Live kanaler

Tal til mig

Ugens gæst fortæller om en afgørende overgang i gæstens liv. For det er ofte i vores livs overgange og kriser, at nye meninger og indsigter åbenbarer sig. Vært: Iben Maria Zeuthen.

Nyheder & Aktualitet

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 55:55
  Tal til mig

  Peder Frederik Jensen: Det materialistiske menneske er åndløst

  Hvad sker der med din tro når noget af det du elsker allermest bliver taget fra dig og du straks derefter skal lære at elske på ny? Peder Frederik Jensen mistede sin mor samme uge som hans datter blev undfanget. Den tid startede et opgør med egoet, og en tilbagevenden til naturen og det intuitive. En åbning overfor det man måske kunne kalde det guddommelige. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:36
  Tal til mig

  Trine Appel: Der er noget derude, og man er ikke alene

  Forfatter Trine Appel var som syv årig ved at drukne og fra da af, bar hun på en hefitg dødsangt. Først da hun som voksen fik hjertestop fandt hun en tryghed ved efterlivet. En tryghed der bunder i det vi måske kalder Gud. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:51
  Tal til mig

  Forfatter Nillou Johannsen: Kan man være troende og samtidig fri?

  Forfatter Nillou Zoey Johannsen begyndte at tro som 3-årig, da hendes forældre blev skilt. Hun mener selv at hun fandt Gud, fordi hun manglede et stabilt holdepunkt i en sammenbrudt hverdag. Men Nillou kæmper med dilemaet: Hvordan kan jeg være troende men samtidig fri? For hende blev troen angstpræget og regelbundet, Gud var et øje der holdt øje med hende og hendes adfærd og først gennem terapi fik hun bugt med ideen om den dømmende Gud. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:37
  Tal til mig

  Lotte Garbers: Summen af knald er konstant

  Først var hun fyldt med det hun kalder vestlige fordomme, men efter to års ophold i Saudi Arabien ændrede forfatter Lotte Garbers sit syn på islam. Hun fortæller om det frie liv der (også) leves i et af verdens mest muslimske lande, et liv der ændrede hendes opfattelse af Islam. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:36
  Tal til mig

  Søren Pape: En rimfrostet mark, en ødelagt bil og Gud.

  Formand for det konservative folkeparti, Søren Pape Poulsen, har haft troen med sig fra barnsben. Men det var da han kørte galt, og slap med mindre kvæstelser, at troen rodfæstede sig. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:46
  Tal til mig

  Sørine Gotfredsen: I velsignelsens åbenbarende rum

  Sørine Gotfredsen er troende og forkyndende. Men engang definerede hun sig selv som ateist. Det var da hun var i overgangen mellem barn og voksen og velsignelsen blev lyst over hende, ved en gudstjeneste i Hadsten, at hun mødte det guddommelige. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:40
  Tal til mig

  Med Martin Spang Olsen: Gennem mørket ud i lyset

  Martin Spang Olsen fik for tre år siden konstateret diabetes 1. Diagnosen gav ham en spirituel åbenbaring... Man skal turde mørket. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:08
  Tal til mig

  Anja Ringgren Lovén: Troens mørke ansigt

  Da Anja Ringgren Lovéns mor var terminalt syg af kræft, opsøgte Anja og moren en pinsekirkepræst der påstod at kunne kurere kræften. Det kunne han ikke, og den indignation det skabte i Anja da hun følte at præsten misbrugte folks tro, har hun sidenhen brugt i sit arbejde for det der kaldes heksebørn i Nigeria. Gæst: Anja Ringgren Lovén, stifter af Land of hope. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:04
  Tal til mig

  Jeanett Albeck: Med kollapset kommer slippet

  Komponist Jeanett Albeck ligger en sommernat for et år siden i mørket og bestiller en tid hos en tatovør. Hun har fundet ud af noget og det noget skal ridses i huden så hun husker det. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendt første gang 28. maj).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:59
  Tal til mig

  Karsten Møller Hansen: Om overgangen fra dig selv til de andre

  Præst Karsten Møller Hansen mener, at tro ikke er en følelse. Tro er en handling. Troshandlingen sker undervejs i den overgang der hver dag finder sted, fra man vågner i sig selv, til man træder ind i det altomfavnende fællesskab, som er omverdenen. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendt første gang 14. maj).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:06
  Tal til mig

  Anne Bech: Længslen efter at være en delfin

  Fitnesseksperten Anne Bech troede på sin egen fysik. Hun troede på evnen til at opnå præcis de resultater hun satte sig for. Men så fik hun konstateret kræft og hun måtte indse at ansvaret for egen sundhed og overlevelse, måtte lægges i hænderne på nogle andre. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendt første gang 30. april).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:15
  Tal til mig

  Andrea Hejlskov: Thors hammer

  "Jeg tænkte "vis mig hvem der er min Gud" og i samme øjeblik tonede en torshammer frem fra den ene ende af himlen, til den anden". Foredragsholder Andrea Hejlskov mistede sin søster i et biluheld og fandt derefter sin Gud, Thor, ved en ofring. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendt første gang 8. marts).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:20
  Tal til mig

  Özlem Cekic: Fra ekstremist til demokrat

  Özlem Cekic var i sine teenageår i fare for at blive muslimsk ekstremist. Men en imam stillede hende to specifikke spørgsmål, som fik hende til at tvivle på sin tro. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendt første gang 2. februar).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:06
  Tal til mig

  Torsdag 25. jun. 2020

  Nana Jacobi åbnede sig for de åndelige sider af naturens kræfter, efter hun havde forladt naturen i sin barndomsby i Nordjylland. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:39
  Tal til mig

  Niels Frid-Nielsen: Fra tro til erfaring

  Kulturjournalisten Niels Frid-Nielsen blev i 2012 opereret for en hjernetumor. Da han vågnede op fra narkosen var hans tro kommet fra hovedet og ned i kroppen. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:06
  Tal til mig

  Brian Holm: En pagt med Gud

  Brian Holm har to gange siddet på et Belgisk hospital og blevet konfronteret med muligheden for at tro. Den første gang afviste han muligheden, den anden gang tog han imod. Og lovede de højere magter at hvis det gik godt endnu engang, så ville han gå i kirke altid. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:06
  Tal til mig

  Arkæolog Jeanette Varberg: fortiden som religion

  Jeanette Varberg blev på sin vis åndeligt vakt som 4 årig på en charterrejse til Mallorca. Synet af klipper og fremmede kyster, tændte en lyst i hende til at kende alt til menneskets historie. Det kollektive historiske fællesskab blev indgangen til følelsen af at "noget er større end dig selv", for Jeanette giver ikke meget for monoteismens syn på magt og kvinder. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:01
  Tal til mig

  Dy Plambeck: Afmægtigheden som styrke

  Forfatter Dy Plambeck fortæller om fødslen som transformation og om kontroltabet som indgang til det åndelige. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendt første gang 7. maj).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:04
  Tal til mig

  Ingolf Gabold: Den festlige katolicisme

  Komponisten Ingolf Gabold var katolik, indtil han stod ved døbefonten og skulle døbe sin datter. Lige dér, begyndte han at aflægge sig religionen. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:03
  Tal til mig

  Jan Hellesøe: "jeg tror på mennesker, ikke på Gud"

  Hypnotisør Jan Hellesøe har aldrig hverken ønsket sig eller haft en Gud. Men tvivlen om hvorvidt han har taget fejl, har naget ham: Hvad ville der ske den dag, han for alvor kom i krise? Det blev han klogere på da han kørte galt, mistede sin far og hans kæreste blev midlertidigt lammet. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendt første gang 23. februar).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:01:07
  Tal til mig

  Peter Øvig: Fra psykose til kærlighedstro

  Forfatter Peter Øvig blev besat af en dæmon og mistede sin tro- og fandt den igen da han fik elektrochok. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendt første gang 9. februar).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:07
  Tal til mig

  Bertel Haarder: Den folkelige kristendom

  Muhammedkrisen svækkede Bertel Haarders kristne tro. Imamernes fanatisme gav ham en afsky for tro i det hele taget. Han brød sig pludselig ikke om præstekjoler og trosbekendelse. Og det er jo lidt en spændende følelse at have hvis man samtidig er kirkeminister. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendt første gang 19. januar).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:29
  Tal til mig

  Jacob Skyggebjerg: Ayahuascarejsen

  Forfatter Jacob Skyggebjerg voksede op i socialt og åndeligt armod, og manglede som barn derfor både tro og håb. Men ved en ayahuasca-ceremoni i Perus jungle genfinder han håbet og sin plads i et kærligt og beåndet kosmos. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendt første gang 16. februar).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:48
  Tal til mig

  Iben Mondrup: Længslen efter at tro

  I 1987 sætter en ung kvinde sig ind i et fly for at flytte fra Grønland til Danmark. Denne overgang fik hende til at miste fodfæstet og indse, i hvor høj grad hun ønskede sig en Gud. Men kvinden har ikke evnen til at tro. Forfatter Iben Mondrup er ugens gæst. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendt første gang 26. januar).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:30
  Tal til mig

  Katrine Wiedemann: Den lovlige lidelses rum

  En kunstnerisk krise blev startskuddet til et voksende forhold mellem teaterinstruktør Katrine Wiedemann og kirken. For hvor går man hen hvis man mister sit kald? Det opsøgte Katrine en præst for at få svar på. Han måtte jo kende til at miste troen. Hun fandt ikke det svar hun ledte efter, men hun fandt nogle andre. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendt første gang 1. marts).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:05
  Tal til mig

  Kira Skov: Den tibetanske dødebog

  Sangerinde Kira Skov har mistet sin mand. Kira opsøgte derefter troen i mange forskellige afskygninger og krisen blev dermed en slags momentan vækkelse. Der synges om Den Tibetanske Dødebog og citeres fra Kærlighedens Højsang og tales om sorgen som en destillerende proces i hvilken vores nærmeste relationer får lov at stå krystalklart. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Nyheder & Aktualitet