Live kanaler

Genstart - DR's nyhedspodcast

Tidens største og vigtigste nyhedshistorier. Vært: Knud Brix. Få et unikt indblik i én aktuel historie, få den fortalt fra starten og få besvaret de spørgsmål, du ikke anede, du ønskede svar på. Alle hverdage - mandag til fredag - fra klokken 06:00.

Nyheder & Aktualitet

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 26:44
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Hip hop-præsidenten

  For Kanye West er det ikke nok at være prisbelønnet rapper, komponist og producer eller gift med verdens største realitystjerne. Nu vil han også være USA's præsident og udfordre demokraternes Joe Biden og sin gamle ven, præsident Trump. Forfatter Rune Skyum-Nielsen kalder Kanye vor tids Mozart, men indrømmer også, at det kan være svært at være fan, når stjernens udfald er størst. Er Kanye West gal eller smågenial?

  Nyheder & Aktualitet
 • 24:09
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: En sulten EU-baby

  Søren Gade er træt af EU. Venstres egenrådige hanelefant i EU-parlamentet vil ikke give én rød reje mere til unionen - og Sydeuropa må klare sig med lån i stedet for gaver til at genoprette deres coronaramte budgetter. EU er ved at udvikle sig til en umættelig baby, som altid vil have mere. Derfor truer Søren Gade med at stemme nej til den monstrøse budgetaftale, som trætte statsledere forhandlede på plads i juli. Hans parti er ellers positivt stemt overfor aftalen, men det gør ingen forskel for Gade.

  Nyheder & Aktualitet
 • 21:51
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Oliebrødre

  I 2015 ramte miniput-nationen Guyana olie-jackpot. De kunne blive et af verdens rigeste lande. Men nu er oliejagten indstillet på grund af politisk kaos over oliepengene. Mange ser det som et tegn på, at oliemiraklet måske i virkeligheden er en forbandelse. Genstart taler med to brødre på hver sin side af konflikten. Jan og Lars Mangal er vokset op i Guyana med en dansk mor, og i fem år har de kæmpet hver deres kamp for at bruge olien til at trække Guyana ud af fattigdom. En kamp, der både skaber splittelse i fædrelandet og i familien.

  Nyheder & Aktualitet
 • 19:49
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart sommerspecial: Hadegaven fra Danmark

  Italien bad Danmark om hjælp, da Corona-pandemien hærgede landet. Men Danmark tilbød et dusin ubrugelige respiratorer og et gammelt, ubemandet felthospital. Og Italien takkede nej. Men hvordan kunne det ske? Hvem havde ansvaret? Og hvad skete der med respiratorerne? I denne Genstart sommerudsendelse følger vi op på historien med vært på P1 Morgen, Tinne Hjersing Knudsen, som fik sagen til at rulle - og ikke har sluppet den siden.

  Nyheder & Aktualitet
 • 18:43
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart sommerspecial: Svenske tilstande

  Sverige gik Corona-enegang. Var det klogt? Klarede svenskerne sig bedre end os? I denne sommerudgave af Genstart følger vi op på historien om Sverige, der satsede hele butikken under Corona. Det gør vi med Annika Wetterling, DRs dansk/svenske journalist, som interviewede den svenske Corona-topchef og statsepidemiolog Anders Tegnel.

  Nyheder & Aktualitet
 • 20:22
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart sommerspecial: Brittas børn

  Thi kendes for ret: Brittas tre børn blev alle dømt fængselsstraffe i hælerisagen. De havde alle modtaget dyre gaver som varmblodsheste, store biler og en villa i Sydafrika fra deres mor, Britta Nielsen. Men hvad sagde børnene selv til dommen? Hvad lå til grund for fængselsstraffene? I denne sommerudgave af Genstart følger vi sammen med DRs retskorrespondent Trine Maria Ilsøe op på historien om Brittas børn.

  Nyheder & Aktualitet
 • 16:06
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart sommerspecial: Ingers kanin

  Barnebrude eller lovbrud? Inger Støjberg trak en kanin op af hatten, da hun sad på anklagebænken i Instrukskommissionen. Men hvad skete der bagefter? I denne anden Genstart sommerudsendelse følger vi op på historien om Inger Støjberg - som sidenhen blev undsagt af sin partifælle Søren Pind. Det gør vi sammen med Informations indlandsredaktør Anton Geist.

  Nyheder & Aktualitet
 • 21:36
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart sommerspeciel: Alternativets nedsmeltning

  Alternativet havde næppe valgt en ny leder i februar før hele partiet begyndte at vakle. I denne første Genstart sommerudsendelse genlytter vi vores allerførste episode sammen med DRs politiske analytiker Jens Ringberg - og så følger vi op på, hvad der er sket i mellemtiden.

  Nyheder & Aktualitet
 • 24:22
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Klima-Dan

  For et år siden fik vi et klimavalg. For et halvt år siden fik vi en klimalov. Loven fastsætter målet, men viser ikke, hvordan vi kommer derhen. Det er vi til gengæld så småt ved at få svar på nu, senest med den brede klimaaftale for energi og industri. Men hvem skal betale? Vi spørger Dan Jørgensen, hvorfor det ikke må gøre ondt på nogen at håndtere en klimakrise.

  Nyheder & Aktualitet
 • 19:22
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: En privatdetektiv i bagagerummet

  En sommermorgen bliver Sara skygget af en bil. Hun har lige afleveret børn, og hun kan ikke ryste den af sig. Efter noget tid beslutter hun sig for at konfrontere chaufføren, og finder ham i bagagerummet. Det viser sig, at han er privatdetektiv, som undersøger om Sara svindler med sin forsikring for tabt arbejdsevne. Brugen af privatdetektiver er mangedoblet de seneste fem år, og der er politisk bekymring for tendensen - for det giver potentielt store ar hos dem, der overvåges. Undersøgende journalist Anne Skjerning fortæller.

  Nyheder & Aktualitet
 • 23:10
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Madeleines morder?

  Hun var pist væk og er aldrig blevet fundet. Nu, 13 år senere, nærmer Madeleine-sagen sig måske endelig en afslutning - men en dyster én af slagsen. Tysk politi efterforsker nu sagen om den 3-årige pige, der forsvandt i Portugal, som et mord og de har en mistænkt. En mistænkt, med et langt og brutalt synderegister. Tidligere London-korrespondent og krimiforfatter, Lone Theils fortæller den uhyggelige kidnapningshistorie, og hvorfor den stadig i dag trækker store overskrifter.

  Nyheder & Aktualitet
 • 23:53
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Bjarke i BIG trouble?

  Han har stort set kunne gå på vandet. Bjarke Ingels og BIG bygger over hele kloden, men det seneste år er arkitektsuperstjernen og BIG flere gange havnet i problemer. De anklages for at være medansvarlige for nedrivningen af et bevaringsværdigt teater i Albanien, for at mødes med Brasiliens præsident - klimafornægteren, Jair Bolsonaro - og for at blåstemple et brutalt kongedømme ved at tegne i Saudi Arabien. Ingels arbejder i lande, hvor gråzonerne ikke er til at komme udenom. Men kan man så samtidig forsvare smukke idealer om bæredygtighed og demokrati? Det forsøger Holger Dahl - arkitekturanmelder på Berlingske - at gøre os klogere på.

  Nyheder & Aktualitet
 • 22:56
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Nettets mørkeste afkrog

  Drik din egen urin. Skær i din hud. Spis mad fra gulvet. I det mørkeste hjørne af internettet, findes der mænd, som systematisk ødelægger unge kvinder og piger. Et skridt af gangen afpresser de deres ofre til at udstille sig i mere og mere ekstreme situationer - og bagefter gør de videomaterialet offentligt tilgængeligt for et sultent publikum. Journalist Maiken Steen Frederiksen fortæller, hvordan et anonymt vidne trak hende med ned i et dybt, sort hul.

  Nyheder & Aktualitet
 • 23:40
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: I familie med Rossen

  En af de mest magtfulde mænd forlader dansk politik. Statsministerens nærmeste fortrolige, Martin Rossen, skal være senior vice president hos Danfoss. Rossen er en myteomspunden, kontroversiel og pressesky mand. Men hvem er han, hvorfor går han og hvad betyder det for Mette Frederiksen? Christine Cordsen er DR's politiske korrespondent, hun er langt ude i familie med Rossen og har været venner med ham i en årrække. En til tider vanskelig balancegang.

  Nyheder & Aktualitet
 • 17:39
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Store mænd står for fald

  Statuer væltes og prægtige monumenter er kommet under anklage. De hylder nemlig tidligere tiders store mænd, der har slavehandel og undertrykkelse på samvittigheden. I Danmark har debatten ramt en mondæn vej i Holte - De Conincks Vej - fordi den er opkaldt efter en stor handelsmand, der investerede sin formue i slaveskibe. Men hvad stiller man så op med hele den arv? Det forsøger historiker og de Conincks efterkommer, Ning de Coninck-Smith at svare på. Rettelse: Lars Løkke Rasmussen gav ikke en officiel undskyldning for slaveriet i Dansk Vestindien, da han besøgte øerne i 2017, men han kaldte det utilgiveligt.

  Nyheder & Aktualitet
 • 23:20
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Spionreden i Ringsted

  Politiet trykker på manhunt-knappen. De tror, at en mand i en Volvo skal til at udføre et attentat på en eksil-iraner i Ringsted. Det er falsk alarm, men mordplanerne findes tilsyneladende. Imens viser det sig, at iraneren i Ringsted måske ikke kun er offer. Nu er han nemlig lige blevet tiltalt for at støtte terror. Den dybt komplicerede sag viser sig at være en spejling af den store konflikt i Mellemøsten mellem dødsfjenderne Iran og Saudi Arabien - og det hele udspiller sig i en lille dansk provinsby. DR journalisterne Louise Dalsgaard og Thomas Foght har fulgt sagen helt tæt.

  Nyheder & Aktualitet
 • 20:57
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Tennis med Bush

  Flyvetur med Trump og løbetur med Clinton. Ulrik Federspiel er en af de vigtigste danske diplomater i nyere tid, og mestrer sit våben - det gode netværk. Efter årtier i skyggen er han nu trådt frem i rampelyset med en bog om sin karriere, bekendtskaber og Danmarks altafgørende alliance med USA. Vores sikkerhedsgaranti ligger hos USA, og hverken Trump eller en uforberedt krig må komme i vejen for det gode forhold, siger han. Men er der virkelig ikke en grænse?

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:58
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: I kaninhullet med Palme

  Mordet på Oluf Palme er blandt verdens allerstørste mordmysterier. Og i 34 år har politi, journalister og hobby-detektiver forsøgt at opklare, hvem der skød og dræbte den svenske statsminister kl. 23.21 den 28. februar 1986. Teorierne og motiverne hober sig op. Men i sidste uge lukkede myndighederne endegyldigt efterforskningen. De konkluderer, at den sandsynlige gerningsmand er Stig Engström - en sær lille mand, der tilfældigvis stod klar med en pistol, da Oluf Palme kom vandrende forbi en sen fredag aften. Men den forklaring køber radiovært, Anders Christiansen ikke. Han fortæller, hvorfor Engström er en usandsynlig morder, og om at falde i det kaninhul som mordgåden også er.

  Nyheder & Aktualitet
 • 22:02
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: R-ordet

  Silence is Violence. Police the police. Black Lives Matter. Hvad der begyndte som en bevægelse i USA, breder sig nu også til danske gader, hvor de samme kampråb og bannere toner frem. Demonstrationerne har antændt debatten om, hvorvidt der findes racisme i Danmark og hvad man kan tillade sig at brændemærke som racisme? Aydin Soei er som sociolog gået tæt på unge minoriteter i Danmark, men føler sig også selv mærket af forskelsbehandling. Genstart har selvfølgelig henvendt sig til ejerne af Søpavillonen, som tager afstand fra episoden i en skriftlig kommentar: "Jeg kender ikke den konkrete episode, men jeg kan blankt afvise, at vi afviser folk på grund af hudfarve, " siger Simon Lennet, medejer af Søpavillonen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 25:14
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Ført bag lyset

  Alle kender Stein Bagger og Britta Nielsen, mens navnet Lars Nørholt nok siger de færreste noget. Det på trods af, at han er manden bag en af de største og mest spektakulære svindelsager i nyere dansk historie. På ingen tid går hans lys- og lampevirksomhed, Hesalight fra at være en helt utrolig erhvervssucces til at vise sig som ét stort blændværk. Nicolaj Vorre er journalisten, der afslørede sagen. Han fortæller historien om fantasten og storbedrageren, der svindlede for mere end 600 millioner kroner.

  Nyheder & Aktualitet
 • 25:16
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Anklaget for mytteri

  Børn og kvinder over bord. Det er konsekvensen af den kontroversielle ordre som et dansk patruljeskib modtager i græsk farvand. Besætningen har netop reddet 33 migranter og flygtninge fra en overfyldt gummibåd. Beskeden fra den græske kystvagt lyder, at de skal tilbage i båden og skubbes over i tyrkisk farvand. Medmenneskelighed vil føre til anklager om mytteri. DR-journalist Mads Korsager fortæller historien om den spegede sag, der sætter ild til EU og illustrerer den ubarmhjertige kamp, der udspiller sig ved EU's ydre grænse.

  Nyheder & Aktualitet
 • 22:55
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Ellemanns loppecirkus

  Hvem har set Jakob Ellemann-Jensen? Spurgte Jyllands-Postens leder som optakt til Grundlovsdag. Det virker generelt til, at der er mange grå skyer over oppositionens leder lige nu. Corona-krisen gør det svært at angribe regeringen, hans næstformand er på den offentlige anklagebænk - og de blå partier, der står historisk svagt i meningsmålinger, er samtidig på nakken af ham. Knud Brix ser Jakob Ellemann-Jensens grundlovstale sammen med politisk redaktør, Marchen Neel Gjertsen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 21:25
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Elon Musk på Mars

  Elon Musk græder og han har svært ved at finde ord. Hans rumskib, SpaceX Dragon, har netop gennemført en succesfuld opsending af astronauter - et første skridt mod hans drøm om at skabe en civilisation på Mars. Teknologijournalistikkens grand old man, Henrik Føhns, tegner et portræt af det gale tech-geni. En mand, der har sat sig for at redde mennesket fra undergang, men samtidig virker som om, han ikke rigtigt forstår den menneskehed, han vil redde. Der har desværre sneget sig et par fejl ind i udsendelsen. PayPal bliver solgt til Ebay, og ikke Amazon. Og der bliver ikke indgået forlig i retssagen med huledykkeren. Elon Musk bliver frikendt.

  Nyheder & Aktualitet
 • 22:48
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: I krig med Forsvaret

  Møgsagerne hober sig op i Forsvaret. En generalmajor er idømt fængsel for magtmisbrug, og tidligere ansatte er tiltalt for bedrageri, svindel og bestikkelse. Nu vil forsvarsministeren rydde op. Men kan man det uden at skille sig af med de chefer, som har set stille til fra sidelinjen? Genstart møder forsvarsminister Trine Bramsen på dykkerskibet Søløven.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:50
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Lovbrud og barnebrud

  Grå skyer hænger over Inger Støjberg, da hun selvsikkert går til afhøring i den såkaldte Instrukskommission på Frederiksberg. Det er første gang, den tidligere udlændinge- og integrationsminister er i en retssal. Hun bliver afhørt, fordi hendes ministerium udsendte en ulovlig instruks om at adskille unge par i asylcentre uden et individuelt skøn. Men Støjberg holder fast: hun ville bare sikre, at der ikke er barnebrude i Danmark. Og hun har en helt ny kanin med i hatten. Men hvem er ansvarlig for lovbruddet? Informations indlandsredaktør, Anton Geist, forsøger at rense luften for spin og støj i den komplicerede sag.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:20
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Folkemorderen i forstaden

  Han betalte for macheterne, der blev brugt til det bestialske folkemord i Rwanda. Han udtænkte propagandaen, der skulle få folk til at slå deres nabo ihjel. I 26 år har Felicien Kabuga været eftersøgt, men nu er han arresteret i en forstad til Paris. Journalist Jørn Stjerneklar var selv øjenvidne til forbrydelsen i 1994, og lige siden dengang har han forfulgt de ansvarlige bagmænd, der gik fri - ligesom de har hjemsøgt ham.

  Nyheder & Aktualitet
 • 18:57
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Kawasaki-børnene

  Knaldrød tunge, feber og lymfekirtler på størrelse med tennisbolde. Først troede man, at små børn gik fri for alvorlige symptomer ved corona. Men nu breder et mystisk syndrom sig i børn smittet med coronavirus - det ligner børnesygdommen kawasaki. Tilfælde er fundet i USA og i Europa, og nu har danske læger indledt en undersøgelse, for der er faktisk flere børn i Danmark med kawasakisymptomer lige nu, end der plejer være. Den danske børnelæge Mette Holm bliver advaret fra udlandet og leder nu den danske undersøgelse af syndromet. Vært: Knud Brix.

  Nyheder & Aktualitet
 • 21:51
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: På bar bakke i Norge

  Den norske milliardærfrue Anne-Elisabeth Hagen bliver kidnappet, bortførerne kræver 67 millioner kroner i løsesum - penge der skal betales i kryptovaluta. Sådan begynder Nordens mest spektakulære igangværende kriminalsag. Men halvandet år senere er sagen vendt på hovedet. Nu tror politiet ikke længere på kidnapning, Anne-Elisabeth er stadig væk, men officielt erklæret død. Og husbonden, Tom Hagen, er sigtet for drab. Det virker som om, politiet er på bar bakke - som det hedder i Norge når man er på bar bund i en sag. Danmarks første journalist på gerningsstedet, Sophie Bremer, fortæller.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:57
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: En virus fra Allah

  Hun ringer til sin kilde "Skyggen" i Bagdad midt om natten. Puk Damsgård har hørt rygter om, at Islamisk Stat vokser og udnytter coronakrisen til at lave mere koordinerede angreb - at de ser virussen som sendt fra himlen. "Skyggen", en højtstående soldat i de irakiske elitestyrker, bekræfter rygterne: selvom terrorbevægelsen officielt er erklæret besejret, laver IS pludselig flere og mere avancerede angreb. "Skyggen" og DR's mellemøstkorrespondent tager os med ind i den nye IS-kamp og tilbage til deres fælles fortid under IS-slaget om Mosul.

  Nyheder & Aktualitet
 • 21:41
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: DFs nedtur set fra bodegaen

  Han har hverken magt eller indflydelse længere, men tidligere folketingsmedlem Kim Christiansen har mærket Dansk Folkepartis nedtur på sit eget liv. Og så inkarnerer han DF's sjæl. Efter valg-nedturen i 2019 er partiet fortsat nedad i målingerne, mens kritikken af DF-toppen er taget til. Genstart er taget til Kims bodega og restaurant A'Porta i Mariager - smager derouten bittert?

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:20
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Et elendigt kupforsøg

  En sjusket amerikansk elitesoldat, en narkodømt hærchef og en sortklædt superskurk forsøger i starten af maj at kuppe den Venezuelanske præsident Nicolás Maduro. Men alt går galt - måske fordi en af bagmændene annoncerer kuppet på Twitter. Det er en utrolig historie om et fejlslagent kupforsøg styret fra en penthouselejlighed i Miami. Filminstruktør Andreas Dalsgaard har mødt superskurken og tager os med ind i en mørk og korrupt verden.

  Nyheder & Aktualitet
 • 22:24
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Geggo og Aarhusbanden

  Få sixpack uden at svede eller hvide bisser på et par timer. Stjernebloggere bliver brugt til at sælge obskure produkter til loyale følgere. Sidste år kom influenceren Geggo i klemme, da hun reklamerede for et ulovligt tandblegningsmiddel. I kulissen står et lille forretningsnetværk i Aarhus, Aarhusbanden, som journalist Jonas Rimer Hansen har brugt et år på at optrevle. De står tilsyneladende bag systematisk misbrug af realitystjerner og efterlader et spor af vrede kunder.

  Nyheder & Aktualitet
 • 19:05
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Helt eller morder?

  En likvidering på et frisør-ægtepar tre dage efter befrielsen. Det var modstandsmanden Povl Falk-Jensens sidste stikkerdrab. Den 98-årige frihedskæmper var blevet hyldet som helt, men da Knud Brix for to år siden besøger ham, tager interviewet en uventet drejning, der fører til en mordanmeldelse. Kort efter ser en dyster hemmelighed dagens lys, da en kvinde dukker op med den likviderede frisørs dagbog. I maj i år er det 75 år siden befrielsen - og Genstart fortæller historien om dobbeltdrabet i Geel Skov.

  Nyheder & Aktualitet
 • 22:47
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Mettes taleskriver

  En vittighed, en sjat socialdemokratisk patos, en reference til Olsen-banden og en masse punktummer. Det er ofte ingredienserne i Mette Frederiksens taler. Det ved Villads Andersen, der har lagt ord i munden på den magtfulde S-formand. Hvor der er magt, er der myter - og dem er der mange af om Mette Frederiksen og hendes højre hånd, Martin Rossen; de er hårde, kontante og ømskindede. Men hvordan er de, når man er helt tæt på?

  Nyheder & Aktualitet
 • 18:56
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Lægerne, der faldt ud af vinduet

  Tre russiske læger er på tre uger faldet ud af hospitalsvinduer. Men er de virkelig faldet, eller har de måske fået et blidt skub? Uanset hvad, er de blevet et symbol på et russisk sundhedsvæsen i opløsning. DRs korrespondent i Rusland, Matilde Kimer, kradser i den pæne russiske facade, hvor coronavirusset officielt er helt under kontrol.

  Nyheder & Aktualitet
 • 20:38
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Frederikke forhandler fred

  Hvordan ender man med at forhandle fred med skæggede mænd i Mellemøsten, når man er 28 år og fra Haderslev? Frederikke Bruhn Jacobsen er lige nu hjemsendt fra Mellemøsten, hvor hun er del af en ganske lille inderkreds, der forhandler fred mellem de stridende parter i Yemen-krigen. Under coronapandemien forhandler hun via mobilen, mens rådyr springer forbi på sommerhusets græsplæne, for coronavirusset har skabt et spirende håb om fred i det plagede land.

  Nyheder & Aktualitet
 • 22:35
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: LIBERATE TEXAS!

  CORONA: Han er bluesmusiker, Trump-fan og revolverbærer. Og så vil amerikaneren Doc Greene ikke lade en virus styre sit liv. Derfor står han forrest til reopen-rallys i Texas. Han er del af den bevægelse, som lige nu demonstrerer aggressivt mod nedlukning - med rygdækning i præsident Trumps tweets, der uden meget forklaring opfordrer til at frigøre en række stater. Journalist Anne Alling har fulgt Docs kamp og nedtur for at forstå, hvad bevægelsen prøver at opnå

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:19
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Det er Yahya, som er død

  Nekrolog: Alle ville have en bid af ham. Det ville jeg også. Martin Krasnik skriver nekrolog over digteren Yahya Hassan i Weekendavisen. For de var venner, og digteren flyttede ind hos Krasnik efter et interview i Deadline, hvor kometen første gang brændte gennem skærmen. Men hvilket lys efterlader digteren til eftertiden? Og har Krasnik selv et ansvar i den forudsigelige tragedie?

  Nyheder & Aktualitet
 • 22:43
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Loyal to corona

  CORONA: Politikerne kaldte det en historisk sejr, da banden Loyal to Familia blev opløst ved lov. Men slangen har bare skiftet ham og navn, og mens Danmark har været lukket ned, er en ny bandekonflikt blusset op mellem LTF og en rivaliserende bande med to drab og en række skyderier til følge. DRs krimireporter Louise Dalsgaard jagter historien. Og i Genstart fortæller hun historien om LTF og deres sky leder, som er udvist af Danmark, men stadig spøger i kulissen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 25:14
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Verdens værste coronaskurk

  CORONA: Borgerne banker på grydelåg i protest, kristus-figuren i Rio de Janeiro er iklædt lægekittel - og virusforskere holder vejret. Brasiliens præsident Jair Bolsonaro er blevet udråbt til Corona-skurk nummer 1. DR's korrespondent Kristian Almblad tager på reportage i et af de hårdest ramte områder: slumbyerne i Rios favela.

  Nyheder & Aktualitet
 • 20:21
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Delfiner i Venedig

  CORONA: Vildsvin spankulerer rundt i mennesketomme gader. Hvaler viser sig på kyststrækninger, hvor de ellers sjældent ses. Coronaen har givet naturen en tiltrængt pause. Samtidig er den ved at slå os ihjel med en virus, der udsletter udsatte borgere. Jette Baagøe - naturformidler og pensioneret museumsdirektør - fortæller hvad, der er på spil.

  Nyheder & Aktualitet
 • 21:07
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Sheikens vaccineværksted på Amager

  CORONA: Cocktailfest med lilla farvetema på hotel Radisson. Sådan fejrede sheiken - med forbindelser til det muslimske broderskab - købet af en statsstyret dansk vaccinefabrik for et par år tilbage. En fabrik han købte for en slik. I dag står vi midt i en pandemi, fabrikken er ude af vores hænder - og de nye ejere er i fuld gang med at fremstille en coronavaccine. Det har vækket den politiske debat om det skandaleombruste salg til live. Genstart taler med Ekstra Bladets James Kristoffer Miles, der følger historien.

  Nyheder & Aktualitet
 • 24:49
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Ikke fem potter olie værd

  CORONA: De er desperate på oliebørsen i New York. Mandag den 20. april går prisen for det ellers uundværlige råstof i minus for første gang siden fundet af olie i 1859. DRs erhvervskorrespondent, Jakob Ussing, tegner tidslinjen op. Hvordan gik det til, at en flagermus i Kina tog magten ud den brændbare væske, der har styret verden i mere end 150 år.

  Nyheder & Aktualitet
 • 22:15
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Smitter fedtede børnefingre?

  CORONA: De afspritter små børnehænder, og der skal trøstes uden øjenkontakt. Pædagoger og børn har i denne uge brudt isolationen som nogle af de første. Men er det overhovedet den sikreste løsning at sende børnene i forvejen ud i samfundet? Videnskaben er i tvivl. Og det er pandemiprofessor Lone Simonsen også.

  Nyheder & Aktualitet
 • 24:32
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Mysteriet om patient zero

  CORONA: Sløset omgang med flagermusblod på et kinesisk laboratorium. En to år gammel amerikansk efterretning har givet liv til en alternativ teori om pandemiens arnested. Måske begyndte den alligevel ikke på et eksotisk madmarked i Wuhan, men i laboratoriet rundt om hjørnet, hvor man i årevis har eksperimenteret med coronavirus i flagermus. Selv præsident Trump lufter den nye fortælling, for der er gået storpolitik i coronaens skabelsesberetning. Genstart taler i dag med journalist og Kina-kender Christina Boutrup.

  Nyheder & Aktualitet
 • 13:40
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Corona-Knud?

  CORONA: Stemmen er hæs, da Knud Brix går på weekend i sidste uge. Og lørdag morgen vågner Genstarts vært med en følelse af mursten på brystkassen. Har han fået corona?

  Nyheder & Aktualitet
 • 16:28
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: En fars valg

  CORONA: Skal han sige op, eller risikere sin datters liv? Spørgsmålet har reddet Henrik Favini som en mare. Hans 17-årige datter lider af cystisk fibrose og har stærkt nedsat lungekapacitet. Henrik frygter at tage smitte med hjem, men han kan ikke få fri fra jobbet som social- og sundhedshjælper. Regeringen har nemlig ikke taget højde for pårørende som Henrik i nogen af de mange tiltag, der ellers skal sikre de sårbare borgere mod corona.

  Nyheder & Aktualitet
 • 23:54
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Den kommunistiske kur

  CORONA: Et jerngreb om borgerne er opskriften på Vietnams succes - et land med 0 døde. Landet har erklæret krig mod corona og ser hver borger som soldat på frontlinjen. Det kommunistiske styre propper folk i tvungen karantæne og offentliggør private oplysninger i de statsstyrede medier. Og det mest overraskende? Støtten er stor og vietnameserne har ikke haft så godt et sammenhold siden krigen. Genstart har talt med Freelancejournalist Emil Lee Madsen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 21:37
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Hvis Løkke var statsminister...

  CORONA: Lars Løkke Rasmussen er i isolation i et tomt Lalandia. Det kribler i fingrene. Han begynder at skrive corona-kritiske indlæg mod Mette Frederiksen. Men han har ikke længere ansvaret. Han er ikke formand mere. Så hvorfor bryder han borgfreden? Og risikerer han ikke at underminere sin egen formand? Genstart tager til Nyhavn for at finde svarene.

  Nyheder & Aktualitet
 • 25:02
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: En leder i livsfare - et land i frit fald

  CORONA: En kronprins i isolation og en premierminister på nippet til at miste livet. Coronavirus har ramt Storbritannien hårdt - et land, der i forvejen var presset af splittelse og usikkerhed efter Brexit, er nu i en altoverskyggende sundhedskrise. Kim Bildsøe Lassen er på vej hjem som korrespondent og gør status på en nation i frit fald.

  Nyheder & Aktualitet
 • 21:38
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Adams drøm om vaccinen

  CORONA: Øverst i Panum Instituttets tårn i København sidder en lille gruppe forskere og arbejder på den vaccine, som hele verden venter på. Normalt tager det ti år at udvikle en vaccine, men på grund af situationens akutte alvor og nye spilleregler håber holdet at være klar om allerede ét år. Adam Sander Bertelsen er med til at lede arbejdet og er sågar begyndt at lede efter løsninger i sine drømme.

  Nyheder & Aktualitet
 • 19:09
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: På et bjerg i Italien

  CORONA: Han har set Italien smelte ned, Morten Søndergaard. Han er digter, bor på et bjerg i Toscana, er næsten selvforsynende. Og han skriver digte om Corona-krisen. Måske kan litteraturen forbinde punkterne i den ukendte tid?

  Nyheder & Aktualitet
 • 23:52
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Big brother ind ad bagdøren

  CORONA: Du får en sms: du har været i kontakt med en smittet, gå straks i karantæne, ellers bliver du straffet med fængsel. Det lyder som science fiction, men det er virkelighed ude i verden, for en række lande masseovervåger deres borgere under corona. Skal vi være nervøse eller lettede over de effektive tiltag? I dagens Genstart taler vi med DR's tech-korrespondent Henrik Moltke og undersøger, om overvågningssamfundet kommer krybende med coronavirussen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 19:48
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Det store syge æble

  CORONA: Hospitalsskibet 'Trøst' passerer Frihedsgudinden. Et telthospital popper op i Central Park. USA's hårdest ramte by New York City er forstummet og ligner en krigszone. Mens coronavirusset forstærker byens store klasseskel, spirer sammenholdet også på nye måder. Genstart har talt med forfatter og freelancejournalist for Weekendavisen, Sara Maria Glanowski, der befinder sig i smittens epicenter.

  Nyheder & Aktualitet
 • 22:05
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Corona-Lone genåbner Danmark

  CORONA: Påskepilsnere på afstand. Det er prisen for en forsigtig genåbning af Danmark. Kunsten bliver at åbne landet uden at få smitte-tallene til at stikke af. Lone Simonsen ved, hvordan det kan gøres og skal rådgive regeringen om netop det. Vi skal ikke fylde alle klasselokaler op med det samme. De svage er nødt til at forblive isoleret på ubestemt tid - men hvem skal have lov til at komme ud?

  Nyheder & Aktualitet
 • 22:19
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Svenske tilstande

  CORONA: De deler øl og snus på den anden side af sundet. Og så går de i skole. Faktisk opfører de sig næsten normalt. Det er på trods af store stigninger i antallet af alvorligt syge og døde. Er svenskerne blevet gale, eller er de i virkeligheden de sidste fornuftige mennesker, der er tilbage i en ellers skør coronatid? Vi spørger Annika Wetterling, der udover at være journalist i DR også er halvt svensk

  Nyheder & Aktualitet
 • 20:19
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Dr. Manniche

  CORONA: Den kontroversielle læge, Vibeke Manniche, mener, at regeringen er i en massepsykose og at corona-nedlukning er hysteri. Hendes brug af statistik får kritik fra en række eksperter. Spørgsmålet er, om det skadeligt for den danske corona-indsats, når en læge med mange følgere på sociale medier taler imod myndighederne?

  Nyheder & Aktualitet
 • 20:01
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Italiens nyttesløse nødråb

  CORONA: En flagermus i Kina kan ende med at ødelægge det europæiske samarbejde. Det tror EU-nørden Ole Ryborg, der lige nu følger med i et drama, hvor Corona ikke blot er ved at tage livet af italienere - men også deres økonomi. Og det ser ikke ud til, at Europas ledere lytter til Italiens bøn om hjælp.

  Nyheder & Aktualitet
 • 20:42
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: 74 liv i hænderne

  CORONA: Mennesker kan dø, hvis Marie-Louise Dyhrberg træffer de forkerte valg. Hun er leder af Københavns største hjemløse-herberg, Sundholm, med 74 beboere. Somaliske børnesoldater, lungesyge grønlændere og psykisk syge misbrugere. Og hvis Corona-smitten først kommer ind på Sundholm, kan det blive katastrofalt.

  Nyheder & Aktualitet
 • 18:10
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Iran - Massegrave i et lukket land

  CORONA: Massegrave og coronasyge toppolitikere. Iran er Mellemøstens epicenter, når det kommer til covid-19. Landet benægter det ikke længere, men det ser ud til, at præstestyret helt har opgivet at stoppe den dødelige virus. Genstart har talt med Mellemøstkorrespondent Sune Engel Rasmussen fra den amerikanske avis Wall Street Journal.

  Nyheder & Aktualitet
 • 21:54
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Kvaksalver?

  CORONA: Læge Stig Ekkert udskriver malariamedicin til svage patienter, som er særligt sårbare over for coronavirus. Men det er en meget dårlig idé, siger Lægemiddelstyrelsen, som advarer om, at malariamidlet klorokin ikke er godkendt til behandling af coronavirus. Samtidig vurderer læger i Australien, Polen, Kina og Frankrig nu, at klorokin sandsynligvis kan hjælpe kritiske covid19-patienter. Genstart besøger Stig Ekkert i sin klinik og spørger, hvorfor han trodser myndighederne?

  Nyheder & Aktualitet
 • 21:53
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: USA under Corona-kaos

  CORONA: Et svindelnummer. Det var, hvad præsident Trump kaldte coronavirussen for bare tre uger siden. I dag har tonen fået en anden lyd. Men i mellemtiden har virussen spredt sig eksplosivt hos landets befolkning. I et land hvor millioner står uden sygesikring, og hvor fattige familier har svært ved at brødføde deres børn, som normalt får mad i de nu lukkede skoler. DRs USA korrespondent Lillian Gjerulf Kretz fortæller, om de mennesker hun har mødt, fra sin selvisolation i Washington DC.

  Nyheder & Aktualitet
 • 20:58
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Hvorfor tester vi ikke Corona-Lone?

  Corona-Lone hoster. Hendes kæreste har feber. Men pandemiprofessor Lone Simonsen kan ikke blive testet. Hvorfor har Danmark kun testet 7.631 personer - mens de i Sydkorea tester 20.000 om dagen? Fra sin selvvalgte isolation analyserer Lone Simonsen Danmarks skiftende strategier, når det kommer til at teste for coronavirus.

  Nyheder & Aktualitet
 • 20:18
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: One Man Corona-Band

  CORONA: Radioværten Asger Juhl var besat af Corona-virussen, længe før dækningen i andre medier blev massiv. Og han vidste godt, at folk synes, han virkede nærmest paranoid. Men han var for bange for corona til at lade være. Så han lavede sin egen daglige Facebook-livestream om virussen med professor Lone Simonsen: Den Uafhængige. Og nu brænder nye kritiske spørgsmål i ham.

  Nyheder & Aktualitet
 • 20:24
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Øverstkommanderende Mette

  CORONA: Grænselukning og en hastelov der forhindrer os i at forsamle os. Statsministeren har ignoreret Sundhedsstyrelsens anbefalinger og givet sig selv for meget magt i den seneste uges politiske tiltag for at inddæmme coronasmitten. Sådan lyder kritikken fra den politiske analytiker Lars Trier Mogensen - en kritik, der resulterer i en sms fra statsministerens nærmeste rådgiver.

  Nyheder & Aktualitet
 • 22:43
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Dem vi passer på

  CORONA: Sine Schlüter var rask, mor til to små børn og med gang i karrieren for tre måneder siden. I dag har hun kræft, får kemo og frygter coronavirus. Hun er en af dem, vi passer på, når vi lukker vores samfund ned. Hør Sines historie.

  Nyheder & Aktualitet
 • 18:20
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Coronaeffekten

  En virus udløser en historisk samfundskrise, som Danmark måske slet ikke er gearet til. Det siger professor i politisk økonomi og retssociologi Poul Fritz Kjær. Store økonomiske tab i alle industrier og pres på statskassen. Men hvor længe går der, inden kassen er tom? Det spørgsmål stiller Genstart i dag.

  Nyheder & Aktualitet
 • 20:03
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Panik ved grænsen

  Tusindvis af flygtninge er samlet ved den tyrkiske grænse til Tyrkiet. Hvem er de? Er en ny flygtningekrise under opsejling? Jyllands-Postens journalist Marie Louise Albers og fotograf Casper Dalhoff møder flygtningene - og kommer selv i problemer.

  Nyheder & Aktualitet
 • 20:09
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Danmark under vand

  Kitesurfere på Ribes festplads. Det lyder måske festligt, men vinterens voldsomme oversvømmelser er dyb alvor for husejere og virksomheder. Mød den ustoppelige lokalreporter Gert Eilrich, oversvømmelsernes ofre og hør hvorvidt den historisk våde vinter er en forsmag på fremtiden.

  Nyheder & Aktualitet
 • 20:18
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Jurassic Park i Randers

  Det lyder som Jurassic Park, men nu er det faktisk muligt at redde de mange dyrearter, som forsvinder på stribe. For et forskningsmæssigt gennembrud åbner op for genoplivning af ellers uddøde arter. Alt man skal bruge er en hudcelle, millioner af kroner og en biobank i Randers Regnskov.

  Nyheder & Aktualitet
 • 23:34
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Den trætte talebaner

  To svorne fjender sluttede fred efter 19 års krig, da vesten og Taleban underskrev en fredsaftale. I dagene op til freden møder den eneste danske journalist i landet, Nanna Muus Steffensen, en krigstræt talebaner, en regeringsbetjent og NATOs overhoved med spørgsmålet; vil freden holde?

  Nyheder & Aktualitet