Live kanaler

Pletter i min hjerne

Da Mine Suurballe er 29 år, slår livet en kolbøtte. Hun har ikke været på sygehuset, siden hun blev født, men nu siger lægerne, at hun har den kroniske sygdom Multipel Sklerose. Mine, der er journalist og radiovært, begynder at optage sin hverdag, og opsøger andre med mere erfaring med sygdommen for at forberede sig på, hvad der måske venter hende, når hun skal lære at leve med en kronisk diagnose.

Dokumentar

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 27:10
  Pletter i min hjerne

  1:4 - Det første chok

  Da Mine Suurballe er 29 år, slår livet en kolbøtte. Hun har ikke været på sygehuset, siden hun blev født, men nu siger lægerne, at hun har den kroniske sygdom Multipel Sklerose. Mine, der er journalist og radiovært, begynder at optage sin hverdag, og opsøger andre med mere erfaring med sygdommen for at forberede sig på, hvad der måske venter hende, når hun skal lære at leve med en kronisk diagnose. Medvirkende: Matthias Kant, Overlæge på Sygehus Sønderjylland. Line Vejlgaard-Laursen, Psykolog på Sclerosehospitalet i Haslev. Eske Eskesen, sklerosepatient. Maria Jensen, sklerosepatient. Martin Fredsted Kjær, kæreste. Maj Leszczynski Suurballe, søster. Tilrettelæggelse: Mine Suurballe. Redaktør: Mette Willumsen.

  Dokumentar
 • 27:10
  Pletter i min hjerne

  2:4 - Tør jeg blive mor?

  Mine frygter, at forholdet til kæresten Martin ikke kan bære diagnosen Multipel Sklerose. Hvem vil have en syg kæreste? Og hun ved slet ikke, om hun tør få børn. Hvem vil have en syg mor? Det tvinger hende til at genoverveje sin fremtid på en måde, hun aldrig havde troet var nødvendig på det her tidspunkt i livet. Mine opsøger en mor og hendes datter, som kan fortælle hende, om et familieliv med sklerose er værd at gå i gang med. Medvirkende: Matthias Kant, Overlæge på Sygehus Sønderjylland. Line Vejlgaard-Laursen, Psykolog på Sclerosehospitalet i Haslev. Charlotte Holmboe, sklerosepatient. Freja Holmboe, datter til sklerosepatient. Martin Fredsted Kjær, kæreste. Tilrettelæggelse: Mine Suurballe. Redaktør: Mette Willumsen.

  Dokumentar
 • 27:10
  Pletter i min hjerne

  3:4 - Frygten

  Den nye diagnose får Mine til at se kørestole overalt omkring sig. Frygten for selv at få brug for hjælp til at gå forfølger hende. Tanken om at være til besvær eller ikke selv være herre over egen krop er skræmmende. Men hun må lære at vænne sig til en krop, der ikke kan det samme som før, og derfor møder hun en mere erfaren skleroseramt, som har brugt den frygtede kørestol i mange år. Medvirkende: Matthias Kant, Overlæge på Sygehus Sønderjylland. Line Vejlgaard-Laursen, Psykolog på Sclerosehospitalet i Haslev. Anders Kolbo, sklerosepatient. Martin Fredsted Kjær, kæreste. Tilrettelæggelse: Mine Suurballe. Redaktør: Mette Willumsen.

  Dokumentar
 • 27:10
  Pletter i min hjerne

  4:4 - Kapløb med tiden

  Arbejdslivet betyder meget for Mine, der arbejder som radiovært og journalist. Men hvis man skal stole på statistikkerne, har hun kun få år tilbage på arbejdsmarkedet, før hun går på førtidspension på grund af sin diagnose. Sklerosen kommer måske til at tage ting fra Mine hele livet, og én af de ting, hun ville savne mest er arbejdet. Hun møder en anden arbejdsnarkoman med sklerose, der nu er førtidspensionist, og prøver at vænne sig til tanken om en sygdom, der forandrer hele livet. Medvirkende: Matthias Kant, Overlæge på Sygehus Sønderjylland. Line Vejlgaard-Laursen, Psykolog på Sclerosehospitalet i Haslev. Christina Timm, sklerosepatient. Martin Fredsted Kjær, kæreste. Tilrettelæggelse: Mine Suurballe. Redaktør: Mette Willumsen.

  Dokumentar