Slotsholmen

'Slotsholmen' sender direkte fra DRs politiske redaktion i kælderen under Christiansborg. DRs politiske analytiker Bjarne Steensbeck fører an og er vært i kælderen, når de skarpeste journalister, eksperter og analytikere vil nørde politik. Her kan du følge demokratiet indefra, når politikere, deres rådgivere og mange flere gæster det åbne studie midt i DR's politiske redaktion.

Nyheder & Aktualitet

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 54:40
  Slotsholmen

  Torsdag 15. aug. 2019

  Venstre er som en kvægbesætning, der er ramt af mund- og klovsyge. Det siger tidligere venstreminister Carl Holst i Slotsholmen i dag. Han mener, der er brug for en hård kur for at genoprette partiet. Nye Borgerlige på Christiansborg svømmer i penge, fordi et stort flertal har bevilget 52 millioner ekstra om året til sig selv. Slotsholmen har besøg af Folketingets nye parti, der foreslår at skære støtten med en tredjedel. Og så giver Pernille Skipper et bud på, om Enhedslisten og de radikale overhovedet er enige om, hvad der står i det forståelsespapir, der banede vejen for en ny regering. Værter: Rikke Gjøl Mansø og Jens Ringberg.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:10
  Slotsholmen

  Torsdag 8. aug. 2019

  Slotsholmen spørger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, hvordan regeringen vil komme igennem med sit helt store prestigeprojekt - tidlig pension for nedslidte. Det sker på dagen, hvor regeringen har indkaldt fagbevægelse og arbejdsgivere til det første møde om sagen. Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, har erklæret blå død og begravet. Slotsholmen ser på mulighederne for en genoplivning sammen med Thulesen Dahl og Alex Vanopslagh fra Liberal Alliance. Og så analyserer vi situationen i Venstre, der var igennem en magtkamp i denne uge. Rikke Gjøl Mansø og Christine Cordsen er dagens værter.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:48
  Slotsholmen

  Torsdag 20. jun. 2019

  Slotsholmen på P1 tager temperaturen på de igangværende regeringsforhandlinger. Undervejs i programmet kigger Margrethe Vestagers tidligere rådgiver Henrik Kjerumgaard forbi studiet. Han sad med under forhandlingerne i det famøse sorte tårn, hvor Radikale Venstre endte med at sætte sig på store dele af den økonomiske politik. Bjarne Steensbech og Jens Ringberg spørger om skyggerne fra dengang strækker sig hele vejen ind i det lokale, hvor partierne i dag sidder og forhandler. Og så skal vi en tur til grænselandet. Sydslesvig får hvert år en halv milliard kroner af den danske stat. Men hvad går pengene egentlig til? Lyt med og få svaret, når P1 sender Slotsholmen direkte fra kælderen på Christiansborg.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:29
  Slotsholmen

  Torsdag 13. jun. 2019

  Hvordan vil en af valgets store vindere, Morten Østergaard, få indflydelse på en ny S-regerings program? Få svaret, når Slotsholmen på P1 udspørger den radikale leder i en pause i regeringsforhandlingerne. Det sker, når Slotsholmen sender live fra Folkemødet på Bornholm. Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti kommer forbi og giver sine bud på, hvordan hans parti kommer videre efter sidste uges store valgnederlag. Og så portrætterer vi Henrik Sass Larsen, der meldte sig ud af top-politik i denne uge. Værter: Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:00
  Slotsholmen

  Torsdag 30. maj 2019

  En historisk lang valgperiode slutter næste uge med folketingsvalget d. 5. juni. Claus Hjort Frederiksen (V), Pia Kjærsgaard (DF), Christina Egelund (LA) og Magnus Heunicke (S) sætter ord på nogle af højdepunkterne i "Valgperioden, der gik". Hvad skete der med den borgerlige politik, og hvad kan politikerne tage med sig til den kommende valgperiode? Få svarene og et rids af periodens afgørende øjeblikke i denne, sidste udsendelse, inden valget. Værter: Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:00
  Slotsholmen

  Torsdag 23. maj 2019

  Målingerne peger stadig valget i en rosenrød retning, men Socialdemokratiets formand truer med nyvalg inden sommerferien, hvis ikke rød blok kan finde en fælles melodi i udlændingepolitikken, efter en valgsejr. Derfor har Slotsholmen samlet rød blok, for at finde ud af, om partierne er klar til at smide det hele på gulvet. Slotsholmen får også besøg af Carl Holst, der hjælper med at analysere valgkampens første to uger, og så kommer lytterne med på udstilling. I Slotsholmen på P1. Værter: Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:00
  Slotsholmen

  Torsdag 16. maj 2019

  'Slotsholmen' sender direkte fra DRs politiske redaktion i kælderen under Christiansborg. DRs politiske analytiker Bjarne Steensbeck fører an og er vært i kælderen, når de skarpeste journalister, eksperter og analytikere vil nørde politik. Her kan du følge demokratiet indefra, når politikere, deres rådgivere og mange flere gæster det åbne studie midt i DR's politiske redaktion. Vært: Bjarne Steensbeck.

  Nyheder & Aktualitet
 • 31:43
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Stram Kurs

  - giver svar på, hvad partiet står for, hvor det kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har partiformand Rasmus Paludan og spidskandidat for Stram Kurs i Nordsjællands Storkreds, Casper Hansen, i studiet. Med udgangspunkt i Stram Kurs ideologi og historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står Stram Kurs for? Hvad vil de, og hvad foreslår de?

  Nyheder & Aktualitet
 • 53:56
  Slotsholmen

  Torsdag 9. maj 2019

  Folketingsvalget er skudt i gang, og vi tager temperaturen på alle 13 opstillede partier. Er Klaus Riskær gået i ét med tapetet, er Enhedslistens socialisme blevet moderne igen, og hvad betyder tid for Søren Pape Poulsen? De og flere andre spørgsmål forsøger dagens gæster at besvare, Kristian Madsen, der er politisk kommentator på Politiken og Arne Hardis, politisk redaktør på Weekendavisen. Bliv klædt på til valg i Slotsholmen på P1. Værter: Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg.

  Nyheder & Aktualitet
 • 37:40
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Alternativet

  - giver svar på, hvad Alternativet står for, hvor partiet kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har formand Uffe Elbæk og folketingskandidat Theresa Scavenius i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og afgørende begivenheder i Alternativets historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for i dag? Hvad vil det, og hvad foreslår det? Tilrettelagt af Thomas Buhl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 36:23
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Liberal Alliance

  - giver svar på, hvad Liberal Alliance står for, hvor partiet kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har formand Anders Samuelsen og folketingsmedlem Laura Lindahl i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og afgørende begivenheder i Liberal Alliances historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for i dag? Hvad vil det, og hvad foreslår det? Tilrettelagt af Thomas Buhl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 37:40
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Klaus Riskær Pedersen

  - giver svar på, hvad Klaus Riskær Pedersens parti står for og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har partistifter Klaus Riskær Pedersen og folketingskandidat Martin Nordstjerne Rasmussen i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og afgørende begivenheder i dets korte historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for i dag? Hvad vil det, og hvad foreslår det? Tilrettelagt af Thomas Buhl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:16
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Kristendemokraterne

  - giver svar på, hvad Kristendemokraterne står for, hvor partiet kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har partiformand Stig Grenov og næstformand Isabella Arendt i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og afgørende begivenheder i Kristendemokraternes historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for? Hvad vil det, og hvad foreslår det? Tilrettelagt af Thomas Bugl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 35:54
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Nye Borgerlige

  - giver svar på, hvad de Nye Borgerlige står for, hvor partiet kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har partiformand Pernille Vermund og Mikkel Bjørn Sørensen fra Nye Borgerliges Ungdom i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og korte historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for? Hvad vil det, og hvad foreslår det? Tilrettelagt af Thomas Buhl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 38:08
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: SF

  - giver svar på, hvad de SF står for, hvor partiet kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har partiets tidligere formand Holger K. Nielsen og finansordfører Lisbeth Bech Poulsen i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og afgørende begivenheder i SF's historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for i dag? Hvad vil det, og hvad foreslår det? Tilrettelagt af Thomas Buhl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 36:05
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Enhedslisten

  - giver svar på, hvad de Enhedslisten står for, hvor partiet kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har folketingspolitikerne Pelle Dragsted og Rosa Lund i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og afgørende begivenheder i Enhedslistens historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for i dag? Hvad vil det, og hvad foreslår det? Tilrettelagt af Thomas Buhl.

  Nyheder & Aktualitet