Live kanaler

Slotsholmen

'Slotsholmen' sender direkte fra DRs politiske redaktion i kælderen under Christiansborg. Issa Mahmoud Jeppesen fører an og er vært i kælderen, når de skarpeste journalister, eksperter og analytikere vil nørde politik. Her kan du følge demokratiet indefra, når politikere, deres rådgivere og mange flere gæster det åbne studie midt i DR's politiske redaktion.

Nyheder & Aktualitet

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 54:15
  Slotsholmen

  Klimadrama presser regeringen

  Klimaminister Dan Jørgensen snakker for meget og handler for lidt i kampen mod de klimaforandringer, der truer planeten. Det mener støttepartierne Radikale Venstre og Enhedslisten, der forlanger klima-aktion nu. Issa Mahmoud Jeppesen tryktester, hvor langt de to partier er villige til at gå i efterårets forhandlinger for at tvinge regeringen til at gøre det, de mener er bydende nødvendigt af hensyn til klimaet. Lyt med, når Morten Østergaard fra de radikale og Enhedslistens Pernille Skipper er gæster i Slotsholmen. I den sidste del af programmet bliver du klædt på til at snakke med om Inger Støjberg og Instrukskommissionen forud for ugens sidste afhøring. Vært: Issa Mahmoud Jeppesen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:24
  Slotsholmen

  Sexisme florerer på Christiansborg

  Uønskede hænder på ballerne, ublu tilbud om intimt samvær, og liderlige politikere, som kvinder ikke tør være alene med. I denne uge er flere kvindelige politikere stået frem med beretningerne om sexisme på Christiansborg. Det sker i kølvandet på, at de radikales Samira Nawa kritiserede udenrigsminister Jeppe Kofod for en 12 år gammel sag, hvor han som havde sexuelt samvær med en 15-årig ungdomspolitiker. Slotsholmen har Samira Nawa i studiet til en snak om sexisme på Borgen. I anden halvdel af programmet analyserer vi den seneste udvikling i skandalesagen om Forsvarets Efterretningstjeneste og kritikken af forsvarsminister Trine Bramsen. Vært: Issa Mahmoud Jeppesen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:17
  Slotsholmen

  Frie Grønne: Anarki eller varm luft?

  Frie Grønne, Danmarks nye parti, kalder sig antiautoritært, anarkistisk, antiracistisk og kompromisløst. Men hvor anarkistisk er det nye parti egentlig? Og hvor langt rækker kompromisløsheden? Slotsholmens Issa Mahmoud Jeppesen stiller de kritiske og nærgående spørgsmål til Frie Grønnes politiske leder, Sikandar Siddique. I anden halvdel af programmet tager ungdomsformændende for Christiansborgs to største partier den debat, Socialdemokratiets og Venstres folketingsmedlemmer ikke tør tage: Skal rituel omskæring af børn forbydes? Vært: Issa Mahmoud Jeppesen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:01
  Slotsholmen

  Er Løkke visionær eller illoyal? Slotsholmen udfordrer den tidligere statsminister

  Lars Løkke Rasmussen beskyldes for at være illoyal og underløbe den politiske linje hos Jakob Ellemann Jensen, der i forvejen kæmper for at finde fodfæste som formand for Venstre. Løkke selv insisterer på at råbe om, at Venstre er på vej ind i en blindgyde ved at afskrive samarbejde med Radikal Venstre for at nå statsministerposten. Lars Løkke Rasmussen er gæst i Slotsholmen, hvor vært Issa Mahmoud Jeppesen stiller ham til regnskab. Vært er Issa Mahmoud Jeppesen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 53:43
  Slotsholmen

  Den største skandale i årtier i Forsvarets Efterretningstjeneste

  Det lyder som plottet fra en B-film: Forsvarets Efterretningstjeneste giver forkerte oplysninger til dem, der skal kontrollere dem og foretager ulovlig overvågning af danskere. Men det er virkeligheden, siger Tilsynet med Efterretningsvæsenerne. Slotsholmen har kloge hoveder i studiet og spørger, hvad der foregår. Jakob Mark fra SF og Jens Rohde fra Radikale Venstre er rygende uenige om, hvordan man snakker om unge med anden etnisk baggrund end dansk. Jacob Mark vil tale åbent om udfordringer med andre kulturer, Jens Rohde mener, at SF'eren stigmatiserer unge med indvandrerbaggrund. Mark og Rohde krydser klinger i Slotsholmen. Vært: Issa Mahmoud Jeppesen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:22
  Slotsholmen

  Er planen om tidlig pension uretfærdig?

  En række nedslidte får ikke ret til regeringens tidlige pension, mens ansatte uden smerter får lov at gå fra før tid. Peter Hummelgaard svarer på, om det ikke er urimeligt. De konservative vinder frem i meningsmålingerne, og Søren Pape Poulsen vil samle blå blok. Men skal han også være statsministerkandidat? Få svaret i interview med Søren Pape Poulsen og efterfølgende analyse fra kommentator Jarl Cordua, der er medlem af Venstre, men stemte på de konservative ved sidste valg. Vært: Issa Mahmoud Jeppesen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:11
  Slotsholmen

  Arnes pension er på vippen

  Det fyger gennem luften med vidt forskellige krav til de svære forhandlinger, der afgør, om Arne og andre i nedslidende job får ret til tidlig pension, som Mette Frederiksen har stillet dem i udsigt. Regeringen skal bruge både røde og blå stemmer for at sikre sit største prestigeprojekt, og Pernille Skipper fra Enhedslisten sidder med afgørende mandater. Men hun forlanger indrømmelser og vil ikke acceptere Dansk Folkepartis krav om at spare på udlændinge for at stemme for aftalen. Skipper er gæst i Slotsholmen, der også vender forhandlingerne om næste fase af corona-genåbningen. Og vi spørger Pernille Vermund, om Nye Borgerlige, et år efter valget, er blevet ligesom de partier, de gjorde oprør imod. Issa Mahmoud Jeppesen er vært.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:36
  Slotsholmen

  Hvordan vil Dansk Folkeparti vende krisen?

  Meningsmålingerne går nedad og baglandet har luftet kritik af ledelsen, sådan er virkeligheden i Dansk Folkeparti, der i denne uge har holdt sommergruppemøde. I Slotsholmen på P1 spørger vi partiets formand Kristian Thulesen Dahl om, hvordan han vil bringe partiet ud af problemerne og hvilken rolle partiets nye næstformand Morten Messerschmidt kommer til at spille. Vi skal helt tilbage til 2001 siden Kristendemokraterne sidst fik stemmer nok ved et valg til at komme i folketinget. Nu har partiet samlet underskrifter nok til at stille op igen. Slotsholmen på P1 spørger partiets formand om, hvorfor det skulle lykkes denne gang. Vært: Issa Mahmoud Jeppesen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:12
  Slotsholmen

  Nick Hækkerup var ligbleg og Søren Papes hukommelse forsvandt

  Da corona ramte Danmark skulle politikerne håndtere den største krise i mange år. Fire toppolitikere mødes over fiskefilet og koldskål i Slotsholmens studie. Lettede over, at det værste ser ud til at være overstået. Og klar til at analysere, hvad der gik godt, hvad der gik skidt, og hvad de vil gøre anderledes næste gang. Mød justitsminister Nick Hækkerup, SF's formand Pia Olsen Dyhr, Det Konservative Folkepartis leder Søren Pape Poulsen og formand for Nye Borgerlige, Pernille Vermund.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:16
  Slotsholmen

  Danmarks EU-politik i ruiner, siger ekspert

  Ifølge tidligere topchef i EU Laurs Nørlund har Danmark lige nu den mest slingrende EU-kurs, siden vi blev medlemmer i 1973. Vi mister indflydelse, fordi vi siger nej alt for ofte, mener han. Og det er et set stort problem, for netop nu, i kølvandet på corona, formes EU's fremtid, siger han. Laurs Nørlund er gæst i Slotsholmen. Det samme er tidligere venstreminister Søren Pind, der mener, at blå blok ligger i ruiner. Og så tegner programmet et portræt af Martin Rossen, der forlader sit magtfulde job som statsminister Mette Frederiksens strateg og nærmeste rådgiver.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:23
  Slotsholmen

  Politiet kaldte brun folketingspolitiker for abekat

  Politikere med indvandrerbaggrund siger, at de har været udsat for diskrimination mange gange. Mens tusindvis af danskere demonstrerer mod racisme og politivold efter drabet på George Floyd i USA, har Slotsholmen inviteret de radikales Samira Nawa og løsgænger Sikandar Siddique i studiet for at fortælle om deres oplevelser herhjemme. Vestindisk Pakhus er unik kulturarv på linje med Rundetårn. Det mener kulturpersonligheder og politikere. Nu protesterer de mod planerne om et muligt salg af pakhuset. Vært: Bjarne Steensbeck.

  Nyheder & Aktualitet
 • 53:59
  Slotsholmen

  Her er Ellemanns statsminister-plan

  Ifølge meningsmålingerne er Jakob Ellemann Jensen langt væk fra drømmen om at blive statsminister. Men Venstres formand har en plan for at vende udviklingen. Slotsholmen spørger ham, hvad den går ud på. To tidligere udenrigsministre og en udenrigsordfører giver deres bud på, hvordan Danmark skal reagere overfor Donald Trump og USA, der oplever de værste uroligheder i 50 år netop nu. Og så får værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg besøg af Veganerpartiet, der er tæt på at være opstillingsparat til Folkepartiet. Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg er værter.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:09
  Slotsholmen

  Danmark gik i krig uden en plan i Irak

  Da Danmark sluttede sig til USA og invaderede Irak, var der ikke skyggen af en plan for, hvad der skulle ske, når Saddam Hussein var væltet. Det afslører den tidligere topdiplomat og departementschef Ulrik Federspiel, der er gæst i Slotsholmen. Derefter leverer en sprogforsker en kritisk analyse af de særlige ord og vendinger, regeringen bruger for at høste sympati og forståelse under coronakrisen. Sidst i udsendelsen fokuserer Slotsholmen på de seneste afhøringer i Instrukskommissionen. Vært: Bjarne Steensbeck.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:12
  Slotsholmen

  Støjberg og embedsfolk presset i sag om instruks

  Ifølge Centrale embedsfolk var daværende udlændingeminister Inger Støjberg advaret om, at det var ulovligt, da hun sendte en instruks om at adskille alle asylpar, hvis den ene var under 18 år. Det viser afhøringer i denne uge i instrukskommissionen. Men embedsfolkenes forklaringer kan også få dem selv i problemer. Slotsholmen gennemgår afhøringerne. Og så giver værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg et overblik, hvad vi har lært om dansk politik i de første måneder af coronakrisen ved hjælp af de bedste interviews fra de seneste Slotsholmen-udsendelser.

  Nyheder & Aktualitet
 • 53:51
  Slotsholmen

  Løkke - Kritik af Mette Frederiksen har trange kår

  Den frie debat er truet under corona-krisen, hvor kritik af regeringen får en ekstraordinær hård modtagelse i befolkningen. Det siger tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, der gentagne gange har forsøgt sig at rejse en debat om statsminister Mette Frederiksens håndtering. Lars Løkke Rasmussen er gæst i Slotsholmen. Det samme er Alternativets tidligere leder, Uffe Elbæk, der er på vej med et helt nyt politisk projekt. Og så klæder Slotsholmen dig på til den kommission, der netop nu skal undersøge, om Inger Støjberg bevidst brød loven, i sagen om mindreårige brude blandt asylansøgere. Værter: Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg.

  Nyheder & Aktualitet
 • 53:53
  Slotsholmen

  Magnus Heunicke svarer på hård kritik om lukkethed

  Det er nemmere at få data fra Ukraine end fra Danmark. Så hård er kritikken af Sundhedsministeriets myndigheder fra en professor i infektionssygdomme. Han bliver bakket op af en række andre eksperter, der siger, at kampen mod corona bliver svækket, fordi sundhedsmyndighederne holder beregninger og data om sygdommen tilbage. Sundhedsminister Magnus Heunicke bliver konfronteret med kritikken i Slotsholmen. Programmet får også besøg af Pia Kjærsgaard, der forholder sig til Dansk Folkepartis store tilbagegang og den tiltagende kritik af partiets ledelse fra egne rækker.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:05
  Slotsholmen

  Partilederne bliver holdt i kort snor på møder i statsministeriet

  For første gang løfter vi sløret for, hvad der egentlig foregår på corona-møderne i statsministeriet. Her trumfer Mette Frederiksen sit eget projekt igennem, fortæller Kristian Thulesen Dahl. Slotsholmen kigger også ned i statskassen for at se, om Covid-19 har slået bunden ud af den. Og så så taler vi med Pernille Skipper om 1. maj i en corona-tid, hvor staten ser ud til at overtrumfe de frie markedskræfter.

  Nyheder & Aktualitet
 • 53:56
  Slotsholmen

  Hvor længe holder Mette Frederiksens popularitet?

  Statsminister Mette Frederiksen scorer højt i popularitetsmålinger, og Socialdemokratiet står til den største vælgertilslutning i årevis. Kan det fortsætte, eller risikerer hun at brænde ud for tidligt? Slotsholmen tegner et portræt af Mette Frederiksen, analyserer hendes muligheder for at holde fast i succesen, og ser på oppositionens chancer for at bremse hende. Vært Bjarne Steensbeck har de politiske kommentatorer Henrik Qvortrup og Michael Kristiansen med i programmet.

  Nyheder & Aktualitet
 • 31:43
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Stram Kurs

  - giver svar på, hvad partiet står for, hvor det kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har partiformand Rasmus Paludan og spidskandidat for Stram Kurs i Nordsjællands Storkreds, Casper Hansen, i studiet. Med udgangspunkt i Stram Kurs ideologi og historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står Stram Kurs for? Hvad vil de, og hvad foreslår de?

  Nyheder & Aktualitet
 • 37:40
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Alternativet

  - giver svar på, hvad Alternativet står for, hvor partiet kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har formand Uffe Elbæk og folketingskandidat Theresa Scavenius i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og afgørende begivenheder i Alternativets historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for i dag? Hvad vil det, og hvad foreslår det? Tilrettelagt af Thomas Buhl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 36:23
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Liberal Alliance

  - giver svar på, hvad Liberal Alliance står for, hvor partiet kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har formand Anders Samuelsen og folketingsmedlem Laura Lindahl i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og afgørende begivenheder i Liberal Alliances historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for i dag? Hvad vil det, og hvad foreslår det? Tilrettelagt af Thomas Buhl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 37:40
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Klaus Riskær Pedersen

  - giver svar på, hvad Klaus Riskær Pedersens parti står for og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har partistifter Klaus Riskær Pedersen og folketingskandidat Martin Nordstjerne Rasmussen i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og afgørende begivenheder i dets korte historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for i dag? Hvad vil det, og hvad foreslår det? Tilrettelagt af Thomas Buhl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:16
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Kristendemokraterne

  - giver svar på, hvad Kristendemokraterne står for, hvor partiet kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har partiformand Stig Grenov og næstformand Isabella Arendt i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og afgørende begivenheder i Kristendemokraternes historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for? Hvad vil det, og hvad foreslår det? Tilrettelagt af Thomas Bugl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 35:54
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Nye Borgerlige

  - giver svar på, hvad de Nye Borgerlige står for, hvor partiet kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har partiformand Pernille Vermund og Mikkel Bjørn Sørensen fra Nye Borgerliges Ungdom i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og korte historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for? Hvad vil det, og hvad foreslår det? Tilrettelagt af Thomas Buhl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 38:08
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: SF

  - giver svar på, hvad de SF står for, hvor partiet kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har partiets tidligere formand Holger K. Nielsen og finansordfører Lisbeth Bech Poulsen i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og afgørende begivenheder i SF's historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for i dag? Hvad vil det, og hvad foreslår det? Tilrettelagt af Thomas Buhl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 36:05
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Enhedslisten

  - giver svar på, hvad de Enhedslisten står for, hvor partiet kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har folketingspolitikerne Pelle Dragsted og Rosa Lund i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og afgørende begivenheder i Enhedslistens historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for i dag? Hvad vil det, og hvad foreslår det? Tilrettelagt af Thomas Buhl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 36:47
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Det Radikale Venstre

  - giver svar på, hvad de radikale står for, hvor partiet kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har politisk leder Morten Østergaard og Andreas Steenberg i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og afgørende begivenheder i Radikale Venstres historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for i dag? Hvad vil det, og hvad foreslår det? Tilrettelagt af Thomas Buhl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 37:43
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Det Konservative Folkeparti

  - giver svar på, hvad de Konservative står for, hvor partiet kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har justitsminister Søren Pape Poulsen og gruppeformand Mette Abildgaard i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og afgørende begivenheder i de Konservatives historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for i dag? Hvad vil det, og hvad foreslår det? Tilrettelagt af Thomas Buhl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 35:40
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Dansk Folkeparti

  - giver svar på, hvad de Dansk Folkeparti står for, hvor partiet kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har tidligere partiformand Pia Kjærsgaard og retsordfører Peter Kofod i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og afgørende begivenheder i Dansk Folkepartis historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for i dag? Hvad vil det, og hvad foreslår det? Tilrettelagt af Thomas Buhl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 37:37
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Venstre

  - giver svar på, hvad Venstre står for, hvor partiet kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen og skatteminister Karsten Lauritzen i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og afgørende begivenheder i Venstres historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for i dag? Hvad vil det, og hvad foreslår det? Tilrettelagt af Thomas Buhl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 38:11
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Socialdemokratiet

  - giver svar på, hvad Socialdemokratiet står for, hvor partiet kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har socialdemokraterne Mogens Lykketoft og Peter Hummelgaard i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og afgørende begivenheder i Socialdemokratiets historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for i dag? Hvad vil de, og hvad foreslår de? Tilrettelagt af Thomas Buhl.

  Nyheder & Aktualitet