Live kanaler

Ugens gæst

Pia Røn inviterer hver lørdag en af ugens centrale personer i studiet. Kom gerne med spørgsmål på ugens@dr.dk, P1's Facebook-side eller via Twitter #ugensgæstp1.

Nyheder & Aktualitet

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 44:09
  Ugens gæst

  Margrethe Vestager

  "Befinder jeg mig midt i en kollektiv depression?" Europas grænser er under pres, EU kaldes impotent og Vesten er i krise. Men Margrethe Vestager er optimistisk, faktisk så optimistisk, at hun for nylig fik nok af klynk og gav den internationale sikkerhedskonference en ordentlig opsang. Som EU-kommissionens ledende næstformand har hun netop præsenteret den plan, der skal få Europa helt frem i bussen, når det gælder kunstig intelligens. Samtidig fortsætter hun den hårde kurs overfor tech-giganterne. Hvordan kan Vestager være optimist, når Erdogan har åbnet porten til Europa og tusindvis af flygtninge sætter livet på spil i håbet om et nyt liv i EU? Hvordan vil hun bryde Kinas og USA's IT-dominans? Og har Trump ret, når han siger, at hun hader USA? Stil spørgsmål til Margrethe Vestager på 70211919 eller send en sms til 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:08
  Ugens gæst

  Søren Pape Poulsen

  Mens S og V toppes om tillidsbrud, er K sat udenfor døren og står til at blive den store taber i udligningsaftalen. Søren Pape Poulsen nåede knapt at sætte sig ved forhandlingsbordet, før han røg ud igen og det kan koste de konservative kommuner dyrt. Til gengæld kan Pape glæde sig over støt fremgang for det hårdt prøvede Konservative Folkeparti, en ekstra mand i truppen, oven i købet en undsluppen Venstremand og en tillid så bred, at der nu hviskes om ham som mulig statsministerkandidat. Ugens Gæst kommer til at handle om at være sat udenfor døren, om at være tough on crime, men blød om hjertet og om at blive så målløs over en nylig dom, at han udbrød "Giv mig mit iltapparat!". Stil spørgsmål på 1212 eller ring 7021 1919. Vært Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:59
  Ugens gæst

  Kristian Thulesen Dahl

  "Simpelthen så nederdrægtigt!" Kristian Thulesen Dahl er ikke tilfreds med udligningsreformen og mener, at Mette Frederiksen "splitter Danmark til atomer". DFs formand trækker i bremsen og foreslår i stedet en helt ny model. Er han på vej ud af forhandlingerne? Kristian Thulesen Dahl er Ugens Gæst, det kommer til at handle om kommune-kroner, om at rejse sig efter en vælgerknockout og om regnedrenge, der kaprer den borgerlige dagsorden. Stil dit spørgsmål på sms til 1212 eller ring 7021 1919. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:59
  Ugens gæst

  Kaare Dybvad Bek

  Først blev han belært om politisk håndværk, så blev han med en kvik manøvre og et indgreb mod kapitalstærke spekulanter dagens mand, men nu breder panikken sig omkring andelsboligerne. Er Kaare Dybvad lejernes helt og andelshavernes mareridt? Som boligminister vil han have almene boliger på Strandvejen og sikre et Danmark, der ikke er opdelt efter indkomst. Kåre Dybvad har taget værdikrigen med ind i Boligministeriet, men selv kalder han sig naboskabsminister og en rendyrket bolignørd. Stil spørgsmål på 70211919 eller send en sms til 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:20
  Ugens gæst

  Holger Schou Rasmussen

  I Nordsjælland raser borgmestrene, mens humøret er anderledes højt på Lolland, som igen vinder i det kommunale udligningsspil. Holger Schou Rasmussen er borgmester i en Danmarks fattigste kommuner og han kalder de rige kommuner usolidariske, når de brokker sig over at skulle sende flere skattekroner udenbys. Lever Lolland på nas? Hvordan vil Holger Schou vende udviklingen, så kommunen igen kan blive selvkørende? Og hvorfor vil han ændre det system, der lige nu sender millioner til hans kommunekasse? Holger Schou Rasmussen er Ugens Gæst, det kommer til at handle om ulighed og fællesskab og om at kæmpe så meget for Lolland, at andre borgmestre næsten synes, det er for meget. Stil spørgsmål på sms til 1212 eller ring 7021 1919 Vært Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:00
  Ugens gæst

  Rasmus Stoklund

  Mette Frederiksens nye frontkæmper på udlændinge og integrationspolitik. Manden der i stiv kuling sendes i felten for at forsvare Socialdemokraternes stramme kurs overfor indvandrere. Indvandring er årsag til voksende antisemitisme! IS-krigere skal have deres børn fjernet med tvang! Udviste asylsøgere på Ellebæk skal ikke have det rart! Indvandrere opfører sig skidt på Nørrebro! Afviste asylsøgere skal sende til lejre i Nordafrika. 35-årige Rasmus Stoklund er Ugens Gæst på P1, det kommer til at handle om at være ny i Folketinget, fra flækken Pjedsted udenfor Fredericia, om at få tildelt posten som ordfører for integration og udlændinge via sms, om at være lagt for had af sine politiske modstandere, om at være træt af bedrevidende akademikere, og om at se op til Morten Messerschmidt. Vært: Gitte Hansen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:09
  Ugens gæst

  Astrid Krag

  Milliardsatsning eller en gratis omgang? "I dag hjælper vi udsatte børn for dårligt og for sent" siger social- og indenrigsminister Astrid Krag, der vil sætte barnet først. Altid. Flere og tidligere tvangsfjernelser - og en ny Barnets Lov skal gøre Danmark til verdens bedste land at være barn i - også for udsatte børn. Hele området skal reformeres, så der altid tages udgangspunkt i barnet, men hvordan bliver de fine ord omsat til handling? Ugens Gæst om Barnets Lov, om ministervisioner og om lange dage, der ender med kebab i fuld galla. Stil spørgsmål til Astrid Krag på 7021 1919 eller send en sms til 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:59
  Ugens gæst

  Martin Lidegaard

  Starten på tredje verdenskrig eller vejen til en ny atomaftale? Verden holdt vejret i denne uge og danske politikere var splittede - var USA's angreb fornuftigt eller dybt uansvarligt? Som formand hasteindkaldte Martin Lidegaard til møde i Det Udenrigspolitiske Nævn og kort efter trak regeringen 100 danske soldater midlertidigt ud af Irak. Tidl. udenrigsminister Martin Lidegaard er manden, der gerne vil mødes på midten og fredag er han Ugens Gæst på P1. Det kommer til at handle om Trump, terror og Danmarks indsats i Irak - og om at føle sig som Hal Kochs oldebarn. Stil spørgsmål på 7021 1919 eller send en sms til 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:00
  Ugens gæst

  Lars Løkke Rasmussen

  Sidste år ved denne tid havde Lars Løkke Rasmussen travlt med nytårstalen. I år har han investeret i en vakuummaskine, så han kan få styr på alle de lammerullepølser, han har fremstillet i december. For Lars Løkke blev 2019 et år, der vendte op og ned på hans liv. Han har været politisk aktiv i næsten 40 år, været formand for Venstre de sidste ti og været statsminister to gange - ja han er vel nærmest indbegrebet af et politisk dyr. Eller måske rettere var... Den sensommerdag Lars Løkke Rasmussen gik ud ad bagdøren, åbnede han samtidig døren til et friere liv. Hør mere, når Lars Løkke er Ugens Gæst på P1. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:10
  Ugens gæst

  Uffe Elbæk

  "Love is in the air" skrålede Uffe Elbæk, da Alternativet stormede i Folketinget i 2015. Men ved valget i juni var vælgernes kærlighed kølnet og nu stopper Elbæk som partileder. Alternativet står et godt sted, mener Elbæk og peger på klima- og finanslov. Andre hæfter sig ved, at det lykkedes Alternativet at blive halveret ved det valg, der ellers havde fokus på partiets altoverskyggende mærkesag, klimakampen. Har Elbæk lyttet til de kritikere, der mener, hans person kom til at overskygge partiet? Har aktivisten med hovedet fuldt af ideer og en stærk iværksættertrang nye projekter på vej? Og hvad mener Elbæk, når han siger, at han nu skal være samfundsarkitekt? Har du et spørgsmål eller en kommentar til Uffe Elbæk, så ring 70211919 eller send en sms til 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:10
  Ugens gæst

  Jeppe Kofod

  Et terrorangreb med tråde til IS-krigere er afværget - også Danmark mærker, at verden er under forandring. Kineserne bruger mafiametoder på Færøerne, Trump vil købe Grønland og russerne har ubåde i farvandet. Rigsfællesskabet er under pres fra stormagterne, USA sætter "America First" og Brexit udfordrer det europæiske fællesskab. Udenrigsminister Jeppe Kofod runder en travl uge af som Ugens Gæst. Send dit spørgsmål til ham på 1212 eller ring 7021 1919. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:07
  Ugens gæst

  Pia Olsen Dyhr

  "Med dejlig chokolade..." - Pia Olsen Dyhr var midt i sin fødselsdagsfest, da hun i lørdags blev kaldt til krisesnak med statsministeren. Finanslovsforhandlingerne skred ikke frem efter planen. Mandag aften var aftalen på plads - og Pia Olsen Dyhr proklamerede glad, at der med minimumsnormeringerne skrives Danmarkshistorie. Men gør der nu det? Spørg Pia Olsen Dyhr, når hun er Ugens Gæst - ring 7021 1919 eller send en sms til 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:09
  Ugens gæst

  Morten Østergaard

  Finanslovsaftalen var ellers tæt på målstregen, men så satte De Radikale ind med et benspænd i slutspurten. Grænsekontrol skal ud af aftalen, bedre mulighed for udenlandsk arbejdskraft skal ind i aftalen og så skal finansloven være den grønneste nogensinde. Morten Østergaard har bragt De Radikale tilbage som central spiller i midten af dansk politik. Fredag tager han en pause i finanslovsforhandlingerne for at være Ugens Gæst. Stil spørgsmål til Morten Østergaard på 7021 1919 eller send en sms til 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:04
  Ugens gæst

  Jakob Ellemann-Jensen

  Om aftenen var han vært for en stor havefest, næste morgen måtte han haste til Jylland og skulle pludselig være ny formand for det kriseramte Venstre. På weekendens landsmøde satte Jakob Ellemann med sin første formandstale kursen for Venstre og forsøgte samtidig at skabe ro om partiets udlændingepolitik. Hvordan vil Ellemann hele sårene i Venstre? Hvordan vil han samle de efterhånden mange blå partier og overbevise DF om, at han skal være statsminister? Og hvad betyder det, at han er kommet på rullekrave med Morten Østergaard? Stil spørgsmål til Venstres formand på 7021 1919 eller send en sms til 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:00
  Ugens gæst

  Naser Khader

  Kokosnød, præmieperker, grøftegraver. Hadet af nogen, elsket af andre. Ugens gæst på P1 er Naser Khader - manden hvis portræt, den danske IS-kriger Ahmad el-Haj, skød til måls efter. Naser Khader (K) mener, at alle fly med IS-krigere på vej til Danmark skal vendes i luften, Naser vil oprette en krigsforbryderdomstol i det nordlige Irak og han sammenligner danske IS-krigere med landsforrædere fra 2. Verdenskrig. Det kommer til at handle om at være i krig med islamister, om moral fremfor retssikkerhed, om at være lodret uenig med landets forsvarsadvokater, om at have lovet sin mor at stoppe med at kalde folk idioter og om at finde sit politiske ståsted, mens det borgerlige Danmark kollapser. Dit spørgsmål kan stilles, ris eller ros kan gives, til Naser Khader på tlf. 70 21 1919 - eller sms 1212. Vært: Gitte Hansen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:33
  Ugens gæst

  Er: Simon Emil Ammitzbøl-Bille og Christina Egelund

  Det er ikke hver dag, at Folketinget får et nyt parti, men det skete altså i går. Partiet hedder Fremad og bag det står to personer, der begge havde centrale poster i Liberal Alliance inden valget - nemlig Christina Egelund, der var politisk ordfører og Simon Emil Ammitzbøll-Bille, der var økonomi og indenrigsminister. Nu har de forladt Liberal Alliance og stiftet et nyt parti. Men hvad skal vi med et nyt parti i den borgerlige lejr? Hvad tilbyder Fremad, som vi ikke finder i de andre partier? Og kan vi stole på, at partiets formand Simon Emil ikke skrider fra et parti for fjerde gang? Du kan stille dit spørgsmål til de nye partistiftere, Simon Emil Ammitzbøl-Bille og Christina Egelund. Ring til 70211919. Vært: Kasper Hartmann.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:10
  Ugens gæst

  Jens Rohde

  Han har været kendt som venstremand, radikal, radiomand og løsgående missil. Nu vil Jens Rohde redde Radio24syv og siger med åbne øjne, at han knægter armslængdeprincippet, når han blander sig. Men hvorfor? Forlod han Venstre, fordi han ikke kunne få nok magt? Er liberalismen i Danmark blevet bange og nationalkonservativ? Og hvor uenig kan man være med sine partifæller? Er det hele noget rod, Rohde? Vært: Kristoffer Meinert.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:07
  Ugens gæst

  Simon Emil Ammitzbøll-Bille

  Kan man stole på Simon Emil Ammitzbøll-Bille? Er manden radikal, ultraliberal eller noget helt tredje? Hvorfor stemmer han nej når han mener ja - og omvendt? Hvorfor er manden fra Hillerød så mega dårlig til fodbold? Er han en af dem, der altid skrider, når han ikke får sin vilje? Simon Emil Ammitzbøll-Bille er ugens gæst på P1. Det kommer til at handle om at være politisk swinger, om at blive kaldt illoyal og om at være småbørnsforældre. Du kan stille dit spørgsmål til Simon Emil Ammitzbøll-Bille. Ring til 70211919. Vært: Gitte Hansen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:00
  Ugens gæst

  Pernille Skipper

  Skaber mere overvågning, mere tillid? Skal fremmedkrigere miste passet? Flere fængselsstraffe til voldskriminelle og mindre samfundstjeneste? Det mener Pernille Skipper ikke. Men det gør Regeringen. Så hvor længe kan Enhedslisten støtte en regering, som de konstant er uenige med? Hvad skal Enhedslistens mandater egentlig gå til, hvis det står til Skipper? Pernille Skipper, politisk ordfører for Enhedslisten, er Ugens Gæst. Har du et spørgsmål til Pernille, så ring på tlf. 70 21 1919. Eller sms 1212 til P1. Vært: Kasper Hartmann.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:09
  Ugens gæst

  Ida Auken

  Hellere kælling end kylling. Hellere vindmøller end kul. Hellere Greta end Trump. Hellere Radikal end SF. Ida Auken er ugens gæst på P1, radikal klimatosse - og rap i replikken. Det kommer til at handle om at flygte fra Auken-dynastiet, om at være endt som sin mor, som uddannet præst og politiker. Om at være hurtig på de sociale medier, om at tilbyde præsident Trump en god handel med vindmøller, om at blive elsket af pornostjernen Stormy Daniels og om at insistere på et håndtryk. Ida Auken, klimaordfører fra det radikale venstre, er Ugens gæst. Har du et spørgsmål til Ida, så ring på tlf. 70 21 1919. Eller sms 1212 til P1. Vært: Gitte Hansen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:59
  Ugens gæst

  Nicolai Wammen

  "Man kan ikke få det hele på én gang, pengene skal passe" Nej, citatet stammer ikke fra TV3s Luksusfælden men fra Nicolai Wammens præsentation af regeringens finanslovsudspil. Er det godt nok, for de forældre, som har stemt rødt i forventning om flere voksne i daginstitutionerne? Eller for de, der stemte grønt og nu kigger langt efter finansiering af de ambitiøse klimamål? Og hvad med erhvervslivet, som regeringen indbyder til partnerskab, men samtidig pålægger flere udgifter? Der er åbningsdebat i Folketinget, men finansminister Nicolai Wammen dropper frokostpausen og er Ugens Gæst på P1. Stil dit spørgsmål til finansloven på 7021 1919 eller send en SMS til 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:06
  Ugens gæst

  Trine Bramsen

  "Ønsker man en karriere i det danske forsvar, skal man selvfølgelig leve op til de værdier, vi kæmper for ude i verden", lyder det fra forsvarsminister Trine Bramsen, der har fået nok. Fra klap bagi til voldtægtsforsøg og kvindelige udsendte, der sover med en kniv under hovedpuden - trods 15 års indsats imod krænkelser i Forsvaret - stiger antallet af sager om seksuelle overgreb. Nu søsætter Trine Bramsen og forsvarschefen fem konkrete initiativer, der skal stoppe overgreb og krænkelser i det danske forsvar. Hvorfor tror forsvarsministeren, det lykkes denne gang? Trine Bramsen er gæst i en uge, hvor hun som forsvarsminister har haft både sex-chikane og cyberkrig på blokken. Hør om hendes vej fra Thurø til Forsvarsministeriet, om visionerne for et moderne forsvar og om altid at være bevæbnet med en tartelettang. Stil spørgsmål på 7021 1919 eller send en sms til 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:13
  Ugens gæst

  Morten Bødskov

  Supersygehuse eller stenrige sheiker? Først blev SKAT svindlet for 12 mia. Nu viser det sig, at en canadisk pensionskasse og saudiarabiske fonde også har haft glæde af danske skattekroner. Som ny skatteminister er der nok at tage fat på for Morten Bødskov. Hvornår stopper skandalerne? Hvordan vil skatteministeren genoprette tilliden til SKAT og betaler han selv sin skat med glæde? Stil spørgsmål til skattefar på 70211919 eller send en SMS til 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:14
  Ugens gæst

  Ellen Trane Nørby

  Hun bliver kaldt myreflittig og visionær. Hun ville nedlægge regionerne og har skabt sig en del fjender i det Jylland, som hun er rundt af, fra nord til syd. Kan hun være med til at samle landets største borgerlige parti? Ellen Trane Nørby er ugens gæst på P1, men er hun også Venstres næste næstformand? Vært: Kristoffer Meinert.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:10
  Ugens gæst

  Stephanie Lose

  Rørt brik skal flyttes! Sagde hun og brugte Lars Løkkes eget skakudtryk, da hun opfordrede ham til at gå af som formand for Venstre. Løkkejæger, blev hun kaldt på forsiden af BT. Bare en pige, der passer sit arbejde, kalder hun sig selv. Stephanie Lose (V) formand for Danske Regioner er Ugens gæst på P1. Det kommer til at handle om at vokse op i Løgumkloster, om som barn at gå rundt på gården og snakke politik med morfar, landmanden, mens han passede sine køer og de sønderjyske marker. Om at melde sig ind i Venstres Ungdom som 14-årig, med Uffe Ellemann-Jensen som forbillede. Om at have røv i bukserne, kæmpe for Regionerne, og gøre Løkke rasende. Har du et spørgsmål, ris eller ros til Stephanie Lose, så ring på tf. 70 21 1919 eller sms 1212. Vært: Gitte Hansen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:09
  Ugens gæst

  Lars Løkke Rasmussen

  I ugevis har oprøret ulmet og glødet i Venstre, og flere partifæller opfordrer nu direkte Lars Løkke til at trække sig som partiets formand. Hvordan vil han slukke branden i baglandet, mens han selv puster til gløderne på facebook? Hvor højt er der egentlig til loftet i Venstre, når kritik af formanden bliver udlagt som mobning? Og hvad mener Venstre, nu de ikke længere behøver tage hensyn til de andre i blå blok? Venstres formand Lars Løkke Rasmussen er ugens gæst. Ring ind med dit spørgsmål på 70 21 19 19 eller send en sms på 1212. Vært: Bille Sterll.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:14
  Ugens gæst

  Jeppe Kofod

  Donald Trump blev sur og aflyste, da han ikke fik lov til at købe Grønland. Hvad betyder det for Danmarks forhold til USA? Og er vi så tæt allieret, som mange af os tror? Nu skal udenrigsminister Jeppe Kofod rydde op. Han har selv studeret i USA, og da Trump blev valgt som præsident, kaldte Kofod ham et mareridt. Hvad kalder han ham nu? Jeppe Kofod droppede Bruxelles for posten som udenrigsminister, fordi han drømmer om at ændre verden til det bedre. Hvor skal han begynde? Send dit spørgsmål til Jeppe Kofod på SMS til 1212 eller ring på 7021 1919. Vært: Bille Sterll.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:11
  Ugens gæst

  Claus Oxfeldt

  Bomber eksploderer i Københavns gader, statsministeren kalder sikkerhedsudvalget sammen, Regeringen vil skærpe kontrollen ved den dansk-svenske grænse og øge overvågningen af offentlige bygninger. Har vi fået svenske tilstande i Danmarks hovedstad? Kan politiet løse opgaven med en overarbejdspukkel på over 800.000 timer? Claus Oxfeldt formand for Politiforbundet er Ugens Gæst på P1. Det kommer til at handle om terrorangreb, om Trumps besøg i Danmark, om politikere der skal mandsopdækkes af livvagter, om kritik af et hårdhændet politikorps, om en politimand fra Køge med et heftigt temperament, der har guffet en hel del citronmåner, om at tro at man skal dø, og om at overleve. Du kan ringe med dit indspark på tlf. 70 21 1919. Vært: Gitte Hansen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:42
  Ugens gæst

  Peter Hummelgaard

  Sommeren har budt på mere arbejdstøj end badebukser for Peter Hummelgaard. Som ny beskæftigelsesminister gik han straks i gang med at forhandle en aftale om økonomisk hjælp til fattige familier. Onsdag meldte han ud, at aftalen er indenfor rækkevidde og torsdag begyndte så de forhandlinger, der skal sikre Socialdemokratiets store valgløfte om tidlig pension til nedslidte. Kan de luftige valgløfter forvandles til en konkret aftale og lukke munde på alle dem, der er klar til at råbe "løftebrud"? Peter Hummelgaard er blevet kaldt alt fra "blikkenslagertenor" til sin generations største socialdemokratiske talent - selv kalder han sig et gadekryds. Hør hvorfor, når han runder en travl uge af som Ugens Gæst på P1. Send dit spørgsmål på SMS til 1212 eller ring på 7021 1919. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 43:53
  Ugens gæst

  Pernille Skipper

  Igen og igen har Pernille Skipper talt om "det demografiske træk" på vej ind og ud af forhandlingerne, om en ny regering. Nu er regeringen på plads, så mangler de bare at finde pengene. Har vi overhovedet råd til al den velfærd, regeringen lover os? Kan Enhedslisten og de Radikale blive enige om, hvem der skal betale for at redde klimaet? Og hvordan tackler Enhedslisten rollen som ansvarligt støtteparti efter et langt liv som kritisk opposition? Pernille Skipper er ugens gæst. Ring 70211919 med dit spørgsmål eller send en sms til 1212. Vært: Bille Sterll.

  Nyheder & Aktualitet
 • 43:55
  Ugens gæst

  Pia Olsen Dyhr

  "Træt af papegøjesnak?" spurgte Pia Olsen Dyhr, der faktisk selv var træt af at gentage: "der er knaster, men det går fremad!" Så glæden var stor, da hun onsdag kunne fortælle, at en meget ambitiøs klimalov var på vej. Men glæden blev hurtigt afløst af forbløffelse, da De Radikale ikke dukkede op til den efterfølgende forhandling, men i stedet proklamerede, at de ikke ville løbes om hjørner med! Sidst der var rødt flertal endte det med et katastrofevalg for SF, nu er folketingsgruppen fordoblet - hvordan vil Pia Olsen Dyhr veksle det til indflydelse og undgå, at De Radikale igen stikker en kæp i hjulet? Pia Olsen Dyhr er Ugens Gæst og hun har lovet at lade papegøjen blive hjemme. Så ring 70211919 med dit spørgsmål eller send en sms til 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 43:55
  Ugens gæst

  Morten Østergaard

  Grundlovsdag 2018 stod Morten Østergaard skuffet tilbage, da Mette Frederiksen valgte at droppe 25 års parløb mellem S og R og gå solo i jagten på regeringsmagten. Denne Grundlovsdag kunne Morten Østergaard fejre et kanonvalg, der fordobler De Radikales mandattal og gør partiet svært for Mette Frederiksen at komme uden om. En ny retning for økonomi, integration, klima, EU og fattigdom - listen over ufravigelige krav fra De Radikale er vokset i løbet af året, hvor dyrt kan Morten Østergaard tage sig betalt for at støtte Socialdemokratiet? Vil De Radikale nøjes med at stå på sidelinjen eller frister ministerposter? Og hvad med den SVR-regering, Lars Løkke har budt op til? Ugens Gæst blev som barn kaldt Morten Mindstemand, nu står Morten Østergaard som manden i midten med de afgørende stemmer. Stil dit spørgsmål på 7021 1919 eller send en SMS til 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 43:55
  Ugens gæst

  Mette Frederiksen

  Hvorfor smækker Mette Fredriksen døren i hovedet på Lars Løkke, så snart han åbner den på klem? Hvorfor er hun så afvisende overfor en SV-regering, når der tilsyneladende er stor opbakning blandt vælgerne? Socialdemokratiet vil bruge 37,4 mia. mere på velfærd, men har ikke afsat en krone til opgør med fattigdomsydelserne og hvad med den grønne omstilling? Hvordan vil Danmark forandres, hvis Mette Frederiksen - som den yngste nogensinde - bliver statsminister? Ring til Mette Frederiksen med dit spørgsmål på 7021 1919 og eller send en sms 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 43:58
  Ugens gæst

  Som at gå til eksamen uden at have haft læseferie

  Da statsministeren gik på Folketingets talerstol for at udskrive valg, fik politikerne travlt. Nicolai Wammen fik mere end travlt, for formand Mette lå i en hospitalsseng og nu pegede pilen på ham. Få timer senere stod han i to partilederdebatter på tv. Nicolai Wammen runder en hektisk uge som partileder-vikar af som Ugens Gæst. Det kommer til at handle om en valgkamp, hvor Venstre lokker med velfærd, hvor støttepartierne stiller ultimative krav og hvor Socialdemokratiet kom noget alternativt fra start. Stil spørgsmål på 7021 1919 eller send en sms til 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:00
  Ugens gæst

  Carl Holst

  Partiet Venstre er dysfunktionelt og splittet. Så kontant lyder dommen over Danmarks liberale parti fra den tidligere forsvarsminister Carl Holst. I sin nye bog " Carl - prisen for et liv i politik" beskriver den tidligere konge af Sønderjylland et parti, der kæmper med personfnidder og magtkampe. Holst er på vej ud af politik, så hvorfor bruge sin politiske svanesang på at pege fingre af sine partikolleger? Hør svaret i Ugens Gæst på P1 og stil dit eget spørgsmål til Carl Holst på 7021 1919 eller send en sms på 1212. Vært: Gitte Hansen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 40:13
  Ugens gæst

  Kim Christiansen

  Hvis dårlig omtale er bedre end ingen omtale, som Simon Spies sagde, kan DFs Kim Christiansen være glad og tilfreds. Først var der omfartsvejen til 377 millioner og nu er han sammen med sin kone under beskydning i en sag om kystsikring. Her skulle ægteparret have sørget for en bevilling på ti millioner til et projekt, som iflg. eksperter ikke virker. "Sludder", siger Kim Christiansen, der med egne øjne har set effekten og mener, medierne driver personhetz. Kim Christiansen er en af Dansk Folkepartis mest magtfulde politikere; han er bramfri som få og netop gået i top ti på Dansktoppen med sin sang Cafe Pullimut. Stil spørgsmål på 7021 1919 eller send en SMS til 1212. Vært: Kasper Hartmann.

  Nyheder & Aktualitet
 • 43:58
  Ugens gæst

  Pernille Skipper

  Pernille vil ikke være med, hvis Morten bestemmer. Morten vil ikke være med, hvis Kristian bestemmer og Mette har brug for fællesskabet, men vil egentlig helst lege alene. Enhedslisten truer nu med at trække støtten til Mette Frederiksen, hvis hun bøjer sig for De Radikales krav til den økonomiske politik. "Vi skal have et opgør med den asociale økonomiske politik", lyder det fra Pernille Skipper, som kalder en ny retning for et ufravigeligt krav. Hvad ligger der i formuleringen "en ny retning" og hvorfor tror Pernille Skipper, at Mette Frederiksen er klar til en mere blå økonomisk politik? Hvor højt op i træet vil Skipper klatre? Og mener Enhedslisten det alvorligt denne gang i modsætning til de mange tomme trusler mod Thorning-regeringen? Stil spørgsmål til Pernille Skipper på 7021 1919 eller send en sms på 1212. Vært: Kasper Hartmann.

  Nyheder & Aktualitet
 • 43:56
  Ugens gæst

  Morten Østergaard

  Det var lidt af en maveplasker for Mette Frederiksen, da Morten Østergaard efter weekendens svømmetur igen kastede sig ud på dybt vand. De Radikale kræver et opgør med paradigmeskiftet og en ny integrationspolitik, ellers kan S glemme alt om støtte til at indtage statsministeriet. "Fuldstændig skelsættende" lyder det fra Kristian Thulesen Dahl, der straks benyttede sig af muligheden for at så tvivl om en S-regerings kurs i udlændingepolitikken. Har Morten Østergaard lige rullet den røde løber ud for blå blok? Stil spørgsmål til Morten Østergaard på 7021 1919 eller send en sms til 1212. Vært: Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 43:57
  Ugens gæst

  Lars Løkke Rasmussen

  Trafik- tjek, sundhed - tjek, pensionsaftale på vej - tjek; statsministeren har travlt med at sætte flueben på to-do-listen og mangler snart kun at udskrive valg. Lars Løkke Rasmussen var arkitekten bag regionerne, nu afskaffer han regionsrådene og opretter i stedet 21 sundhedsfællesskaber, der skal skabe større nærhed og tryghed for borgerne. Samtidig kommer der 35 ekstra lokale sundhedshuse, 2000 ekstra sygeplejersker og 320 læger mere. Samtidig kan statsministeren glæde sig over, at Dansk Folkeparti igen er rykket ind i varmen på blå stue. Statsminister Lars Løkke Rasmussen er Ugens Gæst, det kommer til at handle om sundhedsreformen, om at være statsminister og om privat-Lars, der drømte om at blive en ny Perry Mason. Stil spørgsmål til statsministeren på 7021 1919 eller send en SMS til 1212 Vært Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 43:57
  Ugens gæst

  Mette Abildgaard

  Esther Marie er ugens mest omtalte baby, ja selv BBC og New York Times har bragt nyheden om hendes udsmidning af Folketinget. Mor Mette stod pludselig i en presset situation og tog datteren med på armen, men Folketingets formand insisterede på, at kun medlemmer må sidde i salen. "Du er uønsket med dit barn i Folketingssalen!" sådan lød beskeden i dag til Esther Marie og jeg fra Pia Kjærsgaard - skrev Mette Abildgaard på Facebook. Og så kom sindene i kog. Er Pia Kjærsgaard ufleksibel og ude af trit med tiden - eller er det Mette Abildgaard, der gør et stort nummer ud af ingenting? Mette Abildgaard er Ugens Gæst på P1; det kommer til at handle om balancen mellem karriere og familieliv, når man som nyvalgt får 14 ordførerskaber, om at være udråbt som det konservative håb og om det gode råd tidl. statsminister Poul Schluter for nylig gav hende. Vært Pia Røn. Stil spørgsmål til Mette Abildgaard på 70211919 eller send en sms til 1212

  Nyheder & Aktualitet
 • 43:55
  Ugens gæst

  Karsten Hønge

  "Alt for meget asfalt og alt for lidt jernbane" - SFs transportordfører Karsten Hønge kan godt styre sin begejstring for regeringens infrastrukturplan og han er ikke ligefrem mildt stemt overfor DFs udtræden af Togfonden. Karsten Hønge blev kendt som "vikaren fra helvede", de sidste fire år har han haft fast arbejde i Folketinget og nu vil han også i Europa Parlamentet - eller vil han? Høngehøvdingen, citatkongen, vikaren fra helvede - Karsten Hønge er Ugens Gæst. Det kommer til at handle om kælderkolde kapitalister, om politisk apati i rød blok og om at gå til valg på sloganet: "Ikke mere pis!" Stil spørgsmål på 7021 1919 eller send en sms til 1212. Vært Pia Røn.

  Nyheder & Aktualitet