Slotsholmen

'Slotsholmen' sender direkte fra DRs politiske redaktion i kælderen under Christiansborg. DRs politiske analytiker Bjarne Steensbeck fører an og er vært i kælderen, når de skarpeste journalister, eksperter og analytikere vil nørde politik. Her kan du følge demokratiet indefra, når politikere, deres rådgivere og mange flere gæster det åbne studie midt i DR's politiske redaktion.

Nyheder & Aktualitet

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 54:11
  Slotsholmen

  Torsdag 17. okt. 2019

  Fire gange fik udenrigsminister Jeppe Kofod det samme spørgsmål om våbeneksport til Tyrkiet uden at svare klart. Hvad sker der, når politikere taler sort, taler udenom eller vælger at svare på noget andet, end de bliver spurgt om? Slotsholmen analyserer nogle af de mest ikoniske eksempler med hjælp fra en politiker og en tidligere spindoktor. "Sket i ugen" gennemgår skarpt og satirisk ugens begivenheder i politik. Og så anmelder Slotsholmen Ritt Bjerregaards nye bog og runder sagen om Morten Messerschmidt og "Meld og Feld". Værter: Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:34
  Slotsholmen

  Torsdag 10. okt. 2019

  Regeringen er på vej med endnu en undskyldning. Denne gang til udviklingshæmmede, som samfundet ifølge Regeringen har behandlet umenneskeligt i tidligere tider. Slotsholmen giver dig nyheden og spørger, hvor mange yderligere undskyldninger, det er rimeligt at give. Med i udsendelsen er den radikale Jens Rohde, hvis far som barn var udsat for mishandling på børnehjemmet, socialminister Astrid Krag, det grønlandske folketingsmedlem Aki-Matilda Høegh-Dam og Søren Espersen fra Dansk Folkeparti. Sket i ugen giver dig sidste kapitel i elefant-gate, og udsendelsen vender også regeringens forslag om masseovervågning via kameraer i det offentlige rum. Værter: Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:05
  Slotsholmen

  Torsdag 3. okt. 2019

  Finansminister Nicolai Wammen får hård kritik for at foreslå en finanslov med alt for lidt fokus på grønne omstilling. Finansministeren er gæst i Slotsholmen, hvor Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg forlanger svar på kritikken. Du får også en analyse af ugens vigtigste politiske begivenheder. Og så tørner der politiske ordførere fra Socialdemokratiet og Venstre sammen i en politisk konfrontation forud for Folketingets åbningsdebat.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:06
  Slotsholmen

  Statsministeren i krydsild

  Statsminister Mette Frederiksen svarer på kritiske spørgsmål kun få timer efter, at hun har holdt sin første åbningstale for Folketinget. Værterne Jens Ringberg og Christine Cordsen tager udgangspunkt i de visioner og forslag, statsministeren netop har lagt frem, når de i en hel time har Mette Frederiksen i krydsild. Hør regeringschefen forklare regeringens linje og blive udfordret af de to politik-kyndige værter. Værter: Jens Ringberg og Christine Cordsen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:00
  Slotsholmen

  Statsministerens åbningstale

  Når Mette Frederiksen træder op på talerstolen og åbner Folketingssæsonen, vil både tilhængere og modstandere og en god sjat helt almindelig mennesker lytte med. Hvor mange penge er der til klimaet? Kan de allersvageste se frem til en hjælpende hånd? Og bliver det dyrere eller billigere at være dansker? P1 Debat sender ekstraordinært to timer fra Christiansborg. En række gæster fra både Folketinget og resten af Danmark krydser meninger og synspunkter om statsministerens åbningstale. Gæster: Gry Inger Reiter, debatredaktør, Information, Sørine Gotfredsen, præst og debattør, Mads Kastrup, opinionsredaktør, Ekstra Bladet, Frederik Sandby, Klimabevægelsen, Nanna W. Gotfredsen, Gadejuristen, Jeppe Falk, selvstændig, Sofie Carsten Nielsen, næstformand, Radikale Venstre, Pernille Skipper, politisk leder, Enhedslisten, Sophie Løhde, politisk ordfører, Venstre, Kristian Thulesen Dahl, formand, Dansk Folkeparti, Jesper Petersen, politisk ordfører, Socialdemokratiet, Rune Lund, skatte- og finansordfører, Enhedslisten og Christian Rabjerg Madsen, finansordfører, Socialdemokratiet. Vært: Kristoffer Meinert

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:02:03
  Slotsholmen

  Folketinget åbner

  Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard svarer på kritiske spørgsmål om regeringens politik og pensionsplaner i Slotsholmen på P1, der sender en særudgave i anledning af Folketingets åbning. Værterne Bjarne Steensbeck og Niels Krause-Kjær ser frem mod det kommende folketingsår og dykker ned i de vigtigste begivenheder fra det foregående. Det hele krydres med live-reportager fra Borgen, der summer af aktivitet forud for statsminister Mette Frederiksens åbningstale i Folketinget klokken 12. Værter: Bjarne Steensbeck og Niels Krause-Kjær.

  Nyheder & Aktualitet
 • 50:16
  Slotsholmen

  Folketinget åbner

  Folketingets åbning er en festdag for de fleste politikere - men ikke alle. I en særudgave af Slotsholmen på P1 i anledning af Folketingets åbning fortæller Dansk Folkepartis Jan Rytkjær Callesen ærligt, at hans liv gik i sort efter valget i juni, hvor han mistede sin plads i Folketinget. Der er også live-reportager fra Borgen, der summer af aktivitet. Og værterne Bjarne Steensbeck og Niels Krause-Kjær har Lars Løkke Rasmussens tidligere spindoktor, Jacob Bruun, og de radikales Jens Rhode i studiet. Til en snak om, hvordan partiernes ansatte overtager flere og flere opgaver fra de valgte politikere. Værter: Bjarne Steensbeck og Niels Krause-Kjær.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:16
  Slotsholmen

  Torsdag 26. sep. 2019

  De konservative fik vendt vælgernedturen ved sidse valg, men er stadig langt fra storhedstiden i 80'erne. Hvordan kommer partiet videre? Hvad er fremtiden for den borgerlige opposition? Og hvordan sikrer de konservative sig endnu flere vælgere og større indflydelse? Formand Søren Pape Poulsen giver sit bud i Slotsholmen, forud for de konservatives landsråd i Herning i weekenden - og bliver udfordret af værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg. Programmet ser også frem mod Folketingets åbning på tirsdag og spørger Henrik Dam Kristensen, hvordan han som ny formand vil præge Folketinget. Og så ser programmet også på olieudvinding i Nordsøen, som flere partier ønsker stoppet.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:59
  Slotsholmen

  Torsdag 19. sep. 2019

  Finansministeriet bremsede lovgivning om bedre vilkår for handicappede, selv om der var politisk flertal for det. Sådan lyder den opsigtsvækkende anklage fra tidligere socialminister Mai Mercado. Hør hende i Slotsholmen på P1. Journalist og forfatter Kim Kristensen skriver i en ny bog om Enhedslisten, at socialdemokrater omkring Mette Frederiksen i 2014 bad Enhedslistens Pelle Dragsted om hjælp til at undgå Bjarne Corydon som næste formand i Socialdemokratiet. Kim Kristensen og Pelle Dragsted fortæller historien i Slotsholmen på P1. Værter: Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:19
  Slotsholmen

  Torsdag 12. sep. 2019

  Den tidligere justitsminister Søren Pind angriber Finansministeriet for at have et kulturproblem. Hør om det magtfulde ministerie og Søren Pinds historie fra i sin nye bog, hvor han beskriver, hvordan Finansministeriet ændrede i en trusselsvurdering fra PET, fordi den så "dyr ud". Politikens politiske kommentator, Kristian Madsen, gæster også kælderen som optakt til, at både Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og de Radikale holder landsmøde på lørdag. Værter: Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:15
  Slotsholmen

  Torsdag 5. sep. 2019

  Hvad vil Venstres Jakob Ellemann-Jensen med sit parti? Få svaret i Slotsholmen, der har Venstres sandsynlige næste formand på besøg. Sket i ugen leverer analyse og satire om ugens politiske begivenheder. Og så kan du høre mere om den undersøgelseskommission, det er ved at trække op til i sagen om Inger Støjberg og barnebrudene. Vært: Bjarne Steensbeck.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:59
  Slotsholmen

  Torsdag 29. aug. 2019

  Lars Løkke Rasmussen kommer i studiet i Slotsholmen for at svare på kritiske spørgsmål om situationen i Venstre, hvor en hel stribe tillidsfolk i partiet har bedt ham om at gå af som formand for partiet. "Sket i ugen" kaster et satirisk og oplysende blik på den seneste uge i dansk politik, og så byder programmet på et portræt af Jakob Ellemann-Jensen, der med stigende styrke bliver nævnt som et bud på Venstres næste formand. Værter: Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:00
  Slotsholmen

  Torsdag 22. aug. 2019

  Sjældent har en spindoktor udløst så stor debat som Mette Frederiksens tro følgesvend, Martin Rossen, der som den første ikke-minister sidder blandt topministre i de centrale regeringsudvalg, hvor alle de vigtigste beslutninger træffes. "Alle vil herrer være, ingen vil sækken bære", lyder et af mange fyndord man finder i den 100 år gamle blomsterfrise i Folketingets Vandrehal, som lige nu er ved at blive restaureret. Og så fortæller SF-formand Pia Olsen Dyhr, hvad der skal til, for at SF stemmer for regeringens første finanslov - det er nemlig ikke givet. Det er alt sammen i Slotsholmen på P1. Værter: Rikke Gjøl Mansø og Jens Ringberg.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:40
  Slotsholmen

  Torsdag 15. aug. 2019

  Venstre er som en kvægbesætning, der er ramt af mund- og klovsyge. Det siger tidligere venstreminister Carl Holst i Slotsholmen i dag. Han mener, der er brug for en hård kur for at genoprette partiet. Nye Borgerlige på Christiansborg svømmer i penge, fordi et stort flertal har bevilget 52 millioner ekstra om året til sig selv. Slotsholmen har besøg af Folketingets nye parti, der foreslår at skære støtten med en tredjedel. Og så giver Pernille Skipper et bud på, om Enhedslisten og de radikale overhovedet er enige om, hvad der står i det forståelsespapir, der banede vejen for en ny regering. Værter: Rikke Gjøl Mansø og Jens Ringberg.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:10
  Slotsholmen

  Torsdag 8. aug. 2019

  Slotsholmen spørger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, hvordan regeringen vil komme igennem med sit helt store prestigeprojekt - tidlig pension for nedslidte. Det sker på dagen, hvor regeringen har indkaldt fagbevægelse og arbejdsgivere til det første møde om sagen. Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, har erklæret blå død og begravet. Slotsholmen ser på mulighederne for en genoplivning sammen med Thulesen Dahl og Alex Vanopslagh fra Liberal Alliance. Og så analyserer vi situationen i Venstre, der var igennem en magtkamp i denne uge. Rikke Gjøl Mansø og Christine Cordsen er dagens værter.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:48
  Slotsholmen

  Torsdag 20. jun. 2019

  Slotsholmen på P1 tager temperaturen på de igangværende regeringsforhandlinger. Undervejs i programmet kigger Margrethe Vestagers tidligere rådgiver Henrik Kjerumgaard forbi studiet. Han sad med under forhandlingerne i det famøse sorte tårn, hvor Radikale Venstre endte med at sætte sig på store dele af den økonomiske politik. Bjarne Steensbech og Jens Ringberg spørger om skyggerne fra dengang strækker sig hele vejen ind i det lokale, hvor partierne i dag sidder og forhandler. Og så skal vi en tur til grænselandet. Sydslesvig får hvert år en halv milliard kroner af den danske stat. Men hvad går pengene egentlig til? Lyt med og få svaret, når P1 sender Slotsholmen direkte fra kælderen på Christiansborg.

  Nyheder & Aktualitet