Live kanaler

Panorama

Panorama er en radiofonisk guide til en mangfoldig verden. Uge efter uge bringer programmet reportager fra nær og fjern.

Kultur

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 13:34
  Panorama

  Lørdag 27. feb. 2021

  - besøger bogbyen Hay-on-Why i Wales. (Sendt første gang 5. december 2013).

  Kultur
 • 14:14
  Panorama

  Lørdag 20. feb. 2021

  - besøger verdens sidste kolonimuseum. (Sendt første gang 16. januar 2014).

  Kultur
 • 14:37
  Panorama

  Lørdag 13. feb. 2021

  - på lille Stillehavsø med store traditioner. (Sendt første gang 23. januar 2014).

  Kultur
 • 14:43
  Panorama

  På besøg hos goranerne

  Tiden er hård ved mindretal. Det gælder også et upåagtet lille folk, goranerne, der lever spredt rundt om på Balkan. Ingen ved, hvor mange de er, men de udgør en mangfoldighed af kulturer, trosretninger og sprog. Goranerne findes ikke officielt - og er eksempel på, hvordan flotte mål om at støtte mindretal og små sprog er tomme ord. Men hvad mener de selv og hvordan lever de? Panoramas Uffe Andersen har besøgt en landsby i Gora Albanien. (Sendt første gang 29. september 2014).

  Kultur
 • 14:53
  Panorama

  På hesteryg i Island

  I Island er der tradition for at bønderne slipper deres heste løs i bjergene om sommeren. Når dyrene skal hentes hjem igen i september og oktober, festes der på livet løs med hundredvis af ryttere, med sange og med brændevin. Camille Lange har svunget sig op i sadlen til indsamling af heste, der skal under tag til vinter. (Sendt første gang 3. november 2014).

  Kultur
 • 13:45
  Panorama

  Lørdag 23. jan. 2021

  - besøger Marbella - svindlernes by. (Sendt første gang 21. februar 2013).

  Kultur
 • 15:01
  Panorama

  Når mørke bliver til lys i Grønland

  300 km nord for polarcirklen i Ilulissat, hvor frosten bider og hvor det er sort nat i flere måneder, inden solen igen viser sig over iskanten. Det sker hvert år den 13. januar 13 minutter i 13.00, hvor byens indbyggere trodser kulden og står parat på en bakke for at hilse "den store varme" velkommen tilbage. Tilrettelæggelse: Ea Ørum. (Sendt første gang 15. februar 2015).

  Kultur
 • 14:23
  Panorama

  Lørdag 9. jan. 2021

  Panorama besøger miniputstaten, Andorra. (Sendt første gang 6. juni 2013).

  Kultur
 • 14:54
  Panorama

  Lørdag 2. jan. 2021

  Brita Kvist har besøgt Katarinburg i denne uges Panorama. (Sendt første gang 13. juli 2013).

  Kultur
 • 14:22
  Panorama

  Lørdag 26. dec. 2020

  Panorama på pilgrimsrejse i Bhutan. (Sendt første gang 8. august 2013).

  Kultur
 • 15:06
  Panorama

  Lørdag 28. nov. 2020

  Panorama i Los Angeles på sporet af forfatteren Charles Bukowski, der skrev og drak og blev rig og berømt. (Sendt første gang 12. juni 2014).

  Kultur
 • 14:32
  Panorama

  Lørdag 21. nov. 2020

  Panorama besøger verdens mindste boghandel, der ligger i Grønland. (Sendt første gang 26. juni 2014).

  Kultur
 • 14:44
  Panorama

  Lørdag 14. nov. 2020

  Panorama på trøffeljagt i Italien, hvor kampen om den kostbare svamp bl.a. fører til forgiftning af trøffelhunde, familiefejder og kidnapninger. (Sendt første gang 3. juli 2014).

  Kultur
 • 14:36
  Panorama

  Lørdag 7. nov. 2020

  Panorama til Tekno fest i Tunesien. (Sendt første gang 7. august 2014).

  Kultur
 • 13:22
  Panorama

  Mormoner driver verdens største slægtsforskningscenter

  Amerikanske mormoner driver verdens største center for slægtsforskning, som hvert år tiltrækker i hundredtusindvis af mennesker, der vil vide mere om deres familier. Panorama har besøgt centret i Salt Lake City, hvor en af de største afdelinger er den danske, fordi Danmark spillede en stor rolle i grundlæggelsen af mormonernes hovedby. Tilrettelagt af Mette Lützhøft og Katrine Jo Andersen. (Sendt første gang 11. september 2014).

  Kultur
 • 14:43
  Panorama

  Miraklet i Kairo - verdens eneste orkester med blinde kvindelige musikere

  "Et lille mirakel". Sådan beskrives det egyptiske "Lys og Håb"- orkester, som består af 43 blinde, kvindelige musikere. Og det ER lidt af et mirakel. For hvordan får man så mange blinde musikere til at spille sammen, når de hverken kan se dirigenten eller læse noderne? Eva Plesner og Flemming Weiss Andersen har for Panorama besøgt orkestret, som er det eneste i sin art i verden. (Sendt første gang 14. august 2014).

  Kultur
 • 14:31
  Panorama

  I fodsporene på Einstein, Lenin og andre store navne

  Vidste du, at nogle af verdens største hjerner har boet i den schweiziske storby Zürich? Panoramas Charlotte Pries Jensen er gået i hælene på den tyske fysiker og Nobelprismodtager Albert Einstein, Sovjetstatens grundlægger, Vladimir Lenin, den irske forfatter og digter James Joyce og ikke mindst den tyske forfatter Thomas Mann, der i 1929 modtog Nobelprisen i litteratur. (Sendt første gang 21. august 2014).

  Kultur
 • 14:26
  Panorama

  Keltiske kvinder bragte kristendommen til Færøerne

  Panorama besøger i denne uge Færøerne, hvor ny arkæologisk viden om vikingetiden vender de islandske sagaer på hovedet og punkterer den store nationale grundfortælling om dengang færingerne blev kristnede. Ifølge sagaerne blev kristendommens indført omkring år 1000 på den norske konges bud, men alt tyder på at færingerne allerede da for længst var kristne. Det var nemlig de keltiske kvinder, som vikingerne havde med sig, der bragte kristendommen med sig til de nordatlantiske øer. Karl Johan Mikkelsen har besøgt den færøske bygd Lorvík og mødt en af de arkæologer, der har prikket hul i den nationale myte. (Sendt første gang 4. september 2014).

  Kultur
 • 15:05
  Panorama

  Verdens ældste kloster

  Lang, langt ude i den egyptiske ørken ligger det, der menes at være verden ældste kloster, St. Antonius-klostret. Her har munke og eneboere siden det 2 århundrede søgt tilflugt under den brændende sol i et ugæstfrit terræn. Panorama har besøgt klostret hør Katrina Lewkovitchs reportage. (Sendt første gang 25. september 2014).

  Kultur
 • 14:44
  Panorama

  Auschwitz

  Over en million mennesker besøger hvert år Auschwitz-Birkenau Museum i Polen, hvor nazisterne drev deres dødslejre, det slider på huse, barakker - ja på alle de ting, der er i Auschwitz. (Sendt første gang 29. januar 2015).

  Kultur
 • 14:36
  Panorama

  Rigas gamle træhuse

  Letlands hovedstad Riga er mest kendt for sin jugend-arkitektur, men også i stigende grad for byens unikke træhuse bygget i 1800-tallet og som mod alle odds har overlevet to verdenskrige, kommunisme og kapitalisme. Nu renoveres husene, fordi letterne ser dem som en vigtig del af deres kulturhistorie. (Sendt første gang 16. april 2015).

  Kultur
 • 13:45
  Panorama

  Når livet må leves under radaren

  Livet er hårdt i de israelsk-besatte områder på Vestbredden. Og er man tilmed homoseksuel, er man også et udskud blandt sine egne, i familien, i samfundet og man er et let offer for den israelske sikkerhedstjeneste, der i flere tilfælde har brugt viden om seksualitet til at skaffe sig oplysninger. Tilrettelæggelse: Anne Sidsel Troldtoft Hjort og Camilla Høj Eggers. (Sendt første gang 21. januar 2016).

  Kultur
 • 14:43
  Panorama

  Hvor krudtet sidder løst

  Honduras er et af klodens mest naturrige og frodige lande. Men det mellemamerikanske land er plaget af vold og mord, der gør det til et af de farligste uden for krigszoner. Det gælder ikke mindst for den del af befolkningen, der lever i og af landets regnskove. Tilrettelæggelse: Hakan Jakob Kosar. (Sendt første gang 7. januar 2016).

  Kultur
 • 14:04
  Panorama

  Forarmede, foragtede og fortabte

  I Irland lever en gruppe mennesker i yderste armod på samfundets bund. De kaldes Irish Travellers - irske rejsende. Der er dog ikke megen rejse over deres liv, de kan nemlig ikke rejse rundt. De skal have fast adresse og kan ikke længere bo og bevæge sig i hestevogne, som de gjorde tidligere. Tilrettelæggelse: Tom Carstensen. (Sendt første gang 8. december 2016).

  Kultur
 • 14:34
  Panorama

  Cirkus i blodet

  Begejstringen er til at tage og føle på hos de studerende på "National Center for Circus Art" i London. Her gennemgår 60 unge en to-årig cirkus-uddannelse i vished om, at der er bud efter dem, når de er færdige. Tilrettelæggelse: Tom Carstensen. (Sendt første gang 20. oktober 2016).

  Kultur
 • 14:36
  Panorama

  The Big Easy

  Sig navnet New Orleans og de fleste begynder at nynne en af Louis Armstrongs store hits. Og de heldige få, der besøger "The Big Easy", som byen også kaldes, kan gå fra klub til klub og rokke med til det ene band efter det andet. Tilrettelæggelse: Kasper Thulstrup. www.dr.dk/P1/panorama (Sendt første gang 4. august 2016).

  Kultur
 • 14:35
  Panorama

  San Franciscos sidste våbenbutik

  Våbendebatten raser i USA. Og mens antallet af skuddrab og masseskyderier sætter nye rekorder, er svaret fra flere delstater at lette adgangen til at bære våben. I Californien er man gået en anden vej og har begrænset tilladelsen til skydevåben - og med nok et forslag om stramning af våbensalg, vil San Franciscos eneste våbenbutik dreje nøglen om. Tilrettelæggelse: Stine Kromann Dragsted. (Sendt første gang 17. marts 2016).

  Kultur