Danske tilstande

Danske tilstande på P3 er programmet, der sætter dagens vigtigste historier på plads. Værterne Issa Mahmoud Jeppesen og Julie Toft forsøger med alle midler at skære gennem junglen af spin, statistikker og uheldige procedurefejl for at forstå, hvad det i virkeligheden handler om. Hvorfor er det vigtigt, hvorfor er det spændende og ikke mindst: Hvorfor er det sjovt?

Nyheder & Aktualitet

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 1:55:59
  Danske tilstande

  Torsdag 10. okt. 2019

  Vi har fået en ny overvågningspakke. Det har vi valgt at kalde den. Regeringen selv kalder det en sikkerheds- og tryghedspakke. Det handler om at begrænse bandekriminalitet. Men gør den overhovedet det? Og skaber den mere tryghed, som de har lovet os. Det har vi kigget på. I Syrien går det rimelig heftigt for sig. Tyrkiet er rykket ind. Vi ser på, hvad der er op og ned i den sag.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:56:00
  Danske tilstande

  Onsdag 9. okt. 2019

  Tusindvis af kameraer overvåger gaderne i England. Det har virket præventivt på hærværk og indbrud i biler. Det er et af argumenterne for, at overvågning er en god idé. Vi kigger på, hvad det gode og det dårlige er ved øget overvågning, som vi nu skal til at have i Danmark. Regeringen vil sætte 300 flere kameraer på gaderne, og det bliver også lettere for politiet fremover at få lov til at sætte kameraer op. Og så kigger vi lidt på Prins Joachim, der får 300.000 månedligt i prinseløn. Men han har kun været på arbejde to dage, siden han flyttede til Frankrig i august. Og så runder vi lige, at vi skal have nyt e-Bokssystem. Aftalen med e-Boks udløber nemlig, og staten har netop købt for 202 mio kr. ny digital offentlig postkasse. Hos et andet firma end e-Boks - Netcompany. Og det kan blive noget værre bøvl. For i fremtiden skal vi måske tjekke flere mailbokse.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:55:59
  Danske tilstande

  Tirsdag 8. okt. 2019

  Cityringens åbning blev fejret med bravour sidste søndag. Det kostede 5 millioner kroner af vores alle sammens penge, kan vi i dag fortælle. Der var børnetatoveringer, koncerter med Lis Sørensen og Tim Christensen. 4,5 millioner kroner fra Metroselskabet og så 0,5 millioner fra Københavns Kommune. Hvad kunne man ellers have fået for de penge? Det kigger vi på. Per Ulrich Karpf er kendt for at være jetsetsvindler. Han er flere gange dømt og har siddet i fængsel indtil maj måned. Han er nu blevet nægtet at blive medlem af Venstre. Vi snakker med Venstre og hører, hvorfor han ikke kan få lov til at blive medlem, når nu han har udstået sin straf.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:55:59
  Danske tilstande

  Mandag 7. okt. 2019

  Skal man kunne se en superligakamp, uden at Brian Laudrup dukker op i pausen og siger: Hello - jeg spiller på det her i anden halvleg? Det synes Søren Gade, der sidder i EU-parlamentet for Venstre. Han vil forbyde spilreklamer. Morten Bødskov, der er skatteminister, siger, vi kigger lige på det... I UK har spiludbyder selv lavet egne regler. Man må ikke sende spilreklamer før kl. 21 i forbindelse med kampe. Er de danske spiludbydere klar til at gøre det samme? Vi spørger dem. Nye Borgerlige-politikeren Anahita Malakian har valgt at sige sit job op hos Caféen The Barn i Københavns Nordvestkvarter. Det har hun, fordi Caféen har været udsat for massiv hetz fra det Venstreorienterede medie Konfront. Konfront vil ikke stille op til interview. På deres hjemmeside har de nogle ret klare formuleringer om, hvordan det skal foregå, hvis de stiller op til interview. Vi giver Anahita the full Konfront-experience med et interview Kontront-style.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:55:59
  Danske tilstande

  Torsdag 3. okt. 2019

  Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard sneg sig tidligere i dag ud af Folktingets åbningsdebat for at tale med os. Der er nemlig havnet en stor opgave på hans bord. Det handler om den uforklarede lønforskel, der er mellem mænd og kvinder. Mogens Jensen, der er ligestillingsminister, forsøgte i sidste uge at tage æren for at løse opgaven, men i dag bekræftede Peter Hummelgaard altså, at det er ham, der skal løse problemet. Og han er allerede i gang med at undersøge det. Og der kommer forhåbentlig en god løsning.... snart. Og så er The Barn, der er en burgerrestaurant i Københavns Nordvest-kvarter, kommet lidt i problemer. Konfront, der er et medie for den yderste venstrefløj, har nemlig kaldt deres burger for en Naziburger. Det har de gjort, fordi Anahita Malakians fra Nye Borgerlige arbejder der. Pludselig væltede det ind på Facebook med anmeldelser af burgerrestauranten fra folk, der umiddelbart slet ikke har været der. Både fra venner af Anahita, men i den grad også fra folk, der ikke bryder sig om hende. Så den fulgte vi til dørs og undersøgte det selv. Var det virkelig en nazi-burger - og er den god?

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:55:59
  Danske tilstande

  Onsdag 2. okt. 2019

  Vi hører ofte: Vi skal have flere kvindelige chefer, flere kvinder i forsvaret, flere kvinder på tech-uddannelser og flere kvinder en masse andre steder! Kvinder er nemlig en lang række steder ikke repræsenteret stærkt nok. Men- der mangler sygeplejersker og pædagoger, og her er kvinderne stærkt overrepræsenteret. Der skal sgu brainstormes lidt - vi giver en hånd. UEFA har givet det røde kort til Iran. I et åbent brev opfordrer de alle europæiske lande og fodboldhold til at boykotte Iran. Det skyldes, at kvinder ikke må gå til fodbold i Iran. Forbuddet blev tidligere i år brudt af en kvinde ved navn Sahar Khodayari, der blev opdaget, og på den bekostning fik 6 måneders fængsel. I ren afmagt satte Sahar ild til sig selv og døde af sine kvæstelser. DBU bakker op om UEFA's beslutning. Men er de klar til at gøre det samme med VM i Qatar i 2022 - de bryder jo også en masse menneskerettigheder? Vi får svaret i dag.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:55:59
  Danske tilstande

  Tirsdag 1. okt. 2019

  Tandblegningsvirksomheden Smilebright har taget en pause og er gået under jorden efter det kom frem, at der var lidt meget brintoverilte i deres blegning-gel, og at folk fik ætset deres tandkød. Men så blev en lignende virksomhed - Belissas Whitening pludselig meget synlige på de sociale medier. Vi snakkede med Ulla Pallesen, underviser på Tandlægehøjskolen, i dag. Og hun havde nedslående nyheder om de her "gør det selv blegnings-produkter". Sædvanligvis er de enten skadelige - eller også virker de ikke. Og så har vi kigget på Britta Nielsens efterladte ting i Sydafrika, der skal sættes til salg. Vi snakker tre grunde, to huse, tre pengeskabe, en Land Rover, en vandpibe og en masse møbler samt andre smågenstande. Det gode er: Vi får angiveligt pengene. Den dårlige nyhed: Auktionshuset, der sælger tingene, vurderer, at alle tingene i alt vil indbringe... Kun 2 millioner kroner.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:56:00
  Danske tilstande

  Mandag 30. sep. 2019

  Smilebright har ætset folks tandkød. Det har fået folk til at give dem rigtig dårlige anmeldelser på Trustpilot. Nogle af dem fra brugere, der har haft dårlige oplevelser med Smilebright. Men der er også en del, der bare har anmeldt dem uden at have prøvet produktet. Vi snakker med Trustpilot, der lige nu er i gang med at undersøge anmeldelserne. Og så har der været et længe ventet samråd med vores statsminister, Mette Frederiksen, om vores vicestatsminister, Martin Rossen. Men det blev noget af en tam omgang. Selv om Mette Frederiksen fik en masse spørgsmål, kom der ikke rigtig noget frem, vi ikke vidste i forvejen. Så Rossen får altså lov at blive i politiske skyggeside.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:56:00
  Danske tilstande

  Torsdag 26. sep. 2019

  Der ser skidt ud for alle dem, der havde håbet på hvide bisser. Produktet Smilebright har nemlig givet ætset tandkød, fordi der er 75 gange mere brintoverilte i Smilebrights gel, end hvad loven tillader. Det har fået folk til at skrive sure anmeldelser på Trustpilot, men så har Smilebright selv været inde 51 gange og rapportere de her anmeldelser, som herefter er blevet skjult. Vi har snakket med dem, der har anmeldt Smilebright, for at finde ud af, om de virkelig har brugt Smilebright. Og så skal vi kigge på voldtægten, der fandt sted i Københavnerborgmester Ninna Hedager Olsens seng. En 30-årig mand er blevet idømt et års fængsel. Det springende punkt i sagen har været, om den voldtagede har været i stand til at sige fra på grund af alkohol, og at hun var træt. Det vurderede dommeren, at hun ikke kunne.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:55:59
  Danske tilstande

  Onsdag 25. sep. 2019

  Vores helt egen Krigsminister, Trine Bramsen, har i dag udgivet en introduktionsbog i, hvordan man fører krig i cyberspace. Blandt andet står der, at Cyber-angreb i nogle tilfælde helt kan erstatte konventionelle våben - du ved; bazuka, bomber, missiler und so weiter. Vi kigger på den nye ABC. Og så er der igen kommet dom over ulvedræberen. Han havde sine grunde til at skyde ulven. Dem kigger vi på.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:55:59
  Danske tilstande

  Tirsdag 24. sep. 2019

  Hvis du ikke har råd til at betale din tandlægeregning, så burde du tage et kviklån. Sådan lyder rådet fra Syddjurs Kommune til en borger på kontanthjælp. Vi snakker med regeringspartiet - kan det virkelig være rigtig, at borgere skal optage den slags dyre lån for at kunne betale for at få nye tænder? Og så har der været gang i en slåskamp på isen. En ishockeyspiller fra Frederikshavn har slået en spiller fra Odense ud - og nu er han sigtet for vold og har fået karantæne. Men det er faktisk ret normalt med vold i ishockey. Normalt er der bare nogle regler. Det fortæller tidligere landsholdsspiller Kim Staal.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:55:59
  Danske tilstande

  Mandag 23. sep. 2019

  Jakob Ellemann-Jensen har fejret sit nye formandskab i Venstre ved at sammenligne Socialdemokratiet med Nordkorea - men hvor meget minder Venstre egentlig om Nordkorea? Det undersøger vi i dagens program. Og så er der for første gang blevet stillet nogle ansvarlige i udbyttesagen. Det giver dog kun 110 millioner i statskassen indtil videre. Derudover kan det være ulovligt, at det danske anmelderkorps tog en fælles beslutning om at boykotte Volbeat. Og så skal Lars Løkke Rasmussen til at skrive en ny bog: Men hvad skal den egentlig handle om?

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:55:59
  Danske tilstande

  Torsdag 19. sep. 2019

  Danske tilstande på P3 er programmet, der sætter dagens vigtigste historier på plads. Værterne Issa Mahmoud Jeppesen og Julie Toft forsøger med alle midler at skære gennem junglen af spin, statistikker og uheldige procedurefejl for at forstå, hvad det i virkeligheden handler om. Hvorfor er det vigtigt, hvorfor er det spændende og ikke mindst: Hvorfor er det sjovt?

  Nyheder & Aktualitet