Sevilla banker FCK og sender de danske mestre ud af europæisk fodbold

FC København taber 3-0 til Sevilla og må derfor vinke farvel til europæisk fodbold efter nytår.

FCK's Hakon Arnar Haraldsson havde flere gode muligheder, men fik ikke bolden i kassen. (Foto: © Marcelo Del Pozo, Ritzau Scanpix)

Et ungt FC København-hold matchede længe Sevilla, men tabte tirsdagens nøglekamp i Champions League 0-3.

Resultatet betyder, at FCK efter sin afsluttende gruppekamp mod Dortmund i næste uge er færdig med europæisk fodbold i denne sæson, da holdet er sikker på at slutte som nummer fire i gruppen.

Et ærgerligt exit - særligt efter en fodboldkamp, hvor cheftræner Jacob Neestrup mener, at holdet skulle have mere med.

- Vi skal have point med baseret på kampforløbet. Vi gør mange ting rigtigt, men vi står med nul point og et 3-0-nederlag, så vi må kigge indad.

- I dag er vi gode nok til at være farlige. Vi har de chancer, vi skal have, og havde vi scoret først i anden halvleg, havde der været gode muligheder for at vinde den fodboldkamp, siger Jacob Neestrup til DR Sporten.

FCK kom for femte kamp i træk ikke på tavlen i Champions League, men holdet har stor ære af opgøret.

Især islandske Hakon Haraldsson havde fine muligheder for at bringe FCK foran 1-0, inden indskiftede Youssef En-Nesyri åbnede ballet efter 62 minutter.

Efterfølgende ramte Kevin Diks overliggeren for FCK ved stillingen 1-0, inden Isco og Gonzalo Montiel afgjorde en intens kamp kort før tid.

Og uden mål vinder man heller ingen fodboldkampe. Det giver sig selv, siger Mohammed Daramy til DR Sporten.

- Sådan er det, når man ikke scorer. Jeg synes ikke, det var en 3-0-kamp i dag. Vi er godt med fra start, men vi mangler slutproduktet.

- Det er ærgerligt, at det bliver ødelagt i dag (muligheden for at gå videre, red.), siger kantspilleren.

Youssef En-Nesyri afløste i pausen en anonym Kasper Dolberg, der efter fire kampe uden spilletid fik chance i Sevillas angreb. Thomas Delaney blev på bænken i hele opgøret.

Den tidligere Real Madrid-stjerne Isco scorede et drømmemål til 2-0 for Sevilla i spaniernes 3-0-sejr over FC København. (Foto: © Marcelo Del Pozo, Ritzau Scanpix)

FCK med seks teenagere i startopstillingen

FCK stillede med seks teenagere i sin startopstilling, og det er første gang, at det skete for et hold i Champions League ifølge analysevirksomheden Gracenote.

Det var dog ikke til at se i opgøret, at FCK-holdet haltede efter på alder og erfaring. Indsatsen var meget moden, og FCK havde de to største chancer i opgøret, inden Sevilla slog til.

Som forventet sad hjemmeholdet på en stor del af spillet, men i første halvleg havde hjemmeholdet svært ved at skabe åbne chancer mod et kompakt og hårdtarbejdende FCK-mandskab.

Det blev til en lille håndfuld afslutninger inden for rammen, men de var ikke mere nærgående, end at Kamil Grabara havde fint styr på dem.

FCK skabte den anden vej også et par farlige situationer i de første 45 minutter. Tættest på scoring var Hakon Haraldsson midtvejs til pausen, da han fra kanten af feltet tvang Sevilla-keeper Marko Dmitrovic ud i en god redning.

Den 18-årige midtbanespiller William Clem, der fik debut i Champions League, ramte stolpen i en meget og livlig hektisk start på anden halvleg, men der blev også fløjtet for frispark i situationen.

Sevilla havde også en forgæves straffeappel, inden Hakon Haraldsson fik et par meget store chancer i frie positioner, men begge gange manglede den nødvendige kølighed.

Efter 62 minutter kom 1-0-målet. Den argentinske landsholdsspiller Papu Gomez slog et skarpt indlæg i feltet, som Dolbergs afløser, Youssef En-Nesyri, snittede forbi Grabara.

FCK trykkede i stigende grad på for en udligning i kampens sidste halve time, og Sevilla var tvunget langt tilbage.

Med godt ti minutter tilbage pandede Andreas Cornelius bolden videre til Kevin Diks efter et langt indkast, men hollænderen headede på overliggeren.

Det var jagtende FCK's bedste bud på en udligning. Et par minutter før tid gik gassen af ballonen, da teknikeren Isco fik tid og plads til at dreje bolden ind bag Grabara.

I overtiden, hvor Davit Khocholava fik direkte rødt for en sen tackling, udnyttede backen Gonzalo Montiel en returbold fra polakken, og dermed sluttede det med lidt misvisende 3-0 til værten.

I gruppens anden kamp mellem Borussia Dortmund og Manchester City sluttede det 0-0, og dermed er hele gruppen faldet på plads inden sidste spillerunde.

Manchester City vinder gruppen, Borussia Dortmund bliver nummer to, mens Sevilla altså napper tredjepladsen foran FC København.