu? Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:05
  Følg pengene

  Det er dansk, det er dejligt

  Corona-krisen har lagt sin klamme hånd på næsten alt i vores liv. Hvordan vi opfører os, hvordan vi færdes og mødes - og hvor vi tager hen. Og så har den såmænd også ændret på vores indkøbs- og fødevarevaner. Noget tyder på, at vi kommer til at købe mere dansk og handle mere lokalt. Følg Pengene ser i denne uge på, hvilken indflydelse Corona har haft på det, vi vælger at kaste i indkøbskurven. Og det gør vi i selskab med Arlas topchef Peder Tuborgh og COOPs kommunikations- og analysechef Lars Aarup. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:16
  Følg pengene

  Krise preller af på aktierne

  Allerede først på året forudså økonomer en let opbremsning af økonomien, og oven i de forudsigelser kom så coronakrisen. Millioner af mennesker har nu mistet deres arbejde på verdensplan, og mange virksomheder overlever kun på kunstigt åndedræt i form af statslige hjælpepakker. Men aktierne er ligeglade. I Danmark ligger kurserne i det ledende aktieindeks lige nu fem procent over niveauet fra årsskiftet. Hvordan kan det være, at coronakrisen tilsyneladende preller fuldstændig af på aktiemarkedet herhjemme. Det får du svar på i Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:04
  Følg pengene

  Farvel til hjælpepakker

  400 milliarder kroner. Så mange penge har staten sat på højkant i kampen for at bevare danske arbejdspladser og virksomheder - og afbøde virkningerne af coronakrisen. Men nu er Danmark så godt som åbent igen, og dermed kan det meget snart være slut med hjælpepakkerne. En gruppe af landets fremmeste økonomer er klar med deres anbefalinger til en afvikling af hjælpepakkerne. Få hele planen først i Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:38
  Følg pengene

  Corona åbner grønne muligheder

  Hvad har Corona gjort ved den grønne omstilling i Danmark, og er der stadig råd til at kaste penge i klimaet. Ja, mener topchef i Grundfos Mads Nipper. Faktisk kan krisen sætte ekstra skub i udviklingen, hvis genstarten af samfundet bruges til at fremrykke grønne investeringer. Og målet om 70 procents reduktion af klimagasser i 2030 skal for alt i verden fastholdes, lyder det fra en af industriens tunge drenge. Mød ham i Følg Pengene. Vært: Mette Simonsen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:04
  Følg pengene

  Kapløbet om coronavaccinen

  Der bliver arbejdet på højtryk i biotek- og medicinalindustrien lige nu. Globale giganter som Johnson & Johnson, GlaxoSmithKline og Gilead har kastet sig ind i kampen mod corona, og også danske Bavarian Nordic er med. Og der er både prestige og enorme summer på spil i kapløbet om at udvikle en vaccine. Alene markedet for influenzavacciner udgør årligt omkring 30 mia. kr. Men hvem kommer først, og hvornår kan vi alle sammen regne med at få adgang til en vaccine mod Covid-19. Det spørger Følg Pengene om i dag. Vært: Mette Simonsen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:02
  Følg pengene

  De vigtige iværksættere

  De bliver hyldet som rockstjerner i tv-programmer, og vi har brug for deres opfindsomhed og kreative ideer. Iværksætterne skaber næsten halvdelen af alle nye job i Danmark. Men der har ikke været meget at hente for dem i regeringens hjælpepakker, siger de selv. Og hvordan skal de så komme helskindede igennem Corona-krisen? Det spørger Følg Pengene om i dag. Og så får du også erhvervslivets bud på, hvordan der skal lukkes op, når næste fase i genåbningen af landet sker lige om lidt. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing.

  Nyheder & Aktualitet
 • 53:47
  Følg pengene

  Verden efter Corona

  Coronakrisen har sendt kloden økonomisk i knæ. Før eller siden kommer vi dog ud på den anden side af epidemien. Men hvad venter der os så? Kommer vi til at arbejde mere hjemme, hvilke virksomheder og butikker overlever, og vil verden åbne sig igen, eller bliver det i højere grad hvert land for sig? Og så får Følg Pengene besøg af SAS' danske direktør, der fortæller om flyselskabets sorte tirsdag, hvor der blev varslet fyringer af i alt 5000 medarbejdere. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing.

  Nyheder & Aktualitet