Live kanaler

Danske tilstande

Danske tilstande på P3 er programmet, der sætter dagens vigtigste historier på plads. Værterne Issa Mahmoud Jeppesen og Julie Toft forsøger med alle midler at skære gennem junglen af spin, statistikker og uheldige procedurefejl for at forstå, hvad det i virkeligheden handler om. Hvorfor er det vigtigt, hvorfor er det spændende og ikke mindst: Hvorfor er det sjovt?

Nyheder & Aktualitet

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 1:56:00
  Danske tilstande

  Torsdag 25. jun. 2020

  På Christiansborg har politikerne lavet nogle juridiske krumspring, fordi de gerne vil forbyde bønnekald. Voldsramte kvinder på krisecentre kan nu få ti timers skatteyderbetalt psykologhjælp, men det kan mænd ikke. Mette Frederiksens tidligere spindoktor Martin Rossen skal måske hjælpe Als med at få en bro til Fyn. Københavns Kommune vil gerne købe mere kunst af kvindelige kunstnere, men de kan rende ind i problemer med loven, når de siger det højt. Så skal vi selvfølgelig også quizze. I dag skal du gætte imellem Inger Støjberg og Joey fra Friends.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:56:00
  Danske tilstande

  Onsdag 24. jun. 2020

  Der er noget råddent i fiskebranchen. En diskussion om frossen fisk er frisk og har henledet tankerne på Godfather-filmene. Erhvervsmanden Per Wimmer er en mand, der oplever rigtig mange ting. Så mange, at han nu har set alt, hvad der er at se på jorden. Søren Pape er ikke bare blevet Mette Frederiksens krammebamse, men måske også leder af oppositionen. Novak Djokovic har lavet en guide til, hvordan du får corona. Det sejler stadigvæk i Skat. Selvfølgelig skal vi også quizze. I dag skal du gætte imellem Donald Trump og Pyrus.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:56:00
  Danske tilstande

  Tirsdag 23. jun. 2020

  Folketinget havde afslutningsdebat, og der var der rigtig mange, der kæmpede om rampelyset. Men to herrer lykkedes med at stjæle alt fokusset. Noget tyder på, at Donald Trump allerede forbereder sig til et valgnederlag senere på året. Vi taler med en heks, der siger, vi skal være mere opmærksomme på, hvad vi brænder på bålet til sankthans. Programvennen Tut Gatwech Garang kan næsten, næsten kalde sig dansk statsborger. Og så har Martin Rossen trukket nitten i biografi-lotteriet. Selvfølgelig skal vi også quizze. I dag skal du gætte imellem bokseren Mike Tyson og rapduoen Nik & Jay.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:56:00
  Danske tilstande

  Mandag 22. jun. 2020

  Vi har fået en klimaaftale for energi og industri. Og meget tyder på, at vi skal til at vænne os til at betale en CO2-afgift. Lalandia havde ikke lyst til at forstyrre deres gæster, efter en kvinde havde været forbi, imens hun var syg med coronavirus. Donald Trump har fundet ud af, hvordan han kan undgå at have så mange smittetilfælde i USA. Der udspiller sig et vaskeægte politiske drama i Tønder Kommune. Vi prøver at finde ud af, hvad Radikales retsordfører, Kristian Hegaard, mener, når han kalder noget for udskamning. Så skal vi selvfølgelig også quizze. I dag skal du vælge imellem Zlatan Ibrahimovic eller Ronald Reagan.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:56:00
  Danske tilstande

  Torsdag 18. jun. 2020

  Dagens mest populære app, Smittestop, har mødt meget modstand - men nu har den fundet vej til Danske Tilstande. Et andet sted, der har mødt markant modstand, er Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse, og vi skal naturligvis blive klogere på, hvad der er op og ned i sagen. Dagens quiz tager udgangspunkt i to danskere, der har åbnet Europa op for danskerne, og så er det ellers bare om at spænde sikkerhedsselen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:56:00
  Danske tilstande

  Onsdag 17. jun. 2020

  Hvornår går grænsen for, hvornår ubrugelige gaver kan forsvares med: "Det var en sød tanke". Og i samme kontekst: Gælder det for respiratorer, der skal sendes til Italien fra Danmark? Vi ser også nærmere på den kontrovers, der har været mellem Søren Brostrøm og Kåre Mølbak, inden vi runder Joy Mogensen og dagens hotteste domæne.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:56:00
  Danske tilstande

  Tirsdag 16. jun. 2020

  Der er en ny romance på Borgen, som kræver et Marvin Gaye-underlæg af de helt lumre. Vi stiller skarpt på Nordkorea, Bjarke Ingels, og så skal vi forbi noget forskning, der er fup og fidus.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:55:59
  Danske tilstande

  Mandag 15. jun. 2020

  Den er riv, rav ruskende gal ude i verden. Lars Løkke skriver poesi, Fox News photoshopper sensationer, og Mågen Mogens stjæler pommes fritter i Aalborg. Det kan godt være, at det er mandag, men vi sørger for, at du får et action packed program i dine ører. Vi prøver i hvert fald at sælge Danmark til udlandet, og så kan du jo varme dig lidt på dén cliff hanger.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:55:59
  Danske tilstande

  Torsdag 11. jun. 2020

  Julie er gået på barsel, og du kender udmærket til udtrykket: "Når den gravide kvinde er ude - danser redaktionen på bordet.". Stik imod samtlige 2020-regler, så er hele vores redaktion udelukkende bestående af mænd. Derfor snakker vi om: a) En mand, der vil true med sin ministerielle tilstedeværelse b) En mand, der streamer sin gambling til børn c) En mand, der fratræder et job d) En mand, der har fået et nyt punkt på sit royale cv. Bare rolig: Vi fortæller naturligvis også historien om en kvindelig kunstner, der skælder ud på mænd. Alt er godt. Dagens program bliver man(d) ikke træt af.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:55:59
  Danske tilstande

  Onsdag 10. jun. 2020

  Det er sidste officielle program med Julie Toft og Issa Jeppesen. I Rudersdal Kommune nord for København er en vej opkaldt efter en forretningsmand, der tjente nogle af sine penge på slavehandel. Er det noget, man burde ændre? Prins Joachim har fået nyt job i Paris. Og nu er vi bange for, at vi ikke får ham at se igen. Tibetanernes religiøse overhoved, Dalai Lama, har et album på vej. Og vi tænker, at der måske er en lille bagtanke med brancheskiftet. Hvad gør mest ondt? At blive skudt i benet eller at føde et barn? Vi har også en mysli-analyse klar. Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) han har nemlig tid til citere Karate Kid. Selvfølgelig skal vi også quizze. I dag skal du gætte imellem Julie Toft og Issa Jeppesen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:55:59
  Danske tilstande

  Tirsdag 9. jun. 2020

  Grønland har fået rigtig mange bejlere. Og det lader ikke til, at det er gået op for vores udenrigsminister Jeppe Kofod (S), at der er nogen, der prøver at indsmigre sig. En mappe med nøgenbilleder af hundredvis af danske piger har floreret på nettet. I dag faldt der dom i sagen. Men der er noget galt med det navn, som sagen har fået. Den britiske Prins Andrew er i søgelyset i forhold til en pædofilring. Og han har det problem, at han er rigtig dårlig til at lyve om sin tilknytning til foretagendet. Regeringen har ikke helt kunne finde ud af, hvordan man vil hjælpe EU med den genopretningsfond, der skal støtte de hårdest ramte landes økonomi. Men nu har man lavet en lille u-vending, og det har gjort EU-ordfører Jens Rohde (B) så glad, at han har udlovet sin kone. Selvfølgelig skal vi også quizze. I dag skal du gætte imellem Harry Potter eller debattøren Henrik Marstal.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:55:59
  Danske tilstande

  Mandag 8. jun. 2020

  Coronakrisen har givet os en masse regler, men den har også givet os en masse anbefalinger. Og det er lidt svært at finde ud af, hvad der er en regel, og hvad der er en anbefaling. Statsminister Mette Frederiksen (S) har lært lidt af Lars Løkke. Hun har nemlig spaltet sin personlighed i privat Mette og statsminister Mette. Og den ene Mette hjælper måske den anden med at holde bryllup. Henrik Qvortrup har lært et nyt ord, som han har lidt svært ved at udtale. Klimaminister Dan Jørgensen var et smut i DR2-programmet Deadline, men han blev lidt skuffet, da der blev lagt en kritisk linje over for hans klimaplan. Coronakrisen har været slaraffenland for konspirationer. Den vildeste er nok, om virussen er menneskeskabt. Nu puster to forskere til den teorien, men holder den? Vi fleste danskere kan se frem til en sommer herhjemme. Men hvilken eksotisk destination kan Nykøbing Falster erstatte? Selvfølgelig skal vi også quizze. I dag skal du gætte mellem Jokeren og Nelson Mandela.

  Nyheder & Aktualitet