FCK fik en fodboldlektion mod Manchester City

Københavnerne var ikke i nærheden af et point, da de tabte kampen med hele 5-0.

Det var ikke meget, der fungerede på FCK's hold onsdag aften i Manchester. Anfører Viktor Claesson skælder ud. (Foto: © Craig Brough, Ritzau Scanpix)

Regnen silede ned over Etihad Stadium i Manchester onsdag aften. Vejret var dog mest kendetegnende for FC København, der var på besøg hos det engelske storhold Manchester City.

I tredje runde af Champions League-gruppespillet tabte københavnerne nemlig med hele 5-0 til englænderne, der dominerede kampen fra start til slut.

Det norske angrebsmonster, Erling Haaland, garnede to gange, mens FCK også selv fik puttet bolden i eget net. Derfor var forsvaret på overarbejde, hvor blandt andre Victor Kristiansen havde svært ved at styre Citys offensivspillere.

- De er utrolig dygtige. Det føltes som at spille i undertal, ligegyldigt hvor vi var på banen. Jeg havde også følelsen af, at vi satte nogle gode momenter sammen. Dem var der bare for få af, fortæller Victor Kristiansen til TV3+ efter kampen.

FCK var sjældne gæster på Manchester Citys banehalvdel, hvorfor danskernes offensive es Mohamed Daramy havde det svært i kampen. Derfor indrømmede den unge kantspiller også efter nederlaget, at han kiggede lidt oftere på uret onsdag aften end normalt.

- Ja, det gjorde jeg, men det gør jeg nogle gange, uanset hvor lang tid der er tilbage, siger Mohamed Daramy til TV3+.

- De er et godt hold og var fede at spille imod. Det skal man tage med, for det er ikke hver dag, at man møder Manchester City. Der er helt sikkert nogle ting, vi kan tage med fra kampen.

Bernardo Silva forsøger sig på FCK's Kamil Grabara. (Foto: © Craig Brough, Ritzau Scanpix)

Katten efter musen

FC København var udråbt som en af Champions League-historiens største underdogs i kampen mod Manchester City.

Ikke engang Sheriff Tiraspols sejr på udebane mod Real Madrid fra sidste års Champions League var en større overraskelse ifølge bookmakerne, end hvis københavnerne ville vinde i Manchester.

Men det var 11 mod 11, bolden er rund og alt det der. Det var bare ikke meget, FCK rørte ved den ellers runde kugle i kampens begyndelse. Danskere gav bolden op, men så sad den også fast på City-fødder i 2 minutter og 30 sekunder uafbrudt.

Det var generelt katten efter musen, hvor FCK forsøgte sig med et afventende spil uden for mange satsninger i presset. Men alligevel fandt City vej til københavnernes felt, og efter syv minutter lå kuglen i nettet.

Portugisiske Joao Cancelo fandt med et fladt indlæg fænomenet Erling Haaland, der med største selvfølgelighed udplacerede Kamil Grabara i FCK-målet. Det var polakkens første start for FCK, siden han for over to måneder siden pådrog sig en hovedskade, og nordmandens 18. mål i kun 11 kampe for City.

En lussing i hovedet til københavnerne, der fik tilføjet nogle kilometer til det allerede kolosale bjerg, der skulle bestiges i kampen for at få et resultat med hjem.

Erling Haaland scorer når han vil, tyder det på. Inden kampen havde nordmanden 17 mål i ti kampe for Manchester City. (Foto: © Lee Smith, Ritzau Scanpix)

Kamil Grabara skulle dog få meget mere at se til i første halvleg. De lyseblå-klædte City-spillere kom med flere kvalificerede skud, der tvang den polske keeper ud i tv-redninger.

Men efter en god halv times spil, var der ikke meget polakken kunne gøre. Erling Haaland stod lige præcis det rigtige sted og var klar til at sparke Sergio Gomez' blokerede skud i kassen. 2-0 til City, der dominerede københavnerne i første halvleg.

Fodboldopvisningen var dog ikke færdig for første halvleg. I det 39. minut skød Sergio Gomez på mål endnu engang, men det var ikke Haaland, der kom først på bolden.

Forsvarsspilleren Denis Vavro rettede bolden af, så den røg over på forsvarskollegaen Davit Khocholava, der ikke kunne nå at reagere og sendte bolden i eget net til 3-0.

En skidt første halvleg af københavnerne.

På trods af, at FCK var bagud med 3-0 ved pausen, så kunne målvogter Kamil Grabara kalde sig københavnernes bedste i første halvleg. (Foto: © PETER POWELL, Ritzau Scanpix)

Damage Control

Det stod klart, at der ikke var meget at gøre for de danske mestre med taktikken, der blev lagt for dagens kamp i første halvleg. Derfor skiftede den nye træner, Jacob Neestrup, formation i pausen. Ud gik angriber Mamoudou Karamoko og ind kom forsvarsspiller Valdemar Lund, der skulle hjælpe med at lukke af bagtil.

Den opgave blev da også gjort særdeles nemmere, da englænderne skiftede den dobbelte målscorer Erling Haaland ud samtidig.

Men Manchester City havde andre heste at spille på, og efter otte minutter af anden halvleg rykkede FCK-spilleren Marko Stamenic en af dem ned i feltet. Straffespark til City, som Riyad Mahrez sparker i mål til 4-0.

Herefter faldt kampen til ro. City havde resultatet, de kom for.

Måske derfor kunne FCK pludselig se sig selv i en tre mod tre situation på englændernes banehalvdel. Hakon Haraldsson fandt Paul Mukairu helt alene med målmanden, men angriberen kunne ikke omsætte chancen til mål og måtte nøjes med et hjørnespark.

Her var københavnerne endnu engang tæt på. Indskiftede Valdemar Lund kom højest på hjørnesparket, men kunne lige akkurat ikke guide bolden i mål.

Det kunne Manchester Citys angriber Julian Alvarez til gengæld minuttet efter. Efter flot kombinationsspil kunne Riyad Mahrez spille den argentinske angriber helt fri foran mål, hvor han ikke svigtede. 5-0 til Manchester City, der gjorde regnvejrsdagen endnu mere trist for danskerne.

Flere mål fik vi ikke, og københavnerne kan se frem til en lang tur hjem til Danmark.

Resultatet efterlader FCK på sidstepladsen i Gruppe G.