Live kanaler

Zissel og Eliten

Zissel Astrid Kjertum-Mohr har været i lære hos kultureliten i et år. Det har givet hende en bedre kropsholdning og et bedre sprog. Hun har fået at vide, hvornår hun skal klappe, og hvornår hun skal buhe, i en teatersal. Hun har lært at skjule sine rygdeller og konversere til receptioner. Men det kniber stadig med at bryde igennem glasloftet. Derfor vil Zissel nu undersøge, hvordan hun kan blive mere magtfuld. Hun vil opsøge de personer i landet, der har mest magt. Dem, der træffer de tungeste beslutninger i politik, erhvervsliv, fagforeninger og kulturliv. De må kunne give hende opskriften på succes og indflydelse.

Kultur

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 27:38
  Zissel og Eliten

  Med Malene Enø

  Zissel møder fuldtidsinvestor Malene Enø, der er datter af en af designerne bag smykkefirmaet Pandora. Malene er i dag med til at forvalte familiens formue. Zissel ved ingenting om at investere og håber på at få et godt tip.

  Kultur
 • 26:53
  Zissel og Eliten

  Med Christoph Ellersgaard

  Zissel har inviteret elite-forsker Christoph Ellersgaard tilbage i studiet til en midtvejsevaluering. Christoph fortæller Zissel, hvad han har lært af at høre alle programmerne med folk fra magteliten.

  Kultur
 • 27:28
  Zissel og Eliten

  Med André Rogaczewski

  Zissel møder André Rogaczewski, der er administrerende direktør i IT-virksomheden Netcompany. Når André ikke lige laver løsninger til borger.dk, Aula eller noget helt tredje, så drømmer han om at blive rockmusiker.

  Kultur
 • 27:08
  Zissel og Eliten

  Med Lennart Lajboschitz

  Zissel møder iværksætteren Lennart Lajboschitz, der sammen med sin familie skabte butikskæden Tiger og blev milliardær. I dag driver han bl.a. Folkehuset Absalon. Zissel og Lennart taler om hans opvækst, succesen med Tiger og godt paraplydesign.

  Kultur
 • 27:31
  Zissel og Eliten

  Med Nana Bule

  Zissel møder Nana Bule, der er administrerende direktør for Microsoft Danmark. Nana lærer Zissel, hvad det vil sige at gøre sig umage. Zissel prøver også at lande en praktikplads hos Microsoft.

  Kultur
 • 27:07
  Zissel og Eliten

  Med Anders Bjarklev

  Zissel møder Anders Bjarklev, der er rektor på DTU og formand for Rektorkollegiet, de danske universiteters højeste beslutningsorgan. Anders lærer Zissel om uddannelsessnobberi og universiteternes magt.

  Kultur
 • 26:52
  Zissel og Eliten

  Med Claus Jensen

  Zissel møder Dansk Metals formand Claus Jensen, der er blevet kaldt for Danmarks mest magtfulde mand. Claus lærer Zissel om vigtigheden af et godt netværk og gode forhandlingsevner.

  Kultur
 • 27:34
  Zissel og Eliten

  Med Stine Bosse

  Zissel møder Stine Bosse til en snak om at være en af få kvinder i toppen af dansk erhvervsliv. Stine giver også Zissel tips til, hvad hun kan gøre, for selv at blive en del af magteliten.

  Kultur
 • 27:41
  Zissel og Eliten

  Med Torben Möger Pedersen

  Zissel møder Torben Möger Pedersen, der er administrerende direktør i PensionDanmark og øverste forvalter af godt og vel 300 milliarder danske kroner. Torben giver Zissel et lynkursus i LinkedIn og fortæller om verdenselitens årlige møde i Davos, hvor alt på nær maden er i top.

  Kultur
 • 27:32
  Zissel og Eliten

  Sæsonstart med Christoph Ellersgaard

  Zissel har lært en hel del af kultureliten, men det kniber stadig med at bryde igennem glasloftet. Derfor har hun nu kastet sin kærlighed på dem med alle pengene og al indflydelsen. Programmets hussociolog Christoph Ellersgaard guider Zissel i retning af magteliten.

  Kultur
 • 26:51
  Zissel og Eliten

  Med Christoph Ellersgaard 3:3

  Det er sæsonafslutning, og Zissel har derfor inviteret sin hussociolog Christoph Ellersgaard i studiet for at evaluere på året, der er gået.

  Kultur
 • 27:25
  Zissel og Eliten

  Med Nikolaj Nørlund

  Zissel møder musiker og producer Nikolaj Nørlund og får en indføring i rytmisk musik. Zissel er meget optaget af at finde ud af, hvorfor kultureliten forguder sangskrivere som Nick Cave og Leonard Cohen.

  Kultur
 • 27:07
  Zissel og Eliten

  Med Peter Lund Madsen

  Zissel møder læge og forfatter Peter Lund Madsen, der sammen med sin bror Anders har skrevet og medvirket i flere succesfulde teaterforestillinger. Peter har lovet at give Zissel et kursus i åndelig dannelse.

  Kultur
 • 27:34
  Zissel og Eliten

  Med Lærke Kløvedal

  Zissel møder radiovært og madanmelder Lærke Kløvedal til en snak om kulturelitens madvaner. Selvfølgelig over skaldyr, østers og champagne.

  Kultur
 • 26:48
  Zissel og Eliten

  Med Joy Mogensen

  Zissel møder kulturminister Joy Mogensen til en snak om musicals, kultursnobberi og om at føle sig akavet til receptioner.

  Kultur
 • 27:28
  Zissel og Eliten

  Med Jesper Vollmer

  Zissel møder kok og iværksætter Jesper Vollmer, der i ti år har været køkkenchef for Kongehuset. Zissel vil gerne lære at blive en bedre vært, så hun kan invitere kultureliten til selskab i sin lejlighed.

  Kultur
 • 27:39
  Zissel og Eliten

  Med Kasper Nielsen

  Zissel møder vurderings- og salgsdirektør Kasper Nielsen, der siden 2003 har solgt møbler og kunst til kultureliten hos auktionshuset Bruun Rasmussen. Zissel er nemlig lige flyttet i ny lejlighed og har brug for hjælp til indretningen.

  Kultur
 • 27:03
  Zissel og Eliten

  Med René Fredensborg

  Zissel møder journalist og forfatter René Fredensborg, der har besluttet sig for at forlade mediebranchen én gang for alle. René har selv været en del af kultureliten og reflekterer nu over, hvor åndssvagt det hele er.

  Kultur
 • 27:34
  Zissel og Eliten

  Med Elisa Lykke

  Zissel møder caster og PR-agent Elisa Lykke for at få hjælp til sit brand. Elisa giver tips og tricks til, hvordan Zissel kan blive mere synlig. Og så lover hun at tage hende med til en reception en dag.

  Kultur
 • 27:11
  Zissel og Eliten

  Med Niels Brunse

  Zissel møder forfatter og oversætter Niels Brunse og får et lynkursus i Shakespeare. Zissel ved nemlig ikke, hvor hun skal begynde. Og så er hun selvfølgelig på udkig efter et par citater, hun kan brillere med til middagsselskaber.

  Kultur
 • 27:07
  Zissel og Eliten

  Med Poul Nesgaard

  Zissel møder den tidligere tv-vært og filmskolerektor Poul Nesgaard, der - akkurat som Zissel - er vokset op i Københavns Nordvestkvarter og heller ikke har nogen uddannelse. Det har ikke hindret ham i at sidde i et hav af bestyrelser. Zissel er meget optaget af, hvordan hun får sin første bestyrelsespost.

  Kultur
 • 27:33
  Zissel og Eliten

  Med Anna Malzer

  Zissel møder teaterdirektør Anna Malzer, der med sine bare 28 år er Danmarks yngste af slagsen nogensinde. Anna er ikke født ind i et kunstnerisk hjem, men hendes mor har lært hende at lege.

  Kultur
 • 26:41
  Zissel og Eliten

  Med Margaret Lindhardt

  Zissel møder stemmetræner Margaret Lindhardt, der har arbejdet som radiovært i DR i 36 år. Zissel har fået at vide, at hun bliver nødt til at gøre noget ved stemmen, hvis hun vil være en del af kultureliten. Derfor har hun bedt Margaret tage forskellige øvelser med.

  Kultur
 • 27:15
  Zissel og Eliten

  Med Patricia Asbæk

  Zissel møder galleriejer Patricia Asbæk, der har arbejdet med kunst i over 40 år. Patricia lærer Zissel, hvordan man går til fernisering. Og så er Zissel meget optaget af at komme i gang med sin egen kunstsamling.

  Kultur
 • 27:24
  Zissel og Eliten

  Med Nikolaj Hübbe

  Zissel har sat balletmester Nikolaj Hübbe i stævne, fordi det halter med kropsholdningen. Zissel vil gerne lære at bevæge sig lige så elegant som Ellen Hillingsø og de andre kvinder i kultureliten. Nikolaj giver også tips til, hvordan Zissel skal opføre sig i balletten.

  Kultur
 • 27:21
  Zissel og Eliten

  Med Daniel Dencik

  Zissel møder forfatter og filminstruktør Daniel Dencik, der både har skrevet bøger og lavet film om cykelsport. Zissel har nemlig bemærket, at der bliver skrevet mange digte om cykling og knap så mange om håndbold. Så nu vil hun gerne blive klogere på, hvorfor kultureliten ikke kan få nok af mænd i tætsiddende lycra. Og så selvfølgelig på dagen for første etape af årets Tour de France.

  Kultur
 • 27:21
  Zissel og Eliten

  Med Gun-Britt Zeller

  Zissel møder kendisfrisøren Gun-Britt Zeller, der siden 60'erne har været blandt Danmarks førende og mest eftertragtede frisører. Gun-Britt giver Zissel den make-over, hun har brug for, hvis hun skal begå sig i kultureliten. Og så afslører Gun-Britt hemmeligheden bag Jørgen Leths flotte hårpragt.

  Kultur
 • 27:42
  Zissel og Eliten

  Med Ghita Nørby

  Zissel møder dansk skuespils førstedame Ghita Nørby, der er født ind i kultureliten og nærmest vokset op på Det Kongelige Teater. Ghita giver Zissel opskriften på, hvordan man virker mere interessant og mystisk, når man træder ind ad en dør.

  Kultur
 • 27:14
  Zissel og Eliten

  Med Christoph Ellersgaard 2:2

  Zissel har inviteret elite-forsker Christoph Ellersgaard tilbage i studiet til en evaluering af projektet. Christoph synes faktisk, det går meget godt, men giver også Zissel tips og tricks til, hvordan hun kan komme endnu mere under huden på sine gæster fra kultureliten.

  Kultur
 • 27:10
  Zissel og Eliten

  Med Ellen Hillingsø

  Zissel møder skuespilleren Ellen Hillingsø, der om nogen ved, hvordan man indtager et rum eller en reception på en elegant måde. Ellen skelner mellem rædselsfuld og wonderfuld. Og Zissel vil gerne lære at være mere wonderfuld.

  Kultur
 • 27:00
  Zissel og Eliten

  Med Morten Pape

  Zissel møder forfatteren Morten Pape, der kommer fra Urbanplanen på Amager og heller ikke kender elitens koder. Morten fortæller Zissel om en akavet aften i Det Danske Akademi, og om hvorfor han elsker filmen Titanic, selvom alle siger, det er dårlig smag.

  Kultur
 • 26:26
  Zissel og Eliten

  Med Johannes Riis

  Zissel møder forlægger og tidligere litterær direktør for Gyldendal Johannes Riis, der i mange år har været en af landets mest indflydelsesrige kulturpersonligheder. Johannes har været til Nobelprisfest og læst Lykke-Peer fem gange. Zissel vil gerne vide, hvorfor man ikke bare kan se filmen.

  Kultur
 • 27:39
  Zissel og Eliten

  Med Philip Faber

  Zissel møder komponisten og dirigenten Phillip Faber og får en indføring i klassisk musik og de koder, der er forbundet med at gå til klassisk koncert. Zissel er meget interesseret i at finde ud af, hvornår man skal klappe, og hvornår man skal buhe.

  Kultur
 • 27:22
  Zissel og Eliten

  Med Georg Metz

  Zissel møder journalist og forfatter Georg Metz, der fortæller om sin store passion for opera. Georg har taget flere små teaterskulpturer med, som han kan bruge måneder på at lave i sit kreative værksted.

  Kultur
 • 27:06
  Zissel og Eliten

  Med Bente Scavenius

  Zissel møder kunsthistorikeren Bente Scavenius og får en længe ventet indføring i billedkunsten. Der er nemlig kunstnere, man skal være på fornavn med, hvis man vil imponere kultureliten. Bente lærer også Zissel om forskellen på en fernisering og en vernissage og fortæller om snobberi i kunstverdenen.

  Kultur
 • 27:06
  Zissel og Eliten

  Med Lotte Tegner Freddie

  Zissel møder modejournalisten Lotte Tegner Freddie, der har beskæftiget sig med mode i en menneskealder. De gennemgår Zissels garderobe og taler om rygdeller og den perfekte kavalergang. Og så bliver Lotte imponeret over, hvor mange kanalgifler Zissel kan have i frakkelommerne.

  Kultur
 • 26:43
  Zissel og Eliten

  Med Christoph Ellersgaard 1:2

  I første afsnit møder Zissel elite-forsker Christoph Ellersgaard og får en indføring i den franske sociolog Pierre Bourdieus begreber om social, økonomisk og kulturel kapital. Bourdieu kom selv fra beskedne kår, men endte med at blive en del af samfundets absolutte top. Zissel ser sig selv som en ung Bourdieu. Bare uden uddannelsen.

  Kultur