Live kanaler

Zissel og Eliten

Zissel Astrid Kjertum-Mohr er født og opvokset i Nordvest i et hjem uden klaver. Og selvom hun har arbejdet i mange år med folk fra kultureliten, så forstår hun slet ikke alle de koder, som de forstår. Det er derfor, hun hader at gå til receptioner. Hun ved aldrig hvad hun skal gøre af sig selv. Men Zissel har altid været fascineret af dem, for hvem det hele kommer så let. Dem, der altid ved, hvad de skal gøre, og hvorfor de skal gøre det. Nu vil hun lære elitens koder. Og hun vil kun lære af de bedste.

Kultur

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 27:14
  Zissel og Eliten

  Med Ellen Hillingsø

  Zissel møder skuespilleren Ellen Hillingsø, der om nogen ved, hvordan man indtager et rum eller en reception på en elegant måde. Ellen skelner mellem rædselsfuld og wonderfuld. Og Zissel vil gerne lære at være mere wonderfuld.

  Kultur
 • 27:19
  Zissel og Eliten

  Med Morten Pape

  Zissel møder forfatteren Morten Pape, der kommer fra Urbanplanen på Amager og heller ikke kender elitens koder. Morten fortæller Zissel om en akavet aften i Det Danske Akademi, og om hvorfor han elsker filmen Titanic, selvom alle siger, det er dårlig smag.

  Kultur
 • 26:31
  Zissel og Eliten

  Med Johannes Riis

  Zissel møder forlægger og tidligere litterær direktør for Gyldendal Johannes Riis, der i mange år har været en af landets mest indflydelsesrige kulturpersonligheder. Johannes har været til Nobelprisfest og læst Lykke-Peer fem gange. Zissel vil gerne vide, hvorfor man ikke bare kan se filmen.

  Kultur
 • 27:43
  Zissel og Eliten

  Med Philip Faber

  Zissel møder komponisten og dirigenten Phillip Faber og får en indføring i klassisk musik og de koder, der er forbundet med at gå til klassisk koncert. Zissel er meget interesseret i at finde ud af, hvornår man skal klappe, og hvornår man skal buhe.

  Kultur
 • 27:27
  Zissel og Eliten

  Med Georg Metz

  Zissel møder journalist og forfatter Georg Metz, der fortæller om sin store passion for opera. Georg har taget flere små teaterskulpturer med, som han kan bruge måneder på at lave i sit kreative værksted.

  Kultur
 • 27:11
  Zissel og Eliten

  Med Bente Scavenius

  Zissel møder kunsthistorikeren Bente Scavenius og får en længe ventet indføring i billedkunsten. Der er nemlig kunstnere, man skal være på fornavn med, hvis man vil imponere kultureliten. Bente lærer også Zissel om forskellen på en fernisering og en vernissage og fortæller om snobberi i kunstverdenen.

  Kultur
 • 27:11
  Zissel og Eliten

  Med Lotte Tegner Freddie

  Zissel møder modejournalisten Lotte Tegner Freddie, der har beskæftiget sig med mode i en menneskealder. De gennemgår Zissels garderobe og taler om rygdeller og den perfekte kavalergang. Og så bliver Lotte imponeret over, hvor mange kanalgifler Zissel kan have i frakkelommerne.

  Kultur
 • 26:48
  Zissel og Eliten

  Med Christoph Ellersgaard

  I første afsnit møder Zissel elite-forsker Christoph Ellersgaard og får en indføring i den franske sociolog Pierre Bourdieus begreber om social, økonomisk og kulturel kapital. Bourdieu kom selv fra beskedne kår, men endte med at blive en del af samfundets absolutte top. Zissel ser sig selv som en ung Bourdieu. Bare uden uddannelsen.

  Kultur