Bogselskabet

I Bogselskabet deler vi gode læseoplevelser med hinanden, og lytterne inviteres med, når Anne Glad møder en række af Danmarks aktuelle forfattere. I hver episode af Bogselskabet fortæller forfatteren om sin seneste bog, sin hovedperson og om at skrive. Med Bogselskabet får du en chance for at rykke lidt tættere ind i forfatterens tanker. Vært: Anne Glad.

Kultur

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 29:20
  Bogselskabet

  Med Thomas Rydahl

  I spændingsromanen "De tre paver" tager forfatteren Thomas Rydahl læserne med til Fuerteventura i selskab med hovedkarakteren Erhard Jørgensen. Romanen er en hæsblæsende og sansemættet afslutning på en trilogi om den ensomme og isolerede Erhard, der har så svært ved at tilgive sig selv. Anbefalinger i denne episode: Thomas Rydahl, De tre paver. Jennifer Egan, Manhattan Beach. Ane Riel, Harpiks. Hanne Højgaard Viemose, Dødsknaldet i Amazonas. Erlend Loe, Doppler. Vært: Anne Glad. Tilrettelæggelse: Mette Willumsen.

  Kultur
 • 29:55
  Bogselskabet

  Med Dy Plambeck

  Dy Plambeck har skrevet en ny roman "Til min søster" om en voldsom fødsel, om at få en datter, om vold i et parforhold, om lysten til hævn og om at ønske det bedste for sin biologiske søster - og for sine medsøstre i det hele taget. Anbefalinger i denne episode: Dy Plambeck, Til min søster. Virginia Woolf, Mrs. Dalloway. John Irving, Enke i et år. Amalie Skram, Constance Ring. Tilrettelæggelse: Mette Willumsen. Vært: Anne Glad.

  Kultur
 • 29:12
  Bogselskabet

  Med Anders Matthesen

  Komiker, skuespiller og forfatter Anders Matthesen er aktuel med bogen Ternet Ninja 2. En historie om drengen Aske, der sammen med en 400 år gammel Ninja, får hævn over store og små banditter. Anders Matthesen er vild med Japan og ninjaer, og Ternet Ninja 2 er en bog for alle, der elsker Anders Matthesens humor og karakterer. Og ja, både Onkel Stewart og Terkel er med. Anbefalinger i denne episode: Anders Matthesen, Ternet Ninja 2. James Clavell, Shogun. Jesper Wung-Sung, En anden gren . Tove Ditlevsen, Gift. Vært: Anne Glad Tilrettelæggelse: Mette Willumsen

  Kultur
 • 29:40
  Bogselskabet

  Med Mads Peder Nordbo

  Mads Peder Nordbo er gæst hos Anne Glad for at fortælle om sin nye krimi "Kvinden med dødsmasken". Mads Peder Nordbo bruger krimiens fiktionsgreb til at sætte fokus på Grønlands problemer med selvstyre, incest og vold. Forfatteren har selv fået Grønland helt ind under huden, og han turnerer verden rundt og taler om sine "arktiske krimier", der udkommer i over 30 lande. Anbefalinger i denne episode: Mads Peder Nordbo, Kvinden med dødsmasken Torgny Lindgren, Erindringer Tara Westover, Oplyst Lena Andersson, En roman om kærlighed Gregory Roberts, Shantaram Tilrettelægger: Mette Willumsen Vært: Anne Glad.

  Kultur
 • 28:05
  Bogselskabet

  Med Puk Qvortrup

  Journalist og forfatter Puk Qvortrup har med sin debutroman "Ind i en stjerne" skrevet en stærk selvbiografisk fortælling om det ubærlige. Hendes mand døde pludseligt, under en halvmaraton, og hun blev alene med sønnen på to år, mens hun var gravid i 7. måned. Romanen udkom i maj 2019 og er pt. solgt til udgivelse i Sverige, Tyskland og Italien. Anbefalinger i denne episode: Puk Qvortrup, Ind i en stjerne Rachel Cusk, Omrids Karen Blixen, Den udødelige historie Mladen Dolar, En stemme - ikke andet Kirsten Thorup, Erindring om kærligheden Tilrettelæggelse: Mette Willumsen. Vært: Anne Glad.

  Kultur
 • 28:21
  Bogselskabet

  Med Jonas Eika

  Her får du sidste episode af Bogselskabet før sommerferien. Dyk ned i tidligere episoder, indtil der er nye klar midt i september. "Efter solen", hedder Jonas Eikas novellesamling, der er indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris 2019. Alle noveller foregår i samfund der ligner vores, men detaljerne er mærkelige og absurde og det gør historierne surrealistiske og science fiction-agtige. Jonas Eika er på scenen hos Anne Glad, under festivalen LiteratureXchange i Aarhus. Anbefalinger i denne episode: Jonas Eika, Efter solen. Ursula Leguin, Bæreposeteorien om fiktion. Emma Healey, Elizabeth er forsvundet. Tomas Espedal, gå. Vært: Anne Glad.

  Kultur
 • 32:23
  Bogselskabet

  Med Naja Marie Aidt

  I 2017 udkom Naja Marie Aidts bog "har døden taget noget fra dig, så giv det tilbage. Carls bog". I den behandler forfatteren sin sorg efter sønnens død i 2015. Bogen var ufattelig svær at skrive, men er skrevet af en bydende nødvendighed. Nu, fire år efter dødsfaldet, har Naja Marie Aidt fundet en måde at leve med sorgen. Og hun oplever meningsfuldhed i at læsere, i mange lande og kulturer, kan finde trøst i bogen. Naja Marie Aidt er på scenen hos Anne Glad, under festivalen LiteratureXchange i Aarhus. Anbefalinger i denne episode: Naja Marie Aidt, Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage. Carls bog. Hanne Højgaard Viemose, HHV FRSHWN, Dødsknaldet i Amazonas. Fjodor Dostojevskij, Forbrydelse og straf. Bent Haller, Abelone på Bangsbo. Vært: Anne Glad. Bogselskabet holder snart sommerpause. Fredag d. 21.6. publiceres sidste episode på denne side af sommeren.

  Kultur
 • 28:41
  Bogselskabet

  Med Amalie Langballe

  Sorg er det gennemgående tema i romanen "forsvindingsnumre" af Amalie Langballe. Hovedpersonen er en ung kvinde, som er i chok efter sin mors død. De eneste åndehuller og pauser fra sorgen oplever fortælleren, i de sekunder hendes orgasmer varer. Amalie Langballe er gæst hos Anne Glad. Anbefalinger i denne episode: Amalie Langballe, forsvindingsnumre. Truman Capote, Holly (Breakfast at Tiffany's). José Saramago, En fortælling om blindhed. Tara Westover, Oplyst. Vært: Anne Glad.

  Kultur
 • 29:38
  Bogselskabet

  Med Jens Christian Grøndahl

  "Inde fra stormen" hedder Jens Christian Grøndahls nye roman, der handler om forfatteren Adam Huus, der er i skrivekrise og livskrise og havner i en shitstorm, da han siger - om en yngre, kvindelig forfatterkollega - at hun misbruger sit smukke udseende i promoveringen af sit forfatterskab. Jens Christian Grøndahl fortæller, hvordan han selv har erfaring med at stå midt i en shitstorm. Jens Christian Grøndahl er gæst hos Anne Glad. Anbefalinger i denne episode: Jens Christian Grøndahl, Inde fra stormen. Virginia Woolf, Mrs. Dalloway. Hanya Yanagihara, Et lille liv. Lotte Kaa Andersen, Hambros Allé 7-9-13 Vært: Anne Glad.

  Kultur
 • 28:19
  Bogselskabet

  Med Marcus Winther-John

  "16 Tømmermænd" hedder Marcus Winther-Johns første roman. Musikeren Marc på 40 år skal skilles, og i romanen følger vi ham i tiden efter bruddet, hvor han søger trøst i sin farverige vennekreds og afsøger grænserne for sin nyvundne frihed gennem druk, dating, sex, rock'n'roll, selvrealisering - og knusende afsavn. Marcus Winther-John er gæst hos Anne Glad. Anbefalinger i denne episode: Marcus Winther-John, 16 Tømmermænd. Haruki Murakami, Trækopfuglens krønike. Maren Uthaug, Hvor der er fugle. Gaétan Soucy, Den lille pige der holdt for meget af tændstikker. Vært: Anne Glad.

  Kultur
 • 29:54
  Bogselskabet

  Med Niels Krause-Kjær

  "Mørkeland" hedder Niels Krause-Kjærs nye roman. En politisk spændingsroman om journalist Ulrik Torp, der sammen med et par unge kolleger kommer på sporet af en skandale i det politiske system kort før et folketingsvalg. Niels Krause-Kjær er gæst hos Anne Glad. Anbefalinger i denne episode: Niels Krause-Kjær, Mørkeland. Henrik Pontoppidan, Lykke-Per. Stephen King, 22.11.63. Herbjørg Wassmo, Dinas Bog Vært: Anne Glad.

  Kultur
 • 28:50
  Bogselskabet

  Med Hanne Højgaard Viemose

  "HHV, FRSHWN Dødsknaldet i Amazonas" hedder Hanne Højgaard Viemoses nye roman. En rå og usentimental roman om en forfatter, der ripper op i fortidens oplevelser i teenageårene og i ungdommen. Hanne Højgaard Viemose er gæst hos Anne Glad. Anbefalinger i denne episode: Hanne Højgaard Viemose, HHV, FRSHWN Dødsknaldet i Amazonas. Thorbergur Thordarson, Undervejs til min elskede. Morten Pape, Planen. Malene Ravn, I dine øjne. Vært: Anne Glad.

  Kultur
 • 29:57
  Bogselskabet

  Med Søren Ulrik Thomsen

  Siden sin debut i 1981 har Søren Ulrik Thomsen skrevet poetiske, kloge og sanselige digte og essays. Han skriver om storbyen, om kærligheden og andre store eksistentielle spørgsmål. Søren Ulrik Thomsen er på scenen hos Anne Glad, optaget på litteraturfestivalen Ordkraft i Aalborg. Anbefalinger i denne episode: Søren Ulrik Thomsen, Samlede Thomsen. Michel Houellebecq, Elementarpartikler. Lars Saabye Christensen, Byens spor. John Irving, En bøn for Owen Meany. Vært: Anne Glad.

  Kultur
 • 29:04
  Bogselskabet

  Med Sofie Jama

  Romanen "Et andet menneske, et andet liv" er dansksomaliske Sofie Jamas debut som forfatter. En roman om krig, flugt, seksualitet og identitet. Sofie Jama er gæst på scenen hos Anne Glad, på Litteraturfestivalen Ordkraft i Aalborg. Anbefalinger i denne episode: Sofie Jama, Et andet menneske, et andet liv. Karen Blixen, Den afrikanske farm. Helle Mogensen, Havunger. Jens Andersen og Jette Glargaard, Astrid Lindgren og Louise Hartung, Jeg har også levet! Vært: Anne Glad.

  Kultur
 • 30:13
  Bogselskabet

  Med Michael Katz Krefeld

  I sin nye krimi Mørket kalder har Michael Katz Krefeld skiftet sin hovedperson i fem krimier, privatopdageren Ravn, ud med den nyudnævnte politikommissær Cecilie Mars. Krimien begynder med beskrivelsen af en brutal voldtægt og det er helt bevidst fra forfatterens side. Han ønsker at pirke til læserens holdning til selvtægt. Michael Katz Krefeld er gæst hos Anne Glad, optaget på scenen på Krimimessen i Horsens. Anbefalinger i denne episode: Michael Katz Krefeld, Mørket kalder. Gilian Flynn, Kvinden der forsvandt. Lars Thomassen, Han kender det som er i mørket/Lad de døde begrave de døde. Thomas Rydahl, Eremitten. Vært: Anne Glad.

  Kultur
 • 30:52
  Bogselskabet

  Med Katrine Engberg

  Katrine Engberg skriver Københavnerkrimier, hvor hun formår at opbygge stærke karakterer og beskrive miljøer i detaljen. I krimien Glasvinge skal efterforsker Jeppe Kørner opklare en række mord begået i psykiatrien. Katrine Engberg er gæst hos Anne Glad, optaget på scenen på Krimimessen i Horsens. Anbefalinger i denne episode: Katrine Engberg, Glasvinge. Sjöwall og Wahlöö, 10 bind i serien om kriminalkommissær Martin Beck. Faber og Pedersen, Vinterland. SJ Bolton, Offer. Vært: Anne Glad.

  Kultur
 • 28:05
  Bogselskabet

  Med Alberte Winding

  I erindringsbogen Kastevind fortæller Alberte Winding en poetisk historie om sin opvækst og ungdom på Ærø og i København i en kreativ familie, hvor der ofte er flere udfordringer end tryghed. Alberte Winding er gæst hos Anne Glad. Anbefalinger i denne episode: Alberte Winding, Kastevind. Mathilde Walther Clark, Lone Star. Bergsveinn Birgisson, Svar på Helgas Brev. Caroline Albertine Minor, Velsignelser. Herman Koch, Middagen.

  Kultur
 • 33:46
  Bogselskabet

  Med Jens Andersen

  Forfatteren har skrevet biografier om 10 kendte mennesker, blandt andre Astrid Lindgren, HC Andersen og Kronprinsen og er nu aktuel med biografien Kim Larsen - Mine unge år. Jens Andersen blev i mødet med Kim Larsen allermest positivt overrasket over at møde en så vital, veloplagt og generøs fortæller. Jens Andersen, der skrev biografien på en måned, er gæst hos Anne Glad. Anbefalinger i denne episode: Jens Andersen, Kim Larsen - Mine unge år. Astrid Lindgren, Emil fra Lønneberg. Helga Flatland, En moderne familie. Jakob Ejersbo, Eksil. Julie Hastrup, Blodspor.

  Kultur
 • 29:31
  Bogselskabet

  Med Sara Blædel

  I spændingsromanen "Den tredje søster" binder forfattere Sara Blædel sløjfe på sin trilogi om bedemandsdatteren Ilka. Da forfatterens forældre døde med tre dages mellemrum, fik hun brug for en solid bedemand. Det var en kvinde, der mødte op, og hun var så sej og solid, at Sara Blædel på stedet besluttede at skrive en trilogi om en bedemands-kvinde. Sara Blædel er gæst hos Anne Glad. Anbefalinger i denne episode: Sara Blædel, Den tredje datter. Jennifer Egan, Manhatten Beach. Amos Oz, Judas. Audur Ava Olafsdottir, Ar. Edith Wharton, Ethan Frome.

  Kultur
 • 29:38
  Bogselskabet

  Med Susse Wold

  Skuespillerinden Susse Wold er et menneske i evig bevægelse. Hun kaster sig med fryd ud i nyt land og fortæller i sin nye bog om steder, hun elsker og mennesker, der betyder meget for hende. Susse Wold er gæst hos Anne Glad. Anbefalinger i denne episode: Susse Wold, Bevægelse. Hanya Yanagihara, Et lille liv. Anthony Doerr, Alt det lys vi ikke ser. Celeste Ng, Små påsatte brande. Jon Fosse, Morgen og aften. Emma Bess, Mødre, døtre, søstre.

  Kultur
 • 31:23
  Bogselskabet

  Med Stephanie Surrugue

  I en særudgave af Bogselskabet har Anne Glad inviteret tv- og kulturjournalist Stephanie Surrugue til at fortælle om sine yndlingsbøger og favorithovedpersoner. Bogselskabet ønsker - sammen med bibliotekerne - at prikke til læselysten her i de kolde og mørke måneder. Anbefalinger i denne episode af Bogselskabet: Margaret Mitchell, Borten med blæsten. Mette Holm, Mogens Lykketoft og Uffe Ellemann-Jensen, Du store verden. Erica Jong, Fanny. Charles Baudelaires digtsamling, Les Fleurs du Mal/Helvedes blomst. Siri Hustvedt, Det jeg elskede. Olga Ravn, De ansatte. Eowyn Ivey, Snebarnet. C.L. Taylor, Løgnen.

  Kultur
 • 28:49
  Bogselskabet

  Med Iben Mondrup

  Romanen "Vi er brødre" bygger på Iben Mondrups fars opvækst i Vendsyssel i efterkrigstiden. Forfatterens farfar var politi- og modstandsmand og bar hele livet på hemmeligheder, som han aldrig delte med andre. Forfatteren har opsøgt og talt med andre efterkrigsbørn for at stykke romanen troværdigt sammen. Bogselskabet anbefaler: Iben Mondrup, Vi er brødre. Alberte Winding, Kastevind. Liane Moriarty, Store små løgne. Knud Romer, Kort over Paradis. Michael Cunningham, Kød og blod. Iben Mondrup er gæst hos Anne Glad.

  Kultur
 • 32:00
  Bogselskabet

  Med Jesper Stein

  Solo er den sjette Axel Steen-krimi. Men selv om man ikke har læst hele serien, kan man sagtens stige på her. En ung mand fra Urbanplanen er slået ihjel og Axel Steen, der har forladt politiet og er blevet sikkerhedschef i en international investeringsbank, bliver ufrivilligt indblandet i opklaringen. Bogselskabet anbefaler: Jesper Stein, SOLO. Michael Enggaard, Svækling. André Aciman, Call Me By Your Name. Hella Joof og Karen Thisted, Bryster skal hoppe når man hikker. Diana Gabaldorn, Den engelske kvinde. Jesper Stein er gæst hos Anne Glad.

  Kultur
 • 30:45
  Bogselskabet

  Med Anne Cathrine Riebnitzsky

  En ældre smaragdsliber og hans voksne datter er hovedpersonerne i Anne Cathrine Riebnitzskys nye roman, Smaragdsliberen. En roman om at sætte pris på livet, uanset hvad der sker. Bogselskabet anbefaler: Anne-Cathrine Riebnitzsky, Smaragdsliberen. Iselin C. Hermann, Dampe. Pasi Ilmari Jääskeläinen, Den skinbarlige sandhed om lumikkos litterære selskab. Jonathan Safran Foer, Ekstremt højt og utroligt tæt på. Naomi Alderman, Kraften. Anne Cathrine Riebnitzsky er gæst hos Anne Glad.

  Kultur
 • 27:02
  Bogselskabet

  Med Olga Ravn

  Olga Ravn har skrevet sin seneste roman "De ansatte" i højt humør. Romanen foregår på en arbejdsplads, hvor de ansatte indgår i forskellige relationer til hinanden. Det der gør romanen til noget særligt, er dels stilen og dels det at arbejdspladsen er et rumskib, der er landet på en ukendt planet. Bogselskabet anbefaler: Olga Ravn, De ansatte. Ursula Le Guin, The left hand of darkness. Françoise Sagan, Bonjour tristesse. Janne Teller, Intet. Elena Ferrante, Min geniale veninde. Olga Ravn er gæst hos Anne Glad.

  Kultur
 • 29:20
  Bogselskabet

  Med Katrine Marie Guldager

  I Katrine Marie Guldagers seneste roman Bjørnen kører en virkelig vred kvinde alene til familiens ødegård i Sverige. Her søger hun tilflugt for at rase ud over, at hun er blevet fyret, og at datteren er flyttet hjemmefra. Romanen begyndte som en overspringshandling - men blev et lystfyldt projekt for forfatteren. Bogselskabet anbefaler: Anne Katrine Guldager, Bjørnen. John Steinbeck, Perlen. Svend Åge Madsen, Se dagens lys. Jonas Jonasson, Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt. Elena Ferrante, Min geniale veninde. Katrine Marie Guldager er gæst hos Anne Glad.

  Kultur
 • 26:50
  Bogselskabet

  Med Knud Romer

  Romanen Kort over Paradis er skrevet om natten og har slidt på forfatteren. Det er en historie om at vokse op, om nederlag og opture, og om at finde sin stemme. Bogselskabet anbefaler: Knud Romer, kort over Paradis. Rainer Maria Rilke, Malte Laurids Brigge. Geir Gulliksen, Historie om et ægteskab. F. Scott Fitzgerald, Blid er natten. B.A. Paris, Bag lukkede døre. Knud Romer er gæst hos Anne Glad.

  Kultur
 • 29:04
  Bogselskabet

  Med Thomas Korsgaard

  Den 23-årige forfatter Thomas Korsgaard udgav tidligere i år sin anden roman om Tue, som nu er blevet ung, går i gymnasiet, og på én gang forsøger at lægge afstand til sine dysfunktionelle familie - og hjælpe sin mor. Bogselskabet anbefaler: Thomas Korsgaard: En dag vil vi grine af det. Per Petterson: Det er okay med mig. Hanya Yanagihara: Et lille liv. Amy Gentry: Aldrig glemt. F. Scott Fitzgerald: Blid er natten. Thomas Korsgaard er gæst hos Anne Glad.

  Kultur
 • 30:45
  Bogselskabet

  Med Morten Pape

  Morten Papes nye roman "Guds bedste børn" giver et unikt indblik i en ungdomsverden med hash, vold, kriminalitet og racisme. I romanen får de utilpassede unge en stemme. Anbefalinger: Morten Pape: Guds bedste børn. Tommy Orange: Der Der. Christian Haun: Hus År Hus. Linn Ullmann: De Urolige. Morten Pape er gæst hos Anne Glad.

  Kultur
 • 30:37
  Bogselskabet

  Med Peter Høeg

  Peter Høegs nye roman "Gennem dine øjne" handler om tre venner, der som børn opdager, at de kan gå ind i hinandens og andres drømme og bevidsthed. Som voksne genforenes de og gennem en række samtaler, hvor de er koblet sammen i en hjernescanner, kommer de ind i hinandens traumer og fortidens hændelser. Anbefalinger i denne episode af Bogselskabet: Peter Høeg: Gennem dine øjne. Jeremy Rifkin: The Empathic Civilization. Karen Russel: Swamplandia. Milan Kundera: Tilværelsens ulidelige lethed. Peter Høeg er gæst hos Anne Glad.

  Kultur
 • 30:28
  Bogselskabet

  Med Merete Pryds Helle

  I Merete Pryds Helles nye roman "Vi kunne alt" følger vi pigen Merle, der vokser op med et alt for stort ansvar for sin skleroseramte mor. Forfatteren trækker på egne erfaringer, når hun skriver om at være pårørende. Anbefalinger: Merete Pryds Helle: Vi kunne alt. Herta Müller: Alt hvad jeg har, bærer jeg hos mig. Maria Gerhardt: Transfervindue. Louis Jensen: ...Hvidt Hus. Tove Jansson: Sommerbogen. Merete Pryds Helle er gæst hos Anne Glad.

  Kultur
 • 27:01
  Bogselskabet

  Med Caspar Eric

  Sorgen, over at kæresten ufrivilligt aborterede, er udgangspunktet for Caspar Erics nye bog, der er en hybrid mellem et langt digt og en roman. Det kan være svært at tale om sorg - men forfatteren vover et øje i bogen: Alt hvad du ejer. Anbefalinger i denne episode af Bogselskabet: Caspar Eric: Alt hvad du ejer. Ariana Reines: Mercury. Tove Ditlevsen: Gift. George Orwell: 1984. Erlend Loe: Naiv. Super. Caspar Eric er gæst hos Anne Glad.

  Kultur