Live kanaler

Stjerner og striber

Joe Biden bliver USA's 46. præsident. DR's korrespondenter og USA-analytikere taler om alt, hvad der rør sig i USA frem mod hans indsættelse.

Nyheder & Aktualitet

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 50:41
  Stjerner og striber

  Hello Joe, Bye Don

  Biden er flyttet ind i Det Hvide Hus som USA's 46. præsident efter en ganske utraditionel - og heldigvis rolig - indsættelse. Vi vender og drejer den historiske begivenhed set fra Washington D.C., Californien og Florida. Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.

  Nyheder & Aktualitet
 • 34:28
  Stjerner og striber

  Ekstra - Biden bliver taget i ed, Trump bliver væk

  I dag bliver Joe Biden taget i ed som USA's 46. præsident, men det bliver ikke den folkefest, som en indsættelse plejer at være. Coronapandemien raser, militser truer, og den afgående præsident bliver væk fra festlighederne. Hvad er det for en begivenhed, og hvad skal vi holde øje med i dag? Deltagere: International korrespondent Steffen Gram, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og international korrespondent Stéphanie Surrugue.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:31
  Stjerner og striber

  Trump i rigsretten - igen!

  Som den første præsident i historien bliver Donald Trump stillet for sin anden rigsretssag for at opildne til oprør. Hvad betyder det så kort tid før vagtskiftet i Det Hvide Hus? Og hvad er forskellen på en amerikansk rigsretssag og en dansk, som den Inger Støjberg nu kan se frem til? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht, politisk analytiker Jens Ringberg og international korrespondent Stéphanie Surrugue.

  Nyheder & Aktualitet
 • 46:23
  Stjerner og striber

  Stormen på Kongressen

  En horde af Trump-fans, konspirationsteoretikere og højreekstremister gik til angreb på Kongressen og demokratiet for at forhindre de folkevalgte i at godkende Joe Biden som landets kommende præsident. Vi taler om den brogede gruppe, hvad der satte dem i gang, og hvordan det er at dække kaosset helt tæt på. Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:38
  Stjerner og striber

  Glasloftet der blev sprængt

  Der bliver i dén grad skrevet historie, når Kamala Harris 20. januar bliver taget i ed som den første kvindelige - og sorte - vicepræsident i USA's historie. Hvem er kvinden, der bliver landets næst mest magtfulde person? Vi får også en personlig beretning om en anden magtfuld kvinde bag Joe Biden, nemlig kommende førstedame Jill Biden. Deltagere: Studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde, tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt og international korrespondent Stéphanie Surrugue.

  Nyheder & Aktualitet
 • 40:20
  Stjerner og striber

  Jul i Det Hvide Hus

  Julefreden har sænket sig over Washington D.C. - eller har den? Raser der virkelig en krig mod julen? I årets sidste udgave af Stjerner og striber er der både hårde og bløde pakker, blodrødt julepynt og opskriften på Sydney Roses helt særlige texanske juleret. Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht, og international korrespondent Stéphanie Surrugue.

  Nyheder & Aktualitet
 • 33:26
  Stjerner og striber

  Operation Vaccine

  De første amerikanere blev denne uge vaccineret mod Covid-19. Hvor stor en sejr er det for afgående præsident Trump og hans Operation Warp Speed? Og hvor svært bliver det for tiltrædende præsident Biden at overbevise millioner af amerikanerne om at smøge ærmerne op og blive stukket? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, USA-specialist og historiker Lasse Engelbrecht, og international korrespondent Stéphanie Surrugue.

  Nyheder & Aktualitet
 • 36:30
  Stjerner og striber

  Balladen i Georgia

  I sydstaten Georgia er man slet ikke færdig med valg, selvom mange har fået mere end nok. Trump forsøger fortsat at omgøre valgresultatet i staten, der stadig ikke har valgt sine to senatorer. Et valg, der kan få enorm betydning for Joe Bidens fire år som præsident. Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:27
  Stjerner og striber

  Benådnings-Bingo!

  Det er den tid på året, hvor afgående præsidenter typisk deler gaver ud i form af benådninger. Hvem har Trump allerede benådet, og hvem kan måske se frem til at slippe for fængsel og straf? Og kan Trump benåde sin familie og sig selv på forhånd? Deltagere: USA-korrespondent Steffen Kretz, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og international korrespondent Stéphanie Surrugue.

  Nyheder & Aktualitet
 • 33:01
  Stjerner og striber

  Biden og bandet

  Joe Biden er i fuld gang med at samle sin regering, og han har lagt ud med en udenrigsminister, en finansminister og en minister for indenlandsk sikkerhed. Hvem er de, og hvad vil de rent politisk, hvis de altså bliver godkendt af Senatet? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.

  Nyheder & Aktualitet
 • 34:37
  Stjerner og striber

  Rudys nedsmeltning

  Donald Trump og hans hold af jurister forsøger på tredje uge at få ændret valgresultatet, da de påstår, at der blev snydt med stemmeoptællingen. Der er dog stadig ingen beviser, og dommere afviser gang på gang deres søgsmål. Er der reelt tale om et kupforsøg? Hvad sker der for Rudy Giulianis hår? Og hvad mener svigermor Sydney Rose om det hele? Deltagere: Studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue

  Nyheder & Aktualitet
 • 32:24
  Stjerner og striber

  Den lamme and

  Donald Trump har præcis to måneder tilbage som præsident, inden han 20. januar 2021 (modvilligt) skal rykke ud af Det Hvide Hus. Hvad vil Trump bruge den resterende tid på, og i hvor høj grad er han en "lame duck", som man ynder at kalde afgående præsidenter? Deltagere: Studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.

  Nyheder & Aktualitet
 • 32:07
  Stjerner og striber

  Stop the steal!

  Donald Trump og mange af hans tilhængere mener, at valget er blevet stjålet fra dem, og at Joe Biden ikke er den retmæssige vinder. Men det er slet ikke nogen ny tanke. Vi ser på, hvordan Stop the Steal-kampagnen begyndte, allerede inden Trump blev præsident. Deltagere: USA-korrespondent Steffen Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.

  Nyheder & Aktualitet
 • 33:32
  Stjerner og striber

  Hvad laver Biden?

  Joe Biden er i fuld gang med at sætte sit hold og forberede sig på at overtage Det Hvide Hus 20. januar. Også selvom Donald Trump stadig ikke har anerkendt valgresultatet eller sagt, at han vil sikre en problemfri overdragelse af magten. Hvad laver en kommende præsident frem til indsættelsen? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og international korrespondent Stéphanie Surrugue.

  Nyheder & Aktualitet
 • 32:54
  Stjerner og striber

  FAQ! Vi svarer på spørgsmål fra læserne

  Hvad laver en valgmand, når der ikke er valg? Er valget 100 procent afgjort? Og hvad sker der, hvis Trump ikke vil forlade det Hvide Hus? Spørgsmålene er væltet ind til vores kollegaer på dr.dk. Vi forsøger at svare på nogle af dem. Medvirkende: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.

  Nyheder & Aktualitet
 • 32:52
  Stjerner og striber

  #46: Biden!

  Hvad nu?! Joe Biden er udråbt til præsident, men Donald Trump nægter at acceptere valgresultatet. Udlandsreporter Lasse Engelbrecht, nyhedsvært Johannes Langkilde og korrespondent Stéphanie Surrugue giver dig overblikket.

  Nyheder & Aktualitet
 • 35:34
  Stjerner og striber

  And the winner is???

  Utålmodige vælgere demonstrerer foran optællingslokaler og præsident Trump beskylder demokraterne for valgfusk og truer med retssager og sagsanlæg. Men hvad mener Trump, der er svindlet med? Deltagere: Journalist Lasse Engelbrecht, USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz og international korrespondent Stéphanie Surrugue.

  Nyheder & Aktualitet
 • 25:41
  Stjerner og striber

  Valgnat uden vinder!

  USA's valgaften er foreløbig endt uden en vinder - også selvom den siddende præsident, Donald Trump, undervejs mente, at sejren var i hus over Demokraternes Joe Biden. Men der bliver stadig talt stemmer op, og kapløbet er nervepirrende tæt. Så hvad er det for en valg-suppedas, som de amerikanske vælgere står i dagen derpå? Og hvilke øjeblikke fra valgnatten var de vildeste? Deltagere: Studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde, international korrespondent Stéphanie Surrugue og studievært Ask Rostrup.

  Nyheder & Aktualitet
 • 32:24
  Stjerner og striber

  Valgdag! Fest eller kaos?

  I hovedstaden Washington DC barrikaderer butikker deres vinduer med spånplader, og mange steder i landet ligner forberedelserne til valgdagen mere opvarmning til krig end til fest. Men hvad er det, amerikanerne er bange for? Og har de overhovedet grund til at frygte, at valgdagen ender i vold og kaos? Deltagere: USA-korrespondent Steffen Kretz, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og international korrespondent Stéphanie Surrugue.

  Nyheder & Aktualitet
 • 31:05
  Stjerner og striber

  Kan Trump gøre det igen?

  Der er kun fire dage til valget, og Donald Trump henter lidt ind på Joe Biden i målingerne. Præsidenten selv forudser en rød bølge, der får 2016 til at ligne et lille skvulp. Biden er lidt mere forsigtig i sine forudsigelser. Vi tager temperaturen på valgkampens sidste uge og vurderer de to kandidaters chancer. Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.

  Nyheder & Aktualitet
 • 23:10
  Stjerner og striber

  Rekordmange stemmer tidligt

  Der er en uge til præsidentvalget, og flere end 60 millioner vælgere har allerede sat deres kryds. Blandt andre præsidenten selv hjemme i Florida. Hvad betyder det? Og hvorfor bliver Trump, Biden og deres venner ved med at strømme til den mangfoldige solskinsstat? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og international korrespondent Stéphanie Surrugue.

  Nyheder & Aktualitet
 • 36:51
  Stjerner og striber

  Den sidste debat - nu med muteknap

  Det blev en langt mere rolig og civiliseret debat, da Donald Trump og Joe Biden i nat krydsede klinger i Tennessee. Var det på grund af de slukkede mikrofoner eller var det en ny strategi? Deltagere: USA-korrespondent Steffen Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.

  Nyheder & Aktualitet
 • 32:13
  Stjerner og striber

  Den mystiske laptop

  En speget historie om en glemt computer, der ifølge tabloidavisen New York Post angiveligt skulle tilhøre Joe Bidens søn, Hunter, har fået Fox News og andre konservative medier helt op i det røde felt. De mener, at den beviser, at Biden-familien er korrupt. Andre kalder det en fake news-smædekampagne, skræddersyet til at skade Joe Biden få uger inden valget. Vi forsøger at finde hoved og hale i den mærkværdige historie. Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og international korrespondent Stéphanie Surrugue.

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:54
  Stjerner og striber

  Trump og Biden sammen hver for sig

  Trump og Biden deltog i nat i hver sit vælgermøde på samme tidspunkt på forskellige tv-kanaler. Det blev to meget forskellige vælgermøder - og ikke kun på grund af en solid omgang flirt. Vi fulgte med i begge town hall-møder. Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.

  Nyheder & Aktualitet
 • 33:09
  Stjerner og striber

  The State of the Race

  Der er nu tre uger til valgdag, og vi gør status på valgkampen. Donald Trump har rejst sig fra corona-sygesengen, men er bagud på point i forhold til Joe Biden ifølge målingerne. Men kan man overhovedet bruge meningsmålinger til noget efter lektien fra 2016? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og international korrespondent Stéphanie Surrugue.

  Nyheder & Aktualitet
 • 35:03
  Stjerner og striber

  Pence vs. Harris og en flue

  Det blev en ganske normal debat (!), da vicepræsident Mike Pence og vicepræsidentkandidat Kamala Harris i nat mødtes til deres første og eneste tv-debat inden præsidentvalget (dog adskilt af to plexiglasskærme). Vi fulgte med og taler om debatten, blandt andet med en special guest star! Deltagere: USA-korrespondent Steffen Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:55
  Stjerner og striber

  Hvor syg er Trump?

  Under sin indlæggelse på Walter Reed Militærhospitalet valgte den covid-19-syge præsident Trump at tage på charmetur blandt sine tilhængere i sin armerede firehjulstrækker. Dét plus en masse forskellige, modsatrettede udmeldinger fra Det Hvide Hus gør det svært at finde ud af, hvor alvorlig Trumps tilstand egentligt er. Vi ringer til hele Danmarks tv-læge Peter Qvortrup Geisling for at blive klogere. Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde, sundhedskorrespondent Peter Qvortrup Geisling og international korrespondent Stéphanie Surrugue.

  Nyheder & Aktualitet
 • 16:39
  Stjerner og striber

  Ekstra - Trump har fået coronavirus

  Donald Trump og førstedame Melania er blevet testet positive for coronavirus, skriver præsidenten på Twitter. Hvad betyder det for præsidenten og for valgkampen? Deltagere: Studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og international korrespondent Stéphanie Surrugue.

  Nyheder & Aktualitet
 • 23:56
  Stjerner og striber

  Stand back and stand by

  "Stand by" sagde Donald Trump med henvisning til den højreradikale gruppe "Proud Boys" under den kaotiske første præsidentdebat, hvor han ikke tog afstand fra grupper, der tror på hvidt overherredømme. I dagens afsnit taler vi om Trumps udsagn og forhold til den ekstreme højrefløj. Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.

  Nyheder & Aktualitet
 • 33:05
  Stjerner og striber

  Ekstra - Debat Special

  Det blev en kaotisk omgang, da Donald Trump og Joe Biden i nat tørnede sammen til den første præsidentdebat (hvis man kan kalde den det), hvor kandidaterne skiftedes til at svine hinanden til. Vi blev oppe og sad klar med kaffen for at følge den længe ventede duel i Ohio, der blev alt andet end præsidentiel. Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:43
  Stjerner og striber

  Første debatbrag

  Frem med popcornene! I aften mødes Donald Trump og Joe Biden nemlig i Ohio til første præsidentdebat. Som to kampklare gladiatorer i ringen, som Trump selv siger. Hvordan er kampformen hos de to ældre herrer? Og hvordan vil Biden bruge den bombe, som avisen New York Times netop har smidt? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og international korrespondent Stéphanie Surrugue.

  Nyheder & Aktualitet
 • 22:25
  Stjerner og striber

  Kampen om vaccinen

  Donald Trump presser hårdt på for at få en vaccine mod covid-19 klar hurtigst muligt - og meget gerne inden præsidentvalget. Ifølge præsidenten er en vaccine lige om hjørnet, men kan det valgløfte få tvivlere til at stemme på Trump? Deltagere: USA-korrespondent Steffen Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz.

  Nyheder & Aktualitet
 • 23:20
  Stjerner og striber

  Fill the seat!

  Den 87-årige højesteretsdommer Ruth Bader Ginsburgs død har sat turbo på en i forvejen hæsblæsende valgkamp, og Trump er allerede i gang med at finde en ny dommer, mens Biden gør, hvad han kan for at spænde ben for ham. For den vigtige post har ikke bare indflydelse på præsidentvalgkampen, men på hele USA i årtier fremover. Deltagere: Studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde, international korrespondent Steffen Gram og USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz.

  Nyheder & Aktualitet
 • 21:06
  Stjerner og striber

  Reklamekrig for millioner

  Trump og Biden brænder millioner af dollars af på ofte negative reklamekampagner, og allerede nu har de brugt flere penge end kandidaterne gjorde under hele valgkampen i 2016. Men hvor godt virker reklamerne egentlig? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og international korrespondent Stéphanie Surrugue.

  Nyheder & Aktualitet
 • 19:43
  Stjerner og striber

  Amerika brænder

  Trump er taget til Californien for at mødes med de brandmænd, der dagligt kæmper mod de mange skovbrande, der har malet himlen rød over store dele af den amerikanske vestkyst. Dertil er flere orkaner på vej. Amerikanerne har nok problemer at forholde sig til. Hvordan påvirker naturkatastroferne den amerikanske valgkamp? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.

  Nyheder & Aktualitet
 • 19:54
  Stjerner og striber

  RAGE! Ny bog rammer Trump

  Endnu en bog om Donald Trump er på trapperne - denne gang af Watergate-legenden Bob Woodward. I en båndet samtale med Woodward indrømmede Trump, at han bevidst nedtonede, hvor farligt coronavirus egentligt er. Hvor farlig er den afsløring for Trumps valgkamp? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue.

  Nyheder & Aktualitet
 • 20:28
  Stjerner og striber

  Valgfusk og War Games

  Donald Trump opfordrer vælgerne til at stemme to gange ved præsidentvalget - selvom det er ulovligt. Ifølge Trump kan man ikke stole på brevstemmerne. Ifølge Joe Biden vil Trump skabe kaos. På grund af Covid-19 kommer rekordmange til at brevstemme, men vil Trump acceptere valgresultatet? Og hvad sker der, hvis han ikke gør? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, international korrespondent Steffen Gram og international korrespondent Stéphanie Surrugue.

  Nyheder & Aktualitet
 • 19:58
  Stjerner og striber

  Hårrejsende hykleri

  Den mest magtfulde demokrat i USA, Nancy Pelosi, formand for Repræsentanternes Hus, har i dén grad skabt ballade #PelosiBlowout. Hun har nemlig været til frisør uden maske, og det har igen sat gang i maskedebatten i USA. For masker er ikke bare et spørgsmål om smitterisiko - det er også et politisk våben i valgkampen. Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde, TV-fotograf Jacob Lorenzen og international korrespondent Stéphanie Surrugue.

  Nyheder & Aktualitet
 • 19:35
  Stjerner og striber

  Kan Lov & Orden vinde valget?

  Efter en uge med raceuro vil præsident Trump besøge byen Kenosha i Wisconsin - den seneste by til at lægge gader til demonstrationer mod politivold og racisme, efter en betjent affyrede syv skud mod den sorte amerikaner Jacob Blake. Hvad vil Trump med besøget i Kenosha, og hvordan påvirker raceurolighederne præsidentvalgkampen? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde og international korrespondent Stéphanie Surrugue.

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:36
  Stjerner og striber

  Melania stjæler showet

  USA's førstedame, Melania Trump, forsøgte at samle en ellers splittet nation i hendes tale fra rosenhaven foran Det Hvide Hus på Republikanernes konvent. Hvilken førstedame-kandidat klarede sig bedst - Melania Trump eller Jill Biden, der talte sidste uge? Hele Trump-familien er kørt i stilling i valgkampen. Hvor godt virker Family First-strategien på de amerikanske vælgere? Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz er i Washington, studievært og tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde er i Danmark, og international korrespondent Stéphanie Surrugue er i Paris.

  Nyheder & Aktualitet
 • 23:21
  Stjerner og striber

  Hvor er Joe?

  Trump ruller sin valgkamp ud med den største rejseaktivitet siden coronapandemiens indtog. Det sker med små vælgermøder, improviserede tv-shows på facebook og store skilte med teksten "Hvor er Joe?". Det sker netop som demokraterne afholder deres fire dage lange virtuelle parti-konvent. Deltagere: USA-korrespondent Steffen Kretz, journalist Lasse Engelbrecht og redaktør Johanne Hesseldahl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 25:31
  Stjerner og striber

  De reducerede konventer

  Coronakrisen har sat sit præg på USA de seneste måneder. Det får også enorm betydning for valgkampen, og for Republikanernes og Demokraternes konventer, der venter lige om hjørnet. Festen skrues nemlig gevaldigt ned for ikke at sprede coronasmitten. Vi vender også Joe Bidens valg af Kamala Harris som sin running mate. Vært: Lillian Gjerulf-Kretz Deltagere: Journalist Lasse Engelbrecht og International Korrespondent Steffen Gram. Tilrettelæggelse: Thomas Jorsal

  Nyheder & Aktualitet
 • 25:46
  Stjerner og striber

  Bidens måske vigtigste valg

  Demokraten Joe Biden står for at skulle vælge sin vicepræsidentkandidat. Noget der af mange beskrives som hans hidtil vigtigste beslutning i valgkampen. Kandidaterne er mange, men hvem er den rette for Joe Biden, der selv var vicepræsident i to perioder under Barack Obama? Deltagere: Korrespondenterne Lillian Gjerulf Kretz og Steffen Kretz. Tilrettelægger: Thomas Jorsal.

  Nyheder & Aktualitet
 • 24:37
  Stjerner og striber

  Trump hjælper en gammel ven

  Donald Trump har fået annulleret fængselsstraffen for Roger Stone, en aggressiv lobbyist og ven gennem 40 år. Det sker netop, som Trump befinder sig i en alvorlig politisk krise med dalende meningsmålinger og en national sundhedskrise. Stone hjalp Trump i 2016, men kan han få Trump ud af dødvandet nu og få ham genvalgt til november? Er det et potentielt hemmeligt våben, som Trump har sluppet fri? Deltagere: Journalist Lasse Engelbrecht og Peter Keldorff i Washington DC og redaktør Johanne Hesseldahl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 25:02
  Stjerner og striber

  Hvad er Trumps valgstrategi?

  Donald Trump lægger i ovnen til en kulturkamp mellem, hvad han kalder "det frie USA" og en "ny fascisme på venstrefløjen." Han bruger enhver lejlighed til at antænde vrede og frygt blandt sine hvide kernevælgere og tegne et fjendebillede af venstrefløjen, og dem der demonstrerer mod USA's racistiske fortid og vælter statuer. Så splid mellem "os og dem". Er det budskabet, som Trump vil forsøge at vinde genvalg med til præsidentvalget i november 2020? Deltagere: Journalist Lasse Engelbrecht, journalist Peter Keldorff og redaktør Johanne Hesseldahl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:02
  Stjerner og striber

  Han blev ramt af en gummikugle i øjet

  DRs fotograf er ofte helt frontlinjen under dækningen af alt fra raceuroligheder til frafaldne Trump-tilhængere. Hør ham og journalist Peter Keldorff fortælle om, hvad man pakker, når man rejser ind i et coronahotspot - og hvordan man får et godt billede af en brændende politistation. Deltagere DR's fotograf Jacob Lorenzen, journalist Peter Keldorf og redaktør Johanne Hesseldahl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 25:26
  Stjerner og striber

  Coronaramt valgkamp vågner langsomt

  Donald Trumps kerne af solide støtter er begyndt at krakelere og meningsmålingerne giver Joe Biden føringen. Stort anlagt vælgermøde i Tulsa, Oklahoma skulle være en genstart af Trumps kriseramte kampagne, men det helt store publikum udeblev og gnisten ikke for alvor tændt. Biden, der har været næsten usynlig i valgkampen, bringer nu sin store trumf på banen: Barack Obama. Deltagere: USA-korrespondent Steffen Kretz har været i Tulsa, Oklahoma, USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz er i Washington og Johanne Hesseldahl sidder i Danmark.

  Nyheder & Aktualitet
 • 21:07
  Stjerner og striber

  Kaos i stemmeboksen

  Timelange køer, valgmaskiner der ikke virkede og printerproblemer. Valgsystemet oplevede et totalt sammenbrud under primærvalget i Georgia, og nu frygter mange, at der er et landsomspændende problem på vej til november. Kan de afgørende svingstater afvikle et fair valg, mens coronapandemien hærger landet? Og vil minoriteter få sværere ved at afgive deres stemme? Deltagere: Tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde, USA-korrespondent Lillian Kretz, og journalist Johanne Hesseldahl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 25:31
  Stjerner og striber

  Afskaf politiet!

  Kan man have et samfund helt uden politi? Og hvad skal erstatte det? Demonstranter i USA kræver politiet afskaffet eller finansieringen til politiet fjernet. I Minneapolis og i New York bliver det fortolket på vidt forskellige måder, og i valgkampen forsøger demokraternes Joe Biden at vinde stemmer på at nærme sig kravet. Deltagere: tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde, journalist Peter Keldorff og redaktør Johanne Hesseldahl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 28:52
  Stjerner og striber

  USA i flammer

  Nedbrændte politistationer og plyndrede supermarkeder: Flere amerikanske byer ligner krigszoner efter at en brutal anholdelse kostede George Floyd livet. En hvid betjent er nu sigtet for drab, mens voldsomme protester er eksploderet på tværs af USA. Deltagere: USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, journalist Peter Keldorff, tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde Redaktør: Johanne Hesseldahl

  Nyheder & Aktualitet
 • 22:58
  Stjerner og striber

  Fjende nummer et: Kina

  Det er blevet populært at hade Kina. Begge præsidentkandidater Joe Biden og Donald Trump nærmest konkurrerer om, hvem der kan gå hårdest til Kina. 66 procent af amerikanerne har et negativt syn på Kina, konkluderede Pew Research Center i sidste måned. Det har nået et nyt højdepunkt som følge af coronaepidemien og er nu på det højeste niveau, siden instituttet begyndte at spørge til sagen for femten år siden.

  Nyheder & Aktualitet
 • 24:20
  Stjerner og striber

  Skal vi redde liv eller økonomien?

  Er corona i virkeligheden en udspekuleret plan, der smadrer økonomien for at skade præsident Trumps chancer for genvalg. Eller kan der virkelig reddes liv, hvis flere stater holder lukket lidt længere? Genåbningen af USA er i den grad blevet et politisk våben, som vi taler om i denne uges udgave af podcasten. Deltagere: USA-korrespondenter Lillian Gjerulf Kretz og Steffen Kretz samt tidligere USA-korrespondent Johannes Langkilde. Redaktør: Johanne Hesseldahl

  Nyheder & Aktualitet
 • 25:07
  Stjerner og striber

  Sexanklagerne mod onkel Joe

  Har Joe Biden skubbet en tidligere ansat op mod væggen og stukket fingrene ned i trusserne på hende? Demokraternes præsidentkandidat Joe Biden selv siger det er løgn, mens kvinden Tara Reade går på Fox News for at fortælle hele historien. Det skulle være sket for 26 år siden i 1993, da Reade arbejdede i Senatet. Men kan anklagerne give problemer for præsidentkandidaten, der stiller op som fortaler for anstændighed og kvinders rettigheder? Deltagere: Lillian Kretz, DR's USA-korrespondent - Sandra Brovall, Politikens USA-korrespondent og kvindesagsskribent - Johannes Langkilde, tidligere USA-korrespondent og studievært.

  Nyheder & Aktualitet
 • 25:01
  Stjerner og striber

  Har Trump styr på Corona?

  Corona-virus er Trumps første store krise. Men ifølge ham selv er han bedre rustet til at håndtere krisen end nogen anden. Lillian Kretz er i DC og Lasse Engelbrecht og Oliver Routhe Skov er i København.

  Nyheder & Aktualitet
 • 22:58
  Stjerner og striber

  Prisen på en præsident

  Kan man købe sig til jobbet som amerikansk præsident? Det er spørgsmålet efter Super Tuesday har gjort det klart at New Yorks tidligere borgmester Michael Bloomberg ikke fik mange stemmer på trods af at han har betalt omkring 3.5 milliarder danske kroner for forsøget. Hvor står de to tilbageværende favoritter Bernie Sanders og Joe Biden, når det kommer til finanser - og hvad betyder penge i det hele taget i den sidste del af valgkampen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 28:27
  Stjerner og striber

  Sleepy Joe er på spanden

  Alle troede, at Joe Biden skulle være demokraternes bud på en præsident. Men det går mildest talt elendigt. Lillian Gjerulf Kretz er i Washington og Oliver Routhe Skov er i København.

  Nyheder & Aktualitet
 • 28:33
  Stjerner og striber

  Mini-Mike vs Den Orange Klovn

  Mangemilliardæren Michael Bloomberg er for alvor med i kampen om at blive demokraternes præsidentkandidat. Og han er allerede nu i infight med Trump på Twitter. Oliver Routhe Skov er i København, Lasse Engelbrecht er i Washington og Johannes Langkilde er med fra Californien.

  Nyheder & Aktualitet
 • 11:47
  Stjerner og striber

  Til valgfest med Bernie

  Vi har et resultat i New Hampshire! Oliver Routhe Skov og Steffen Gram taler om resultatet fra Bernie Sanders valgfest i Manchester.

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:54
  Stjerner og striber

  Kan amerikanerne stemme på en socialist?

  Bernie Sanders står stærkt. Men kan amerikanerne virkelig stemme på en socialist? Og hvad vil Sanders egentlig med USA? Oliver Routhe Skov og Steffen Kretz er i New Hampshire og Johannes Langkilde er i København.

  Nyheder & Aktualitet
 • 10:39
  Stjerner og striber

  Ekstra - Den uovervindelige Trump

  En hæsblæsende dag med Trump som den ubestridte vinder. Her kommer en ekstraudsendelse med tidligere korrespondenter Johannes Langkilde i København og Oliver Routhe Skov i staten New Hampshire.

  Nyheder & Aktualitet
 • 23:35
  Stjerner og striber

  Kaos i Iowa

  Måske har vi et resultat i Iowa - måske ikke! Det er gået ged i den app, som de bruger til at tælle stemmer med. Så nu er alle kandidaterne fløjet til New Hampshire. Lillian er i Iowa, Oliver er i New Hampshire og Johannes styrer løjerne fra København.

  Nyheder & Aktualitet
 • 22:58
  Stjerner og striber

  Håndgranat i rigsretssagen: Hvalrossens bog

  En lækket bog sætter ild under sagen mod Trump. Hans gamle sikkerhedsrådgiver, John Bolton, der har skrevet en bog fuld af saftige afsløringer. Lillian Kretz er i Washington og Oliver Routhe Skov og Johannes Langkilde er på Amager

  Nyheder & Aktualitet