Fransk måltyv sparker Simon Kjær og AC Milan i semifinalen

AC Milan er klar til semifinalen i Champions League efter samlet sejr over Napoli. Real Madrid er også videre efter samlet sejr over Chelsea.

AC Milan er klar til semifinalen i Champions League. (Foto: © ALBERTO PIZZOLI, Ritzau Scanpix)

Danske Simon Kjær er sammen med sin italienske klub AC Milan klar til semifinalen i Champions League.

Returopgøret i kvartfinalen mod Napoli sluttede 1-1, og dermed vinder AC Milan samlet 2-1 i det rent italienske kvartfinaleopgør.

Landsholdsanfører Simon Kjær spillede 90 stærke minutter i det centrale forsvar for milaneserne, som ellers kom i modvind fra kampens begyndelse.

Der var nemlig tryk på lydkulissen, og 20 lovende minutter gav indikationer på en lyseblå Napoli-triumf på Stadio Diego Armando Maradona.

Men efter 22 minutter var Milan på færde for første gang i Napolis felt, og så måtte Mario Rui nedlægge Rafael Leao. Straffespark til Milan, men Olivier Giroud eksekverede svagt, og Alex Meret i Napoli-målet kunnet let redde den franske landsholdsspillers forsøg.

Med få minutter til pause var Giroud så på spil igen i det napolitanske felt. Og denne gang var der intet at stille op for Napoli-keeperen.

Rafael Leao havde lavet alt forarbejdet med et blændende løb på mere end en halv banelængde. Til sidst trillede portugiseren bolden ind til Giroud, som sendte den videre i mål.

Olivier Giroud var manden bag Milans scoring til 1-0. (Foto: © ALBERTO LINGRIA, Ritzau Scanpix)

På det tidspunkt havde Napoli allerede foretaget en dobbeltudskiftning på grund af skader til Mario Rui og Matteo Politano.

De første 35 minutter af anden halvleg var et stilstudie i, hvordan man holder Italiens formentlig kommende mesterhold fra store chancer med fysik og fodboldkløgt.

Men så indfandt der sig en snert af panik i Milan-defensiven.

Først begik holdet et straffespark, men slap med skrækken. Kvaratskhelia brændte på Mike Maignan. Keeperen kunne dog ikke gøre noget ved Osimhens hovedstødsmål i det tredje tillægsminut.

Kjær og Milan holdt dog stand, og er nu klar til semifinalen i Champions League for første gang siden 2007.

Rodrygo scorede begge mål i Real Madrids 2-0-sejr over Chelsea i returkampen i Champions League-kvartfinalen. (Foto: © Dylan Martinez, Ritzau Scanpix)

Real Madrid på autopilot i London

Den spanske storklub Real Madrid er også klar til semifinalen i kampen i trofæet med de store ører.

Klubben fra den spanske hovedstad modstod Chelseas pres i returkampen i London og vandt 2-0 på to scoringer af Rodrygo efter pausen.

Efter en sejr med de samme cifre i den første kamp er Real Madrid klar til semifinalen mod enten Manchester City eller Bayern München.

Udfaldet var ventet set i lyset af Chelseas elendige resultater på det seneste. Det dyrt indkøbte hold har enorme problemer med at score mål, og det er et dårligt udgangspunkt, når man er pisket til at lave mindst to af slagsen.

Tilbage er der nu at afvente onsdagens kvartfinaler, hvor Real Madrid og AC Milans næste modstandere i semifinalerne bliver fundet.

Spanierne møder enten Manchester City eller Bayern München, mens enten Inter eller Benfica venter AC Milan. Semifinalerne spilles i maj.