Trods fransk gys vinder Danmark EM-guld i badminton: 'Det var nervepirrende'

Danmark vandt EM for blandede hold efter en samlet sejr på 3-2 over Frankrig i finalen.

Maiken Fruergaard og Sara Thygesen vandt den femte og afgørende kamp over Frankrig i EM-finalen. (Foto: © Claus Fisker, Claus Fisker)

Med hænderne på knæene pustede Maiken Fruergaard ud, men smilet var stort.

Efter en hård omgang badminton kunne hun og Sara Thygesen således sikre Danmark EM-guldet for blandede hold efter en finalesejr over Frankrig.

Triumfen var en realitet efter en sejr over Delphine Delrue og Margot Lambert fra Frankrig i tre sæt. Den afgørende finale endte 17-21, 21-15, 21-14 til danskerne.

Men det holdt hårdt. For EM-finalen var en sand gyser set med danske briller. Det fortæller Sara Thygesen til TV 2 Sport efter kampen.

- Det var nervepirrende. Jeg er nok lidt mere et nervevrag i dag end Maiken, men jeg er satme glad. Det var ikke kønt, men vandt med hiv og sving, og hvor er det fedt, siger Sara Thygesen.

Maiken Fruergaard erkender, at hun også var nervøs, men i løbet af kampen følte hun sig mere og mere sikker på en sejr.

- Jeg følte mig ovenpå i de sidste to sæt, og der var en adrenalinrus, som gik amok i min krop, og det virkede. Det blev for pænt i det første sæt, men vi fik trykket mere på, og det gjorde forskellen, siger Maiken Fruergaard.

Det er femte gang i træk, at Danmark vinder EM for blandede hold. Europamesterskabet blev afgjort efter en bedst af fem-serie, og danskerne vandt samlet med 3-2 over Frankrig, som spillede på hjemmebane.

Maiken Fruergaard og Sara Thygesen vandt for nylig DM i badminton. (Foto: © Claus Fisker, Ritzau Scanpix)

Franks momentum

Frankrig havde således momentum efter en stærk udligning til 2-2 af herredoublen i den fjerde finalekamp. Derfor skulle det hele afgøres af damedoublen og Maiken Fruergaard og Sara Thygesen.

Her viste Delphine Delrue og Margot Lambert skræmmende styrke og vandt første sæt. Maiken Fruergaard og Sara Thygesen modstod dog gyset og fægtede sig til en sejr i andet sæt.

Dermed skulle det afgøres i tredje sæt, og her viste de nyslåede danmarksmestre klassen. Modstanderne fra Frankrig fik ikke et ben til jorden, og Danmark kan derfor endnu engang kalde sig for Europas bedste ketsjeratleter for blandede hold.

Den samlede sejr på 3-2 kom i hus på baggrund af en række danske resultater.

Viktor Axelsen vandt 2-1 over Christo Popov, da han bragte Danmark foran i det samlede regnskab. (Foto: © Harish Tyagi, Ritzau Scanpix)

Viktor Axelsen og Line Christophersen vandt deres respektive singlekampe, mens Mathias Christiansen og Amalie Magelund måtte se sig slået i mixeddouble, ligesom Kim Astrup og Frederik Søgaard tabte i herredouble.

Dermed skulle EM-finale afgøres i en femte og afgørende kamp, hvor det franske publikum gjorde sit for at lægge pres på Danmark. Men Maiken Fruergaard og Sara Thygesen lod sig ikke mærke af presset, og de nyslåede danmarksmestre sikrede således også nationen en EM-sejr.