Real Madrid leverer vanvittigt comeback mod Liverpool

Den spanske storklub comebacksejrede 5-2 i den første af to ottendedelsfinaler mod Liverpool i Champions League.

Karim Benzema cementerede Real Madrids sejr på Anfield med to scoringer efter pausen. (Foto: © PETER POWELL, Ritzau Scanpix)

Sidste års Champions League-finalister Liverpool og Real Madrid stod for glimrende underholdning tirsdag aften, hvor Anfield lagde græs til en sand målfest.

I den første af to ottendedelsfinaler vendte Real Madrid en rædderlig start til en sejr på 5-2.

Vinicius Junior og Karim Benzema scorede begge to gange for madrilenerne.

Efter 14 minutter var stillingen 2-0 til hjemmeholdet Liverpool, men det holdt dog ikke de forsvarende Champions League-vindere fra Real Madrid fra at slå hårdt tilbage og sejre med tre mål.

En imponerende præstation, holdets tyske forsvarsspiller, Antonio Rüdiger, også letter på hatten for.

- Det er vanvittigt. Jeg kunne se gennem kampen, at vi stadig troede på det, men at komme tilbage på den måde er bare vanvittigt.

- Vi sagde til os selv, at vi bare skulle have et enkelt mål, og det fik vi relativt hurtigt. Efter det var vi tilbage i kampen. Jeg har aldrig oplevet en aften som i aften i min karriere, siger Rüdiger efter kampen ifølge uefa.com.

Med 5-2-sejren har den spanske storklub et glimrende udgangspunkt inden returkampen, der spilles midt i marts.

Keeperkoks og comeback

Liverpool kom ellers flyvende ud til aftenens kamp. Efter fire minutter afsluttede Darwin Nunez bagom eget støtteben og scorede til 1-0.

10 minutter senere koksede Real Madrid-keeper Thibaut Courtois, og så kunne Mohamed Salah let gøre det til 2-0.

Men som Real Madrid har for vane at gøre i Champions League, slog den spanske storklub tilbage anført af brasseren Vinicius Junior, der reducerede til 2-1 med et følt spark.

Et kvarter seneret sparkede Liverpools målmand Alisson på klodset vis bolden ind på sin landsmand, Vinicius Junior, inden den lille runde fortsatte i en blød bue ind i hjemmeholdets mål til pausestillingen 2-2.

Vinicius Junior kickstartede Real Madrid på Anfield. (Foto: © ANDREW YATES, Associated Press)

Anden halvleg var bare få minutter gammel, da Eder Militao udnyttede et passivt Liverpool-forsvar i forbindelse med en dødbold og bragte Real Madrid foran i opgøret på hovedstød.

Men målfesten var slet ikke slut endnu.

Klubkaptajn Karim Benzema ville selvfølgelig også lege med. Efter et par kombinationer sparkede franskmanden mod mål og takket være en afretning, kom også Benzema på måltavlen efter 55 minutters spil.

Midtvejs i anden halvleg var Real Madrid-anføreren nok engang på pletten, da han med en skudfinte gjorde keeper Alissons aften endnu værre, inden han med lethed drejede bolden op i det ene målhjørne til slutresultatet, 5-2.

Karim Benzema hang Alisson til tørre med en skudfinte. (Foto: © PETER POWELL, Ritzau Scanpix)

Dermed sidder Real Madrid fortsat på håneretten de to klubber imellem, eftersom sidste sæsons Champions League-finale blev vundet med 1-0 af den spanske hovedstadsklub.

De to mandskaber mødes igen den 15. marts i Madrid, hvor de comebacksejrende madrilenere står med de bedste kort på hånden for en plads i kvartfinalerne.

I tirsdagens andet Champions League-opgør vandt Napoli med 2-0 på udebane mod Eintracht Frankfurt, der havde danske Jesper Lindstrøm i startopstillingen.

Victor Osimhen og Giovanni Di Lorenzo scorede målene for det formstærke Napoli-mandskab.