Live kanaler

Tal til mig

Hvorfor tror du på Gud? Ugens gæst fortæller om det øjeblik der blev afgørende for hans eller hendes tro. Et program om troen, tvivlen og skæbnen. Vært: Iben Maria Zeuthen.

Kultur

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 56:46
  Tal til mig

  Jakob Ellemann-Jensen: Omsorg, Klarsyn og Beslutsomhed

  Jakob Ellemann er formand i Venstre, og på hans kontor hænger en post-it med ordene: Omsorg, Klarsyn og Beslutsomhed. Ordene stammer fra salmebogen (Soldatens bøn) og Jakob beder til at en højere magt vil stå for netop de tre ting. Når Jakob Ellemann bliver i tvivl om hvad Gud er, indsætter han ordet "kærlighed" i stedet for Gud, og så er han ikke længere i tvivl. Manglen på tvivl om Guds og kærlighedens kraft oplevede han også da han en julenat under en militær-udsendelse i et krigsplaget område, stod i en kirke og så hvordan alverdens religioner omgik hinanden i en slags hellig fred. Jakob Ellemann er med egne ord "mere end kulturkristen" og i denne udsendelse bilægger han sit politiske liv og tjekker ind i det åndelige. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Kultur
 • 55:39
  Tal til mig

  Tobias Hamann: "Jeg har været nødt til at opsøge smerten"

  Hypnotisør og tidligere Bagedyst-vinder Tobias Hamann har følt sig nødsaget til at opsøge det usikre for at mærke sin tro. Det har ført ham ud på nogle selvdestruktive pilgrimsrejser, og til hans egen forfærdelse føler han sig ikke altid bange nok for at dø. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Kultur
 • 55:15
  Tal til mig

  Jacob Mark: "Jeg gik ud af kirken - og fortalte ikke nogen som helst om min dåb"

  Gruppeformand i SF Jacob Mark er vokset op i en kommunistisk familie. I hele hans unge liv anså han tro for at være en krykke for svage mennesker, og opium for folket. Men så fik han stress. Og så fik han angst. Og så blev han døbt. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Kultur
 • 56:15
  Tal til mig

  Jes Dorph-Petersen: "Jeg vil gerne give en undskyldning"

  Tidligere tv-vært Jes Dorph-Petersen opdagede at han var troende, da han var i afvænning for et alkoholmisbrug. Både alkohol og depressioner har fyldt i Jes´ liv og i dette program taler han med Iben Maria Zeuthen om hvorvidt de fortidige dæmoner kan have bragt ham i den situation han er i nu, hvor han er blevet fyret af TV2 for to #metoo-sager. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Kultur
 • 54:53
  Tal til mig

  Poul Madsen: "Du må selv om hvad du tror på, men du skal tro på noget!"

  Chefredaktør Poul Madsen er præstesøn. Og selvom han ikke tror på Gud, tror han på ham alligevel. "Det er nu engang så rart at have noget at tro lidt på selvom det ikke er rationelt". Og så forsøger Poul i sit job, at praktisere det der for ham er det vigtigste budskab i kristendommen: Næstekærligheden. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Kultur
 • 55:59
  Tal til mig

  Iben Thranholm: "Jeg er bekymret..."

  'Coronakrisen tydeliggør hvordan det går med åndeligheden i Danmark. Og det går ikke særlig godt. Vi er fuldkommen fremmedgjorte overfor døden, det kan du jo se af håndteringen. Hvor politikerne i øvrigt forsøger at indtage det guddommeliges plads. Det er en udvikling der bekymrer mig meget.' Iben Thranholm er katolik, debattør og teolog og i denne episode fortæller hun om sit meget nære nærmest familiære forhold til Gud og Jomfru Maria. Og om, hvordan hun blev katolik, til en fødselsdag for mange år siden... Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Kultur
 • 54:52
  Tal til mig

  Sigurd Barrett: Det er hjertet der tror

  For entertaineren Sigurd Barrett er troen kommet til ham i tre bølger. En da han som lille lærte Gud at kende, én da han mistede begge sine forældre og bad om et tegn fra Gud og den seneste, da han var impliceret i et livsfarligt biluheld. "Livet er en skole hvor vi skal lære hvad kærlighed er", siger han. Og det implicerer sorger, kolbøtter, tvivl og tillid. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Kultur
 • 56:55
  Tal til mig

  Søren Vejby: "Livet er en balance mellem at holde fast og give slip"

  Skuespiller Søren Vejby stoppede for halvandet år siden med at drikke. Samtidig kom sætningen "mit hjerte i dine hænder, Jesus, mit liv i dine hænder, Gud" og Søren følte dér, at han havde fundet hjem. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Kultur
 • 55:55
  Tal til mig

  Peder Frederik Jensen: Det materialistiske menneske er åndløst

  Hvad sker der med din tro når noget af det du elsker allermest bliver taget fra dig og du straks derefter skal lære at elske på ny? Peder Frederik Jensen mistede sin mor samme uge som hans datter blev undfanget. Den tid startede et opgør med egoet, og en tilbagevenden til naturen og det intuitive. En åbning overfor det man måske kunne kalde det guddommelige. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendt første gang 24. september 2020).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:19
  Tal til mig

  Joy Mogensen: Om vinden i kornet og solen på fuglene

  Kirkeminister Joy Mogensen mistede sin datter. At søge det guddommelige i naturen og bruge ritualerne, har hjulpet hende gennem sorgen. Helt konkret var det vigtigt at slå begravelsen af datteren sammen med en dåb, så Joy fik et gravsted at passe. Et sted at omsætte den omsorg, der ellers var født med barnet. Joy Mogensen fortæller om arbejdet som kirkeminister, sine visioner for folkekirken i det kommende år, sin flirt med katolicismen og om sit navn, der blev hende givet i en dansk menighed i Canada endnu inden hun var født. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:48
  Tal til mig

  Casper Christensen: En dag bad jeg til Gud, og så skete der det, at det virkede

  Casper Christensen havde på papiret alt hvad han ønskede sig. Et forhold han var glad for, og børn og rigdom. Han var alligevel ikke helt lykkelig. En dag da han var ude og gå, bad han til Gud. Og det ændrede noget meget fundamentalt i hans liv. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendt første gang 22. oktober).

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:10
  Tal til mig

  Pernille Weiss: Gud er kærlighed

  Denne jul har den konservative politiker Pernille Weiss 40 års jubilæum med det guddommelige. Hun oplevede det første gang en snefuld juledag da hun var 12 år og ude og gå med hunden. Og det har ikke forladt hende siden. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:38
  Tal til mig

  Jesper Stein: Fra misbrug og mistro til tillid og god tro

  Forfatter Jesper Stein var alkoholiker, kyniker og succesfuld krimiforfatter. Men på et tidspunkt blev han afsløret og for at holde på resterne af sin tilværelse, måtte han aflægge sig sit misbrug. Det krævede tro. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:03
  Tal til mig

  Lars Muhl: "Hvis du vil gå os i møde, vil vi bøje os og samle dig op"

  Da musiker og mystiker Lars Muhl var 9 år, døde hans lillesøster. Det bragte ham ind i en dyb krise. 4 år efter ankom der en pakke fra en anonym afsender. I pakken var der en bog skrevet af en spirituel vismand, hvori der blandt andet stod: "Hvis du vil gå os i møde, vil vi bøje os og samle dig op". De ord blev vendepunktet for Lars. Lars Muhl har solgt flere hundredetusinder af bøger, og er oversat til 25 sprog og i denne udgave af "tal til mig" forsøger han at anvise vejen til det Guddommelige. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:30
  Tal til mig

  Ditte Giese: I de mørke nætter kom aftenbønnen

  Journalist Ditte Giese er alvorligt syg. To gange har hun fået en meget alvorlig besked. Begge nætter inden, har hun ligget vågen i et limbo af dødsangst. I dette særlige mørke rum, begyndte hun at bede. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:56
  Tal til mig

  Michael Jeppsen: Det dybe vidunderlige fald

  Journalist Michael Jeppesen er født ind i Jehovas Vidner. Men den dag han fyldte 18 stod han op i sit barndomshjem i Silkeborg og gik til køreprøve kl. seks om morgenen, for det kunne ikke gå hurtigt nok med at køre til København for at skabe sit eget hjem. Egentlig flyttede han til København for at blive pionér. Men det blev starten på enden for Michael Jeppesen som Jehovas Vidne. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:49
  Tal til mig

  Roald Bergmann: Fra dæmonuddriver til familiefar

  Roalds mor var 15 år, da hun fødte ham og han voksede op uden følelsen af et hjem og et fundament. Begge ting fandt han i pinsekirkens ungdomsafdeling, hvor han hurtigt blev radikaliseret og forfremmet. Som 19 årig blev han præst og foretog sin første excorcisme og fra da af gik det stærkt. Men en dag forelskede han sig. Og mødet med Miriam blev det hjem han aldrig havde haft og således blev det også det endelige farvel til den tro der havde styret hans liv i et årti. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:43
  Tal til mig

  Hella Joof: Der står engle klar til at give en hånd med

  Da Hella var 28 år, slog hendes nabo døren ind til hendes lejlighed. Hun var alenemor, manglede penge og nu var hun også nødt til at flytte. "Jeg var helt nede og spise op", som hun siger. Men så spiste hun færdig, rettede blikket opad, og der kom englene. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendt første gang 12. november).

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:58
  Tal til mig

  Naser Khader: Jeg tror, for så ved jeg at jeg ser min far igen

  Da retsordfører i Konservativt Folkeparti Naser Khader var ung, var han først og fremmest demokrat. Derefter ateist. Ihvert fald var han ikke troende. Det var han nødt til at lave om på, da hans far døde. For ellers skulle han jo aldrig se sin far igen. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:00
  Tal til mig

  Morten Messerschmidt: Da vi stod i kapellet og tog afsked med min søster, bad jeg fadervor

  Politiker Morten Messerschmidt, er ikke bange for at bruge eller udtale sin tro. Og han er heller ikke bange for at tale med Gud. Det har hjulpet ham i det liv der allerede har budt på mange kriser og voldsomme situationer. Og det er godt. For "livet er- og har altid været- voldsomt og brutalt". Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:18
  Tal til mig

  Rane Willerslev: Genfærd og Bjørnejagt

  Rane Willerslev beskæftigede sig kun med ånder på et sociologisk plan. Ikke på et "jeg tror på dem"- plan. Det var lige indtil, han selv mødte én. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:02
  Tal til mig

  Jens Rohde: det er nu vi skal huske barmhjertigheden

  Jens Rohde har haft et meget hektisk døgn. Den Radikale formand er gået, og Jens mener at "alle har tabt på denne her sag". Jens er troende og det er her, dagen derpå, at han læner sig op af begreberne tilgivelse og barmhjertighed. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:36
  Tal til mig

  Katrine Engberg: "Man skal ikke tro på nogen der ikke tvivler"

  Forfatter Katrine Engberg er født mellem to religioner. Hendes far var jøde og hendes mor, kristen. Katrine ville vælge side, og lod sig derfor døbe i den kristne tro. Hun ville aflægge sig sin relation til jødedommen og komme splittelsen til livs. Det opretholdt hun en del år. Men så døde hendes far. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:36
  Tal til mig

  Trine Appel: Der er noget derude, og man er ikke alene

  Forfatter Trine Appel var som syv årig ved at drukne og fra da af, bar hun på en hefitg dødsangt. Først da hun som voksen fik hjertestop fandt hun en tryghed ved efterlivet. En tryghed der bunder i det vi måske kalder Gud. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:51
  Tal til mig

  Forfatter Nillou Johannsen: Kan man være troende og samtidig fri?

  Forfatter Nillou Zoey Johannsen begyndte at tro som 3-årig, da hendes forældre blev skilt. Hun mener selv at hun fandt Gud, fordi hun manglede et stabilt holdepunkt i en sammenbrudt hverdag. Men Nillou kæmper med dilemaet: Hvordan kan jeg være troende men samtidig fri? For hende blev troen angstpræget og regelbundet, Gud var et øje der holdt øje med hende og hendes adfærd og først gennem terapi fik hun bugt med ideen om den dømmende Gud. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:37
  Tal til mig

  Lotte Garbers: Summen af knald er konstant

  Først var hun fyldt med det hun kalder vestlige fordomme, men efter to års ophold i Saudi Arabien ændrede forfatter Lotte Garbers sit syn på islam. Hun fortæller om det frie liv der (også) leves i et af verdens mest muslimske lande, et liv der ændrede hendes opfattelse af Islam. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:36
  Tal til mig

  Søren Pape: En rimfrostet mark, en ødelagt bil og Gud.

  Formand for det konservative folkeparti, Søren Pape Poulsen, har haft troen med sig fra barnsben. Men det var da han kørte galt, og slap med mindre kvæstelser, at troen rodfæstede sig. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:46
  Tal til mig

  Sørine Gotfredsen: I velsignelsens åbenbarende rum

  Sørine Gotfredsen er troende og forkyndende. Men engang definerede hun sig selv som ateist. Det var da hun var i overgangen mellem barn og voksen og velsignelsen blev lyst over hende, ved en gudstjeneste i Hadsten, at hun mødte det guddommelige. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:40
  Tal til mig

  Martin Spang Olsen: Gennem mørket ud i lyset

  Martin Spang Olsen fik for tre år siden konstateret diabetes 1. Diagnosen gav ham en spirituel åbenbaring... Man skal turde mørket. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:08
  Tal til mig

  Anja Ringgren Lovén: Troens mørke ansigt

  Da Anja Ringgren Lovéns mor var terminalt syg af kræft, opsøgte Anja og moren en pinsekirkepræst der påstod at kunne kurere kræften. Det kunne han ikke, og den indignation det skabte i Anja da hun følte at præsten misbrugte folks tro, har hun sidenhen brugt i sit arbejde for det der kaldes heksebørn i Nigeria. Gæst: Anja Ringgren Lovén, stifter af Land of hope. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:04
  Tal til mig

  Jeanett Albeck: Med kollapset kommer slippet

  Komponist Jeanett Albeck ligger en sommernat for et år siden i mørket og bestiller en tid hos en tatovør. Hun har fundet ud af noget og det noget skal ridses i huden så hun husker det. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendt første gang 28. maj).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:59
  Tal til mig

  Karsten Møller Hansen: Om overgangen fra dig selv til de andre

  Præst Karsten Møller Hansen mener, at tro ikke er en følelse. Tro er en handling. Troshandlingen sker undervejs i den overgang der hver dag finder sted, fra man vågner i sig selv, til man træder ind i det altomfavnende fællesskab, som er omverdenen. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendt første gang 14. maj).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:06
  Tal til mig

  Anne Bech: Længslen efter at være en delfin

  Fitnesseksperten Anne Bech troede på sin egen fysik. Hun troede på evnen til at opnå præcis de resultater hun satte sig for. Men så fik hun konstateret kræft og hun måtte indse at ansvaret for egen sundhed og overlevelse, måtte lægges i hænderne på nogle andre. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendt første gang 30. april).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:15
  Tal til mig

  Andrea Hejlskov: Thors hammer

  "Jeg tænkte "vis mig hvem der er min Gud" og i samme øjeblik tonede en torshammer frem fra den ene ende af himlen, til den anden". Foredragsholder Andrea Hejlskov mistede sin søster i et biluheld og fandt derefter sin Gud, Thor, ved en ofring. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendt første gang 8. marts).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:20
  Tal til mig

  Özlem Cekic: Fra ekstremist til demokrat

  Özlem Cekic var i sine teenageår i fare for at blive muslimsk ekstremist. Men en imam stillede hende to specifikke spørgsmål, som fik hende til at tvivle på sin tro. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendt første gang 2. februar).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:06
  Tal til mig

  Nana Jacobi: Vesterhavet i sindet

  Nana Jacobi åbnede sig for de åndelige sider af naturens kræfter, efter hun havde forladt naturen i sin barndomsby i Nordjylland. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:39
  Tal til mig

  Niels Frid-Nielsen: Fra tro til erfaring

  Kulturjournalisten Niels Frid-Nielsen blev i 2012 opereret for en hjernetumor. Da han vågnede op fra narkosen var hans tro kommet fra hovedet og ned i kroppen. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:06
  Tal til mig

  Brian Holm: En pagt med Gud

  Brian Holm har to gange siddet på et Belgisk hospital og blevet konfronteret med muligheden for at tro. Den første gang afviste han muligheden, den anden gang tog han imod. Og lovede de højere magter at hvis det gik godt endnu engang, så ville han gå i kirke altid. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:06
  Tal til mig

  Arkæolog Jeanette Varberg: fortiden som religion

  Jeanette Varberg blev på sin vis åndeligt vakt som 4 årig på en charterrejse til Mallorca. Synet af klipper og fremmede kyster, tændte en lyst i hende til at kende alt til menneskets historie. Det kollektive historiske fællesskab blev indgangen til følelsen af at "noget er større end dig selv", for Jeanette giver ikke meget for monoteismens syn på magt og kvinder. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:01
  Tal til mig

  Dy Plambeck: Afmægtigheden som styrke

  Forfatter Dy Plambeck fortæller om fødslen som transformation og om kontroltabet som indgang til det åndelige. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendt første gang 7. maj).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:04
  Tal til mig

  Ingolf Gabold: Den festlige katolicisme

  Komponisten Ingolf Gabold var katolik, indtil han stod ved døbefonten og skulle døbe sin datter. Lige dér, begyndte han at aflægge sig religionen. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:03
  Tal til mig

  Jan Hellesøe: "jeg tror på mennesker, ikke på Gud"

  Hypnotisør Jan Hellesøe har aldrig hverken ønsket sig eller haft en Gud. Men tvivlen om hvorvidt han har taget fejl, har naget ham: Hvad ville der ske den dag, han for alvor kom i krise? Det blev han klogere på da han kørte galt, mistede sin far og hans kæreste blev midlertidigt lammet. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendt første gang 23. februar).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:01:07
  Tal til mig

  Peter Øvig: Fra psykose til kærlighedstro

  Forfatter Peter Øvig blev besat af en dæmon og mistede sin tro- og fandt den igen da han fik elektrochok. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendt første gang 9. februar).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:07
  Tal til mig

  Bertel Haarder: Den folkelige kristendom

  Muhammedkrisen svækkede Bertel Haarders kristne tro. Imamernes fanatisme gav ham en afsky for tro i det hele taget. Han brød sig pludselig ikke om præstekjoler og trosbekendelse. Og det er jo lidt en spændende følelse at have hvis man samtidig er kirkeminister. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendt første gang 19. januar).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:29
  Tal til mig

  Jacob Skyggebjerg: Ayahuascarejsen

  Forfatter Jacob Skyggebjerg voksede op i socialt og åndeligt armod, og manglede som barn derfor både tro og håb. Men ved en ayahuasca-ceremoni i Perus jungle genfinder han håbet og sin plads i et kærligt og beåndet kosmos. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendt første gang 16. februar).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:48
  Tal til mig

  Iben Mondrup: Længslen efter at tro

  I 1987 sætter en ung kvinde sig ind i et fly for at flytte fra Grønland til Danmark. Denne overgang fik hende til at miste fodfæstet og indse, i hvor høj grad hun ønskede sig en Gud. Men kvinden har ikke evnen til at tro. Forfatter Iben Mondrup er ugens gæst. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendt første gang 26. januar).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:30
  Tal til mig

  Katrine Wiedemann: Den lovlige lidelses rum

  En kunstnerisk krise blev startskuddet til et voksende forhold mellem teaterinstruktør Katrine Wiedemann og kirken. For hvor går man hen hvis man mister sit kald? Det opsøgte Katrine en præst for at få svar på. Han måtte jo kende til at miste troen. Hun fandt ikke det svar hun ledte efter, men hun fandt nogle andre. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendt første gang 1. marts).

  Nyheder & Aktualitet