Live kanaler

Wikibeats - podcast

Det radiofoniske leksikon Wikibeats Podcast giver dig cremen af cremen af nogle af de allerstørste musikgenrer skåret helt ind til benet.

Musik

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 1:00:02
  Wikibeats - podcast

  Podcast Episode 8 "Gangsta Rap"

  I denne podcast får du historien om, hvordan Los Angeles bydelen Compton blev verdenskendt, og om, hvordan en flok relativ harmløse drengerøve solgte sig på at være konger af gaden og gjorde resten af verden klogere på livet i de dele af drømmenes by, hvor håbet er slukke.

  Musik
 • 48:15
  Wikibeats - podcast

  Podcast Episode 9 "Shoegaze"

  Genren havde nogle korte leveår mellem de mørke 80'ere og de optimistiske 90'ere. Det til trods skabte genrens mest markante navne en måde at indspille og tænke musik på, som fortsat bliver brugt flittigt i det alternative rockmiljø. Du får historien om det ikoniske album "Loveless" af My Bloody Valentine og bliver guidet igennem, hvordan de på en gang støjende og svævende flader blev skabt.

  Musik
 • 1:01:38
  Wikibeats - podcast

  Podcast Episode 10 "Garage Rock"

  I kølvandet på "The British Invasion" i midt 60'erne starter unge drenge over hele Amerika deres egne bands. Evnerne er der måske ikke helt endnu, men viljen er stor og det samme er energien. Mange af de nye bands øver i deres forældres garager og den fandenivoldske tilgang til musikken danner hurtigt en ny, og mere rå, scene, som siden bliver døbt 'Garage Rock'. Scenen viser sig særdeles sejlivet og bliver den dag i dag holdt i live af navne som Jack White og The Black Keys.

  Musik
 • 51:20
  Wikibeats - podcast

  Podcast Episode 11 "Krautrock"

  I 60'erne var Tyskland med rekordfart på vej tilbage på sporet, efter at have været bombet synder og sammen under 2. verdenskrig. Men samfundet var splittet. For en ny generation af tyske unge, havde brug for en ny stemme, en ny national identitet, som ikke var beslægtet med den tyske historie og de rædsler, som det tredje rige var skyldige i. Tavlen skulle vaskes ren og noget nyt skulle skabes - i musikkens verden kom det til udtryk i krautrocken, som den dag i dag, fortsat inspirerer musikere verden over.

  Musik
 • 54:46
  Wikibeats - podcast

  Podcast Episode 12 "Punk"

  I midt 70'erne opstår punken, som en modreaktion mod alt det bestående! Ungdommen er træt af arbejdsløshed, frygt for atombomben og, ikke mindst, den konforme og kedelige rockmusik der hersker i radioen.

  Musik
 • 1:02:45
  Wikibeats - podcast

  Podcast Episode 13 "Synthpop"

  I starten af 70'erne udvikler Moog en synthesizer, som er til at betale for almindelige mennesker. I løbet af årtiet bliver den brugt mere og mere hyppigt og ved indgangen til 80'erne er den, den primære lydkilde i en ny progressiv bølge i poplandskabet. Navne som; Human League, Depeche Mode og Yazoo bringer den kolde og lidt fremtidsagtige lyd til tops på hitlisterne og gør den traditionelle guitar-, bas-, og trommebesætning gammeldags.

  Musik