Live kanaler

Zissel og Eliten

Zissel Astrid Kjertum-Mohr er født og opvokset i Nordvest i et hjem uden klaver. Og selvom hun har arbejdet i mange år med folk fra kultureliten, så forstår hun slet ikke alle de koder, som de forstår. Det er derfor, hun hader at gå til receptioner. Hun ved aldrig hvad hun skal gøre af sig selv. Men Zissel har altid været fascineret af dem, for hvem det hele kommer så let. Dem, der altid ved, hvad de skal gøre, og hvorfor de skal gøre det. Nu vil hun lære elitens koder. Og hun vil kun lære af de bedste.

Kultur

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 27:11
  Zissel og Eliten

  Med Niels Brunse

  Zissel møder forfatter og oversætter Niels Brunse og får et lynkursus i Shakespeare. Zissel ved nemlig ikke, hvor hun skal begynde. Og så er hun selvfølgelig på udkig efter et par citater, hun kan brillere med til middagsselskaber.

  Kultur
 • 27:07
  Zissel og Eliten

  Med Poul Nesgaard

  Zissel møder den tidligere tv-vært og filmskolerektor Poul Nesgaard, der - akkurat som Zissel - er vokset op i Københavns Nordvestkvarter og heller ikke har nogen uddannelse. Det har ikke hindret ham i at sidde i et hav af bestyrelser. Zissel er meget optaget af, hvordan hun får sin første bestyrelsespost.

  Kultur
 • 27:33
  Zissel og Eliten

  Med Anna Malzer

  Zissel møder teaterdirektør Anna Malzer, der med sine bare 28 år er Danmarks yngste af slagsen nogensinde. Anna er ikke født ind i et kunstnerisk hjem, men hendes mor har lært hende at lege.

  Kultur
 • 26:41
  Zissel og Eliten

  Med Margaret Lindhardt

  Zissel møder stemmetræner Margaret Lindhardt, der har arbejdet som radiovært i DR i 36 år. Zissel har fået at vide, at hun bliver nødt til at gøre noget ved stemmen, hvis hun vil være en del af kultureliten. Derfor har hun bedt Margaret tage forskellige øvelser med.

  Kultur
 • 27:15
  Zissel og Eliten

  Med Patricia Asbæk

  Zissel møder galleriejer Patricia Asbæk, der har arbejdet med kunst i over 40 år. Patricia lærer Zissel, hvordan man går til fernisering. Og så er Zissel meget optaget af at komme i gang med sin egen kunstsamling.

  Kultur
 • 27:24
  Zissel og Eliten

  Med Nikolaj Hübbe

  Zissel har sat balletmester Nikolaj Hübbe i stævne, fordi det halter med kropsholdningen. Zissel vil gerne lære at bevæge sig lige så elegant som Ellen Hillingsø og de andre kvinder i kultureliten. Nikolaj giver også tips til, hvordan Zissel skal opføre sig i balletten.

  Kultur
 • 27:21
  Zissel og Eliten

  Med Daniel Dencik

  Zissel møder forfatter og filminstruktør Daniel Dencik, der både har skrevet bøger og lavet film om cykelsport. Zissel har nemlig bemærket, at der bliver skrevet mange digte om cykling og knap så mange om håndbold. Så nu vil hun gerne blive klogere på, hvorfor kultureliten ikke kan få nok af mænd i tætsiddende lycra. Og så selvfølgelig på dagen for første etape af årets Tour de France.

  Kultur
 • 27:21
  Zissel og Eliten

  Med Gun-Britt Zeller

  Zissel møder kendisfrisøren Gun-Britt Zeller, der siden 60'erne har været blandt Danmarks førende og mest eftertragtede frisører. Gun-Britt giver Zissel den make-over, hun har brug for, hvis hun skal begå sig i kultureliten. Og så afslører Gun-Britt hemmeligheden bag Jørgen Leths flotte hårpragt.

  Kultur
 • 27:42
  Zissel og Eliten

  Med Ghita Nørby

  Zissel møder dansk skuespils førstedame Ghita Nørby, der er født ind i kultureliten og nærmest vokset op på Det Kongelige Teater. Ghita giver Zissel opskriften på, hvordan man virker mere interessant og mystisk, når man træder ind ad en dør.

  Kultur
 • 27:14
  Zissel og Eliten

  Med Christoph Ellersgaard 2:2

  Zissel har inviteret elite-forsker Christoph Ellersgaard tilbage i studiet til en evaluering af projektet. Christoph synes faktisk, det går meget godt, men giver også Zissel tips og tricks til, hvordan hun kan komme endnu mere under huden på sine gæster fra kultureliten.

  Kultur
 • 27:10
  Zissel og Eliten

  Med Ellen Hillingsø

  Zissel møder skuespilleren Ellen Hillingsø, der om nogen ved, hvordan man indtager et rum eller en reception på en elegant måde. Ellen skelner mellem rædselsfuld og wonderfuld. Og Zissel vil gerne lære at være mere wonderfuld.

  Kultur
 • 27:00
  Zissel og Eliten

  Med Morten Pape

  Zissel møder forfatteren Morten Pape, der kommer fra Urbanplanen på Amager og heller ikke kender elitens koder. Morten fortæller Zissel om en akavet aften i Det Danske Akademi, og om hvorfor han elsker filmen Titanic, selvom alle siger, det er dårlig smag.

  Kultur
 • 26:26
  Zissel og Eliten

  Med Johannes Riis

  Zissel møder forlægger og tidligere litterær direktør for Gyldendal Johannes Riis, der i mange år har været en af landets mest indflydelsesrige kulturpersonligheder. Johannes har været til Nobelprisfest og læst Lykke-Peer fem gange. Zissel vil gerne vide, hvorfor man ikke bare kan se filmen.

  Kultur
 • 27:39
  Zissel og Eliten

  Med Philip Faber

  Zissel møder komponisten og dirigenten Phillip Faber og får en indføring i klassisk musik og de koder, der er forbundet med at gå til klassisk koncert. Zissel er meget interesseret i at finde ud af, hvornår man skal klappe, og hvornår man skal buhe.

  Kultur
 • 27:22
  Zissel og Eliten

  Med Georg Metz

  Zissel møder journalist og forfatter Georg Metz, der fortæller om sin store passion for opera. Georg har taget flere små teaterskulpturer med, som han kan bruge måneder på at lave i sit kreative værksted.

  Kultur
 • 27:06
  Zissel og Eliten

  Med Bente Scavenius

  Zissel møder kunsthistorikeren Bente Scavenius og får en længe ventet indføring i billedkunsten. Der er nemlig kunstnere, man skal være på fornavn med, hvis man vil imponere kultureliten. Bente lærer også Zissel om forskellen på en fernisering og en vernissage og fortæller om snobberi i kunstverdenen.

  Kultur
 • 27:06
  Zissel og Eliten

  Med Lotte Tegner Freddie

  Zissel møder modejournalisten Lotte Tegner Freddie, der har beskæftiget sig med mode i en menneskealder. De gennemgår Zissels garderobe og taler om rygdeller og den perfekte kavalergang. Og så bliver Lotte imponeret over, hvor mange kanalgifler Zissel kan have i frakkelommerne.

  Kultur
 • 26:43
  Zissel og Eliten

  Med Christoph Ellersgaard 1:2

  I første afsnit møder Zissel elite-forsker Christoph Ellersgaard og får en indføring i den franske sociolog Pierre Bourdieus begreber om social, økonomisk og kulturel kapital. Bourdieu kom selv fra beskedne kår, men endte med at blive en del af samfundets absolutte top. Zissel ser sig selv som en ung Bourdieu. Bare uden uddannelsen.

  Kultur