Live kanaler

Følg pengene

"Følg Pengene" går kritisk og nysgerrigt i kødet på ugens store erhvervshistorier fra ind- og udland. En af Danmarks mest vidende erhvervsjournalister Mette Simonsen er vært og tager dig med ind bag magtens kulisser. Bliv klogere på de ofte komplicerede sammenhænge og beslutninger lige fra fabrikshallen til bestyrelseslokalet, der er med til at definere rammerne i din dagligdag.

Nyheder & Aktualitet

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 55:00
  Følg pengene

  Turen går til Costa Kalundborg...

  I takt med at Corona-epidemien eskalerede og store dele af verden lukkede ned, blev rigtig mange planer om sommerferier til eksotiske rejsemål pillet af plakaten igen. Mallorca, Rom og Kreta blev til Marienlyst, Rømø og Karrebæksminde. Men hvor mange af os holdt egentlig ferie herhjemme? Og kunne de danske sommergæsters forbrug, økonomisk opveje fraværet af udenlandske turister? Det får du svaret på i Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Katrine Overgaard.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:10
  Følg pengene

  Should I stay or should I go..

  Det er det store spørgsmål her på tærsklen til sommerferien. Rejsevejledningerne er blevet lempet, og på lørdag bliver der åbnet op for rejser til store dele af Europa. Men kan jeg overhovedet komme afsted, får jeg pengene igen, hvis min rejse bliver aflyst - og hvad nu hvis smittetrykket stiger i det land, hvor jeg er taget på ferie. Forvirringen er stor, og spørgsmålene står i kø. Og hvordan påvirker hele situationen den økonomisk trængte rejsebranche, der nu pludselig gerne må sende folk afsted på ferie alligevel? Det undersøger Følg Pengene. Værter: Jakob Ussing og Katrine Overgaard.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:17
  Følg pengene

  Ørsteds grønne forvandling

  Vi lever i en verden under hastig forandring. Og mens temperaturen stiger, arbejder stadig flere på at skabe en grønnere verden. Grønt er blevet det nye sort. Den danske virksomhed, der nok er det bedste af alle eksempler på den rejse, er energiselskabet Ørsted - tidligere kendt som Dong - eller Dansk Olie og Naturgas. Følg Pengene taler om transformationen med Ørsteds bestyrelsesformand, der i øvrigt også selv har en fortid i olieindustrien. Samtidig har Ørsteds topchef igennem otte år, Henrik Poulsen, pludselig sagt sit job op. Men hvorfor egentlig, og hvad skal han mon nu? Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:09
  Følg pengene

  Det er dansk, det er dejligt

  Corona-krisen har lagt sin klamme hånd på næsten alt i vores liv. Hvordan vi opfører os, hvordan vi færdes og mødes - og hvor vi tager hen. Og så har den såmænd også ændret på vores indkøbs- og fødevarevaner. Noget tyder på, at vi kommer til at købe mere dansk og handle mere lokalt. Følg Pengene ser i denne uge på, hvilken indflydelse Corona har haft på det, vi vælger at kaste i indkøbskurven. Og det gør vi i selskab med Arlas topchef Peder Tuborgh og COOPs kommunikations- og analysechef Lars Aarup. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:21
  Følg pengene

  Krise preller af på aktierne

  Allerede først på året forudså økonomer en let opbremsning af økonomien, og oven i de forudsigelser kom så coronakrisen. Millioner af mennesker har nu mistet deres arbejde på verdensplan, og mange virksomheder overlever kun på kunstigt åndedræt i form af statslige hjælpepakker. Men aktierne er ligeglade. I Danmark ligger kurserne i det ledende aktieindeks lige nu fem procent over niveauet fra årsskiftet. Hvordan kan det være, at coronakrisen tilsyneladende preller fuldstændig af på aktiemarkedet herhjemme. Det får du svar på i Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:08
  Følg pengene

  Farvel til hjælpepakker

  400 milliarder kroner. Så mange penge har staten sat på højkant i kampen for at bevare danske arbejdspladser og virksomheder - og afbøde virkningerne af coronakrisen. Men nu er Danmark så godt som åbent igen, og dermed kan det meget snart være slut med hjælpepakkerne. En gruppe af landets fremmeste økonomer er klar med deres anbefalinger til en afvikling af hjælpepakkerne. Få hele planen først i Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:42
  Følg pengene

  Corona åbner grønne muligheder

  Hvad har Corona gjort ved den grønne omstilling i Danmark, og er der stadig råd til at kaste penge i klimaet. Ja, mener topchef i Grundfos Mads Nipper. Faktisk kan krisen sætte ekstra skub i udviklingen, hvis genstarten af samfundet bruges til at fremrykke grønne investeringer. Og målet om 70 procents reduktion af klimagasser i 2030 skal for alt i verden fastholdes, lyder det fra en af industriens tunge drenge. Mød ham i Følg Pengene. Vært: Mette Simonsen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:08
  Følg pengene

  Kapløbet om coronavaccinen

  Der bliver arbejdet på højtryk i biotek- og medicinalindustrien lige nu. Globale giganter som Johnson & Johnson, GlaxoSmithKline og Gilead har kastet sig ind i kampen mod corona, og også danske Bavarian Nordic er med. Og der er både prestige og enorme summer på spil i kapløbet om at udvikle en vaccine. Alene markedet for influenzavacciner udgør årligt omkring 30 mia. kr. Men hvem kommer først, og hvornår kan vi alle sammen regne med at få adgang til en vaccine mod Covid-19. Det spørger Følg Pengene om i dag. Vært: Mette Simonsen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:07
  Følg pengene

  De vigtige iværksættere

  De bliver hyldet som rockstjerner i tv-programmer, og vi har brug for deres opfindsomhed og kreative ideer. Iværksætterne skaber næsten halvdelen af alle nye job i Danmark. Men der har ikke været meget at hente for dem i regeringens hjælpepakker, siger de selv. Og hvordan skal de så komme helskindede igennem Corona-krisen? Det spørger Følg Pengene om i dag. Og så får du også erhvervslivets bud på, hvordan der skal lukkes op, når næste fase i genåbningen af landet sker lige om lidt. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing.

  Nyheder & Aktualitet
 • 53:51
  Følg pengene

  Verden efter Corona

  Coronakrisen har sendt kloden økonomisk i knæ. Før eller siden kommer vi dog ud på den anden side af epidemien. Men hvad venter der os så? Kommer vi til at arbejde mere hjemme, hvilke virksomheder og butikker overlever, og vil verden åbne sig igen, eller bliver det i højere grad hvert land for sig? Og så får Følg Pengene besøg af SAS' danske direktør, der fortæller om flyselskabets sorte tirsdag, hvor der blev varslet fyringer af i alt 5000 medarbejdere. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:44
  Følg pengene

  Vejen ud af coronakrisen

  Der er ingen tvivl om at coronavirusset koster dyrt - både menneskeligt og økonomisk. Men hvad skal der til for at komme på fode igen - hvordan åbner vi samfundet bedst - og hvor længe kommer vi til at hænge på den gigantiske regning for pandemien. Det er et par af de spørgsmål, vi stiller i dag i Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing.

  Nyheder & Aktualitet
 • 53:58
  Følg pengene

  Hjælpepakke som middel mod Corona

  De økonomiske konsekvenser af den nye Corona-virus banker stadig hårdere og mere insisterende på Europas porte. Efter dage med historisk voldsomme dyk på aktiemarkederne er der nu sat økonomiske hjælpepakker i søen. Det sker i forsøget på at hjælpe erhvervslivet med at afbøde virkningerne af Corona. Men kan det overhovedet lade sig gøre at holde hjulene i gang herhjemme? Og hvad er de økonomiske konsekvenser, når et land må lukkes helt ned - som det er sket i Italien? Værter: Jakob Ussing og Mette Simonsen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:40
  Følg pengene

  Slutspillet om din løn

  Forhandlingerne om, hvad omkring 600.000 lønmodtagere skal have i lønstigninger er inde i den sidste og afgørende fase. Flere af parterne på de store overenskomstområder har svært ved at blive enige, og forligsmanden har nu grebet ind i OK20-forhandlingerne ved at kalde parterne til møde i Forligsinstitutionen. Hvad er der at komme efter i lønstigninger? Hvor står fronterne i forhandlingerne? Og hvem blinker mon først? Få svarene i Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Casper Schrøder.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:04
  Følg pengene

  Investorer ryster på hånden mens virus spreder sig

  Mens Corona-virus breder sig i Europa, breder nervøsiteten sig blandt investorerne. Virussen har sendt aktier og renter ud i store dyk, mens guldet er røget i vejret. Men hvor længe kan man inddæmme en sygdom, der synes løbet løbsk? Og hvad bliver de økonomiske konsekvenser? Det spørger vi om i Følg Pengene. Og mens klimaministeren overvejer, om han skal bremse et nyt udbud af olieboringer i Nordsøen, spørger vi, om det overhovedet kan betale sig at åbne nye felter i området. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:14
  Følg pengene

  Mindre champagne og mere postevand i 2020'erne?

  Bliver der mindre champagne og mere postevand i 2020'erne? Noget tyder på det, for efter et årti med buldrende bundlinjer hos danske virksomheder, er kurven nu knækket. Hundredtusinder af pruttende køer rimer ikke ligefrem på grøn omstilling, men det vil mejerigiganten, Arla, lave om på. Topchefen forklarer og præsenterer også sit dugfriske regnskab. Er det der kryptovaluta ikke 'so last year'? Bestemt ikke, hvis man spørger Rune Christensen, der som 29-årig iværksætter er ved at revolutionere branchen med en ny kryptovaluta.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:14
  Følg pengene

  Topchefer på flugt

  I et højspændt drama flygtede bilgiganten Renault-Nissans topchef Carlos Ghosn for nylig ud af Japan. Med i flugtplanen var et husorkester, et højhastighedstog og adskillige pas, inden Ghosn pludselig poppede op og holdt et pressemøde i Beirut. I det hele taget trækker det store overskrifter, når topchefer kommer i skudlinjen og beskyldes for kriminalitet. Og er vi måske midt i et opgør med en gammeldags cheftype? Det undersøger Følg Pengene i dag. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing.

  Nyheder & Aktualitet